lørdag, april 29, 2006

Sykurs?


Etter å ha vært hos sydame og prøvd kjole (og sett på hvor fort og greit hun fikser og ordner og ser hva som skal gjøres), samt tatt flere runder i stoffbutikkene på Grønland, innser jeg at jeg snart MÅ lære meg å sy. Tenk å kunne sy sine egne kjoler... Jeg hører de sier at det er enkelt og greit, bare man har et mønster, men jeg trenger nok mer grunnleggende kunnskap først. Jeg har en gang sydd joggevest, gymbag og toalettveske, men det var på ungdomsskolen. Jeg husker ikke hvordan man trer maskina. Kjæresten min er flinkere til å sy enn meg - han eier en symaskin og har sydd hvert sitt forkle til oss, og flere gardiner. Min farmor var sydame og sydde de søteste nattkjoler til meg i småblomstret flanell, med høyt empire-liv, krage og puffermer. Jeg tror jeg har arvet hennes interesse for klær osv - så har jeg 1% av hennes talent for å sy, skal jeg være lykkelig.

Noen som har forslag til hvor man kan lære å sy grunnleggende?

fredag, april 28, 2006

Mmmmmmmmmm.... te...



De som kjenner meg, vet at jeg drikker rundt ti kopper te pr dag, gjennomsnittlig. Jeg drikker sjelden kaffe, men desto mer te - og det har jeg gjort siden jeg var fem. Jeg husker min første kopp! Favoritten på den tiden var jordbærte - som vi drakk mens vi spiste hjemmelaget pizza med ti cm høy bunn og så på "Hjemme hos oss"; norsk lørdags-sitcom med Ingerid Vardund, Kim Haugen, Henki Kolstad og Linn Stokke.

Nå drikker jeg mest grønn te, og favoritten er Kobbs När och fjärran - som for tiden er veldig fjärran faktisk; den er dessverre ute av produksjon. Ellers drikker jeg mye Dean&Deluca Earl Grey, Covent Garden Tea House Caramel Tea, hvit te, Friggs Earl Red, Earl Green, Twinings Earl Grey, Twinings solbær-te... need I go on? Stort sett alt utenom nypete, det har jeg aldri likt.


Glamourbibliotekarens favoritt-tekopp: Roy Kirkhams English Rose, kjøpt hos O. Mysterud på Sagene for den nette sum av 198 kroner.


Dessverre har ikke tedilla kommet hit til Norge. Kaffebarene råder, og de har kanskje bare to-tre sorter te. Tea Lounge på Løkka er vel stedet med best utvalg; der har de i allefall et tosifret antall sorter. Noen som har tips om andre steder?

Sverige er definitivt stedet å hamstre - når andre valfarter over grensa for å kjøpe fläsk og snus, stapper jeg bilen full av te og vegetar-fastfood (et annet fenomen som ikke har nådd Norge ennå).

A New Yorker by heart; jeg får ofte mailer om nye klubber og steder som åpner på Manhattan og i Brooklyn (eller sample sales. Synd at jeg bor så langt unna.). Gleden var stor da jeg nå nettopp kunne lese om den nye klubben TAVALON på 14. str, nyåpnet, et paradis for tenerder og musikknerder. Enter Glamourbibliotekaren... Dette stedet skal jeg virkelig besøke neste gang jeg er i New York City. Det har allerede blitt et trendy sted blant studentene ved University of NYC, da det ligger rett rundt hjørnet, mellom universitetet og 5th av. Jeg gleeeeder meg allerede!!


Marc Jacobs hos Oprah

Den aller mest populære av de amerikanske designerne, altså Marc Jacobs, var gjest hos Oprah på tv3 i dag. Han snakket litt om Louis Vuitton (hvor han er sjefsdesigner) og at han har modernisert LV-logoen litt; det samme med veskene. Personlig synes jeg ikke noe om Louis Vuitton-vesker; jeg assosierer de med Paris Hilton og små stygge pels-løse hunder, men Marc Jacobs' egne design liker jeg. Altså under eget navn. Vi fikk se mye fra vår-kolleksjonen hans, blant annet denne lille saken:

Ellers var det mye organza og stoff, og en god del åttitall.. Men Marc Jacobs' vårkolleksjon er jo ingen nyhet; høstkolleksjonen er jo for lengst på alle nettsider. Oprah er vel ikke den første til å komme med breaking news. (Og vi ligger langt etter USA - jeg vet ikke når dette showet ble kringkastet der borte.)

Casual glam og vårlig fredag


I dag er det en jeans-glamorøs fredag for min del - men med de minste Givenchy-øredobbene og matchende parfyme; Eau de Givenchy. Sola skinner og jeg måtte stoppe litt på vei til jobb for å høre på den lykkelige sangen fra en bokfink som satt i treet rett over meg. Herlig!

torsdag, april 27, 2006

Tilfeldig? Neppe...

Se på denne nye kjolen til Cacharel, vårens kolleksjon:


Klassisk modell, hvit, med fuglemønster.



Se så på DENNE kjolen som min søster er iført, designet av henne og min mor i samarbeid, sommeren 2005 - I FJOR:



Samme modell, hvit, med fuglemønster.


Min søsters kjole har høner og haner istedet for eksotiske fugler. Men allikevel - er det ikke underlig? Konklusjon: Cacharel har nok spioner overalt, til og med i Trøndelag. This is a lawsuit waiting to happen!

Ni tusen


Ni tusen besøkende feires med Audrey i vårens heteste farge - gul. (Og Cary Grant beskytter henne med pistol, sånn som en ekte gentleman bør gjøre..)

onsdag, april 26, 2006

Sofa på kontoret


Ikke Mies van der Rohes daybed akkurat, men jeg har i allefall fått sofa på kontoret! En ekte kontor-rød sofa. Et glamorøst kast over den burde jo kunne være mulig. Første skritt på veien til et glamorøst kontor! (Dog matcher den jo bokstavene på Stravinsky-plakaten som henger over...)

(Forresten, tips til de som liker
Verner Panton-lampa - det finnes kopier OVERALT. Den er visst svært poppis i år)

tirsdag, april 25, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Glamourhjelp til konferanse

Kjære Glamourbibliotekaren,
22. og 23. mai reiser jeg på Landskonferanse i Fotobevaring i Arendal. Vi reiser med tog eller buss søndag og blir altså til tirsdag sen ettermiddag. I tillegg til vanlige foredrag, diskusjoner, lunsj osv så er det lagt inn en stor fellesmiddag og en båttur (jeg tror begge foregår mandag, og jeg er ikke sikker på om vi har tid til å skifte mellom selve konferansen og middag/båttur). Kan glamourbibliotekaren være behjelpelig med tips til hva jeg bør ha med/ha på meg?
Guro :)

Kjære Guro,
Takk for din henvendelse! Båttur i Arendal høres herlig ut, og forhåpentligvis er værgudene på deres side. Men det kan allikevel bli kaldt der ute på bøljan blå - jeg tillater meg å minne om en viss Dagblad-sommerfest på Christian Radich der vi hakket tenner fra vi kastet loss til lenge etter at vi var i land igjen. Lag-på-lag er nok det beste - f.eks. en fin singlet (Vero Moda har helt enkle fine singleter med blondekant til ca 50 kroner!) med en bluse eller annen topp over, og en fin cardigan utenpå der igjen. Blusen kan du ha litt åpen sånn at blondene fra singletten stikker opp, også kan du knappe igjen om det blir trekkfullt, eller krølle cardiganen godt rundt kroppen. Ytterjakke må du sikkert også ha på båten, men den kan du vel henge fra deg under middagen... Et fint skjerf trenger du også. Videre tror jeg jeg vil anbefale bukser, ettersom kombinasjonen skjørt og solgangsbris kan bli litt vel dristig i jobbsammenheng. Sett opp håret så slipper du at det klistrer seg til ansiktet og lipglossen din. Generelt på reiser: Husk en liten emergency kit med håndkrem, lipgloss, hårstrikk og neglefil i håndvesken!

mandag, april 24, 2006

Harper's Bazaar foreslår

Her kan du svare på noen få spørsmål og deretter få et forslag til hva slags vesker, sko, jakker osv som passer deg... meget suspekt og underlig; jeg fikk de styggeste bootsene jeg hadde sett på lenge bare fordi jeg foretrakk Madonna fremfor Britney samt Converse-sko fremfor Donatella Versaces blonde lokker.

Ny favorittblogg!

Jeg har ikke linket til så mange andre blogger her i glamourbloggen, men her er en som virkelig er verdt å ta en titt på: Modegrisen!

søndag, april 23, 2006

Vårhår

Lucca Lucca, bilde fra Elle.com

Vårens hårfrisyrer samt fremgangsmåter (dog noe overfladisk) kan du finne her.

fredag, april 21, 2006

Finn stilen: Frokost på balkongen


I helgen er det nok klart for årets første ute-frokost! På med skjerf og solbriller og ta med tekoppen ut i sola. Komfortable klær er fint - jakke fra HM og combat-bukse fra Dorothy Perkins. Skjerfet er varmt og godt og av kashmir, og de gigantiske solbrillene som beskytter både øynene og huden rundt dem, er fra YSL. Tekoppen er Jasper Conrans Chinoiserie, teen er Twinings' Irish Breakfast, parfymen dufter liljekonvall og kommer fra Comme des Garcons, skoene har jeg designa selv på nike.com (sprint sister som vanlig), bladet er mitt favoritt-interiørblad gjennom åtte år - Living Etc - og det aller aller beste: Verdens fineste vår- og sommer-plate; Sant Etiennes "Good Humor". Ut i sola alle sammen!

Mote og alder

Jeg fikk nylig en hyggelig email fra en bibliotekar som hadde lest intervjuet i Bok&Bibliotek, og som lurte på hvilke tanker jeg hadde om mote for kvinner (og spesielt bibliotekarer) på 40+. Først må jeg si som Rob Lowe sa på Carson Daly-show på NBC: "40 is the new 30". Jeg ser ingen grunn til å forandre klesstil når man passerer 40. Klær har i utgangspunktet ikke noe med alder å gjøre - man bør gå i det man føler seg fin i, og prøve noe nytt i blant, uansett hvor gammel eller ung man er. (Selvfølgelig behøver man ikke å gå med bar mage når man er 50, men det behøver man jammen ikke om man er 20 heller...)

Jeg vil anbefale å satse på en basisgarderobe med tidløse plagg i god kvalitet som holder seg sesong etter sesong, og heller variere tilbehøret etter hva som er moderne for øyeblikket. Altså belter, skjerf, vesker, sko, smykker.. sånt kan man jo oppdatere litt oftere. Og være litt vågal, prøve noe nytt, altså gå med støvletter iblant istedet for komfortable og utslitte sko, eller bruke en fin veske om man vanligvis går med en praktisk ryggsekk... Å utfordre seg selv litt er viktig.

Dessuten er det smart å fremheve sine beste trekk - har man en smal midje skal man gå i innsvingede gensere, skjorter og jakker - og har man pene legger må man jo for guds skyld gå i knekorte skjørt og støvletter! Hvorfor middelaldrende kvinner skjuler kroppen sin i uformelige flagrende kjortler har jeg aldri forstått. Mange tror at de ikke kan kjøpe klær på f.eks. H&M lenger, men det er feil. Ikke resigner! Det finnes masse fint for alle aldersgrupper i vanlige klesbutikker; de er slett ikke forbeholdt de unge.

Det svenske bladet Femina har mange motereportasjer der de også bruker modeller på rundt 50 - smakfulle klær og total mangel på kjerring-preg. Forøvrig et bra blad for alle aldre.

Så var det ikke sant allikevel

Miuccia Prada skal ikke gjøre en kolleksjon for H&M.

Glamorøs fredag!


I dag stiller glamourbibliotekaren i blått - med Audreys favorittdesigner dinglende fra ørene (Givenchy) og en av Audreys favorittparfymer (Femme Rochas). En pascal-tur er planlagt, og ellers skal en del kalorier forbrennes. Noen andre som har noe å rapportere?

torsdag, april 20, 2006

Der suste vi forbi 8000!

Glamourspørsmål fra leser: Skjørtefredag

Kjære Glamourbibliotekar,
Mange arbeidsplasser har Casual Friday, fordi de kler seg ganske stivt til vanlig.På min arbeidsplass, en skole, gjør vi det omvendt. Casual til vanlig, og Skjørtefredag. Her kommer du inn. Hva trengs for å møte vårens skjørtefredager?


Jeg har ikke sko.
Jeg har noen skjørt, men de er lange.
Jeg lurer på hvilke topper man kan bruke til ulike skjørt.
Jeg lurer til og med hvordan man grer sitt kommuneblonde, halvlange hår for å matche herligheten.

Det er på tide å bruke vårens lønningsslant på å oppgradere garderoben.Med kredittkortet i hånda venter jeg spent på dine anbefalinger.

Mvh Lærerinnen


Kjære Lærerinne,
Så flott at dere har innført glamorøs fredag på din arbeidsplass! Dette er helt i glamourbibliotekarens ånd. Gjelder det bare skjørt, eller er det andre ting også - sånn som ørepynt, skjerf osv?
Her er noen skjørtetips til deg:
Sats på skjørt som akkurat dekker knærne, og som er litt vide eller med A-linje. I år kan de absolutt være mønstrete, enten blomster eller mer geometriske mønstre. Uskyldsrent og hvitt er også in, men det egner seg kanskje bedre i andre sammenhenger enn i skolegården. Til slike knelange skjørt er det fint med sandaler, og i år er det wedge-sandalen som er det helt store. Inntil det blir varmt nok til å gå i sandaler, kan du bruke støvletter. Et klassisk par støvletter er kjekt å ha uansett årstid; se på det som en investering. Ellers kan jeg anbefale et jeansskjørt for en litt mer casual vri; og da kan du gjerne bruke joggesko om du har noen som er litt femi og gjerne retro. Det kan du bruke allerede nå, f.eks. med svarte halvtjukke strømpebukser til. Dessuten bør du ha et svart skjørt som går til alt - gjerne i cordfløyel om du ikke vil ha et mer dressy smalskjørt, da. Til svart skjørt kan du bruke støvletter, svarte småsko (f.eks. ballerinaskoene som er så hippe i år), røde joggesko... egentlig det meste.

Handleliste:
*Mønstrete a-linjeskjørt, gjerne to
*Jeansskjørt
*Svart skjørt
*Feminine joggesko
*Svarte småsko
*Støvletter

Til skjørt kan du f.eks. bruke slike innsvingede v-gensere fra H&M, evt med en liten bluse under. Genserne finnes i de fleste farger og koster 98 kroner - selv har jeg fem. Du kan også bruke cardigans med en t-skjorte under, og til jeans-skjørtet kan du bruke kule t-skjorter, hettejakker og litt mer casual topper.

Når det gjelder håret, ville jeg sette det opp på fredager. Bruk masse små hårspenner og få det opp fra nakken! Det burde gjøre susen. Musefletter er jo søtt, hestehale går også an, men det aller fineste er en slags hårtopp synes jeg.

Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren

onsdag, april 19, 2006

Flere kaker


Nå tror vel alle at jeg er gal etter kaker, men med mindre det er små søte Pascal-kaker er jeg ikke spesielt interessert. I allefall ikke i bryllupskaker. (Jeg hadde ikke tenkt å ha det i mitt eget bryllup en gang, inntil min svigermor tilbød seg å lage en på det gamle treetasjers-kakestativet som hun hadde i sitt eget bryllup, laget av hennes kommende ektemann. Det takker man jo ikke nei til!) Men det er noe med amerikanske bryllupskaker som fascinerer meg; jo mer groteske de er, jo mer fascinert blir jeg. Særlig hvis de er blå og høye. Hva er de laget av? Hvorfor er de så stive? Hvordan kan man spise dem med hendene uten å skvisje kremen utover? Skal man virkelig spise dem? Hvor mange timer tar det å lage dem? Hvordan kan man ha hjerte til å skjære i dem etter at noen har brukt timer på å perfeksjonere på denne måten; som en hatt fra sekstitallet? Og - er de så kvalme som de ser ut til? Se selv: April Reed Cake Design

Skjerf

Audrey i Charade, 1963

Hvis det fantes en glamourskole, skulle et av kursene være "hvordan knyte skjerf på en elegant måte". Skjerf kan være utrolig lekkert hvis man bare kan kunsten, og vet å variere - og ikke bare går med den såkalte mettemarit-knuten. Style.com har laget en liten oppsummering av ulike bruksområder for skjerf gjennom tidene - se og bli inspirert!

Glamourspørsmål fra leser: Leppestift og øyenskygge?

Kjære Glam-bibl.

Jeg er alltid litt usikker på hvilke øyeskygger som lar seg kombinere med ulike leppestifter. Spesielt usikker er jeg når jeg skal ha grønn øyenskygge - hvilken leppestift velger jeg til det? Og til blå?

Hilfe bitte,
hilsen Usikker


Kjære usikker,
Til grønn øyenskygge synes jeg det er knallfint med en glossy berry-rød-rosa leppestift eller lipgloss. Gjerne litt kald. Jeg har en helt super bringebærrød lipgloss fra Origins som jeg bruker til mine grønne skygger (men den finnes ikke i Norge dessverre). Ellers vet jeg at du har en Estee Lauder-leppestift som er i den retning jeg mener; Chrystal Orchid?! Til blå øyenskygge kan det være fint med noe fersken-korall-aktig, i allefall om sommeren. Rosa kan også gå fint, men pass opp for Barbie-looken.

mvh
Glamourbibliotekaren

tirsdag, april 18, 2006

Finn stilen: Den mannlige bibliotekaren




På bibliotekmøtet i Trondheim slo det meg at også mannlige bibliotekarer trenger litt veiledning i klesvalg og glamour. Et umiddelbart forslag/eksempel fra glamourbibliotekaren er som følger: For den litt dressy mannen - svarte bukser fra Yves Saint Laurent, blekgrønn klassisk skjorte fra Ralph Lauren, og Kenneth Coles Reaction-sko. For en litt mer casual mann: Jeans fra Diesel, t-skjorte og messenger-bag fra Brooklyn Industries, lyseblå kortermet skjorte fra A+dam, og skoene er fra Kenneth Cole New York. Parfymen er fra Armani, nemlig Acqua di Gio - perfekt til jobben; lett og frisk og ikke gubbete. Slike bibliotekarer vil vi ha!

Finn stilen: 30årsdag hos venninne


På oppfordring lager jeg herved en collage til en venninne som skal i en annen venninnes 30årsdag i mai. Det var ønsket klær fra evans.ltd.uk, og der fant jeg skjørtet, toppen og wedge-sandalene. Veska er Fendis Magic Grande, øredobbene er fra Julie Sandlau, parfymen er Prada intense deluxe eau de parfum, klokka er fra Gucci, neglelakken er Chanels Calypso, og leppestiften er Chanels Hydrabase # 24; Sirocco.

Finn stilen: Jobbintervju


Komfort og eleganse er to viktige stikkord når det gjelder å kle seg til jobbintervju - man vil være fin og føle seg vel, men ikke være stivpyntet. Her er glamourbibliotekarens forslag:
Dressbukser med pinstripes fra Dolce & Gabbana, hvit bluse og grønn cardigan fra Anthropologie (båndet i livet matcher buksene), grønn bambus-veske fra Lulu Guiness, svarte flate nøytrale sko fra Marc Jacobs, grønn te-parfyme fra L'Occitane, og øredobber som eneste smykke fra South Beach Rocks.

Back to life, back to reality.. og to måneder til sommeren!



Tilbake på jobb etter en lat påskeferie med lite blogging - og i sjokktilstand etter å ha sjekket kalenderen. Bare to måneder igjen til sommeren! Nå har vi ingen tid å miste, kjære lesere - vi må gjøre oss klare til strandliv! Glamourtips: Ta trappa istedet for heisen hver dag framover.

mandag, april 17, 2006

Fin Audrey-jakke


Denne jakken er fra Chloé, og skriker Audrey Hepburn. (Og jeg skriker VIL HA!!)

torsdag, april 13, 2006

Finn stilen: Hagearbeid


Korte jeans fra Dorothy Perkins, tank top og prikkete skjerf til håret fra Topshop. Skoene er Nikes Sprint Sister, solbrillene er Fendi, hanskene er fra Townandco.com, hagesaksa fra Fiskars, og radioen er en Dab-radio av typen RD10 fra Roberts - innstilt på NRK Alltid Glamourbibliotekaren.

Dagens kjole

Nesten identisk med min gule kjole fra i fjor sommer som jeg dessverre sølte valmuesaft på (obs! plukker man valmuer bør man ikke ha på fine kjoler...). Denne er fra Marc Jacobs.

Og her er glamourbibliotekaren in action, sekunder før valmuene torpederte kjolen:

tirsdag, april 11, 2006

Feriens andre dag

Glamourbibliotekaren fortsetter sin lille påskeferie, i dag med en time styrketrening, mange timer klesvask og en ørliten dose shopping. Jeg trenger nye jeans!

Har blogg-planer utover påsken, men i og med at jeg er avhengig av å låne andre menneskers computere, blir det nok litt sporadisk.

Ha en fin påske så lenge, kjære lesere!

En liten quiz om stil

Hvem er ditt celebrity stil-ikon? Ta denne testen og se selv... eller? Jeg ble Reese Witherspoon, og jeg kan ikke si jeg er helt enig i det akkurat. Legg igjen resultatet i kommentar-feltet!

mandag, april 10, 2006

Yum!

Det er ypperlig med en kjæreste på utenlandstur som vet akkurat hva han skal kjøpe med hjem: En deilig bodyscrub fra Biotherm (ok, den "bestilte" jeg), en Karma Kream fra Lush (helt på eget initiativ), og sjokolaaadeeee... (Kaninen hadde egentlig ører, men de er spist opp. Mums.)

Lush Karma Kream - bodylotion-varianten av deres vidunderlige Karma-parfyme



kaninen, før ørene forsvant på mystisk vis

Dagens vintage-kjole


Denne kjøpte jeg på en secondhand-butikk i København for fem år siden. 100% polyester av merket Toft. Passe retro med passe psykedelisk mønster. Den burde passe perfekt til skoene jeg kjøpte for en måned siden. (Og den burde passe perfekt til meg nå som jeg endelig er samme størrelse som da jeg kjøpte den)

Nå venter jeg på middagsinvitasjoner, dere!!

Fridager, fine kjoler og avslørende sol



Når man for en gangs skyld har fri og er hjemme på dagtid, og sola skinner, kan man få et sjokk når man prøver å se ut gjennom vinduene. Det går ikke. Om vinteren er det mørkt hele tiden og da kan man jo ignorere det - men noe så avslørende som påskesolen finnes knapt: Her må det vindusvask til. Glamorøst? Neppe. Eller...? Hva om man vasker vinduene i hæler? Leppestift? Det er verdt et forsøk. For moro skyld. Og jeg skal i allefall finne en festlig gammel easy-listening-LP å sette på. Litt sånn husmor anno 1965.

I mellomtiden, kjære lesere: Nyt synet av denne praktfulle kjolen fra Zara, og start nedtelling av dager til butikken åpner i Bogstadveien! (noen som vet eksakt dato??)



Bilder fra zara.com




søndag, april 09, 2006

Style icon


Sally er ganske trendy i år med sin lille feminine rosa kjole med puffermer og skjortekrage. Håret er jeg dog ikke helt sikker på...

Dagens kjole


Tenk å ha på denne kjolen i et hageselskap en sensommerkveld med kulørte lykter i trærne og duft av kaprifol...

fredag, april 07, 2006

Glamorøs palmefredag...

Dagens lille bidrag til glamouren i dag er Chanel No.5 og Givenchy-øredobber. Antrekket som sådan kan vel knappast kalles glamorøst, snarere casual-flamboyant-surreal-retro (la oss ikke gå nærmere inn på det). Ha en fin dag alle sammen! God påske til alle som reiser bort nå i helga! Måtte dere få en deilig og glamorøs ferie!


En påskegul Audrey møter våren

torsdag, april 06, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Glamour?

Hei kjære glamourbibliotekar!

Jeg vet at du allerede har en kollega som bevaker broder- (for ikke å si søster-) landet i øst, men nå undrer jeg om du ikke har fått en til? På Tullsbroskolen i Halland får ikke barn med synlig trusekant over buksene og caps låne bøker i skolebiblioteket ettersom skolebibliotekaren synes ”det ser bedrövligt ut när barnen må gå som ett S för att kunna behålla byxorna på sig ”. Dessuten ønsker skolen å lære barna å oppføre seg. Aftonbladets artikkel

Er ikke dette en litt nitisk måte å holde et glamorøst nivå i biblioteket? Og hva har egentlig dette med oppførsel å gjøre? Jeg har ikke helt oversikt over hva som skjer med moten for unge gutter, men for unge pikers del må jo denne nitiske bibliotekaren sies å være sent ute ettersom bukselinningen, som du tidligere har nevnt, nå kryper oppover til nivåer hvor trusekanter ikke når.

Så hva sier du? Er det en velkommen retur for bibliotekaren som veileder for unges smak og stil eller er det bare en ny versjon av voksnes innblanding i og oppgivenhet over barns klesstil- som jo aldri er som ”føri tden”


Sara


Kjære Sara,
Takk for denne nyheten - jeg må bare si at dette er latterlig dumt av dem. Hvis de ønsker å gjøre noe med oppførselen eller klesstilen til unge (noe som kanskje er nytteløst, for ikke å si poengløst i mange tilfeller), er dette i allefall ikke måten å gjøre det på. Det eneste de oppnår er å distansere seg fra de unge - jfr det siste spørsmålet i intervjuet; er det viktigst at de leser eller at de kler seg pent? Dette har i allefall ingenting med glamour å gjøre, dette er diktatur spør du meg... Hadde damen vært en ekte glamourbibliotekar, ville hun veilede de unge i smak og stil på en velkommen og inkluderende måte, og lyttet til hva de selv syntes var fint og passende før hun gjorde seg opp en mening. Dette er jo så å si apartheid!

mvh
sjokkert glamourbibliotekar

Glamourspørsmål fra leser: Påske på fjellet

Kjære Glamourbibliotekaren

Påsken nærmer seg med stormskritt, og jeg skal feire høytiden på hytten sammen med Kammerherren. – Det blir veldig hyggelig, med sol og ski og peis og det hele. Men det store spørsmålet blir da: Hvordan opprettholde et visst glamorøst anslag når vi går på ski til hytten (det betyr sekk på ryggen og minst mulig oppi den), ikke har innlagt vann og ikke strøm nok til å drive en hårføner? Skal jeg rett og slett satse på hestehale, perleøredobber og rød leppestift, eller har du andre glamorøse forslag som kan puttes i en liten pose?

Påskehilsen fra Kammerpiken


Kjære Kammerpike,

Jeg synes du skal kjøre en femtitalls Evi Bøgenæs-høyfjellsstil når du først er i eksotiske omgivelser uten vann og strøm. Hestehale, små øredobber (gjerne perler) og en lekker leppestift er veldig bra forslag, og solkrem med høy faktor selvfølgelig. Man får jo en frisk teint og røde kinn av å være ute i påsken, så mer makeup behøver man i grunnen ikke. Ellers husker jeg fra en relativt lite glamorøs påsketur at det var en bitteliten flaske parfyme som ble prikken over i'en.. og ta med en god bodylotion. Det kjennes alltid luksuriøst. Og en krem til ansiktet, ettersom sola steiker og peisvarmen tørker ut huden.

God tur!

mvh
Glamourbibliotekaren.

onsdag, april 05, 2006

Musikkbloggen

La meg reklamere litt for min andre blogg der jeg skriver om nye og gamle plater jeg hører:

Bach og Beegees

Zaaaraaaa...

Nå kan det da ikke være lenge til Zara åpner... De har snekret og hamret i Bogstadveien 12 lenge nå - og det ser ut til å bli veldig fint! Store lyse lokaler og svære vinduer mot gata. Endelig et gatehjørne der det åpner noe annet enn Deli Deluca..

Det blir i allefall en gledens dag. H&M har regjert på lowbudget-motefronten lenge nok, det er supert at andre slipper til også.

Tidenes styggeste bryllupskake


Noen som tar utfordringen og baker en hestekake til 30. juni? hehe..
Eller kanskje denne utrolig creepy kaken her; skal de forestille et BRUDEPAR?? Uuughh..

7000


Her går det unna. 7000 er passert. Se så nydelig; Audrey og hennes lille rådyr..

Til inspirasjon:

Jeg tillater meg å minne om outfit-siden til glamourbibliotekar-kollega Linda K i Sverige - masser av inspirerende antrekk! (og en av de få personer som ser bra ut i cityshorts også om vinteren!)

Glamourspørsmål fra leser: Føtter og tær

Kjære Glamourbibliotekaren,
Etter all snakk og alle fine bilder og collager om vår og sommer, har jeg virkelig begynt å lengte. Sola stråler og smelter snø, og begynte å tenke på sandaler og bare føtter. Om ikke lenge er det på tide å forberede føtter og tær på at de skal vises fram. Og så; Lakkerer man tåneglene? Jeg er generelt ingen stor fan av neglelakk (fingrene blir da så tunge?), og jeg må innrømme at jeg ikke synes tær er spesielt lekkert (iallefall ikke mine). Jeg synes ikke det blir særlig lekrere om man putter litt farge på heller. Neglene på tærne er jo ofte så små og rare, at det bare virker enda rarere med lakk på. Hva er dine tanker om dette, kjære Glamourbibliotekar? Er dette en av disse tingene som bare ser rart ut på en selv, eller bør man styre unna?
Vennlig hilsen Hege


Kjære Hege, tusen takk for hyppige bidrag til bloggen.
Jeg må innrømme at neglelakk på tærne er noe jeg er veldig glad i. Jeg vet at mange har komplekser for å vise fram tær, de er tross alt noen underlige vesener, men det er jo så deilig å vifte med tærne i friluft! I allefall så lenge de er velstelte. Jeg synes fotpleie er prikken over i'en når det gjelder å oppnå en følelse av glamour - særlig om man får det gjort profesjonelt. Å sitte i en rosa sofa på Dashing Diva og få stelt føttene og lakket neglene lyserosa mens man nipper til en cosmopolitan (ja, også den rosa naturligvis) kan lite måle seg med. (Anbefales for den som skal til New York!)
Man skal jo ikke gjøre noe man ikke vil, men jeg synes fotpleie og neglelakk kan være verdt et forsøk. Etter hva jeg har hørt skal du i opptil flere brylluper i sommer, og tenk om du finner drømmeskoene dine men tør ikke bruke dem fordi tærne titter fram... Det ville være synd. Gi tærne dine en sjanse! Alle har rare tær, så det er i allefall ingen grunn til å skjule dem. Du behøver jo ikke å ta en mørk dramatisk farge - en lys hvit-aktig rosa er kjempefint og veldig diskret. Lykke til!

Fra Dashing Diva på 8th str., Greenwich Village, glamourbibliotekarens favoritt-salong

Cityshortsen

Shorts fra H&M.com

Det er ikke til å komme unna - fjorårets overraskelse på catwalken, cityshortsen, er blant vårens største hits i butikkene. Den kommer i mange varianter og farger og kombineres med det meste. Som sommerplagg er den jo (og har alltid vært) en naturlig del av garderoben, men til penbruk om vinteren med strømpebukse og høye hæler....? Jeg er fremdeles ikke helt overbevist. (Det minner meg, som tidligere nevnt, om nikkersene vi brukte i bursdagsselskaper i andreklasse på barneskolen.) I slike tilfeller foretrekker jeg helt klart skjørt og kjoler. Men by all means, jeg liker shorts veldig godt når det er varmt i været, så jeg kommer nok til å kjøpe et par til sommeren. Og kanskje klippe av et par gamle bukser.

Her er forøvrig en bildeserie fra Elle.

Det som overhodet ikke kan forsvares, er sykkelshorts - jeg tenker med gru på dens renessanse som helt sikkert er like rundt hjørnet (Celina Midelfart prøvde seg jo en gang i vinter - da med strømper og hæler til. HUGE miss!). Sykkelshorts med store t-skjorter over - kan det finnes noe mindre flatterende? Vil man se femten kilo tykkere ut, så værsågod.

Kjør debatt!

Nye parfymer fra Marc Jacobs


Marc Jacobs kommer med tre nye parfymer i vår, store flasker med "splash"-duft som kan brukes av både kvinner og menn. Titler: Rain, Grass og Cotton.

Rain: Blomster, markjordbær, clementiner, cypress og hvite orkideer

Grass: Sukkererter, villblomster, trær


Cotton: liljekonvall, sandeltre, clementiner, hvit fersken

Jeg tviler på at de kommer til Norge, men det kan jo være et tips til alle som skal utenlands i løpet av sommeren. Han har jo absolutt ikke bommet med sine parfymer så langt.

tirsdag, april 04, 2006

Finn stilen: Påske i sydlige strøk


Noen er heldige og skal feire påske på stranda. Her er glamourbibliotekarens forslag til hva som bør med i kofferten:
Mørkebrun halterneck-bikini, rosa strandkjole og slippers fra H&M, lyseblå tunika og hvite shorts fra TopShop, stråhatt og smykke fra Anthropologie, solbriller fra YSL, rosa sko fra Casadei, rosa silkekjole fra Tocca, iPod nano, solkremer fra Lancome og sommerversjonen av Jean-Paul Gaultiers parfyme.

mandag, april 03, 2006

Finn stilen: April in Paris


Nydelig blomstrete kjole fra Anthropologie, turkise sandaler fra Casadei, hvit veske med sløyfe fra Newport News, armbånd fra Accessorize, den roseduftende "Paris" fra Yves Saint Laurent, paraply ukjent, og kåpe med Hepburn-krage fra Elie Tahari.

Prada nestemann ut for H&M?

Miuccia Prada


I vinter har ryktene florert om at Prada blir neste designer i rekken hos H&M, på samme måte som Stella McCartney var i fjor og Karl Lagerfeld for et par år siden. Personlig var jeg ikke overbegeistret for Stella-kolleksjonen (selv om jeg liker mye av det andre hun har gjort, både for Chloe og senere), men Prada er en av mine favoritter - så jeg ser absolutt fram til dette samarbeidet!

Mascara anyone?

Min favoritt-mascara er Chanels "extreme cils", men den er litt out of reach akkurat nå i forhold til mitt budsjett. Hvillken mascara foretrekker dere? Noen som er å anbefale fremfor andre? Og hvorfor? Tips mottas med stor takk.

April!

søndag, april 02, 2006

Finn stilen: Heges sensommer i Stavanger


Her er to ganske forskjellige antrekk. Ideen er at du kan mixe og matche som du vil - det eneste som kanskje ikke er så lekkert, er sneakersene kombinert med skjørtet.. Ellers burde alle andre kombinasjoner funke bra.

Jeans fra Joe's jeans, hvit bluse fra Dorothy Perkins, sneakers fra Ralph Lauren Polo, blomstrete skjørt fra French Connection, hvit halterneck-topp fra Shop Intuition, smykke fra Julie Sandlau, grønn veske fra Kate Spade, crochet-veske fra Miu Miu, wedges fra Burberry, parfyme fra Armani, solbriller fra Gucci. Litt lett sommerlesning: Den siste boka til Marian Keyes.

Populære innlegg