tirsdag, oktober 31, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Kiehl's


Hei!

Har et spørsmål om Kiehl's, vurderte å bestille denne kremen fra Strawberrynet. Det jeg lurer på (innbiller meg jeg har lest i noen gamle poster at du har prøvd Kiehl's) er om den lukter kraftig? Jeg er ikke så veldig fan av sterk lukt som sitter i lenge og ikke minst setter seg i klærne. Til min store skuffelse så er det utrolig deilige Cocoa Body Butter fra Body Shop rett og slett for sterk for meg. Så da vil jeg gjerne ha noen tips, erfaringer, også på andre produkter fra Kiehl's hvis du eller noen andre har forsøkt de. Har tørr og sensitiv hud må jeg vel legge til..

Takk for en flott blogg!

Mvh
"glamingeniøren"


Hei, hyggelig at du liker bloggen, og er så flink til å legge igjen kommentarer også!
Jeg har ganske riktig testet ut mye fra Kiehl's, og liker spesielt kroppsproduktene + noe av hudpleien. Creme de Corps er en blant Kiehl's mest populære kremer, men jeg må innrømme at jeg ikke er veldig begeistret for den. Den er ikke tilsatt parfyme, men den har allikevel en ganske markant duft som jeg ikke likte noe særlig. Jeg likte heller ikke konsistensen noe særlig. Den trakk seg ikke inn i huden. De bodylotionene jeg liker best, er visst dessverre ikke å få tak i lenger. Men jeg liker godt dusjsåpene, bodyscrub'en, dusjoljene, solkremene.. mange fine produkter som er mildt parfymerte med f.eks. mango, lavendel eller koriander. Så det er absolutt et bra merke, synes jeg. Dessuten er de veldig hjelpsomme og generøse med samples i Kiehl's-butikkene. De åpner forresten butikk i Stockholm snart - det er jo supert for oss nordboere! Strawberrynet er ikke mye å satse på i så måte - man vet jo aldri hvor nye/gamle produktene derfra er - de har tendensen til å selge ting som er utgått andre steder. Jeg har opplevd å få produkter som var gamle og stinket deretter, så jeg bestiller ikke derfra lenger. Utvalget er jo heller ikke noe å skryte av.

Jeg tenker etterhvert å anbefale noen bodylotioner som funker bra, så følg med!

mvh
Glamourbibliotekaren

Dagens kjole

Foto: Saks.com

En lekker grå tweedmønstret jerseykjole fra Tocca.

mandag, oktober 30, 2006

The Little Black Dress


Dette må være den ultimate LBD - ikke bare er det Chanel, den er også tidligere eid av Coco Chanel. Hun er iført den på coveret til en av sine biografier (kanskje denne?). Hvis du kan bla opp 25000 og befinner deg i London, kan den bli din.

Kylie lanserer parfyme


Kjendisparfymer er fremdeles i vinden, og Kylie Minogue er nestemann ut. Parfymen får navnet "Darling", et ord hun visstnok bruker mye. Hva den skal dufte, er ennå ikke kjent. Men det er Coty som skal produsere den, ikke uventet.

Det virker som om mange dømmer kjendisparfymene utifra kjendisen som reklamerer for dem. Litt underlig for min del. Sier man virkelig noe om seg selv om man liker en parfyme som en eller annen kjendis tilfeldigvis har promotert? Jeg synes parfyme er tett knyttet til identitet, men ikke på denne måten. Da handler det om hvordan den dufter, ikke hvem eller hva eller hvordan den har blitt promotert. Vanligvis synes jeg de fleste kjendisparfymene er kjedelige, men det er fordi de er ganske mainstream og skal "please all people", ikke fordi en døll b-kjendis har "laget" dem. De er ikke spesielt edgy. Men SJP Lovely liker jeg ganske godt, den har litt mer særpreg. Og hun har deltatt mye i prosessen selv. Det blir spennende å se hva Kylie disker opp med.

Diptyque

Noen vil kanskje huske at vi hadde Diptyque duftlys som et av ønskene på ønskelista til bryllupet i sommer. Disse eksklusive lysene har etterhvert blitt riktig så populære (som vanlig bl.a. fordi de har blitt flashet en del i SATC), og til og med for salg i Norge - det er jo slett ikke verst. Konzept HP på Frogner har et ganske godt utvalg av dem. Og i Paris får man selvfølgelig tak i alle. Jeg liker mange av dem, særlig Gardenia og Jasmin og noen til som jeg dessverre ikke kan tenne pga allergisk kjæreste, men et velduftende lys han tåler, er Cedre.

Diptyque gjør også parfymer. Disse er det mer begrenset utvalg av her til lands. Man kan få tre av dem på Shabby og Konzept HP, men dessverre ikke av de mest spennende. De har Tam Dao som jeg liker godt og som jeg har vært på nippet til å kjøpe flere ganger, men hver gang ombestemmer jeg meg fordi jeg liker Comme des Garcons Avignon bedre (og den er jeg jo nå lykkelig eier av). Ellers har de en parfyme for menn, L'Ombre Dans L'eau om jeg ikke tar helt feil. Og selvfølgelig, den mest kjente, nemlig Philosykos - en litt oppskrytt duft vil jeg si, kvalmende fiken. Av en eller annen grunn er det aldri de beste produktene fra slike merker som blir de mest kjente/populære. Hvis jeg skulle kjøpe en fikenduftende parfyme, hadde jeg mye heller gått for L'Artisan sine, selv om de er en smule dyrere.

Ellers finnes det diverse sprayer for hus og hjem, men de har jeg ikke utforsket.

Viktor & Rolf

Nå ligger Viktor&Rolf-kolleksjonen ute på H&M-websidene, om noen er interesserte. Den er tilgjengelig i butikkene i neste uke en gang, og da blir det nok Beatles på Shea Stadium-tilstander vil jeg tro. Jeg synes noen av kjolene var litt fine.. men nei, jeg blir nok ikke å finne i kaoset. Altfor bedagelig anlagt.

søndag, oktober 29, 2006

...snø!!!


Er det vinterens første snø jeg ser? Riktignok iform av sludd, men allikevel. Vinteren er underveis, kjære lesere, det er bare å finne fram tykke gensere, votter og luer!

Høst i Central Park


Omtrent sånn ser det ut i min elskede yndlingspark akkurat nå. I bakgrunnen: Dakotabygningen, der John Lennon bodde (og ble skutt utenfor). Andre som har bodd der: Lauren Bacall, Leonard Bernstein, Bono med frue, Judy Garland, Sting, og Paul Simon.

lørdag, oktober 28, 2006

Lørdagsluksus


Earl Grey-te fra Dean&Deluca-markedet i Soho, servert i den fine store rose-tekoppen fra Roy Kirkham, og hvit sjokolade i en lekker Marimekko-skål fra Iittala. Herlig luksus.

Jippi! Dolly 15. mars!


Billetter er bestilt!

Finn stilen: Tea time


Teselskap er ypperlig på en høstlørdag. Her i en fersken/beige tea dress i silke fra Chloé, tweed-jakke fra Burberry, metalliske pumps fra Marc by Marc Jacobs, smykke med turkis stein fra Erickson Beamon, vesken heter "Oslo" og kommer fra Kate Spade, serviset er fra Vera Wang og heter Champagne Duchesse, og parfymen er Carons klassiske Fleurs de Rocaille.

fredag, oktober 27, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Bayswater eller Elgin?

Hei!
Hei, virker som du har god smak og peiling på mote.
Jeg har bestemt meg for å kjøpe en Mulberryveske, men er veldig usikker på hvilken som er mest klassisk i lengden. Heller mot svart Bayswater eller brun Elgin. Hvilken tror du er kulest også etter noen år?

Hilsen Anne


Hei Anne,
Her får jeg virkelig valgets kvaler. Elgin er i utgangspunktet favorittmodellen min, men den svarte bayswateren er også veldig fin. Jeg innbiller meg at Bayswater er mest klassisk kanskje.. men akkurat NÅ tror jeg jeg ville valgt Elgin. Hva mener leserne?

Jo. Jeg tror jeg heller mot Elgin.

mvh
Glamourbibliotekaren.

Finn stilen: The Big Sleep


Lauren Bacall er suveren som Film Noir-heltinne, f.eks. i The Big Sleep hvor hun spiller mot Humphrey Bogart. Hvem vet hvilke farger hun egentlig gikk kledd i - filmen er jo svart-hvit.. så: Klassisk drakt fra Dorothy Perkins, hvit skjorte med litt stor krave fra Anglomania (via Net-a-porter.com), høyhælt damevariant av klassiske herresko fra Anthropologie, perler fra Tiffany's, basker fra H&M, Kelly-bag fra Hermès (vel ble den laget noen år etter.. men den passer jo), og rød leppestift fra Chanel.

Glamorøs fredag

Glamourbibliotekar i skranken


God morgen alle sammen! Massivt frafall av kolleger i dag, hvilket betyr at jeg må innta skranken og spre glamour til alle lånere. Svart fra topp til tå, med unntak av blå stener i Givenchy-øredobbene mine. Ellers: Høye hæler, skjørt og bringebærrosa leppestift. Og Chanel No. 5.

torsdag, oktober 26, 2006

Hverdagsglamour:




Hverdagsglamour er å tilbringe regnfull torsdag kveld på Stratos (funkisrestauranten på toppen av Folketeaterbygningen), få servert kanapeer og vin, og deretter høre Leif Ove Andsnes spille klassiske perler på et Steinway-flygel.

Emi velger alltid så bra steder å ha disse releasekonsertene på. For to år siden da Mozart-plata kom var det i posthallen i sentrum, for tre år siden da Grieg/Schumann kom var det på Blå. Hvilket viste seg å være et perfekt sted for slike intimkonserter. Det var også Stratos nå i kveld. Akkurat plass til 70 mennesker, et flygel og en Andsnes. Fin lyd var det også. Han spilte stykker av Sibelius, Mendelssohn, Mompou, Liszt, Debussy og Ibert.




Foto: Stratos.as

Dagens kjole


Dagens kjole kommer fra Dorothy Perkins. Gullgul og mønstrete i 100% viskose. Hadde passet fint til den lille hvite vintage-perleveska mi fra Amsterdam. Og Holly Golightly-frisyre. Hmm...

Tips til god te


De fleste helsekostbutikker selger te fra Celestial Seasonings. Jeg synes ikke alle er like gode, men de skal ha kudos for fine pakker... Dog er det to som skiller seg kraftig ut - de er absolutt på min topp 10 når det gjelder te: Hvit te med pære - perfectly pear og hvit te med fersken. Hvit te er mange ganger så sunt som grønn te, så det er bare å sette på vannkokeren.

Hansker på Accessorize


Her er et tips til alle som trenger nye hansker akkurat nå, og ikke har allverdens budsjett: Semskede hansker fra Accessorize koster mellom 199,- og 250,- alt ettersom hvorvidt du vil ha en liten sløyfe på dem eller ikke. De har et bra utvalg av farger synes jeg, men selv gikk jeg for de svarte. Jeg måtte ha noe som matchet svart trenchcoat, blå/hvit jakke, blått skjerf, grønn kåpe, hvit kåpe.. ikke enkelt. Kanskje må jeg ha et par til senere, eller kanskje noen som er varmere. Men disse er perfekt nå - absolutt varme nok, og føles absolutt mer glamme enn supersyntetiske fingervanter til 19.90 på H&M som alltid går istykker.

onsdag, oktober 25, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Åttitallsmote

Hei! Kan du gi meg tips på hva slags klær som var moderne på åttitallet?

Med vennlig hilsen Torhild

Hei! Mye av det som var moderne på åttitallet er å finne i butikkene nå, og fjortisene i dag ser omtrent ut som fjortisene gjorde på åttitallet med tupert hår og joggebukser.. Men her er noen tips, plukket fra forskjellige perioder av det store tiår:

  • Topper med så vid utringing at du kan dra den ned på den ene siden så skuldra er bar
  • 3/4-ermer
  • Primærfarger (rødt, blått, gult, ofte i kombinasjon)
  • Rosa gensere, gjerne angora, gjerne innom snekkerbukse
  • Neonfarger
  • Brede belter utenpå store skjorter
  • Lange t-skjorter, gjerne litt uformelige
  • Pastellfarger
  • Trange stenvaskede jeans
  • Leggvarmere
  • Supertighte miniskjørt
  • Skinnbukser
  • Store fargerike plast-øredobber
  • Skulderputer på korte eller altfor lange jakker
  • Haremsbukser
  • Pocolino-dresser (rosa/lilla joggedresser)

For eksempel.


Fashion Era bruker Dynastiet og Dallas som stikkord når de oppsummerer åttitallet. Ikke dumt.

mvh Glamourbibliotekaren

update: Litt mannemote også: Korte dressjakker i hvitt eller pastellfarger kombinert med stenvaskede jeans, spisse sko, tynne belter, jeans med baklommene litt vel høyt oppe, angoragensere også her, t-skjorter uten ermer, skjorter med voldsomme mønstre, hockeysveis, smale skinnslips, lisseslips, vide uformelige dresser - gjerne rosa eller ferskenfargede, hårspray og Per Gessle-hår, BALL-gensere.

tirsdag, oktober 24, 2006

Finn stilen: Dr. Lisa Cuddy


Dette var egentlig ment å være noe helt annet. Men så fikk jeg plutselig en hang-up på klassiske drakter og knappestøvler, og vips ble det en collage a la Dr. Lisa Cuddy, overlegen i tv-serien "House M.D." som går på NRK på onsdager.

Drakten er fra Newport-News.com, blusen er fra Moschino (via net-a-porter.com), støvlene er Michael Kors, Novakvesken er som vanlig fra Alexander McQueen, perlene er fra Tiffany's og parfymen er Molinards Habanita.

Take Back Your Time


I dag, den 24. oktober, er det den internasjonale Take Back Your Time-dagen. Vi oppfordres til å skru av tv'n tidligere, ikke jobbe overtid, ta vare på oss selv og andre, stresse ned. Gjerne for meg. Jeg tenker å steke grønnsaker til middag, lese litt, og trene yoga.

Paris, je t'aime (filmen)



Alle som kjenner meg (eller har lest denne bloggen) vet at jeg har et spesielt forhold til New York og elsker å se New York-filmer. Men Paris - både selve byen og filmer om den - ligger jammen hakk i hæl. "Paris, je t'aime" var intet unntak. 20 kortfilmer om kjærlighet fra de forskjellige arrondissementene, skapt av kjente regissører: Wes Craven, Coen-brødrene, Gus van Sant, Gerard Depardieu (som har en birolle i sin egen film) - og skuespillerne består av bl.a. Willem Dafoe, Natalie Portman, Marianne Faithfull, Maggie Gyllenhaal, Geena Rowlands, Elijah Wood, Juliette Binoche - og ikke minst Steve Buscemi som turist som akkurat har vært på Louvre.

Perfekt på en regnfull mandagskveld i oktober.

mandag, oktober 23, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Sette opp hår

Hei Glamourbibliotekar!
Håret mitt begynner å bli ganske langt nå - endelig så langt at jeg kan sette det opp! Og her er det du kommer inn i bildet.. Jeg ønsker meg gode tips på hvordan man kan sette opp håret uten å ende opp med den praktiske (kjedelige) hestehalen eller enda verre: knute i nakken.
Lise


Hei Lise,
Grattis med lengre hår! Selv er jeg veldig glad i hestehale og "messy bun" i nakken, men av og til må man jo gjøre noe annet også. Jeg har prøvd å finne noen gode websider med hårfrisyrer, men mange av dem har tendensen til å bli litt vel trauste. Kanskje du kan finne inspirasjon her hos Elle ? Ellers svarte jeg på et lignende glamourspørsmål i fjor - her kan du finne det.

Hvis leserne har noen tips, kom med dem - her er det absolutt rom for interaktivitet!

mvh
Glamourbibliotekaren

Woody har gjort det igjen

bilde fra filmweb.no

Jeg har sagt det før, og jeg sier det gjerne igjen: Woody Allen er og blir min favoritt-regissør. De to siste filmene har han gjort i London, og da med europeisk kunstmusikk som soundtrack istedet for Ellington og Cole Porter som han bruker i sine New York-filmer. I Matchpoint var det Donizettis Elskovsdrikken som ble brukt, i Scoop var det utdrag fra Tsjajkovskijs Svanesjøen og Griegs Peer Gynt. Men stemningen blir allikevel veldig Allensk, selv om både location og musikk er helt forandret. Denne gangen er temaet ganske typisk Woody også - krimkomedie. Han har en sentral rolle i filmen (i motsetning til forrige gang), men ikke som den frustrerte forfatteren eller psykologen han vanligvis spiller - nå er han en avdanket tryllekunstner. Gå og se den! Selv skal jeg atter en gang ta for meg filmlista hans på imdb.com og sjekke om det er noen av hans filmer jeg ikke har sett, men det kan jammen ikke være mange.

Glamourspørsmål fra leser: Te-ritualer


Kjære Glamourbibliotekar - Tusen takk for kjempefin blogg!
Jeg har begynt å ta en avstikker innom daglig. Her er det inspirasjon å hente i hverdagen også for oss som ikke naturlig fremstår som glamorøse! Jeg har bl.a. begynt med en ørliten dæsj parfyme hver dag :-). Nå lurer jeg på en vane som er fjern for meg, men som via bloggen virker svært glamorøst; tedrikking. Såvidt jeg forstår skal jo te inneholde haugevis av antioksidanter som kan holde meg ung lenge, så det burde jo bare være å gå i gang. Men det er jo haugevis av tesorter! Hva skal man velge til hvilken tid på døgnet? Og hvordan lager man te uten at den blir svart og bitter og man bare blir dehydrert? Hvordan skal man servere? Teritualer for nybegynnere søkes!
MVH Udannet kaffedrikker

Hei! Hyggelig at du liker bloggen og lar deg inspirere, og at du nå vil bevege deg over i tedrikkernes verden. Velkommen skal du være!

Te er bra for det meste og inneholder, som du sier, antioksidanter. Men drikker man mye svart te, bør man passe på at man får i seg nok jern. Og mye vann, da te virker vanndrivende (det sies at man skal drikke ett glass vann for hver kopp te). Forskjellen på svart te og grønn te er prosessene de går igjennom - de kommer i utgangspunktet fra samme plante. Det som er enda bedre enn grønn te, er hvit te. Den smaker bedre og inneholder enda flere antioksidanter. Den er kun høstet og tørket, og er dermed ubehandlet. Men den kan være tilsatt smak; f.eks. fersken eller pære.

Når det gjelder hvem som er best på smak, må du bare prøve deg fram, tror jeg. Gå i tebutikker og på helsekostbutikker og be dem anbefale noe til en nybegynner. Begynn gjerne med noen som er milde og ikke så veldig fruktige, ettersom frukt-teer kan bli litt mektige. Og kjøp deg en stor fin tekopp som du blir glad av å se på. Det er veldig koselig å brygge te i en fin kopp, sette på litt musikk og slenge seg ned i en stol med en god bok. Eller å invitere til teselskap, bake scones og servere med hjemmelaget syltetøy på pent servise...

Jeg passer på at teen ikke trekker for lenge. Jeg synes det ofte holder med to-tre minutter - det kommer jo an på hvor stor kannen er. Hvis jeg lager bare en kopp, trekker jeg den ofte bare ett minutt.

Vær obs på at grønn te kan smake litt gressaktig om du ikke er vant. Kanskje du liker det bedre om du tilsetter litt honning. Eller du kan prøve grønn te med smakstilsetning - sitron, jasmin, eple.. Twinings har etterhvert ganske gode grønne teer og disse selges i vanlige matbutikker. Lipton har en god hvit te i pyramideposer - jeg tror kanskje denne selges bare i litt større matbutikker (Ultra og sånt). Den smaker i allefall fersken-aktig. Mange liker Four Red Fruits fra Twinings; så det kan være en grei nybegynnerte.

Innvandrerbutikker har ofte andre temerker enn det de har i dagligvarebutikker, så de kan være smarte å sjekke ut. Og gå for all del til Le Palais des Thés i Vibesgate - en fransk spesialforretning. Der kan du få god hjelp og til og med kjøpe sett med te og bøker og virkelig sette deg inn i saken.

Også finnes det jo en drøss av urteteer i helsekostbutikkene. Kamille, peppermynte, rosmarin, fennikel osv osv. Disse har ofte en funksjon - oppkvikkende, beroligende osv. Mange av disse egner seg fint om kveldene ettersom de ikke inneholder koffein.

Selv drikker jeg all mulig te hele dagen, men jeg vet at mange blir liggende våken lenge om de drikker svart te sent på kvelden. Det kan være smart å starte dagen med en mild te, kanskje en hvit en. Jeg synes svart te passer bra til desserter og kaker, som en slags motvekt til alt det søte.

Så kan man velge om man vil tilsette teen noe selv. Jeg bruker honning om jeg har sår hals. Ellers ingenting. Men mange liker en skive sitron i teen, eller sukker, eller melk (sistnevnte vil jeg ikke anbefale sånn uten videre).

Wikipedia-artikkel


Håper du fikk svar på noen av dine spørsmål i denne usystematiske tankestrøm... Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren

Glamourspørsmål fra leser: Cardigan fra Anthropologie

Hei,

Den jakken du viser fra Anthropologie mandag 16. oktober, skulle jeg gjerne hatt. Har du noen ide om hvor jeg får tak i den? Eventuelt pris?

Mona


Hei!
Det er flere som spør hvor man kan få tak i Anthropologie-klær, og det er dessverre vanskelig her til lands. Av en eller annen grunn vil ikke Anthropologie sende klær til Europa eller andre land. Da har man tre alternativer: a) Reise til USA og handle selv, b) be noen som skal reise dit om å kjøpe med noe, eller c) bestille via firmaer i USA som tilbyr seg å være mellommenn og oppretter en "postadresse" i USA for utenlandske kunder. Sistnevnte har jeg hørt om folk som har gjort, men har aldri prøvd det selv. Jeg vil tro det er relativt dyrt, og at det er vanskelig å returnere noe som ikke passer. Hvis noen har erfaringer, kom gjerne med dem.

Men jeg kan ikke tenke meg annet enn at det finnes en lignende jakke i butikkene her. Hvis noen har sett noen som ligner på denne, rop ut!
mvh
Glamourbibliotekaren

søndag, oktober 22, 2006

Finn stilen: Frokost på kafe


En spontan frokost på Pascal i går, med vandring i høstløvet på Sankthanshaugen og Mel Tormé på øret, inspirerte meg til å lage en collage i Audrey Hepburn-stil. Det er absolutt Hepburn-fasong på jakken fra Isaac Mizrahi. Audreys signaturbukser var smale og svarte - som disse fra Stella McCartney. Bluse fra Diane von Furstenberg, ballerinas fra Marc by Marc Jacobs, Novak-veske fra Alexander McQueen, semskede hansker fra Accessorize, Hydrabase leppestift fra Chanel i fargen Sirocco, Robert Piquet Fracas body cream, enkle roseøredobber fra Anthropologie, og Mel Tormés plate "A Vintage Year".

lørdag, oktober 21, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Antrekk til kurs?

Kjære Glamourbibliotekar:
I uke 44 skal jeg på Bibsyskurs, og etter å ha lest både din og andre bibliotekarers blogger, vet jeg jo at jeg ikke er den som er flottest i klesveien. Mens jeg tasler rundt blant studentene i biblioteket mitt er mine elskede hoodies og jeans med sneakers til helt ok, men nå skal jeg altså møte andre bibliotekarer og ser for meg at dette er jo en god unnskyldning for et lite skifte i image og klesstil. Kan du anbefale noe som passer en slank lommebok og dens noe runde eier? Jeg liker å være litt rocka, men kunne godt vært det på en mer damete måte.

Takk for en kjempefin blog (den leses daglig!)
- Trude


Hei Trude, hyggelig at du liker bloggen.
Hoodies og jeans er jo en favoritt hos meg også, men jeg forstår at du vil dresse deg litt mer opp når du skal på kurs og møte kolleger. Hva med skjørt, støvletter og trenchcoat? Det er jo noe av det mest allsidige man kan kjøpe for tiden. Feminint og stilig. Trenchcoat kan brukes til alle klær, bukser og skjørt og kjoler og whatnot. Klassiske støvletter (svarte eller mørkebrune) funker både til bukser og skjørt. Skjørt kan brukes med kule joggesko på jobb. Skaff deg noen fine strømpebukser også. Også kanskje en v-genser som du kan ha en feminin bluse under og et langt smykke (min favorittlook i dag). Gå på H&M - jeg synes de er det beste alternativet for slunkne lommebøker. Det er ofte sånn at selv om man har lyst til å investere i dyre kvalitetsplagg (som nok er det smarteste til syvende og sist), har man sjelden råd til å kjøpe et helt antrekk i disse finere butikkene. Man kan jo investere i ett plagg av bedre kvalitet - f.eks. en genser som ikke nupper (H&M-gensere nupper bare jeg kaster et blikk på dem). Og kombinere med skjørt og kåpe fra H&M og støvletter fra Wedins.

Lykke til!

mvh Glamourbibliotekaren.

Glamourspørsmål fra leser: Kombinasjoner?

Dette er en bönn til glamourbibliotekaren jeg ikke vet om jeg egentlig står helhjertet bak, du vil forstå hvorfor. Når jeg går på gata ser jeg det selvfölgelig som min fulle rett å vurdere andres valg av klär, og iblant er dommen stenhard. Jeg blir det store stilpolitiet, i blant til forlystelse for min mann. Dette har også fölger for min egen gjennomgang av meg selv (og i blant min mann) för jeg / vi forlater leiligheten og til at jeg har kommet fram til endel prinsipper når det gjelder hva jeg kan ha på meg. Her er noen eksempel. Om jeg skal trene og dermed må ha med stor ryggsekk / bag, har jeg ikke finsko (pene sko - ofte med häl) og sjelden skjört. Aldri ryggsekk og finsko (vel, jeg har aldri ryggsekk, jeg kan ikke fordra det- og har dermed heller ingen fine ryggsekker som kan funke med skjört og finsko, selv om de finnes) Jeg har heller ikke höyhälte- eller andre pene sko sammen med jakker som har et ut på tur-preg. Dette har selvfölgelig fört til unödvedig lange sekvenser foran speilet og frustrasjoner over å ikke kunne ha på meg det jeg vil. Når det gjelder andre syns jeg ofte folk kan ha saker jeg aldri ville hatt på meg og väre fine, så lenge sko og klär går sammen i en stil, eventuelt bryter en stil på en smart (i fölge meg) måte.
Jeg syns selvfölgelig at folk får ha på seg hva de vil, men stiller likevel spörsmålet: er det noe man absolutt ikke får kombinere?
Hvor går grensen? Jeg irriterer meg jo minst like mye på de som ser ut som at de har kjöpt et kitt og dermed ikke har et minste spor av personlighet i klesstilen.

Fra den overflatiske sfären, med önsker om en god og glamorös helg fra stilpolisen Sara




Hei Sara stilpolis!
Interessant emne. Her gjelder det dårlige kombinasjoner, ikke fashion no-nos generelt (bare for å avgrense for de som evt. vil kommentere og legge til noe). Jeg tror mange har noen slike regler, selv om de kanskje ikke er så bevisste på det. Jeg kjente meg igjen i mye av det du skrev, men har aldri tenkt over det - det bare "er sånn". I prinsippet er jeg ikke så glad i regler, jeg mener glamour er individuelt på mange måter, men som sagt - ubevisst følger jeg jo mange uskrevne regler jeg også. Nå må jeg tenke litt. Noe stilpoliti er jeg nok ikke. (Jeg lurer litt på om det er en forskjell på Oslo og Stockholm der - jeg tror folk generelt er hakket mer motebevisste i Stockholm...? I allefall var det sånn før.)

Det er jo mange kombinasjoner i ymse trender som jeg ikke ville gjort selv, men det blir for mye å nevne her nå. Vi får holde oss til de mer generelle reglene vi har laget oss.

Jeg er generelt ikke så glad i allværsjakker/turjakker til hverdagsbruk - bare på tur - så jeg tror ikke jeg hadde villet kombinere friluftslivlooken med høye hæler og pent skjørt jeg heller. Til jeans er det nok mer passende. Men til penere klær er det jo hyggelig med f.eks. en "gå-bort-kåpe" synes jeg (- og har stor forståelse for at de som bor i kaldere strøk ofte ikke har noe valg akkurat her). Samtidig er jeg lykkelig over at joggesko ble såpass akseptert i enhver anledning på slutten av nittitallet, for jeg er veldig glade i dem - særlig de litt smale med retrolook. Og de går fremdeles an å bruke til hverdagslige skjørt.

Når jeg ser noen med fine klær og ryggsekk, tenker jeg automatisk at de er glamorøse mennesker som skal på trening, så der går motivet foran glamouren for min del. Selv er jeg så heldig at jeg bor tvers over gaten for Sats og behøver ikke planlegge, ta med treningsklær på jobb osv, men hadde jeg bodd lenger unna hadde det nok blitt ryggsekkløsning uavhengig av antrekk tror jeg, altså de dagene jeg da eventuelt skulle direkte på trening. Dessuten, som nevnt i et tidligere glamourspørsmål, det finnes fine nøytrale svarte enkle ryggsekker hvis man skulle ha behov for å bruke en og er engstelig for at glamouren står for fall.

Ellers: Jeg forsøker å ikke blande altfor mange mønstre, selv om det ofte er moderne med mix&match. Isåfall må det være på en gjennomtenkt måte så de ikke slår hverandre ut. Og omvendt - én farge fra topp til tå må brytes litt med en detalj i en annen farge. Jeg så forleden dag en dame i (litt stygge) jeans, kort jeans-blazer og jeans-veske. Waaaay too much.

Også er jeg absolutt ikke glad i antrekk som lyser av "pakke". Du nevnte vel det også - altså noe som ikke har en eneste personlig detalj, og kanskje aldri kombineres med andre plagg man har kjøpt andre steder, har fra før osv. Rett og slett kjøpt som et "kit" som du sier. Til gjengjeld imponeres jeg daglig over de som virkelig kan ta tak i stiler og gjøre dem til sine egne - man behøver ikke å ha en gigantisk garderobe bare man vet hvordan man kan kombinere plagg på mange måter. Det er en kunst i seg selv. Litt tilbehør skader heller ikke.

Vet ikke om det besvarte noe som helst; bare en liten drodling fra min side.. Hvis noen har noe å føye til, kom med det! Kombinasjoner som ikke funker?

mvh
Glamourbibliotekaren - ikke så veldig stilpolis (tror jeg...)

My precioussssss.....

fredag, oktober 20, 2006

Glamourtips fra leser: Støvletter med vidde

HALLELUJA!Jeg ramlet plutselig over denne nettsiden http://www.duoboots.com/ hvor de har et fint utvalg i klassiske og litt kulere støvletter, hvor du kan velge både skostørrelse og leggvidde! Leggvidden går opptil 50 cm i diameter - noe som burde dekke de aller fleste. De aller mest edgy stilene finner man kanskje ikke her, men Duo virker hvertfall til å være et seriøst merke med god kvalitet.Jeg er overlykkelig, nå slipper jeg å føle meg som en elefant hver gang jeg skal finne meg støvletter!Har allerede bestilt meg modell Sijan og Kirov - prisen er slett ikke ille, så for ca. 3000,- får jeg meg to lekre støvletter som passer.

Hilsen fotball-leggene mine

Hei og takk for tips! Det er fint at det finnes slike nettsteder. Det blir vel litt moms også, kan jeg tenke meg... Du får rapportere om resultatet når de dukker opp! Ellers finnes det også støvletter med litt vidde på Steen&Strøm, for dem som helst vil prøve før de kjøper - dette skrev jeg om tidligere i år.

mvh
Glamourbibliotekaren.

Glamourspørsmål fra leser: Mafiastil

Hei!
Jeg har et "glamouröst" spörsmål: Min bo-kompis feirer bursdag i helgen med tema politi og mafia. Jeg forestiller meg selv i en Marlene Dietrich-stil, men er åpen for forslag.

Mari

Hei Mari og takk for spørsmål.
Marlene Dietrich er absolutt en mulighet - jeg ville nok valgt noe sånt jeg også, noe androgynt. Gjerne med bukser og høye hæler, klassisk ren makeup og trenchcoat kanskje. Håret bør enten være glatt og bakoverstrøket, eller mystisk og litt bølgete, kanskje sånn at det skjuler halve ansiktet. Med mindre du vil gå for full Hollywood-glamour og være Jessica Rabbit i rød kjole...

mvh
Glamourbibliotekaren.

George Michael

Foto: CBS

Det er dessverre ikke ofte man opplever at artister synger like bra på konsert som på plate. Jeg kan telle de på én hånd, eller kanskje to, til tross for det relativt enorme antallet konserter jeg har vært på (- misforstå meg ikke; de fleste konsertene har vært veldig bra og jeg har vært lykkelig, men man regner jo med en sur tone og litt småhese stemmer når noen turnerer verden rundt i løpet av kort tid):
K.D. Lang sang klokkerent i Carnegie Hall juni 2004. Stevie Wonder sang til mine øyne ble oversvømt av tårer i Stockholm i juli samme år. Og George Michael sang så jeg frøs på ryggen i Oslo Spektrum i går.

Foto: Glamourbibliotekaren



Hvilken hit-maker, hvilken stemme! Enhver som husker åttitallet burde ha vært der i går aften - det var feststemning og herlig disco, nimannsorkester og seks korister, og George selv var i god form. Fastlove, Outside, Amazing, Praying For Time, Jesus to A Child, Freedom 90, Too Funky, Faith, Father Figure, I'm your man, Careless Whisper (sukk...) og ikke minst - AHHH - Everything She Wants - som må være den herligste grooven fra hele åttitallet. Med Billie Jean hakk i hæl.

Ah, hvilken glamour.



Mmm..

Glamorøs fredag

Noen tar taxi når det regner...

Det er noe ekstra klassisk glamorøst over å gå til jobb en mørk og regnfull morgen i svart trenchcoat, paraply og en fin leppestift (Trenchcoaten er fra New York og leppestiften er MAC Viva Glam IV). Ellers: Langt lilla glassperlebånd rundt halsen, oppsatt hår og småblomstrete bluse innom svart v-genser. Diskret 1800talls-glamour. Planer for helgen: Ikke stort - hjelpe glamourgemalen med å flytte inn i nytt øvingsrom og sortere noter (evt. klassifisere dem etter UDK, haha). Dessuten kom nyeste UK Vogue i posten i går, så da har jeg lesestoff for noen dager framover. Jo, også er det jo ny Woody Allen-film.

Ha en fin dag alle sammen!

torsdag, oktober 19, 2006

Dagens kåpe


Jeg har alltid vært veldig glad i blekgrønt, noe som gjenspeiles i layouten i denne bloggen... Og i skapet henger en del grønne plagg. Men ingen grønn kåpe (bortsett fra min friske lysegrønne trenchcoat som definitivt egner seg best om våren.). Jeg har vært litt usikker på om blekgrønt egentlig er en høst/vinter-farge, men her fant jeg beviset: En lekker "sart" kåpe fra Tocca i en nydelig nyanse - og hvis man kombinerer det med hvit lue, skjerf og votter (som f.eks. disse fra H&M), kan man virkelig se for deg en rolig spasertur en søndagsmorgen når snøen stille laver ned.

onsdag, oktober 18, 2006

Klassiker


Jeg er så lei av alle overpyntede vesker med lepoardmønstre og logoer og juggel og dingeldangel. Denne Hermès-klassikeren i tweed og lær var en fryd for øyet.

Finn stilen: Glamourbibliotekaren lengter hjem til sofaen


Det er kaldt på kontoret, ingenting funker som det skal og ikke en gang en liter te får varmen i meg. Løsning: Å lage en varmende collage.

Mohaircardigan fra Miu Miu - sikkert myk og deilig. Svarte bukser i ull (!) fra Chloé. Hvite kasjmirsokker fra Ralph Lauren. To tank tops fra Old Navy, og et mykt tricolor-skjerf fra Cacharel. Ellers har vi lesestoff: Et av de nyeste New York Magazine som dumpet ned i postkassa forleden, vi har musikk: Charlie Parker og Dizzy Gillespies liveplate fra 1945, og gode dufter: L'Artisan-lys + den fine fine Poivre Piquant-parfymen (også fra L'Artisan). Druer må man spise, og Twinings solbærte servert i Jasper Conran-kopp er pure luxury. Til slutt: Litt rosebalsam til leppene fra Benefit.

tirsdag, oktober 17, 2006

Denne boka ønsker jeg meg til jul:


"Scenes from the City: Filmmaking in New York, 1966-2006".
Dette er en hyllest til New York og alle filmene som er innspilt der, med fine stills både fra filmene og fra filmsettene (flere som aldri har blitt utgitt før), sitater fra regissører, kommentarer fra Francis Ford Coppola, Oliver Stone, Martin Scorsese osv. Og ikke minst: historier fra min helt Woody Allen. Dette er nok THE coffee table book.

Velg tre



I riktig gamle dager bladde man i leketøyskataloger sammen med venner, og valgte én leke pr side. Etterhvert gjorde man det samme med Ellos- og H&M-kataloger. Ett plagg pr side. For noen år siden begynte jeg og en venninne å sende hverandre linker til Sephoras nyhetslister, og valgte tre-fire-fem produkter hver, alt ettersom hvor mange det var der. Det er absolutt en tradisjon jeg gjerne vil ta opp! Gå inn her og ta en titt, og fortell hvilke tre produkter du helst ville hatt.

Hmm... det første som slo meg var at jeg ville ha Michael Kors-parfymen, men den har jeg jo allerede. Elixir Ancien fra Fresh frister absolutt, så det blir min pick nr. 1. Loracs rosa blush er fin.. men ligner litt for mye på noe jeg allerede har, så jeg tror jeg står over. Acqua di Parma-parfymene er fine... og Marc Jacobs Splash-parfymer er friske, men akkurat denne i Violet er nok ikke noe for meg. Jeg tror min pick nr. 2 blir Ole Henriksen African Red Tea mist (te på utsiden, te på innsiden, det er visst meg det) - og da blir nr. 3 hudpleiesettet fra Dr. Hauschka.

Deres tur, kjære lesere!

mandag, oktober 16, 2006

En småfrossen glamourbibliotekar...


...drømmer om å tulle rundt seg denne chic'e cardiganen fra Anthropologie. Det ser deilig ut med høy hals. Brrrrr...

søndag, oktober 15, 2006

Fall Runway Beauty Guide


For de største makeupartistenes guidelines til hvordan man skal se ut i høst, klikk her. Blant annet vil Pat McGrath at vi skal ha metallisk blå øyenskygge... Tror kanskje jeg hopper over den, men det er absolutt andre tips å ta med seg her.

lørdag, oktober 14, 2006

Prosjekt høstgarderobe


Ok, høstens ryddeprosjekt er i gang, akkompagnert av Brahms og en kopp lemongrass-te. Det er visst på tide å forberede garderoben på høst og vinter. Ut med bikinier, tank tops og sandaler - inn med ullgensere, skjerf og luer. Noen som blir med på dugnad? Det er hyggeligere om vi er flere..

fredag, oktober 13, 2006

Pistasjemoussekake med rips og hvit sjokolade




Denne er i magen. Og nå har jeg franske, britiske, amerikanske og australske Vogue foran meg på bordet her. Og Irma 1000 på dab-radioen. Ha en fin kveld!

Finn stilen: Søndag i Central Park


En avslappende søndag i Central Park med Starbuckskaffe og donuts fra Krispy Kreme hadde vært noe. F.eks. i denne ulljakka fra Missoni. Og genseren fra Chloé. Og jeansen fra Dorothy Perkins. Og med The New Yorker i veska fra Anthropologie. Så kunne man spille fotball i Nikes Sprint Sister sko. Og ble det kaldt på ørene, kunne man ta på seg lua fra H&M og myse mot sola i brillene fra Accessorize. Mens man duftet av Marc Jacobs nye Ivy-parfyme. Det hadde vært noe, det.

Helgens soundtrack


En helg i hjemmets lune ro er noe jeg ser fram til etter tre helger på rad i landflyktighet. Jeg elsker å reise, men når man ikke har vært hjemme en helg på en måned er det på tide å lugna ner. Og det kan man f.eks. gjøre ved å høre på den mykeste av de myke; Chet Baker. Hvis Mel Tormé er The Velvet Fog, da er Chet Baker The Cashmere mist... Mykere stemme og trompet-tone får du ikke. Har du ingen plater med Chet, gå ut i dag og kjøp en av disse:




Glamorøs fredag

God fredag, alle sammen!
Høy glamourfaktor her i dag - kasjmirgenseren fra Paris er på, det samme med Chanel no.5, kåpen og den nye svarte vesken. Planer for dagen: Kake på Pascal. Planer for kvelden: Lese Vogue - i allefall ikke se tv. (Hmm, genser og veske fra Paris, Chanelparfyme, Pascalkake, Voguelesing... høres veldig ensporet frankofilt ut...)

Hvordan står det til med glamouren der ute?

torsdag, oktober 12, 2006

NRK Gull er i gang


Litt reklame for arkivet hos vår kjære landskringkaster som nå har startet egen DAB-kanal (og nettradiokanal) basert på sin rikholdige samling. De hadde prøvesendinger i pinsen - da het kanalen NRK Retro - men nå er navnet altså NRK Gull. Offisiell åpning i dag kl. 1400. Skru på radioen alle sammen! Og følg med daglig på sendeskjemaene - de kommer til å sende mye morsomt, helt fra riktig gamle dager og til i dag. I pinsen moret jeg meg med "God aften, mitt navn er Cox", reiseradioen fra 1979, Ti i skuddet... Så hvis du f.eks. vil høre Revolvermagasinet, hør på DAB/nettradio i dag kl. 16.00. Irma 1000 kan du høre i morgen kl. 20.00. Ungdommens Radioavis fra 1979 om disco i morgen kl. 22.00. Need I say more?

Parfymebruk

Jeg legger alltid merke til hva slags parfyme folk bruker og har en nærmest Rainman-tendens til å gjenkjenne dufter på gaten. Her i Skandinavia er vi ikke veldig tradisjonsrike og trofaste eller kreative i parfymevalgene våre; topp 10-listen på Esthetique inneholder stort sett nyheter, gjerne friske og fruktige sommerlige dufter, av og til tyngre dufter som Thierry Muglers Angel, men stort sett lette og litt anonyme og "ufarlige" varianter. D&G Light Blue er populær nå, Laura (Biagiotti) var for noen år siden veldig poppis, Hugo Boss runde flaske var stor på 90-tallet, L'eau d'Issey også, og for ti år siden var det cK Eternity som var vinneren. Og Escadas årlige sommerduft slår alltid an blant de yngre, bare de er unge nok til å ikke vite at den samme duften kom fem år tidligere med et annet navn.

I Frankrike er situasjonen fullstendig annerledes. Det er tre navn som går igjen overalt, om det så er i Paris, Nice eller Cannes: Chanel, Dior, Guerlain. Og aller helst de eldste klassikerne. I Nice kjente jeg Dior overalt, i Cannes var det Chanel, og nå sist i Paris var det rubbel og bit. Mitsouko, Shalimar, Samsara, Poison, No.5, Coco - you name it, they wear it. Unge som gamle. Frankrike er parfymeland nr.1 og har holdt på med dette i mange hundre år. Og mens de franske klassikerne ofte blir stemplet som "Gammel dame" her i Norge, blir de altså brukt av alle aldersgrupper der. Og de kler dem.

Jeg er sikker på at det er et marked her også, vi må bare tørre å utforske litt, ikke bare bruke den som alle andre bruker fordi den er fin. Et parfymevalg skal være personlig, man skal føle seg hjemme i den, man skal bli glad og selvsikker når man påfører den. Men så var det dette med utvalget. Det øker ørlite grann hvert år, men det ER et elendig utvalg på parfymer i Norge. Esthetique har så å si monopol og er ikke veldig spennende - så jeg håper virkelig at noen tar tak i dette snart og åpner en liten lekker butikk med alle disse merkene som ikke fåes her: L'Artisan, Serge Lutens, Annick Goutal, Caron, Penhaligon's, Creed, Etro, Carthusia... Jeg er sikker på at det ville bli en suksess.

Og til dere som skal reise på byferie til utlandet: Ikke kjøp parfyme på taxfree-butikken på Gardermoen. Vent heller til du kommer fram dit du skal, gå rundt i butikkene der og let etter ting du aldri har prøvd før. Kanskje finner du drømmeparfymen - en som ingen andre rundt deg har, og som blir din personlige signatur.

Finn stilen: Fortauskafé i Le Marais


Sånn ser kvinnene i Paris ut nå. Klassisk beige trenchcoat fra Burberry, smale svarte bukser fra Diane von Furstenberg, hvit silkebluse med broderier fra Chloé, skjerf fra Missoni, Novak-veske fra Alexander McQueen, blå øredobber fra Julie Sandlau, solbriller fra Dior. Flate sko er fremdeles trendy der; disse er fra Anthropologie. Ellers bruker alle klassiker-parfymene som f.eks. Guerlains Mitsouko.

onsdag, oktober 11, 2006

Paris, je t'aime!

Det er tidlig høst i Paris nå - trærne har bare såvidt begynt å bli gule og røde noen steder, det er varmt i været - men sola er nesten hvit og står lavt på himmelen. Helt perfekt vær for å rusle rundt i Le Marais og ta pause på hvert et gatehjørne, spise crêpes med banan og drikke te. Jakke behøves ikke om man har f.eks. et pashminaskjerf. Og solbriller.

Vi bodde på det samme lille koselige hotellet i Rue Ordener på Montmartre (ca hundre trappetrinn nedenfor Sacre-Coeur, på baksiden) - Hotel Eden Montmartre; kan anbefales om man vil bo billig og bra.

Glamourbibliotekaren sjekker utsikten mot en Yves Rocher-butikk

På Musée de la Mode et du Textile er det Balenciaga-utstilling (varer ut januar for den som skal dit innen den tid), og den måtte jo besøkes av en glamourbibliotekar. Mange mange lekre drakter og kjoler og en del underlige antrekk, helt fra 30-tallet og fram til i dag. Et par svarte kjoler i kategorien "ond dronning" var det også; jeg vet ikke helt i hva slags sammenhenger man burde bruke en sånn.

Lekker Haute Couture fra Balenciaga

Smykkeutstillingen var jeg også på - ah, diademer, perlebesatte kammer til håret, ekte korall, kaméer...


På grunn av bibliotekarlønn, endring av flybilletter og en stadig mer asketisk holdning til det skremmende shoppesamfunnet, hadde jeg ikke allverdens budsjett - men ettersom jeg ikke kjøpte noe som helst i København for to-tre uker siden, unnet jeg meg noen få og nødvendige ting denne gang: Et par øredobber fra favoritten Agatha. En cd-boks med Haydn-messer under ledelse av Nikolaus Harnoncourt. En lenge etterlengtet parfymefavoritt fra Comme des Garcons. En hudkrem fra Decleor. En kjølig plommefarget leppestift fra Bobbi Brown. En svart lenge-planlagt-kjøpt veske fra Esprit (ikke ulik Mulberrys Elgin, som jeg gjerne skulle slått kloa i). Og det aller aller beste: En grå genser i 100% kasjmir fra Comptoir des Cotonniers. Myk, myyyyyyyk.

(Det var forøvrig moteuke mens vi var der, en og annen radmager modell med underlig catwalk-frisyre kunne ses på metroen om kvelden, hvite og svarte limousiner seilte nedover avenyene. Men det var i grunnen lite interessant i denne sammenheng)

Anyway, der var kontoen bunnskrapt og kredittkortet smeltet, så nå er det striskjorte og havrelefse for glamourbibliotekaren en god stund framover.

Populære innlegg