søndag, desember 31, 2006

GODT NYTT ÅR!!!




Glamourbibliotekaren ønsker sine lesere et riktig godt og glamorøst nytt år! Takk til alle som følger bloggen daglig, takk til alle som leser den innimellom, og en spesiell takk til alle som sender inn spørsmål og kommentarer eller på andre måter bidrar!

Vi ses i januar!

mvh
Glamourbibliotekaren.

Glamourbibliotekaren oppsummerer 2006

*Årets happening - Definitivt bryllupetEkeberg den 30.06. Noe som også preger flere av punktene under her...

*Årets kjole - Den skreddersydde brudekjolen min, naturligvis. Sydd i Jane Austen-stil etter mønster fra BBC-serien "Pride&Prejudice", i nydelig stoff og med innslag fra min kjære farmors syskrin. Det finnes ingen maken kjole i verden.

*Årets nye klesplagg - Jeg kjøpte jo nesten ikke klær i 2006. Men blant de få innkjøpene jeg gjorde, er favoritten kasjmirgenseren fra Paris. Varm og myk og lett og perfekt.

*Årets tilbehør - Sko kjøpte jeg ikke (med unntak av brudesko), men skinnveska fra Firenze ble en hit. Jeg har brukt den så å si hver dag siden i juli, og den kommer til å holde i årevis.

*Årets smykker -Gifteringen i hvitt gull. Diamantøredobbene i hvitt gull som jeg fikk i morgengave av min nybakte ektemann. Og det matchende smykket som jeg fikk i fødselsdagsgave. Ellers ingen nye av året.

*Årets reise - Bryllupsreisen til Toscana. En endeløs rekke late dager i sus og dus i et lite gult steinhus over olivenlundene, uten tv eller internett, og med vakker klassisk musikk, mye lesing, god mat. Sånn burde livet være oftere.

*Årets parfymer - L'Artisan Parfumeur Passage d'enfer, Comme des Garcons Avignon, og Serge Lutens Vetiver Oriental. Tre store og etterlengtede favoritter som jeg ble lykkelig eier av i 2006.

*Årets favorittprodukter - Decleors hudkremer og Angeliqueolje, Bumble&Bumble Creme de Coconut-shampoo&conditioner, RoC bodylotion, YSLs leppestifter. Og de tidligere nevnte parfymer.

*Årets konsert - Vanskelig å velge én, men Dianne Reeves-konserten var suveren. Alltid like bra.

*Årets plate - Bachkantateserien til John Eliot Gardiner. En fryd å høre på, og we've only just begun - over hundre kantater igjen!

*Årets magasin - Vogue er alltid favoritten. New Yorker, New York Magazine, Gramophone og Living Etc følger hakk i hæl.

*Årets film - Umulig å velge, men begge Woody Allen-filmene falt som vanlig i smak. Og Altman.

*Årets tv-favoritt - Arrested Development, noe av det morsomste jeg noensinne har sett på tv, og som beklageligvis ble tatt av etter tre sesonger.

*Årets blogghendelse - Ingen konkret, men det at antallet nye lesere har steget så betraktelig, er veldig hyggelig!

Det var en kort gjennomgang av året - hvis noen har forslag til flere kategorier, kom med dem!

lørdag, desember 30, 2006

1/2års bryllupsdag


For nøyaktig et halvt år siden danset vi til toner fra Breakfast at Tiffany's - Moon River, i liveversjon. Det var sommerens vakreste dag på Ekebergrestauranten!

fredag, desember 29, 2006

Glamorøs fredag (kanskje)


Jeg tror kanskje det er fredag i dag. Så snart juleferien er i gang, mister jeg all oversikt og blir både døgnvill og ukedagvill. Men om det så er fredag i dag, er det på tide med et Audrey-bilde. Her jeg er nå er det 9 minusgrader, snø og rim og nydelig sol - der jeg var inntil i går, var det 9 plussgrader og sterk vind og en god del regn. Med andre ord - jeg legger ut et sommerlig bilde av Audrey med fin kjole og katt på fanget. Det er lov å lengte til lysere dager!

Og dagens glamour er ganske casual - men middagsselskap i aften med høye hæler og Chanelparfyme skal det nok bli.

God helg alle sammen!

En titt på B*bbi Browns makeup for våren 2007



B*bbi Brown er kjent for sine "naturlige" looks - mye beige og brunt og grått, men hun klarer så å si alltid å få det til å funke uten å se kjedelig ut. Jeg ble en gang sminket av en meget dyktig BB-makeupartist på Barney's som klarte å få meg til å se riktig fresh ut ved hjelp av relativt tamme farger.


Vårens palett fra B*bbi går i fiolette og rosa toner, og jeg synes resultatet er vellykket - bortsett fra leppene. Jeg liker absolutt ikke den fargeløse leppe-looken. Jeg kan ikke begripe at den har blitt så populær - det ser blodfattig og sykt ut. Nei, leppene bør ha farge - man behøver ikke å gå med rød leppestift hver dag, men den minste lille dæsj av dus rosa er hundre ganger finere enn disse utvaskede bleke greiene som altfor mange går med...


Jeg tror Bobbis modell kunne sett mye finere ut med en litt mer rosa leppefarge her. Resten av makeupen likte jeg godt.

(alle fotografier fra b*bbibrown. com)

onsdag, desember 27, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Casual glam på nyttårsaften

Hei, jeg er fast leser av spalten din, og håper du kan være så elskverdig å hjelpe med en smule med et glamourproblem:
Nyttårsaften skal jeg på fest til en jeg "har noe på gang med", men det er ikke noe kjempeglamorøs fest med champis og gallaantrekk. Det blir nok ganske laid-back, og verten er en helt normal fyr som sannsynligvis kommer til å ha på seg dressbukse (kanskje til og med dongeri!), skjorte og sannsynligvis ikke slips (han hater slips - min store sorg). Hans venner er heller ikke av typen som stiller i Armanidresser, men kanskje skjorte og kaaanskje slips. Jeg er mer glamorøs av meg, men vil jo ikke sitte der som et overpyntet juletre. Har prøvd å spørre verten om kleskoden, men han skjønner ikke problemet (svært ujålete mann.) Har du noen tips til glamorøs men diskrét bekledning? Et antrekk som ikke blir for overpyntet sammen med disse casuale menneskene, men som likevel er fint nok om det skulle dukke opp en jente eller to som har pyntet seg veldig?
PS: Jeg går aldri i bukser på fest.


- Venter i spenning :-)



Hei!
Jeg tenkte automatisk på et fint skjørt, en elegant topp - og en myk cardigan. Da kan du ha bare skuldre om du vil, eller dekke deg mer til med cardigan. Også kan du glamme det opp med lekre strømper, eller glamme ned med noen litt enklere. Mary Janes er passende sko til et sånt antrekk. Forslaget nedenfor er jo bare et eksempel på hvordan man kan gjøre det - du har sikkert noe du kan mikse og matche hjemme (men her er skjørtet og skoene fra Anthropologie, og toppen og cardiganen er fra French Connection). Hvis du har langt hår, kan du jo variere det etter hvor pyntet festen blir - ta med noen hårspenner eller klyper så du kan sette det opp i en fei. Perleøredobber og langt perlekjede kan være fint til. Cluet er å ha med litt småtteri i veska just in case - ekstra makeup, smykker og hårpynt. Og kanskje en liten flaske med fin gardeniaparfyme.... f.eks. Marc Jacobs sin. Lykke til!


Julegave!


Årets julegave fra glamourgemalen: Verner Panton-lampe!

(Den matcher den oransje Panton-puffen jeg fikk til bursdagen min for tre år siden)

lørdag, desember 23, 2006

GOD JUL!


Glamourbibliotekaren ønsker alle sine lesere en gledelig jul!

fredag, desember 22, 2006

Dagens kjole


Stroppeløst, bånd i livet, tyll og "Carrie-kjoler" ser man overalt og det blir fort litt mye. Denne grønne småpsykedeliske sekstitalls-kjolen fra Anthropologie var et friskt avbrekk! Hvis jeg skulle kjøpe ny kjole til jul, hvilket jeg ikke skal, kunne det gjerne være noe lignende. Jeg skulle kombinere den med svarte støvletter og kort hår.

torsdag, desember 21, 2006

Hei alle sammen, beklager manglende oppdateringer, men en svært lite glamorøs bihulebetennelse styrer livet mitt for tiden..

Håper å være tilbake snart, sånn at jeg kan ønske dere alle en riktig god jul! :)

Mvh
Glamourbibliotekaren

mandag, desember 18, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Klær til julaften & romjula

Kjære Glamourbibliotekar,
Julen nærmer seg med stormskritt. Hva skal jeg ha på meg? Julaften skal jo være pyntet, men litt hjemmekoselig. 1. dag - pyntet, 2. dag - pyntet, Nyttårsaften -glamorøst. Jeg venter alltid til siste sekund med å velge hva jeg skal ha på meg og det blir mer eller mindre heldig og tilfeldig. Har du forslag til kombinasjoner av plagg og strømpebukser?
K-løkka


Hei!
Jeg er helt enig med deg og synes også man kan være hjemmekoselig i jula, og litt mer glam på nyttårsaften. Mix&match er fint de første dagene. Jeg har laget en liten collage her til inspirasjon: tunika-kjole (f.eks. fra Anthropologie) er fint med en hvit skjorte (denne er fra Old Navy) under. Skjorta kan også brukes til svarte penbukser, som disse fra Dorothy Perkins. En koselig cardigan fra H&M kan brukes til både kjole og bukse. Smykket er fra Accessorize. Strømpene og skoene er også fra Accessorize, og burde passe til begge antrekk. I tillegg et lite skjørt fra Mexx og en brodert topp fra Chloé, for litt mer variasjon. Rosekrem fra Crabtree&Evelyn for vintertørr hud, og en liten hyacinth i anledning julen.


Hva som egner seg til nyttårsaften, kommer jeg tilbake til.

mvh Glamourbibliotekaren.

Glamourspørsmål fra leser: French Connection

Hei
Vet du hvor man kan få tak i French connection jeans her i Norge, helst i Oslo?
Mvh
flittig leser


Hei!
Nei, det vet jeg faktisk ikke - jeg vet at Something Else i Pilestredet har litt fra French Connection, men jeg vet ikke om de har jeans. Noen som har sett noe sånt i Norge? Her trenger jeg tips fra leserne!

mvh
Glamourbibliotekaren.

Observasjoner gjort i Göteborg


  • Det er veldig mye folk ute på shopping siste helg før jul, så det er helt uaktuelt å prøve klær/sko/kjøpe noe som helst. Kosetur går fint hvis man ikke blir stressa, men glem shopping. Jeg har aldri sett så lange køer foran kassa.
  • De bruker fremdeles de gamle fine trikkene, til og med mye eldre versjoner enn de som sporveiene har droppa.
  • Stamhotellet vårt er blitt enda finere og har fått flere designmøbler.
  • Den lille fine butikken Cow i Stockholm har fått en bitteliten filial i Göteborg - det vil si et lite hjørne i parfymeavdelingen på NK. De hadde masse fra Laura Mercier og Vincent Longo, men dessverre veldig lite fra L'Artisan.
  • Göteborg er og blir en koselig by!

torsdag, desember 14, 2006

Glamorøs fredag


Glamourbibliotekaren befinner seg i utlendighet, så denne glamorøse fredagen får dere klare dere på egen hånd.

Au revoir!

En annen ting om agendaer

Nå trenger jeg hjelp fra dere lesere. Etter glamourspørsmålet under, husket jeg plutselig at jeg må jo kjøpe ny innmat til min filofax, altså en 2007-kalender. Ikke av den minste typen, men den nest minste - 12x8 cm. Og da kommer det evige dilemmaet: Én dag pr side, eller en uke på to sider?

Hittil har jeg trivdes best med en uke på to sider, for det er mest oversiktlig. Men det er jo veldig liten plass å skrive på, særlig i helgene når man gjerne trenger litt plass (konserter og sånt). Men sist jeg hadde én dag pr side, følte jeg meg helt lost.

Hva skal jeg velge? Hvilke argumenter har dere? Kjør debatt!

Glamourspørsmål fra leser: Kalender

hei,
jeg sliter litt for tiden med å finne en kalender/syvende sans som jeg kan bruke til neste år. Syns de som selges i norske bokhandler er enten store og klumpete eller kjedelige - jeg vil ha en som sørger for litt glamour i tilværelsen og så må den såklart passe i vesken. Jeg har vært på ebay og kikket og syns de til Kate Spade er fine men jeg finner liksom ingen som roper navnet mitt. Har du noen tips til hvor jeg kan finne en litt glamorøs kalender? Den bør jo helst ikke koste alt
for mye heller..
Frøken makeløs


Hei!
Jeg har hatt min svarte lille filofax-agenda i omtrent ti år, og er veldig fornøyd med den. Den er i stoff, men holder seg fremdeles pen og er ikke slitt. Kate Spade har, som du sier, en del fine - kanskje ikke så veldig stort utvalg akkurat nå, men denne under her synes jeg er fin.


Filofax har etterhvert blitt mer spennende de også - skulle jeg kjøpt en ny en til neste år, tror jeg det hadde blitt denne:


Sjekk i allefall ut hjemmesidene til Filofax - man kan bestille derfra og jeg tror ikke det blir så veldig mye dyrere enn om man kjøpte de i en bokhandel her. Men utvalget er mye større og de har mange freshe farger.

Har man lyst til å slå på stortromma, har jo Mulberry legre agendaer. Men da bør man regne med å bruke den i mange år, for de er ikke direkte billige.

Ebay er sikkert ikke så dumt heller - gjør litt store søk, f.eks. på søkeordene PLANNER, ORGANIZER og AGENDA, så finner du massevis (har akkurat testa det selv).

Jeg tror vi får spørre leserne om tips også jeg - er det noen som har sett noen lekre og tilgjengelige agendaer i det siste? Online eller i butikker?

Mvh Glamourbibliotekaren.

onsdag, desember 13, 2006

Gratis Mozart


Nå kan man laste ned Mozart-lydfiler og -noter fra nettet uten å betale et øre - se bare her! I fjor gikk jeg bananas da BBC spilte Bach døgnet rundt hele jula. Og i år skal det lastes ned Mozart!

tirsdag, desember 12, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Glamourhjelp til julegave

Hei! Min samboer og jeg trenger din glamourhjelp til en julepresang! Vi fikk tidligere i høst en fantastisk presang av hans bestemor; hennes gamle bil. En sånn bil som bare er brukt til og fra kirken og til butikken, det vil si nesten ubrukt på tross av at den er 20 år gammel. Derfor har vi bestemt oss for å slå litt på stortrommen når det kommer til hennes julepresang i år, som en stor takk for bilen. Presangtypen er sånn halvveis bestemt, nemlig kasjmir. Enten et sett med høyhalset t-skjorte og matchende cardigan, eller genser og sokker i kasjmir. Spørsmålet er hvor jeg kan få tak i dette i Oslo? Jeg er ikke kjent med butikker som selger klær til damer i alderskategorien 55 år og oppover, så her trenger vi din hjelp! Dersom du har andre gaveforslag setter vi naturligvis pris på det, gjerne noe som passer en dame med gikt og som har absolutt alt hun trenger av dill og dall.
Vennlig julehilsen
Kristine og Eirik


Hei!
God gaveidé! Benetton har kasjmirgensere og cardigans tror jeg, i allefall har jeg sett det i København og Paris, så jeg regner med de har det her også. Ellers var jeg innom butikken Stilverk på det nye fine interiør/design-varehuset House of Oslo i Vika nå sist fredag, og der hadde de gensere og skjerf og luer og litt av hvert fra Van Mook Cashmere. Butikken ligger i tredje etasje, i det hjørnet som vender ut mot Aker Brygge. De selger stoler og andre møbler der også, så det er kanskje ikke så lett å se at de har klær innerst.

Sjekk også ut Illums bolighus i samme varehus - flere etasjer med fine greier, Marimekko, Wedgwood, Iittala osv. Eller hva med satin-sengetøy fra Hemtex?

En annen gaveidé til en dame som har alt, er luksuriøse produkter til hud og hår. F.eks. de deilige badeartiklene fra Laura Mercier som de har på Gimle parfymeri i Bygdøy Allé. Eller fine duftlys fra Acqua di Parma (selges også på Gimle).


Noe som alltid er morsomt å få, er et abonnement i f.eks. operaen, konserthuset eller med Det Norske Kammerorkester. Det er kanskje midt i sesongen nå, men det går jo an å kjøpe enkeltbilletter også.

Håper du finner noe!

mvh
Glamourbibliotekaren

Skøytetur i C*ntral Park...



Som vanlig lengter jeg til New York, året rundt (Kanskje ikke midt på sommeren for da er det så fryktelig varmt der og klærne klistrer seg til kroppen).

Og spesielt nå på førjulsvinteren. Og særlig til skøytebanen i C*ntral Park. Man burde gå på skøyter i lange skjørt, kåper, hatter og muffer. Dog var det nok en risikosport den gangen. Snublet man i skjørtene med hendene trygt plassert i muffen, måtte man vel nødvendigvis gå på trynet?

foto: magny. org

Glamourspørsmål fra leser: Ørepynt

Hei, Og tusen takk for fin side med mange gode tips! Nå har jeg lest gang på gang at du anbefaler lange hengeøredobber til kjoler, og det høres så fint ut at jeg også vil ha det. Problemet er at jeg ikke har hull i ørene (ja, det fins noen av oss) og jeg ser ikke for meg at jeg kommer til å ha lyst å ha på noe ørepynt hver dag. Klipsøredobber gjør ganske vondt, og det blir ikke bedre når de er tunge og lange - så jeg vurderer faktisk å endelig ta hull. Hvor lang tid tar det egentlig før man kan slutte å ha noe i ørene hver dag uten å risikere at det gror igjen? Hvor kan man finne fine øredobber å ha i de første ukene (de man kan velge mellom er gjerne så stygge)? Og kan jeg realisere min hengeøredobbdrøm for julaften hvis jeg tar hull i ørene straks, altså to uker før? Takk, Irene

Hei!

Jeg kan godt forstå at klipsøredobber gjør vondt, og ikke er utvalget spesielt bra heller. Jeg har fått lignende spørsmål fra andre også, så hvis noen har tips til butikker hvor de selger fine øreklips, kom gjerne med det!

Jeg liker ørepynt og fornøyd med å ha hull i ørene - men det er så lenge siden jeg fikk dem at jeg husker sannelig ikke hvordan man skulle behandle dem i starten. Jeg husker jeg renset med pyrisept og vridde litt på dem hver dag, så de ikke skulle gro fast... og jeg husker at jeg hadde de små blå steinene i ørene i allefall i fire uker. Så jeg tror nok ikke jeg ville satse på hengeørepynt til jul, nei... Men hvis du skaffer deg hull i ørene før jul, kan du jo velge ut et par enkle små "studs" som passer til de andre smykkene du eventuelt skal ha på. Jeg er veldig glad i slike også, så jeg bruker små til hverdags, og lengre ørepynt når jeg føler for litt ekstra glamour. Man må jo ikke ha øredobber hele tiden, men det er nok lurt å ha det i starten i allefall.

Håper du finner noen du synes er fine! Still krav!

mvh Glamourbibliotekaren.

søndag, desember 10, 2006

Juleshoppingvanviddet

Jeg leste akkurat i Aftenposten at nordmenn bare i går betalte med kort for halvannen milliard kroner. Og at det er over 200 tonn julepynt for salg i butikkene. Og at det er en direkte sammenheng mellom vårt enorme forbruk og utslipp av klimagasser. I andre aviser stod det om fredspriskonsertprogramleder Sh*ron Stones shoppingtur i Oslo, der hun svidde av over en kvart million på pelskåper, -hatter og -pledd. Det er egentlig litt paradoksalt at hun skal lede en hyldningskonsert for fredsprisvinnere som hjelper fattige mennesker å stå på egne ben, når hun så lett som ingenting bruker flere hundre tusen i løpet av få timer, to dager før og i samme by, også på et unødvendig luksusprodukt som pels - noe som forøvrig var veldig betent for noen år siden, men som plutselig ikke er et tema lenger. Men det er vel hennes business.

Uansett synes jeg det gir litt perspektiv på julehandelen vår - og de enorme summene som brukes hvert år, ofte på ting man ikke engang trenger. Jeg vil oppfordre alle til å tenke litt annerledes, f.eks. gå sammen med flere og kjøpe en litt større og nyttig ting som mottakeren virkelig har bruk for. Eller gaver der pengene går til veldedighet. Eller kanskje gi gavekort på opplevelser - sosiale gaver er noe av det koseligste å få (lag f.eks. en kalender med en månedlig happening som mottakeren skal få - middagsselskap i januar, barnevakt i februar, kino i mars...). Eller klippekort på tjenester, ærender, barnevakt... Eller kino, teater, konsertbilletter. Eller droppe julegaver helt. Selv har jeg skjært betraktelig ned både på budsjett og antall gaver i år. Hjemmene våre fylles opp av ting vi ikke behøver. Jeg har tenkt mye på dette det siste året, ettersom vi feiret stort bryllup og måtte vurdere nøye hva vi skulle ønske oss. Det ble svært vellykket - så å si alle tingene vi fikk, stod på ønskelista - og vi har hatt bruk for samtlige. Ingenting støver ned.

Så, kjære lesere - tenk miljø, ikke kjøp noe bare for å kjøpe. Vær heller sammen med venner og familie, utnytt julegaveidéen til å gi dem hyggelige opplevelser året igjennom. For eksempel sånn:


Parfymerapport


Jeg anbefaler alle å ta en fridag når man skal vandre rundt i butikker på denne tiden av året - og gjerne litt tidlig på dagen; så slipper man masse mennesker overalt.

Her er en liten rapport fra min tur på fredag: Spazio i Skovveien har fått inn to nye parfymer fra Comme des Garcons - Guerilla 1 & 2.
Atmosfär (også i Skovveien) har fått inn de fine vaniljeparfymene til Des Filles A La Vanille, som jeg hittil bare har sett i Paris i en liten sjarmerende butikk i Le Marais. De har også lys fra Tocca, som nevnt før.

Og på bittelille Gimle i Bygdøy Allé har de jo de deilige bodyproduktene fra Laura Mercier (i tillegg til makeupen), de har enerett på Acqua di Parma i Norge, og nå har de også fått inn de vakre roseduftene fra Les Parfums de Rosine. Jeg synes det er helt vidunderlig at det finnes en butikk som står i mot mainstream-merkene og går sine egne veier - det står det respekt av, i disse butikkjedetider!! Heretter har jeg lyst til å kjøpe all min kosmetikk der. Jeg prøver å gå innom ofte, for rett som det er har det dukket opp noe nytt.

fredag, desember 08, 2006

Glamorøs fredag


Glamourbibliotekaren tar fri i dag for å rusle rundt og spise lunch på Frogner med sin kjære. Ha en fin dag alle sammen!

torsdag, desember 07, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Refleks

Hei!

Nå i disse mørke tider er det viktig å bli sett, og jeg tenker stadig vekk på å kjøpe meg reflekser av noe slag. Jeg vet imidlertid ikke helt hvor jeg skal lete, for har ikke lyst på de vanlige sportsbutikkremsene som vandrer rundt omkring. Kunne heller tenke meg noen søte eller litt mer pene reflekser. Har du noe tips om hvor man får tak i slikt?
Hilsen
Ann Merete



Hei! Godt spørsmål. Prøv designbutikker som Norsk Form, Kunstindustrimuseet, Norway Designs. Selv har jeg to rosa hjerter og et lite spøkelse. Jeg har sett reflekser av ymse slag rundtomkring, noen som til og med ser hjemgjorte ut (det burde jo være mulig å lage noen fine selv hvis man finner metervare i en sybutikk). I Sverige finnes fine reflekser på barnebutikker, så jeg vil tro man kan finne noen i barneavdelingene her også. Eller på f.eks. Mique. Eller bokhandler. Eller apoteker. Kjøpmannen Mysterud på Sagene har en liten eske med bamsereflekser på disken sin... De er jo søte på en nostalgisk måte.

Det kan være fint å ha refleks på veska også - jeg har i allefall en ganske stor veske, som sikker dekker til jakkerefleksen min fra enkelte vinkler.

Noen lesere som har sett fine reflekser et konkret sted?

mvh
Glamourbibliotekaren

onsdag, desember 06, 2006

Prima ballerina


Et fast innslag i førjulstiden er å se Nøtteknekkeren i operaen. Det har jeg gjort hvert år i over ti år. Og som vanlig blir jeg helt målløs - det kan umulig finnes noe vakrere og mer grasiøst enn blomsterfeer, snøfnugg og sukkerfeer! De er så sterke, smidige og muskuløse, samtidig som de flyr over gulvet som om de veide bare noen få gram. Ah, den som var ballettdanser... eller i det minste så ut som en. Inntil videre kan jeg øve meg på å sette opp håret... og trene til "New York City Ballet Workout"-dvden min. (Anbefales forresten - mange bra statiske og dynamiske styrkeøvelser som man gjør på en litt mer elegant måte enn på Sats)

Så var den solgt...


...og ikke til meg. Jeg ga meg på 4.5 millioner...

mandag, desember 04, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Julefilmer

Familien Griswalds hus i "Christmas Vacation"



Kjære Glamourbibliotekaren,
Det er tre uker til jul (under det faktisk!), og jeg kjenner julestemningen sige på (til tross for flere varmegrader og ikke noe som helst tegn til snø...). Du hadde ei så fin og lang liste over anbefalt julemusikk, så jeg tenkte høre om du hadde noen julefilmer å anbefale?

Adventshilsen fra Hege


Hei,
Klart jeg har! Noen handler konkret om jul, andre gir julestemning fordi det er snø og vinter og lys.
*A Charlie Brown Christmas / I want a dog for Christmas (altså Knøttene)
*Christmas Vacation ("Hjelp, det er juleferie" - Chevy Chases klassiker er et must!)
*Tim Burtons The Nightmare Before Christmas
*Miracle on 34th street (den fra 1947)
*Alle julefilmene med the Muppets
*Diverse South Park-juleepisoder (Mr Hankey's Christmas Classics)
*The Simpsons juleboks
*White Christmas (Bing Crosby, Rosemary Clooney osv)
*Disney-filmer med Mikke og Donald osv (litt vanskelig å avgjøre hvorvidt de er tegnet eller data-animerte utifra coveret av og til, faktisk)
*Mens du sov
*When Harry met Sally (egentlig året rundt, men mye nyttårsaften-symbolikk der)
*Love Actually
*Santa Claus (med Dudley Moore som liten elf)
*It's a wonderful life (amerikansk klassiker med James Stewart og Donna Reed)
*Holiday Inn (Fred Astaire, Bing Crosby)



Jeg skal tenke litt og komme med flere forslag!

mvh
Glamourbibliotekaren

Update: I tillegg har vi jo alle de som går på tv i jula - Tre nøtter til Askepott, Reisen til Julestjernen, Karl-Bertil Jonssons jul - men de er jo obligatoriske...

søndag, desember 03, 2006

Finn stilen: Vesper Lynd


Casino Royales Vesper Lynd har en meget classy og glamorøs stil. Hennes Algerian Love Knot-smykke får en konkurrent i dette Sterling & Cat's Eye Moon-smykket fra The Hunger Site. Svart kjole fra Diane von Furstenberg, pumps fra Jimmy Choo. Svart eyeliner (and lots of it!) fra Chanel, rød leppestift også fra Chanel. Øredobber fra Accessorize. Også en matchende martini, fortrinnsvis uten gift i. Now go play some poker!

39th str.


Glamourbibliotekaren in action på gateloppemarkedet på 39. gate i New York City.
(i hvit t-skjorte altså - det er ikke meg i rødt og blått der...)

Yum



fredag, desember 01, 2006

Finn stilen: Desember


Desember er ofte full av juleluncher, konserter, førjulsselskaper hos venner - og kanskje en tur i operaen for å se Nøtteknekkeren. Dette er en semiformell look, ikke til julebord og party, men til mer nedtonede tilstelninger. Blusen er fra Dorothy Perkins, buksene er Calvin Klein. Enkel klassisk kåpe fra French Connection. Pumpsene er fra Christian Louboutin og heter Piaf. Perlekjedet er fra Tiffany's. Parfymen er Creeds "Love in White", som kom for et par år siden. Clutchveska er fra V.B.H. Hårbåndet med paljetter er fra Accessorize. Og duftlyset er fra Diptyque. Et passende soundtrack kunne f.eks. være Sinatras rolige juleplate (ikke swing-versjonen).

Underskriftskampanje på en glamorøs fredag

Dette er et opprop jeg med glede signerer - Nei til skyskrapere i Bjørvika! Høye hus kan være fint og glamorøst andre steder, f.eks. på Manhattan, men å blokkere hele Oslo fra fjorden (og den nye knallfine operaen) med en ugjennomtrengelig mur er virkelig ingen god idé. Signer HER!

Glamorøs fredag


Atter en fredag, og det er fint! Det er ennå så varmt at man kan ha tynne klær - så jeg debuterer i min nye kasjmirsilketrøye med en cardigan over. Givenchy dingler fra ørene mine, og makeupen er litt mer polished enn vanlig. Duft: Den vakre vakre Vetiver Oriental fra Serge Lutens. Planer for helgen: Nada! Unbelievable. Og herlig. God fredag alle sammen!

Litt snø hadde vært prikken over i'en..

Populære innlegg