lørdag, mai 31, 2008

Første dag i frihet

Å rusle hånd i hånd med kjæresten sin en solfylt lørdag, med flagrende kjole og vind i håret og iskiosk og en benk i sikte, er som å komme til himmelen etter å ha ligget inne en uke og hostet.


Fine lille Tåsen Hagesenter måtte besøkes. Her har jeg kjøpt alt jeg trenger til balkongen min i over ti år, og jeg vil ikke bytte det bort mot all verdens Plantasjer. Her får man service og gode råd. Og de har ikke tre kilometer lange bord med margeritter og samlebåndfølelse.

Dagens innkjøp ble dog bare en liten pose med dorotheanthus-frø. Jeg har ti sorter blomster/planter på balkongen i år, og mer er det ikke plass til på tre kvadrat.

Slike dager, når det nyvaskede fine Borås-sengetøyet vi fikk i bryllupsgave tørker på to timer ute på klessnora - slike vil jeg ha mange av i sommer.

Dagens glamourtips: Utendørs fotbad

Dagens glamourtips er ett av mine yndlingsgjøremål om sommerkveldene: Et fotbad ute på balkongen, med passende tilbehør.

I mitt tilfelle i kveld: Hjemmelaget iste, Lori Carson på cdspilleren, varm vind, grønt eucalyptusbad i en liten balje.

Sånn ser det ut:

Pure bliss!


Fine øredobber


Disse fikk jeg i bursdagsgave av min svigerinne for tre år siden. Enkle og elegante, og de setter en ekstra spiss på en casual og fin sommerlørdag. Perfekt.

Dagens kjole

En fin rød og prikkete tea dress fra Boden. Slike kjoler er perfekte for aktive sommerdager; vandre rundt i en by, invitere venner hjem til iste, eller jobbe for den del.

fredag, mai 30, 2008

Lykken er...


...en kaprifol i en bitteliten vase med vann (her: en gammel saltbøsse) stående på pianoet. Hver kveld fylles stuen av den skjønneste duft. Om dagen lukter den nesten ingenting. Men om kvelden blir jeg helt beruset av lykke når jeg går forbi den... Gang på gang.

O sole mio

Har såvidt våget meg ut på balkongen i noen minutter. Det er varmere der enn inne, og det trekker ikke. Min vinterbleke hud har om mulig blitt enda hvitere av å være inne en uke... Men svensk lantliv-idyll, litt jordbær og en kopp ferskente gjør susen. Jeg tror jeg med sikkerhet kan si jeg er på bedringens vei. ENDELIG. Pysjamasen byttes herved ut med kjole.


Cacharel Anaïs Anaïs


Denne tenker jeg vekker minner hos en god del av dere! Mine første assosiasjoner er vår, ca 1989, venninne kommer innom før skolen, vi skynder oss å se litt opptak fra Grand Prix-finalen (man tok det jo opp på video og så det hundre ganger på den tiden) før vi må løpe for å rekke engelsktimen, 17.mai med bukseskjørt og stripete strømper, og en bitteliten flaske Anaïs Anaïs som får plass i settekassen på veggen der jeg har små rosa elefanter og hvite katter og andre porselens-nips-greier. Sikkert en og annen harlekin, og en bitteliten rosa sykkel i metall. Og Prince "LoveSexy" på kassettspilleren.

Anaïs Anaïs ble skapt i 1978 og skulle være en myk, uskyldig og feminin duft for unge kvinner. Og jeg tror med sikkerhet jeg kan si at den virkelig ble en av de store ungpikeparfymene på 80tallet, i allefall her i Europa (I USA derimot brukte alle Love's Baby Soft).


Jeg kjøpte den på nytt for noen år siden i pur nostalgi, men jeg liker den igrunnen fremdeles.

Toppnoter: Bergamot, Hyacinter, Kaprifol

Hjertenoter: Liljer, Liljekonvall, Roser, Ylang Ylang
Basenoter: Sedertre, Amber, Sandeltre, Eikemose

Nå vil jeg høre deres minner og assosiasjoner til denne!

Glamorøs fredag

Good morning, kittycats!
Verdens mest langvarige forkjølelse henger fremdeles i; jeg føler det går i sirkler. Nå er jeg tilbake der jeg var forrige fredag med sår hals... Jaja. La oss håpe det bare er en oppsummering før finalen. Jeg skal nå i allefall kose meg med te og aviser nå straks, Wagner (i plateprosjektet som man kan lese mer om i musikkbloggen) og noe jeg sjelden tar meg tid til ellers: Alle coffee table books jeg har samlet oppgjennom årene, med vakre bilder fra Toscana, fra filminnspillinger, kunstkataloger og diverse. La det bli dagens oppgave for dere også - plukk fram en ikke-skjønnlitterær bok fra bokhylla og bla i den.

Planer for helga: Å bli frisk. Og på søndag skal jeg spise middag med en kamerat fra USA som jeg ikke har møtt på 14 år; det blir stas!

Ha en fin dag alle sammen, pass på så dere ikke blir forkjølet i det fine været. Anbefales ikke!

Hilsen eders Glamourbibliotekar.


p.s. Hvis flere har lyst til å fortelle hvem dere er, er det slett ikke for sent!

torsdag, mai 29, 2008

En maikveld i Oslo

Ettersom livet mitt for øyeblikket er svært lite spennende og kun består av inneliv og filmer og søvn, er det jammen godt jeg har flere bilder på lur...

















Glamourspørsmål fra leser: Organisering


Hei.

Jeg har ganske nylig byttet jobb og arbeider nå med et stort prosjekt. Det er veldig mye å holde styr på og mange stressmomenter. Jeg ønsker å være strukturert og effektiv på jobb og slappe godt av når jeg kommer hjem. Har du eller noen andre noen gode tips for hvordan en organiserer arbeidet, disponerer tiden og følger opp ulike problemstillinger som melder seg i tide og utide, blir jeg utrolig glad.

Catbert



Hei!
Jeg er ikke alltid verdens mest strukturerte menneske selv, men jeg har i allefall funnet ut at lister funker for meg i slike situasjoner. Jeg skriver ned hver eneste ting jeg skal gjøre, både for å unngå å glemme det, og fordi det er så tilfredsstillende å si CHECK! høyt når man er ferdig med den tingen. Stryk det ut! Ha også en notisbok i veska der du kan notere ting du kommer på når du ikke er på jobb, sånn at du slipper å stresse med å huske det til neste dag. Skriv det ned.
Dessuten gir jeg meg tidsfrister hvis jeg har mye å gjøre - da somler jeg mindre. Og forsøk å holde skrivebordet så ryddig som mulig, så slipper du å bli distrahert av rot. Det er viktig å fullføre ting du begynner på, samme hvor liten eller stor ting det er. Å begynne på masse smågreier som man ikke klarer å bli ferdig med, kan gjøre situasjonen desto mer slitsom. Delmål er tingen, tror jeg.
Belønningssystemer kan også funke...

Jeg tror vi trenger gode tips fra lesere med erfaring fra prosjektarbeid her - noen som melder seg?

Lykke til!

mvh Glamourbibliotekaren

Glamourspørsmål fra leser: Smykkeskrin

(Jeg beklager sterkt at jeg ikke har mulighet til å svare på alle glamourspørsmål i tide - de står i kø her, og det tar derfor litt tid. Hvilket også er grunnen til at jeg ikke alltid svarer på glamourspørsmål som kommer i kommentarfeltet, for det er jo å snike i køen... Rett skal være rett!)


Hei!

Jeg begynner å få en liten smykkesamling, men har stort sett smykkene slengende tilfeldig rundt eller har dem oppbevart i de små gaveeskene de kom i. Det føles litt uforsiktig og uglamourøst. Jeg har prøvd å finne et pent og romslig smykkeskrin i noen butikker i Oslo, men det viser seg å være svært vanskelig. Har du forslag til hvor det er mulig å få kjøpt et slikt?
Takk for en vakker og inspirerende blogg!
Mvh Kristin


Hei! Du har rett, smykkeskrinene har liksom forsvunnet litt etter at man vokste fra disse hvite og rosa med en opptrekkbar ballettdanserinne... Jeg vil tro at enkelte gullsmeder eller veskebutikker/parfymerier kan tilby noe som minner om de tradisjonelle skrinene med skuffer. Men her har du også anledningen til å gjøre noe mye morsommere og mer personlig.

Mitt forslag er som følger: Gå i en bruktbutikk og se om du finner en eske eller en boks som har vært brukt til noe helt annet, f.eks. en fin sigareske eller en pen liten kakeboks. Du kan legge et fint lommetørkle eller silkeskjerf i bunnen og ha de fleste smykkene nedi der. De smykkene du bruker oftere og vil ha lettere tilgjengelig, kan du legge i en liten skål som du har stående framme på nattbord e.l. - jeg bruker
denne som jeg kjøpte på bruktmarkedet i Birkelunden i vinter. Kjeder og smykker kan eventuelt henges opp på en knagg eller en krok i nærheten av speil eller toalettbord.

Alternativt, hvis du har sansen for kitsch og ting som er så stygge at de blir morsomme, finnes det en del flotte gavebutikker... I Brugata i Oslo ligger det et paradis for slike ting. Jeg fant en gang et smykkeskrin fullt av skuffer og blinkende lys, med en slags altertavle med "maleri" av Leonardo og Kate fra Titanic, som det var en liten fontene på foran. Ubetalelig! Er du tilhenger av shabby chic / landlig stil, popper jo gave/interiørbutikkene opp som paddehatter for tiden. Der finner du helt sikkert noe å ha smykkene dine i (men vær forberedt på å betale mye for ting som du sikkert kunne finne maken til på loppis). Og er du minimalist, kan Muji (kjøpes hos Åhlens) tilby slike skrin og oppbevaringsbokser i ulike former og størrelser.

Lykke til i jakten!

mvh Glamourbibliotekaren

onsdag, mai 28, 2008

Flere filmer

Som sagt, å se en film er utrolig mye mer givende enn å zappe mellom sitcoms i dagesvis. Radio er også fint. Bøker så klart. I allefall et Donald. 




Fellinis "Amarcord" gir et herlig bilde av Italia på 30-tallet; rampestreker, kjeftende fedre, underlige lærere uten kustus, fascismens irrasjonalitet, vakre kvinner, og min favoritt: onkelen som klatrer høyt opp i et tre og brøler en hel dag. 


Chomets "Les Triplettes de Belleville" er en strålende animasjonsfilm og en hyllest til den klassiske sykkelsporten. Dialogen er nærmest fraværende, uten at man tenker over det - for man forstår alltid hva de tenker (Wallace&Gromit møter Hasse&Tage møter Kalles Klatretre). Det er så mange referanser - Glenn Gould, Fred Astaire, Josephine Baker, Django Reinhardt.  Min favorittscene er nok når bestemoren sitter under ei bru og spiller Bachs c-mollpreludium på eikene på et sykkelhjul:
 

Dagens kjole

Dagens kjole er en av mine egne. En fotsid selskapskjole med halvlange trompetermer, i en slags petroleumsblå-smaragdgrønn farge... og et ganske heftig mønster. Litt glitter er det i den også. Hjemmesydd av en eller annen; jeg kjøpte den i en av byens secondhand-butikker for en stund siden. Når jeg finner et passende par sko skal jeg invitere til selskap a la Holly Golightly.


Jeg digger ermene!

tirsdag, mai 27, 2008

Please don't eat the daisies


Når man ligger på sofaen og lengter etter å være ute i sola, og zapper likeglad mellom Days of our Lives på tv3 og Borgen Skole (!) på NRK Super, er det fint å se at det i hvert øyeblikk begynner en Doris Day-film på TCM: Please don't eat the daisies. Now we're talking!

Tjo!

dooo-wop, doodoo...

Årets sommerhit?

Full pott fra Glamourbibliotekaren i allefall. (Dog hjalp det ikke stort)

Fine Oslo

Noen bilder fra Grünerløkka forleden. Sånn ser det altså ut midt i Oslo på en varm maidag.










mandag, mai 26, 2008

s' wonnnnnnnderfuuuul....


Hurra! "An American in Paris" på tv! Gene Kelly har alltid en helbredende virkning, samme hvor hvor mye man hoster og nyser. Ahhh...

søndag, mai 25, 2008

Mums mums

Ferskt brød til frokost!

Når man er syk og utslått, og allikevel må jobbe i noen timer med å lytte til musikk man kanskje ikke er helt motivert for akkurat da*, er det fint å ha besøk av mamma som ordner opp. Vips, så hadde hun bakt to brød. Rabarbraen fikk også bein å gå på - en smuldrepai som helt sikkert smaker kjempegodt, men det var jo egentlig å kaste perler for svin. Jeg kjenner ikke smaken av noe som helst med min tette nese. Glamourgemalen er dog glad og fornøyd.

Rabarbrasmuldrepai til ettermiddagsteen


*= jurytjeneste i Grand Prix på trettende året, og med feber blir man faktisk ganske aggressiv av isdansere kunstløpere i dramaqueenutfoldelser + hvitkledde menn med geitestemme...

Tusen takk!!!

Hei alle mine kjære søte lesere, tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger på min forrige post! Jeg blir helt målløs av så mange fine ord! (Dere tar jammen sjanser - tenk om jeg lar det gå rett til hodet og blir en ufordragelig og selvhøytidelig beeyotchbibliotekar nå...)

Jeg tror ikke jeg får svart på alle kommentarene... Jommen har jeg svart på alle allikevel. Håper jeg! Det er virkelig morsomt å se at dere er i alle aldre, i alle yrkesgrupper og fra hele landet, så å si. Og at dere har fattet mitt budskap. Det er nemlig ekstra hyggelig å se bevisene på det, for å bli båssatt som en ren moteblogg (som den har blitt tidligere) føles ikke helt riktig - og i allefall ikke
shoppingblogg (!!!).

En av dere sendte en mail i tillegg og fortalte hvordan bloggen hadde hjulpet henne til å ta en stor og viktig avgjørelse i sitt liv, som førte til at hun nå har det veldig mye bedre enn før; tar seg tid til ting som gleder henne, sniffer på rosene. Jeg blir ydmyk og takknemlig over indirekte å ha den effekten på et menneske, at det faktisk gjør verden til et bedre sted for noen.

Takk, alle sammen! Dere gleder en snørrete bibliotekar...

fredag, mai 23, 2008

Hvem er dere?


Hilsen fra sofaen, med tekopp, ibux og powerbook ved min side!

Denne bloggen har visst fått en del nye lesere i det siste - i allefall er det mange "fremmede" navn blant de som kommenterer. Det er hyggelig, velkommen skal dere være! Nå vil jeg gjerne høre hvem mine lesere er, gamle som nye - alder, landsdel, hvordan dere fant bloggen og egentlig hva som helst. Entertain me!
Eh... bare til info, det er IKKE jeg som har søkt om kunstnerlønn for å blogge :-D

Pinlig og temmelig pretensiøst - som om det å få kunstnerlønn er dagligdags. Jeg vet ikke hvor mange det er som får det i dag, men kanskje en promille av norske kunstnere? Jeg velger å tro at denne søknaden er en aprilspøk.

Må... holde... feberen... nede...

iallefall til kl. 19.



Det er tjue år siden jeg så den sist.


Update: Hulk. Jeg klarte ikke å slepe meg nedover.

Glamourbibliotekarens favorittneglelakk for tiden

Denne neglelakken tror jeg seiler opp til å bli en av mine favoritter. Dette er rett og slett to strøk med den lyse/hvite transparente "Jackie Oh My" fra Essie. Ser jo nesten ut som fransk manikyr jo.

Glamorøs fredag


God morgen! Det er heldigvis fredag igjen, og med bedre værutsikter enn forrige. Glamourbibliotekaren stiller i nye levi's, grå 40talls-cardigan og skjerf i håret. Dagens parfyme: Roseberry fra Les Parfums de Rosine. Dagens te: Rød med honning og sitron. Dagens hals: Svært, svært sår på innsiden - Tiffany's-smykke på utsiden.

Hvis formen holder, blir det kino med glamourgemalen i kveld. Litt jobbing i morgen, og ellers tror jeg sofaen blir mitt valg av tilholdssted, i allefall hvis den første sommerforkjølelsen er på gang... vi får se.

Ha en fin dag alle sammen!

torsdag, mai 22, 2008

På'n igjen...

...med semifinale nr. 2. Grand Prix altså. Glamourbibliotekaren stiller for anledningen i smaragdgrønn aftenkjole med dette mønsteret på:
Det må også sies at det er noe tilfeldig. Jeg har ikke for vane å stivpynte meg til GP-semifinaler der Norge ikke en gang er med. (I allefall ikke til slike smertefulle semifinaler som denne... hjelp!)

Kjolen i sin helhet skal jeg ta bilde av en annen gang.

Dagens kjole


Dagens kjole er langt fra sommerlig - det er en høstkjole fra Matthew Williamson, svart og langermet. Men jeg falt litt for mønsteret, nesten litt bunad-aktig.

Yum Yum Yum


Jeg og Glamourgemalen gikk nylig på rabarbraslang i hans søsters hage. Hans stadig vekslende ansiktsuttrykk mens han knasket i seg den første stilken tydet på at litt sukker ikke hadde vært så dumt. Nå er de kuttet opp i biter og lagt i fryseren.

Spørsmålet er: Har mine huslige lesere noen tips til hva man kan bruke rabarbra til? Suppe er allerede foreslått. Pai likeså. Andre forslag mottas med stor takk og lønn i himmelen.

onsdag, mai 21, 2008

Dagens innkjøp


En velduftende såpe fra Toscana.

Det er så hyggelig at disse såpene finnes i Norge. Jeg tenkte egentlig å hamstre i Lucca på bryllupsreise for to år siden, men fryktet overvekt på flyet.. de er gigantiske!

Musikkpoll

Morsom poll i musikkbloggen i dag! Delta!

Yndlingsparfyme?


Jeg skriver jo mye om mine egne parfymer, men nå lurer jeg på hva som er deres favorittparfymer? Hvilke (n) liker dere aller best?

Sånn skal det være!


Ooooh, jeg tror aldri jeg har sett Penelope Cruz i en vakrere kjole! Definitivt den beste på red carpet i Cannes. Lekre draperinger uten å være altfor asymmetrisk. Relativt enkel, og med semi-åpen rygg. Marchesa er designeren, og heldigvis uten blomster denne gang.

tirsdag, mai 20, 2008

Kulturuke

La Boheme med NYDELIGE Angela Gheorghiu i går. Grand Prix med en haug av skrekkelige sangere i dag. Jommen sa jeg mangfoldsår!

Jeg lengter tilbake til tiden da det var et orkester med en dirigent som bukket til kamera før han snudde seg mot strykerne og telte opp. Og alle de gamle mennene som måtte spille rockeriff på fiolinene sine. Jeg vil ha ekte live-musikk fra ekte instrumenter.

Tidligere har jeg lagt ut noen GP-favoritter, men i dag - siden det er så ekstremt mye tragisk på kveldens semifinale - legger jeg ut en av de store kalkunøyeblikkene i finalen fra 1991. Det er Hellas, det er en typisk gresk popsang, og en stakkars orkester-saksofonist som totalt og en gang for alle ødela sine nøyaktig 15 seconds of fame. Hør soloen fra 01.15 til 01.30:

Dagens kjole


På catwalken tidligere i år kunne man se tekstiler og farger inspirert av de store malerne, som Monet, Pollock og Rothko. Marnis kjole er i samme gate, om enn litt mer diskrét. Solstråler mellom trærne i en skog, malt med akvarellfarger kanskje? Jeg liker modellen.

Glamourspørsmål fra leser: Antrekk til spillejobb


Kjære Glamourbibliotekar, Jeg skal snart snart gjøre min føste spillejobb med bandet mitt, og trenger det perfekte antrekket. Vi er et jenteband som spiller rock, med mye inspirasjon fra 70-tallet. Jeg fant et par stilige jeans på en liten sjarmerende butikk på Bakklandet, Trondheim. Buksene er veldig 70-talls, høye i livet og smale, i et svart stoff med litt glitter. Hadde aldri helt turt meg på sånne bukser før, men ble positivt overraska må jeg si, de gjorde undere for figuren!! Jeg trenger tips til hvilken type topp og tilbehør jeg kan bruke... stilen jeg ønsker er 70 talls og litt rocka!! Tips mottas med takk. Grete

Hei!
Høye og smale jeans høres ut som et bra utgangspunkt! Jeg tror enkle plagg og tilbehør er tingen i denne stilen - rett og slett en t-skjorte; enten med trykk eller en ensfarget. Eller stripete. Singlet hvis det blir varmt. Søk opp bilder av Debbie Harry, Patti Smith, Hilma Nikolaisen og Mick Jagger for inspirasjon, kanskje også David Bowie for litt småcrazy varianter, og eventuelt litt mer feminin-androgyne som Charlotte Gainsbourg. Så kan du jo for moro skyld kombinere det med et eller annet superfeminint om du vil - blomst i håret eller perlebånd.. Eller rød leppestift. Og neglelakk. Skjerf er jo veldig in. Og Converse er behagelige sko. Støvletter med litt hæl kan også være fint, men husk at skoene må være behagelige - særlig hvis du skal ta splitthopp ned fra en forsterker :)

Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren

Populære innlegg