lørdag, mai 31, 2014

Paris via Instagram

Her er bildene jeg la ut på Instagram underveis. (Noen har dere sett før.)


Bursdagsfrokosten på hotellrommet!





Frokost med Sagan. 




Utsikten om morgenen når jeg dro gardinene fra. 



Parkliv, noe av det beste med Paris. 

Lørdag!



For en herlig morgen! Jeg gikk ut med klissvått hår fra dusjen, trasket avgårde med kurven på armen og kjøpte ferske franske brød fra Åpent Bakeri, og nå har vi spist dem med solbærsyltetøy og te i hagen her. Jordbær kjøpte jeg også, de skal jeg nyte senere. Så fint å kunne leve Provence-livet i sitt eget hjem! 

Fin musikk på radio, mye bra lesestoff, hengekøye, rene klær som vaier i vinden på klessnora. Det er herlig med sommer og helg!

Ha en fin lørdag alle sammen!


fredag, mai 30, 2014

Paris, dag 6

Den siste dagen fikk vi besøk av slike små søtinger mens vi spiste frokost. 

Denne utsikten altså. Den står så bra til croissantene og morgenteen. 

Etter frokost var det på tide med dessert i form av en ny kanne te. Han dro for å hente et instrument som var til reparasjon, jeg krysset plassen og satte meg på kaféen rett i mot - den dere ser på fontenebildet over. Ingen steder smaker Twinings' vaniljete så godt som der. Det plaskregna, men under markisene var det fint og friskt.


Place de l'Estrapade

Jardin du Luxembourg, alltid like avslappende og fin. 

Og på den andre siden av parken bodde Gertrude Stein! TENK så mange interessante mennesker som har gått inn gjennom denne porten i 27 rue de Fleurus. Picasso, Matisse, Satie, Braque, Hemingway, Fitzgerald, Joyce... Skulle gjerne ha opplevd en lørdagskveld her.


Fint porselen i et vindu i Rue du Cherche-Midi.

Kule brosjer også!


 Jeg satt i parken og leste mens han var inne og kjøpte ny hatt på Le Bon Marché.


Etterpå spiste vi lunsj her, nydelig croque, man må jo bare hit innimellom. Og jammen så jeg en dame der inne som ligna på Sartre. Hun hadde samme blikk (!), og samme briller. Hva er sannsynligheten?!



Etter dette tok jeg visst ikke flere bilder av interesse for denne blogg - så det får være det siste for nå! Takk, kjære Paris, for en herlig uke - og på gjensyn om ikke altfor lenge!


Månedens blogg


En hyggelig ting på en fredag er jo at denne bloggen er "månedens blogg" i magasinet Stella. Hyggelig omtale, tusen takk for det! Og hjertelig velkommen til alle nye lesere her, håper dere vil henge med lenge!

Mynte i hagen


Mynten fantes i hagen da vi kom hit for fem år siden, og den har spredd seg mye. Vi har flyttet den litt rundt, akkurat nå står det meste av den i en urtekasse i tillegg til krukker her og der (på verandatrappa; viktig å ha den nært kjøkkenet!), og det er en liten myntekoloni inntil gjerdet bak riddersporene. Den er så fin å bruke i salater om sommeren! Mango, fersken, jordbær - mynte passer til alt sånt. Eller til yoghurtraita og dressinger. Og naturligvis til TE. Jeg skyller av noen blader og legger dem i varmt vann - det smaker himmelsk! Akkurat nå har jeg denne koppen stående ved siden av meg her. 

Glamorøs fredag


God morgen! Tipper det er mange som har fri i dag, håper dere slipper å sitte på passkontor i timesvis! (Er ikke det alltid en sak på Dagsrevyen dagen etter himmelfart?)

Her er hjemmekontordagen godt i gang, jeg har vandret en tur i hagen med tekoppen min (Boléro fra Mariage Frères), har plukket med meg en intenst velduftende kaprifol som står på bordet ved siden av meg her, og jeg har sommerkjole på. Dagens duft er Tommy Girl, og det aller beste: INGEN planer før på mandag, når jeg skal på jobb igjen. Etter arbeidstid i dag og resten av helga skal jeg bare henge i hagen og ved sjøen! I går var vi på stranda to ganger - først på formiddagen, så tilbragte jeg ettermiddagen i hengekøya, så dro vi på stranda om kvelden igjen. Med bok under armen. Slike dager håper jeg det blir mye av i sommer. Ekstra deilig at det ble så fint vær nå, etter at det har gått i ett de siste to ukene med Paris og bursdagsfeiringer. Slaraffenlivet er her!

- jo forresten: Jeg har én plan. Å sitte på benken ved siden av aïcha-rosebusken og glo på den til de bristeferdige knoppene springer ut. Det skjer nok i løpet av dagen! (og kanskje skal jeg legge inn en sommerbestilling hos iHerb - jeg har lyst på noe mandarin-vanilje-aktig til dusjen!)

Ha en fin fredag og helg, kjære lesere! Fredagsrapporter tas i mot med glede! Og dere som er på Instagram kan jo gjerne bruke #glamorøsfredag på dagens bilder! (jeg er @glamourbibliotekaren)

mvh
Glamourbibliotekaren

p.s. en sang for dagen, eller egentlig et helt album:


torsdag, mai 29, 2014

Årets første hageselskap (av størrelse)!

Her en kveld fant vi ut at vi skulle feire min elskedes bursdag ordentlig. 
Selve dagen tilbragte vi som dere vet i Paris, men nå ville vi ha fest med gode venner, så vi rigga til hageselskap og satte fram alt vi hadde av porselen: Her skulle det serveres kaker, kaffe og te! Over tjue gjester kom, veldig hyggelig! Det vrimlet av mennesker i hele hagen, noen satt rundt små bord her og der, noen var på verandaen, andre spilte badminton og en satt pluselig på taket av annekset. Akkurat sånn som det skal være på en bursdag i mai. 

Jeg bakte det svimlende antall av fire kaker - her: marengskake.


Jeg ledet en liten hagevandring; her forsøker en grådig hånd å forsyne seg av kaprifolen som slynger seg rundt syrintreet. 



Disse plukket jeg rett utenfor grinda vår - villblomster er de fineste!



Girlandere og lykter i trærne må til. 

Det blomstrer så fint i hagen nå, og været var nydelig, så timingen var helt ypperlig. 

Gjestene fikk spille boccia og krokket!



DJ-standen på verandaen. Bobby Womack står klar i vinylstativet sitt. 

En forlatt fluktstol i skumringen. 

Det er så koselig når lyktene begynner å lyse! Vi hengte dem opp i morelltreet, mellom kirsebærtreet og et av epletrærne, over en av trappene i hagen, mellom huset og annekset vårt, og på verandaen. 

Og kaprifolen duftet helt nydelig, som den alltid gjør om kvelden. 


Oppvask til slutt. 


onsdag, mai 28, 2014

Om en måned, om et år / Francoise Sagan. - Oslo : Gyldendal, 1958. - 128 s.


Jeg tar alltid med en Francoise Sagan-bok til Frankrike. I Provence kan man lese  "Bonjour Tristesse" ettersom handlingen foregår der, og i Paris kan man lese alle de andre - Bare et smil, Nederlagets time, Liker De Brahms... Jeg ser levende for meg alt sammen, med Catherine Deneuve og Yves Montand i nesten samtlige roller, og det gir en spesiell stemning å lese disse bøkene der det faktisk foregår. Handlingen i "Om en måned, om et år" ("Dans un mois, dans un an") er ikke så ulik de tidligere nevnte - kjærlighetsforhold som er over, ubesvart kjærlighet, unge mennesker som finner hverandre mens de litt eldre observerer og intet kan gjøre.







Dette fine bokmerket lå inni boka mi!

Paris, dag 5

Den femte dagen spiste vi frokost på en hyggelig kafé i Marais. 


Ingen uforutsigbarheter her - jeg går alltid for croissanter. 

Oslo har noe å lære når det gjelder t-banestasjon-estetikk!


Jeg sier alltid "Hadde jeg jobba i nærheten, skulle jeg spist lunsj her ute hver dag" i alle fine parker og grøntområder jeg besøker på min vei. Det samme gjelder Palais Royal. 



Lunsjen den dagen ble derimot créme brûlée.. Det var fin lyd i denne! Teskei mot brent sukker. 



Her fikk jeg en ny venn, selv om jeg ikke dristet meg til å kjøpe Vol de Nuit. 



Yndlingsøredobbene mine var med, og om kvelden tok jeg dem på da vi skulle på konsert!


Vi hadde nemlig billetter til Salle Pleyel, hvor Matthias Goerne, Marita Sølberg, Orchestre et Choeur de Paris og Paavo Järvi framførte Brahms' Ein Deutsches Requiem. Mektig!

Det var dag 5! Flere bilder kommer i morgen!

Populære innlegg