lørdag, september 05, 2015

Bamser, Refugees Welcome og kveldslyset i Oslos gaterI dag var jeg på bruktmarked. Vanligvis henger jeg mest rundt bokhyllene, i kjøkkenavdelingen og selvfølgelig rundt kassene med LP-plater, men i dag hadde jeg en annen mission: Kosedyrhjørnet. Jeg kjøpte med så mange bamser jeg kunne få med meg på bussen, og alle har nå vært gjennom en spabehandling og karusell (sentrifugering på 1700/min) og henger glade og fornøyde på tørkestativet, klar til å rykke inn og kose med og trøste små flyktningebarn. Eller store flyktningebarn. En av intiativtakerne bak Refugees Welcome To Norway, Knud Kleppe, fortalte på tv i kveld at også tenåringer ville ha bamser - bl.a. en 16 år gammel gutt som kom alene fra Afghanistan han hadde møtt. Klart store barn også skal få en myk og trygg venn! Disse på bildet over her skal fraktes til mitt lokale innsamlingspunkt så snart de er tørre. Bjørner, løver, mus, katter, ekorn, kaniner, elefanter, mummitroll, hunder. 

Her kan dere finne ut hvordan, og hvor, dere kan hjelpe: Refugees Welcome To Norway - de har avdelinger og mottak over hele landet. Deretter dro jeg på premiere i operaen, en flott oppsetning av Janaceks opera "Katja Kabanova" (mer om det i musikkbloggen i morgen), og det var så fint å rusle hjemover gjennom Oslos gater etterpå, med nydelig kveldshimmel og hodet fullt av musikk. Opera og kveldslyset. Fint. 

   

Det er store kontraster for tiden. Man går fra å sitte og smile fårete med gåsehud i konsertsalen til å lese avisartikler og gråte. Men det er fint at det er så stor oppslutning og dugnadsånd nå, jeg blir helt rørt av å se alle som bidrar med det de har, det de kan, og åpner sine hjem og sine hjerter. At det ikke er FrP-politikerne og kommentarfelttrollene som har overtaket her i landet. At folkets meninger og holdninger er noe helt annet enn det enkelte politikere vil ha det til. Nettopp det er en seier for fornuften og medmenneskeligheten. Og menneskeheten. Det gir håp. 


5 kommentarer:

Pipehatt sa...

BRAVO! BRAVO!!

Anonym sa...

Nydelige bilder! Likte spesielt det med vanndammen hvor kveldslyset gjenspeilet seg. Fint innlegg. God søndag! Molly

Agnethe sa...

Fantastisk tiltak for flyktningene! Så godt å kunne gjøre noe så konkret og omsorgsfullf!

Anonym sa...

Så fint gjort!! -Lotta

Glamourbibliotekaren sa...

Pipehatt: :) Jo takk

Molly: Det var så fint lys den kvelden! Skulle hatt ordentlig kamera dog.

Agnethe & Lotta: Takk for det, det er mye man kan gjøre. Dette er på en måte bare en liten start, en dråpe i havet, men hvis det kan inspirere flere til å bidra er det jo bra :)

Populære innlegg