søndag, november 29, 2015

Jul i Bakkebygrenda











Dette er noe av det beste jeg vet. "Jul i Bullerbyn", som jeg har lest (eller blitt lest for) hver 1. søndag i advent hele livet. Da jeg var liten, trodde jeg at Kristi i Sørigarden var meg. 

Ilon Wiklands tegninger (og Carl Larsson!!) er for meg det nærmeste man kommer en inspirasjonsbibel når det gjelder juleinnredning. Juleinnredning har for meg alt med nostalgi, tradisjoner, arvegods og stemning - og virkelig ingenting med trender som endrer fra år til år - å gjøre. 

lørdag, november 28, 2015

Et overflødig menneskes dagbok / Ivan Turgenjev. - Oslo : Solum, 1996. - 141 s.


Tsjulkaturin, en mann på knappe 30 år, ligger for døden. Han bestemmer seg for å skrive dagbok og reflektere litt over sitt liv. Men han henger seg opp i en helt konkret episode, sin forelskelse i Lisa, datter av en embetsmann, og forteller om den etterhvert ydmykende affæren hvor hun viser seg å ikke være interessert i han i det hele tatt, den gryende romansen har kun funnet sted i hans hode, og han kommer fram til at han er et overflødig menneske på så mange måter. Ikke har han satt særlige spor etter seg, ikke har han så mange som står han nær. Turgenjevs klassiske naturbeskrivelser er med også her, både når han skildrer vandringer i skogen eller vårværet i Tsjulkaturins aller siste dager på denne jord.

Jeg liker Turgenjevs lette stil. Det er humoristisk skrevet til tider, veldig billedlig, særlig scenene fra ballet som embetsmannen holder for sin mulige kommende svigersønn - fyrsten, Tjulkaturins erkerival. Her blir særlig de stakkars veggprydene beskrevet på lite flatterende måter, og jeg føler med dem samtidig som jeg humrer. 


Andre Turgenjev-omtaler:
*Ved daggry
*Rudin
*Fedre og sønner
*Et adelshjem
*Faust




fredag, november 27, 2015

Glamorøs fredag


God morgen fra et varmt og lunt hjemmekontor! Jeg har tjuvstarta litt og satt adventsstaken i vinduet.. fordi det var så mørkt ute. Jeg drikker te og har tent lys, nå skal jeg fyre i ovnen og jobbe videre. Dagens duft er stadig Laguna, den er min november/førjulsparfyme hvert eneste år. Jeg stod lenge foran bokhylla i går kveld og lurte på hva jeg skulle gå løs på - jeg tror det blir Munro-noveller i helga!

Forøvrig deilig at det er helg igjen! Jeg skal slappe av etter en noe travel arbeidsuke, men først skal det jobbes i noen timer til.

Hvordan er stemningen for Glamourbibliotekarens adventskalender i år? Dere kjenner den godt, det er ikke noe nytt, ingen giveaways eller konkurranser eller reklame - bare same old same old. Your wish is my command, så gi lyd!

Alle fredagsrapporter er hjertelig velkomne!

mvh eders Glamorbibliotekar.

torsdag, november 26, 2015

Vinternoveller / Ingvild. H. Rishøi. - Oslo : Gyldendal, 2014. - 129 s.


Nok en gang: Ingvild H. Rishøis noveller treffer meg vekselsvis midt i hjertet og midt i magen. Man forstår hvor lite som egentlig skal til før man havner litt utenfor, og hvor fort man deretter kan styrte helt utfor. I et samfunn hvor menneskeskjebner lett blir statistikk og tall, trenger vi slike som Rishøi til å skildre enkeltmenneskene og til å minne oss på at alle mennesker har et eller annet de bærer på, selv om vi ikke kan se det på dem. 

De andre novellesamlingene hennes (og les dem hvis dere ikke har gjort det!) : 


onsdag, november 25, 2015

Iskaldt nydelig grønt


Søndag formiddag, lav sol, og hagen har den blekgrønne, sjøgrønne fargen som er noe av det fineste jeg vet. Rimfrost overalt, dagslys, skygge der det i sommerhalvåret er sol. Jeg slutter aldri å la meg fascinere over hvordan alt endrer seg fra uke til uke i naturen. Det er alltid noe fint å se, og den ordner det selv. Vi kan bare beundre. 

tirsdag, november 24, 2015

Ho tok av seg blusen og sa ho var bibliotekar / Bjørn Sortland. - Bergen : Piggsvin, 2012. - 205 s.



Bøker som handler om bibliotekarer er så klart et must for en bibliotekar. Denne handler ikke om en bibliotekar, men tittelen og omslagsbildet var uimotståelig. I tillegg er dette en av yndlingsforfatterne til mine små nevøer (de digger disse mysteriebøkene), så jeg slo til og lånte den - og leste den nå sist søndag. Hovedpersonen er ugifte Ivar, dypt kristen og asketisk, nesten som en munk i sivil, giftesyk og verpesyk, som går inn med hud og hår og sparepenger for å redde sitt kjærlighetsobjekt fra den russisk mafiaen. Han tar nemlig på seg å gi tre eks-kriminelle kvinner et skrivekurs, publisert forfatter som han er (på eget forlag og ved siden av jobben som bankfunksjonær), og ender med å flykte med dem med til Spania og sin tantes feriehus. 

mandag, november 23, 2015

Julegavetips: Klassisk musikk


Musikk er alltid fint å få i gave! Streaming-tjenestene har ikke blitt gode nok på klassisk musikk ennå, hverken når det gjelder søkegrensesnitt eller oversiktlige trefflister, så den som ikke er interessert i spillelister med litt herfra og litt derfra, er fremdeles temmelig avhengig av det fysiske medium. Dere vet jo mitt forhold til dette, jeg elsker fysiske plater, og streaming-tjenestene blir aldri en fullgod erstatning for min del. Plater forsvinner, noen trekker utgivelsene sine, man er prisgitt systemet og avtalene de har. Jeg foretrekker å eie musikken jeg liker. Jeg vil bla i teksthefter og lese om musikken. Jeg vil vite hvem som spiller og hvem som har komponert det, og når. Jeg blir veldig glad når jeg får plater i presang, og jeg gir ofte bort plater jeg liker til andre. Derfor vil jeg gjerne dele noen av mine beste tips!

I Oslo finnes det nå to rene klassiske platebutikker, det er storartet! Den ene ligger på Eldorado bokhandel i Torggata, og den andre ligger ved siden av Oslo Konserthus i Haakon VIIs gate (LaWo). Har man ikke disse lett tilgjengelige, kan man jo handle f.eks. på Mdt.co.uk, de har vært min hovedleverandør av musikk i de årene hvor det ikke fantes en eneste platebutikk i denne byen. De har ofte gode tilbud og bra utvalg. I tillegg trekker de fra den britiske momsen, så prisene blir enda lavere enn det man ser på nettsiden. Prestoclassical.co.uk er også bra, de har i tillegg mye til nedlasting (der man også får med bookleten!) dersom man ønsker å eie platene digitalt. 

*En av de aller fineste platene jeg vet, er Philippe Herreweghes nyeste innspilling av Bachs messe i h-moll. Den kom for tre-fire år siden, og solistene er virkelig de beste i hele verden. Det er jo dette ensemblet jeg har lagt opp de siste par årenes ferieturer etter, og de framførte nettopp h-moll-messa i Budapest i januar. Det kommer jeg aldri til å glemme. Innspillingen kan kjøpes her

*Et annet verk det finnes mange fine innspillinger av, er Bachs Goldbergvariasjoner. Glenn Gould har jo bidratt med å gi dette legendestatus med sine to innspillinger fra 1955 og 1982, men i høst kom det faktisk tre nye gode varianter til - med bare få ukers mellomrom. Jeg vil anbefale Igor Levit sin, eller kanskje aller mest en av mine nålevende yndlingspianister: Alexandre Tharaud. Eller hvorfor ikke vinylutgaven? Eller den plata hvor samme Tharaud spiller Bach sine klaverkonserter, den har jeg gitt bort til mange. 

*Bach sine kantater har jeg skrevet om tidligere, med anbefalinger til innspillinger. 

*Alt fiolinisten Janine Jansen tar i, blir til gull. Hun kom nettopp med en innspilling av fiolinkonsertene til Brahms og Bartok, som de ikke har fått inn ennå hos mdt.co.uk, men den anbefales naturligvis! Og skal man ha en flott innspilling av parhestene Mendelssohn og Bruch, kan man gjerne velge hennes. 

*Det samme gjelder jo egentlig Isabelle Faust - hennes Brahms-sonate-plate var en av de jeg ventet mest på i høst, og jeg ble ikke skuffet. 

*Vil man gi bort noe helt ukjent, kan man jo gå for Hyperions serie "The romantic piano concerto", altså klaverkonserter fra 1800-tallet, som nå har kommet til nr. 66 - klaverkonsert o.l. av Henri Herz, aldri hørt om før. Men det er en fin serie, ofte med Howard Shelley som jeg liker godt. 

*Orkesterromansene til Chausson, Duparc og Berlioz i en mektig innspilling med Soile Isokoski med Helsinki filharmoniske orkester og John Storgårds

*Denne plata med kirkemusikk av Mozart framført av Carolyn Sampson og King's Consort er jo nesten på billigsalg! Når hun synger "Ora pro nobis" fra "Regina coeli", k.108, fryser jeg. Det var med denne plata jeg oppdaga Carolyn i sin tid, og da jeg endelig fikk oppleve henne live i Concertgebouw for halvannet år siden i Matteuspasjonen, satt jeg og hulkegråt. Sånn gjør fine stemmer med en! Samme Carolyn kan høres i Mozarts Requiem sammen med Bach Collegium Japan og norske Marianne Beate Kielland på denne plata, anbefales også!

*Dessuten Johann Sebastian Bach sitt juleoratorium naturligvis, det anbefaler jeg jo hvert år, og min yndlingsinnspilling er John Eliot Gardiner sin fra 1987. Den får man kjøpt ekstremt billig nå, ca en hundrings for en dobbeltplate som regnes som en av de beste, merk dere det. Nancy Argenta på sopran, Anne Sofie von Otter på alt, og en av tidenes beste evangelister: Anthony Rolfe-Johnson. (Han hørte jeg i London i 1993 i Händels opera "Alcina"!)  René Jacobs sin fra 1997 er også praktfull, med solister som Andreas Scholl og Werner Güra - begge ofte nevnt i mine blogger!

*Den franske sopranen Sandrine Piaus album "Évocation" har jeg nevnt mange ganger, den er noe av det vakreste jeg noensinne har hørt. Hun synger romanser av Chausson, Richard Strauss, Debussy, Zemlinsky m.fl på en gåsehudframkallende måte. Her kan man høre en av dem. Plata kan kjøpes her. 

*For et par-tre år siden kom hun med ny plate der hun fortsetter med romanser av Fauré, Mendelssohn, Liszt, Poulenc m.fl. Nydelig! Den kan kjøpes her

*Schuberts klavermusikk kan man jo f.eks. kjøpe i Paul Lewis sine innspillinger på Harmonia Mundi. 

*Gode gamle innspillinger fra Deutsche Grammophon til en billig penge finner dere her

*Knalltilbud: En boks med 4 cder fulle av Brahms' kammermusikk, med engelske The Nash Ensemble (og norske Marianne Thorsen, alltid kvalitetsinnspillinger fra dem!) - til litt over en hundrings. 



*Og til slutt - sist men ikke minst - den som jeg ble aller mest glad for for to år siden, nemlig Juleoratoriet på dvd med et superteam helt uten like - Dorothee Mields, Damien Guillon, Thomas Hobbs, Peter Kooy, Collegium Vocale Gent og Philippe Herreweghe. Disse har jeg hørt tre ganger rundt om i Europa det siste året, Guillon har jeg hørt live enda flere ganger, Kooy likeså - men sånt kan man aldri få nok av. Og vidunderlige Dorothee Mields! Hun var praktfull i h-moll-messa i Budapest. Her er dvden som jeg anbefaler av HELE MITT HJERTE. Jeg gleder meg sånn til å sette den på om et par uker!


Husk forøvrig at tollgrensa nå er på 350 inkl. porto. Altså - totalen må komme på under 350 kroner, ellers må pakken fortolles. 

Flere tips om andre musikalske genre-gaver kommer en annen dag snart!

søndag, november 22, 2015

Medmenneske / Olav Duun. - Oslo : Den norske bokklubben, 1969, - 192 s.



Bra timing - jeg begynte med "Medmenneske", første bok i trilogien om Ragnhild, bare noen dager før Olav Duun-diskusjonene entret mediene nå i november. Jeg har jo tenkt på å lese disse bøkene i mange, mange år, egentlig siden en klassevenninne skrev særoppgave om "Juvikfolke" på gymnaset. Det er sterke saker, harde kår, forblåst kystlandskap, selvgode far og kuet sønn, og en svigerdatter som gjør det hun mener er det rette - og som må ta sin straff. 

Det koker ned til et moralsk spørsmål som har vært tilstede i litteraturen siden bibelske tider og sikkert lenge før det også. 

Disse bøkene er jo ikke å få tak i i bokhandelen i dag, men skal visstnok trykkes opp og gis ut igjen. Det er bra. Man kan bli litt matt av debatten i media, folk går i skyttergravene som vanlig her i landet, det går liksom ikke an å diskutere saken og akseptere at folk har forskjellige meninger. Jeg synes dette er fin og viktig litteratur, men respekterer at andre mener noe annet så lenge argumentene er saklige. Dog skal vi ikke glemme av Olav Duun var Nobelpriskandidat i mange mange år, og så nær som én stemme unna å få litteraturprisen i 1925, men tapte den til George Bernhard Shaw. Han er viktig i norsk litteraturhistorie, samme hva slags relevans han har eller ikke har i moderne litteratur. 

Tidlig søndagsmorgen


A-mennesket sover ikke lenge i helgene heller. Nå leser jeg ut "Medmenneske" og ser ut på sola som er på vei opp. Neste helg er det advent, tenk det!

Ha en fin søndag alle sammen!


lørdag, november 21, 2015

Årets julefrimerker


Gode nyheter til alle som er glade i å sende brev og kort, og som - i likhet med meg - er ganske lei av disse fyrtårn-frimerkene som har vært de tre siste årene (eller frøhvelvet på Svalbard som har vært på frimerker siden 2011)! I år har det kommet fine nye julefrimerker formet som juletrær og julepresanger! De er som barndommens klistremerker. Jeg er strålende fornøyd! Jeg har alltid vært misunnelig på svenskene, de har alltid hatt finere frimerker enn oss, men nå går det rette veien her også. Dette inspirerer til å skrive ytterligere mange flere julekort, eller hva?


fredag, november 20, 2015

Adventste


Nå har startsskuddet gått for førjulsteene her i huset, dvs, det gjorde det forrige helg da jeg gikk i gang med Cachemire, min yndling. I dag kjøpte jeg litt adventste på Majorstua, og det setter jo en viss stemning selv om jeg ikke har begynt med noe annet som minner om jul ennå. Eller, jo, jeg har kjøpt en amaryllis. (Men de pleier jeg jo uansett å ha hele vinteren, ikke bare i jula)  

Julemusikken venter jeg med, her går det i vinyl-soul fra 1981 og Olav Duuns "Medmenneske", forøvrig en flott kombinasjon. 

Koppen fikk jeg for et par uker siden, i god tid før det begynte å snø, som jo var tidspunktet da jeg hadde tenkt å kjøpe den uansett. Jeg pleier ikke å kjøpe alle disse sesongkoppene, det blir så mange, men akkurat årets vinterkopp tror jeg er den fineste jeg har sett. Mummifamilien har gått i dvale, bare ørene stikker opp over dyna til Mummipappa, og Mummimamma har håndveska ved siden av senga. Filleryer på gulvet, snø utenfor vinduet. Mummitrollet er våken, og ser litt kald og forskremt ut. Dette er et motiv fra "Trollvinter", en av de fineste bøkene. 



En ganske standard julete, koselig, smaker akkurat som forventet. Det vil si - uten at jeg kan forklare hva det er, synes jeg den er bedre enn de som heter julete. Dette er jo adventste. Eller ADVENT TE. (Minus for særskriving på etiketten)  

Kan absolutt anbefales! 

Glamorøs fredag


God fredagsmorgen!
Nydelig dag her i hovedstaden, seks minusgrader var det da jeg våkna, friske røde kinn er belønningen for å tilbringe minst en halvtime utendørs før klokka åtte. Dagens duft er Laguna, som alltid forhekser meg på denne tiden av året, jeg drikker Earl Grey fra Budapest og har en travel dag foran meg. Men SÅ er det helg og det gleder jeg meg til! Tror jeg skal begynne å snuse litt på julemarkedene. Mannen min er endelig ferdig med tv-jobbinga han har drevet med hver lørdag i hele høst, det er også fint - og må feires!

Glamoureffekter som sådan er leppestift og sølvringer i ørene, nye vintersko i kategorien hiphop-klassikere (i følge en venninne), og en bukett rosa tulipaner som jeg fikk av en god venninne i går, på en torsdag, helt uten videre. Sånt blir jeg så glad av! Jeg satte dem i en krukke sammen med noe barlind jeg allerede hadde tatt inn, og det ble så pent. 

Ha en fin dag alle sammen! Alle fredagsrapporter er hjertelig velkomne!






torsdag, november 19, 2015

Dagens kjole



Gratis tips til alle som forbereder antrekk til Golden Globes og Oscar på nyåret! Denne kjølige silkechiffon-drømmen fra Alexander McQueen, som en isbre i kjoleform, tror jeg vil slå an på den røde løperen. 

onsdag, november 18, 2015

Et minne for livet


Da er også de siste anmeldelsene fra deLillos-konsertserien lagt ut i musikkbloggen! 

Onsdag 11.11: "Kast alle papirene" og "Midt i begynnelsen"
Søndag 15.11: Singler + "Rett og slett livet" (aller siste konsert i rekka)

Det har virkelig vært tidenes konsertserie, en type konserter jeg har drømt om siden jeg var liten (å spille et album fra start til slutt), mange låter jeg aldri har hørt live før selv om jeg har vært på temmelig mange deLillos-konserter, og mange (for meg) splitter nye perler. Dette kommer jeg aldri til å glemme. 

tirsdag, november 17, 2015

Et øyeblikks svakhet


Jeg spiser egentlig ikke godteri, har ikke gjort det på flere år. Savner det heller ikke. Har aldri lyst på sjokolade lenger. Men på lørdag fant jeg julehylla på apoteket. Der hadde de gammeldagse fløtekarameller. Og der sviktet jammen standhaftigheten! Sparer de siste til i morgen. Disse må nytes langsomt, man kan ikke stappe dem glupsk i seg (i allefall ikke om man vil bevare alle fyllinger i tennene). 

mandag, november 16, 2015

I smell snow


Ok, så kjentes den mer ut som hagl mot huden. Klærne ble søkkvåte som om det var regn som fosset ned fra himmelen. Men det var ikke det, det var SNØ. 


"I smell snow!" sa jeg i går kveld, og i dag tidlig kom den. Jeg var forberedt, jeg hadde funnet vinterfrakken og et digert skjerf og et par utgåtte vintersko (må se om jeg finner nye i dag). 

I kveld blir det "Love and war and snow".

søndag, november 15, 2015

Søndagstur


Fint å gå tur på en solfylt novembersøndag. Røde epler på trærne og rimfrost her og der. 



lørdag, november 14, 2015

fredag, november 13, 2015

Glamorøs fredag


God morgen fra hjemmekontoret! Ute er det klassisk november - mørkt, regn, vind (NB! Det ble sol og fint utover formiddagen, hurra!). Inne er det lunt og koselig, med levende lys og fin musikk. Johann Sebastian Bach står på planen, ikke uventet nå som det nærmer seg advent. Dagens første kanne te er Cachemire fra Les palais, min evige yndlings-førjuls-te. Denne bloggen er fin som supplement til min hukommelse, for nå kunne jeg akkurat lese i et innlegg fra 2008 at jeg fikk denne teen første gang rett før jul i 2007 av min elskede. Nå husker jeg! Siden har jeg hatt den i hus hvert år på denne tiden .

Dagens duft er Addict, antrekket er kjole og varme sokker, samt en og annen gjesp - det har blitt to sene kvelder med konserter denne uka også. Må konsertblogge snart. 

Ingen planer i morgen, kanskje rake løv? Og restaurant og konsert på søndag, jeg tror det blir en fin helg!

Håper dere har det fint, alle sammen, og hjertelig velkommen inn i kommentarfeltet med deres fredagsrapporter!

mvh
Glamourbibliotekaren

P.S.
En liten trudelutt med Roberta Flack til slutt:

torsdag, november 12, 2015

High five!


Jeg må bare si - TUSEN takk for alle innspill til gårsdagens glamourspørsmål! Så kjempehyggelig at såpass mange tok seg tid til å skrive, det er jo nesten som i gamle dager da blogging var en toveis-greie i mye større grad enn nå! Plutselig fosser det inn kommentarer i mengder, og det er jo så hyggelig å høre fra dere! Tusen takk, alle sammen. (Og i morgen er det Glamorøs fredag igjen - hint hint! keep up the good work!)

onsdag, november 11, 2015

Glamourspørsmål: Bok for å vekke leselyst hos femtenåring

Her kom det jammen inn et svært relevant glamourspørsmål i disse førjulstider! Jeg setter min lit til dere lesere, hjelp Kristin å finne ei passende bok til nevøen sin!

Boktips til ungdom søkes! Har en 15-årig nevø, som jeg har så lyst å gi leselyst for han får ikke noe av det med seg hjemmefra. Er det for sent? Eller vet du om boktips som er gøy for en 15-åring, som kanskje kan vekke leselysten litt.? Har tenkt på "En pingles dagbok" men jeg aner ikke om det er gøy og kjenner ingen andre 15-åringer (og de bøkene jeg elsket selv som 15-åring er nok hakket for romantiske for ham her). Han har liksom ingen tydelige interesser utover pc-spill og kanskje litt motorkjøretøy.

Takk ellers for en utrolig koselig og oppmuntrende blogg! Får liksom litt lavere skuldre av å lese hos deg. :) 


Beste hilsen

Kristin


Hei!
Jeg leste Saabye Christensens "Beatles" første gang da jeg var femten og likte naturligvis den veldig godt, men jeg var jo en lesehest i utgangspunktet - vet ikke hvordan den vil være for en som ikke har særlige lesevaner. Men det kan jo være verdt et forsøk? Eller kanskje en krim, en pageturner som gjør det vanskelig å legge fra seg boka. Eller noe Ragnar Hovland? Hva vil dere andre anbefale? 

mvh
Glamourbibliotekaren

tirsdag, november 10, 2015

Novemberkveld


Når det for lengst er blitt mørkt når man kommer hjem fra jobb, må man gjøre det desto koseligere inne! Ordentlig middag, levende lys, en Händel-opera på LP mens man står på kjøkkenet og lager maten. Mandagskveld. I gamle dager gledet man seg til mandagsfilmen på NRK. Før det igjen, var mandag kvelden for familiesvømming, klorlukt, en følelse av å være midt i en basseng-versjon av "Lord of the flies"* og kun ha fokus på å gjemme seg for bøllene og overleve, for så å komme hjem til et snilt og lunt kjøkken med varm sjokolade og kveldsmat. Mandagskveld-tryggheten ble med meg videre i livet. Mandagskvelder er en fin ting!



Pai smaker ekstra godt om høsten! I går kveld lagde jeg en med purre, tomat og feta.



Onkel Skrue lyser opp så fint på farmors gamle skjenk. 



*=inspirert av Jerry Seinfelds beskrivelse av gymtimene på highschool

mandag, november 09, 2015

Dagens kåpe


Jeg har en tendens til å gå i svarte frakker og kåper i vinterhalvåret. Egentlig burde man jo heller gå for noe rødt, som denne fra Anthropologie! 

søndag, november 08, 2015

deLillos 30 år!


Jeg har altså vært på starten av en historisk konsertrekke med ett av mine favorittband gjennom tidene, deLillos. I musikkbloggen finnes omtaler!


Hagen i dag


Forrige søndag var det bare litt løv som hadde falt på bakken, og nå er det nesten ikke noe igjen på treet. På tide å rake litt snart. Men jeg synes det er litt fint sånn også... så da tar jeg i allefall bilder av det. 






lørdag, november 07, 2015

Dagens fangst


Denne fine gamle mugga fra Gefle fikk jeg for 25 kroner, og den er fra 1931. Fin mellomstørrelse, og helt perfekt til oktoberbergknapp!



Og en gammel blomsterpotte fra Figgjo!

Nå er det hyggelig lørdagsstemning i heimen, med fin musikk, hyggelig besøk og god te. 

God lørdagskveld til alle lesere!

fredag, november 06, 2015

Glamorøs fredag


God morgen! Det er fredag, hurra! Her markeres det enn så lenge med Dean&Deluca Earl Grey og levende lys, utsikt mot en gressplen full av gule blader fra morelltreet, og svært hyggelige planer for helga. Som dere kanskje vet, er det deLillos-konsertmarathon på Riksscenen i forbindelse med deres 30-årsjubileum, og så langt har de spilt seg igjennom de tre første platene sine. I kveld blir det de to neste. Jeg har det så fint, noe sånt har jeg lengtet etter siden jeg var 12! Album-konserter er min yndlings-konsertform. Omtaler i musikkbloggen, vær trygge.

Dagens duft er Coco, jeg har spist nybakt brød til frokost (luksus å ha en mann som er en racer på å bake brød), i ettermiddag kommer min kusine på besøk, langveisfra, for å gå på aftenens konsert med meg. Hurra igjen!

Ha en riktig fin fredag, kjære lesere, og hjertelig velkommen inn i kommentarfeltet! Jeg vil høre om deres fredager også! (Dette er en ukentlig dugnad, husk det!)

mvh
Glamourbibliotekaren

torsdag, november 05, 2015

Julegavetips: Bøker

Bøker bør man jo helst kjøpe hos sin lokale bokhandel. Men ikke alle steder er velsignet med bokhandler som har godt utvalg, noen er prisgitt kjedebokhandler som preges mer av å være gavebutikker enn litterære paradiser. Da kan man gjerne ty til nettet! Her er noen bøker som jeg synes er fine å gi bort - jeg har alle sammen selv, og kan i høyeste grad gå god for dem. 



Ethvert hjem må ha minst én Vonnegut i hylla, og denne er fin å begynne med. Jeg har begynt å pushe han på min 17 år gamle nevø. Kurt var klok. 


Viktig skuespill av Tsjekhov. 


Noveller av Ingvild H. Rishøi. 



Gi noen bind 1 av "På sporet av den tapte tid", så har du gaveplanen klar i mange år framover. 



Woody Allens komplette skriblerier.


Short stories av Lydia Davis, must-read. 




Lonely Planet er stadig de beste reisebøkene.  





Sir John Eliot Gardiners digre bok om Johann Sebastian Bach!


Sist men ikke minst: Jon Fosses Trilogien. Den bør ligge under mange juletrær i år!

Populære innlegg