onsdag, januar 09, 2008

Og apropos bøker.

Her om dagen slo jeg ihjel litt tid i en bokhandel. Jeg fikk øye på en bok som en av våre kvinnelige ukebladkjendiser har gitt ut - med tips til hvordan man ter seg i selskapslivet, sjekker gutter, shopper designervesker og lager nettverk. Jeg har lest om denne boka før, men ikke sett den med egne øyne. Og nå hadde jeg sjansen til å ta en titt... ooooh.

Jeg trenger kanskje ikke å si så mye mer enn dette:
Jeg kom til en liste over topp ti forbilledlige kvinner, og en liste over de som nesten nådde opp. Blant topp ti fant vi Oprah Winfrey, Martha Stewart osv - veldig forutsigbart - og blant de som nesten nådde opp, var Victoria Beckham og Mor Theresa. Jeg gjentar: Posh - og mor Theresa. Som to likestilte nesten-forbilder. Å se de to navnene ved siden av hverandre er nærmest surrealistisk. Skulle man oversette det til musikk, som jeg ofte gjør, er det som å sidestille Bach og Blümchen.

6 kommentarer:

Britt Åse sa...

Posh og Mor Theresa!

Der fikk jeg dagens første, og antakelig mest gedigne, latterkrampe.

jeeez...

Anonym sa...

Oprah W og Martha S over Mor Theresa blir like feil som det likestillingen med Posh er. Sier ikke dette noe om det samfunnet vi lever i??? Er det rart av dagens unge kvinner higer etter karrierer i media og fashion fremfor alt annet? Noe er galt, det er sikkert!!

Anonym sa...

Martha Stewart som nestfremste kvinnelige forbilde er jo også artig... David Letterman hadde en herlig liste da hun kom i fengsel. Hvordan ser du at Martha Stewart har brutt seg inn i huset ditt? 1) Alle serviettene er brettet om til svaner 2)Det ligger en sitronskive i doskålen... osv.

Glamourbibliotekaren sa...

Britt åse: :-D

AnonymI: Hele lista var jo helt underlig, både når det gjelder hvem som var der og hvordan de ble plassert. Vi får håpe at den blir glemt i en fei (49 kroner på neste mammutsalg..) - også må vi huske at det finnes minst like mange unge kvinner som har andre karrierevalg enn de du nevner, heldigvis! :)

AnonymII: Ja, jeg husker den :-D hun var jo inspirasjon til Lettermans topp ti-lister og vitser i flere uker. Hvordan sy elegante putetrekk av fangedrakt og sånt. Hun skal ha cred for å våge å møte opp som gjest i showet etter at hun kom ut av fengsel, hehe.

elx sa...

Bach og Blümchen... Jeg ruller rundt på kjøkkengulvet!

Anonym sa...

Har hørt og lest om den boka. Det siste var at den skal ha solgt elendig. Etter det du forteller, skjønner jeg hvorfor. Men nå blir jeg faktisk litt nysgjerrig. Det går an å ha så dårlig smak at det blir underholdende. Hvis boken kommer på billigsak, skal jeg kanskje kjøpe den - kan muligens bli en bra underholdningssak ...

Populære innlegg