torsdag, juli 14, 2011

LoveLula og iHerb


Flere av dere ville vite hvor jeg kjøper mine grønnere produkter som jeg skrev om forleden, så her får dere litt mer info om det:

I utgangspunktet oppfordrer jeg til å støtte lokale helsekostbutikker så de ikke forsvinner, eller blir enda dyrere enn de allerede er. For det er jo ikke nødvendigvis så billig å leve grønt her i landet. Weleda, Lavera, Urtekram, Dr. Hauschka og flere merker kan man få kjøpt så å si overalt, men fremdeles er det veldig mye bra kosmetikk man dessverre ikke finner i Norge.


Jeg har pleid å hamstre produkter på health food stores i USA, men det er ikke så praktisk - jeg må unngå overvekt på flyet, jeg kan ikke ta dem i håndbagasjen, og jeg er engstelig for lekkasje i kofferten (been there, done that). Derfor handler jeg favorittene mine på nett istedet. Helt politisk korrekt er det jo ikke å få alt fraktet med fly, men jeg handler ikke så ofte - og jeg kjøper veldig lite annet på nettet for tiden - så da får det bare bli sånn. Jeg kjøper det jeg har mulighet til lokalt - og resten på nett.

De senere årene har jeg handlet litt hos LoveLula, en britisk nettbutikk med en delikat og oversiktlig nettside, kun med lekre økologiske produkter og et hyggelig bonuspoengsystem. Nå i juli har de en rabattkode som slår av 5 pund om man kjøper for 25 pund eller mer, og nå som pundet er lavt kan også vi nordmenn benytte oss av denne koden uten å måtte betale toll. Koden er FIVE. LoveLula opererer med nokså høy porto. Men kundeservicen er glimrende, og de bruker spon som "fyllstoff" i pakken istedet for isopor eller plast. Tvers igjennom sympatiske, etter min mening.

Det er nokså mye billigere hos amerikanske iHerb. De har også et mye større utvalg (obs! Ikke alt er økologisk eller parabenfritt, men det aller meste er det). Nettsiden er relativt kaotisk og lite glamorøs, men til gjengjeld har de lave priser og spennende merker man aldri har hørt om - og som selvfølgelig frister. De har andre ting også - te, vitaminer, superfood, husholdningsartikler - jeg har ikke utforsket alt ennå. Her kan man virkelig fråtse! De har ukentlige tilbud, f.eks. på alle vitaminer, alle kosmetikk-produkter osv. Portoen er veldig lav også; sist jeg bestilte betalte jeg to dollar i frakt...?! Det vanlige er fire eller seks dollar. Vil man ha pakken på døra dagen etter kan man betale noen dollar mer, men så travelt har jeg det ikke. Da er det bedre med sneglepost, det tar kanskje to uker og føles i allefall bittelitt mer miljøvennlig enn å få pakken brakt hjem med kurér.

iHerbs poengsystem fungerer litt annerledes enn LoveLula sitt. Man får en kode når man registrerer seg og bestiller, gir den bort til andre som skal bestille for første gang slik at de får 5 dollar i rabatt på sin første bestilling - og får poeng/rewards når de andre da benytter seg av koden. (Det blir en slags vervegreie, uten at jeg har testet det ut ennå)

Min kode som gir førstegangsbestillere $5 i avslag, er HUZ242. Og jeg er altså ikke mer sponset enn hvilken som helst av dere som registrerer dere, legger inn en bestilling, og deretter mottar en egen kode og gir den bort til andre igjen. Det er valgfritt å bruke den. Det er sånn systemet funker. Jeg googlet iHerb i norske blogger her forleden og la merke til at mange delte ut koden til sine lesere og oppfordret til å bruke den, uten å være ærlig og oppgi at de får poeng for det - det er jo ikke helt realt. Bruker man en førstegangsbestillingskode hos iHerb, er det en eller annen som får poeng for det.

Da vet dere hvor jeg kjøper de parabenfri/økologiske produktene som ikke er å få tak i her til lands. (Og at ingen sponsor har bedt meg om å skrive om hverken dette eller produktene. Mitt mål er å spre kunnskap om hvordan man kan få tak i grønnere produkter uten å ruinere seg på det.) Det finnes naturligvis mange andre steder å handle også, men jeg har bare prøvd disse to og er svært fornøyd med dem. De er nokså avhengighetsdannende, begge to!

Men som sagt, kjøp det du kan lokalt. Plutselig er den muligheten forsvunnet, og det er ikke bra.


15 kommentarer:

Glamourstudenten sa...

Supert, tusen takk! Da er første bestilling lagt inn allerede! Genialt med den rabattkoden, jeg fikk veldig mye for pengene (Lavera bodylotion, Desert Essence shampoo + balsam, og mye mer!) Gleder meg! :)

Anonym sa...

Tusen takk for gode tips :) Har heldigvis godt utvalg i flere butikker, men savner enkelte ting. Finner nok det jeg mangler her

Hanne sa...

Takk for tipset - de har jo vitaminene jeg bruker til under halv pris! Må bestille straks :D

Anonym sa...

Hva gjør jeg med koden? Hvor skriver jeg den inn?

ANNEPÅLANDET sa...

Fint at du skriver om dette, tusen takk! Jeg merker at hud og hår har det bedre etter at jeg gikk over til grønne produkter, og er stadig på utkikk etter fine alternativer.

Å handle lokalt er selvfølgelig en fordel. Du har imidlertid ikke skrevet noe om Ren sine produkter, som er veldig lett tilgjengelige, både på Vitusapotekene og Cubus - og utvalget er veldig bra. (Jeg har foreløpig kun testet håndsåpen, som er bra).
Kjenner du til denne serien? Her jeg bor, er det dette merket som er lettest å få tak i, det er derfor jeg er nysgjerrig på andres erfaringer.
Ha en fortsatt fin sommerdag!

Kirsti sa...

Hei, søte jåledamer.

Her er enda en. Med fri frakt. http://www.feelunique.com/healthyliving/healthy-living-organic Jeg handler litt her og litt på LoveLula alt etter hva som blir billigst. Da er det lettere å gi blaffen i norske priser når jeg langsomt går bananas i den lokale helsekostbutikken:)

Her er en lenke til de som av en eller annen grunn ikke vil kjøpe grønne produkter. Den viser en oversikt over 1100 produkter som man godt kan sjekke slik at man kan unngå å spre stoffer man mener er hormonforstyrrende i naturen. Se bilaget nederst på siden: http://taenk.dk/gode-råd/tema/forbyd-hormonforstyrrende-stoffer/tjek-dine-egne-pleje-og-kosmetikprodukter

De har også en liste som viser hvilke firma som ikke vil stoppe bruken av slike stoffer. Her finner du både Lush og The Body Shop. Listen viser også hvem som jobber med saken og som har eller vil slutte å ha slike stoffer i produktrekken sin: http://taenk.dk/sites/taenk.dk/files/producentlisten-2011-04-04_0.pdf Her er lenke som sier noe om bakgrunnen for kampanjen: http://taenk.dk/gode-råd/tema/forbyd-hormonforstyrrende-stoffer/positiv-og-negativlisten

(Hei, Trøndere. Etikken i Kjøpmannsgata ved bensinstasjonen selger masse kortreist, noe langreist og masse økologisk og fairtrade. Klær og mat og klesvask og oppvask og nå ble jeg litt usikker på om de selger sminke, men løp og sjekk;) Jeg har ingen tilknytning men synes tiltaket er makalaust)

Kan hende jeg virker fundamentalistisk, men meningen er å gjøre det lett å velge noe som er snillere med naturen. Godt valg! Det er fritt:)

Tusen takk til Glamourbiblotekaren for spalteplass:)

Glamourbibliotekaren sa...

Glamourstudenten, Anneblabbers og Hanne: Bare hyggelig!

Anonym: Når du har lagt det du skal bestille i handlekurven din, står det "New Customers: If you have a Referral Email or Coupon Code, enter it here - and then click on 'Update'. " Du skriver inn koden i den ruta. Når du klikker "update", trekker de fra 5 dollar fra bestillingen din.

Annepålandet: Så bra at du merker det på både hud og hår! Jeg har ikke skrevet så mye om REN fordi jeg ikke har testet dem i noen stor grad ennå - men nå som de er enklere å få tak i, blir det sikkert endring på den saken. Jeg har håndkremen deres, som jeg liker godt. Vi diskuterte akkurat dette merket i et kommentarfelt tidligere i år tror jeg.

Kirsti: Takk for flere tips! Det er jo et paradoks at f.eks. Body Shop har skadelige ingredienser i sine produkter, de var jo så tidlig ute med fairtrade og mer "naturlig" profil. Håper de endrer seg.

Anonym sa...

Flott, nå fikk jeg et dytt i baken! Har hørt gode ting om iHerb før og har lenge tenkt å sende inn en bestilling, men har liksom glemt det. For et utvalg de har! Virkelig vanskelig å begrense seg.

God sommer!
hilsen Bea.

Glamourbibliotekaren sa...

Bea: Hyggelig å kunne hjelpe! Ja, de har et kjempebra utvalg, jeg har nå i ettermiddag siklet litt over rengjøringsproduktene.. og det litt sunnere godteriet.. og ikke minst alle teene. Tror det får bli en ny bestilling om ikke lenge!

katrine sa...

Ha ha,
den iHerb-siden fikk meg til å tenke på katalogklassikeren www.arngren.net.
Ondt i øyan!

Glamourbibliotekaren sa...

Haha! Man forsøker å kjøpe en kikkert, men ender opp med spionkamera, helikopter OG disko-lys. Takke meg til iHerb, en smule mer oversiktlig :D

Anonym sa...

åååh så lekker flaske den i midten er!! Har du kjøpt den hos Love Lula eller Iherb?

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, er den ikke flott? Det er serien Island Essence, en av mine favoritter fra iHerb. Jeg har en bodylotion og en olje, og ga akkurat bort en dusjsåpe til ei venninne i gave. Noen av de vakreste innpakningene jeg har sett!

Britt Åse sa...

Jøss! Den poengkoden har jeg ikke fått med meg at finnes en gang, jeg. Får man den i bekreftelsesmailen når man shopper, da? Må forske. Takk for at du fortalte det der til sløve meg.

Glamourbibliotekaren sa...

Du finner den under "iHerb rewards" som ligger under "my account". Lula-kodene kommer i egne nyhetsmailer i blant.

Populære innlegg