søndag, november 04, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Lanvins Arpege



Hei,
Lurer på om glamourbibliotekaren eller noen av leserne vet hvor man kan få tak i parfymen Lanvin Arpège? Er den å få tak i Norge, eventult i London? Noen som har en duftbeskrivelse av denne? Luktet den på en eldre dame, og det er den beste parfymen jeg har luktet..

Takk for hjelpen..

Hilsen meg :)


Hei! Den burde ikke være så vanskelig å få tak i. Jeg har ikke lagt merke til den i parfymeriene rundtomkring, men på nettet er den i allefall å få. Nå når dollaren er så lav, kan du til og med finne den til under 200 norske kroner, f.eks. hos Perfumebay. Shippingen koster ganske mye - kanskje 20 dollar - men det er varens verdi som må være under 200 kroner, og det er den jo her. Det står at det er en ny versjon av duften, så om det er nøyaktig den samme som du luktet vites ikke - men det er vel verdt et forsøk? Her er en beskrivelse av originalen, og det står at de forsøkte samvittighetsfullt å beholde hovedingrediensene da de relanserte den på 90tallet. I'd say go for it!

mvh
Glamourbibliotekaren.

6 kommentarer:

  1. Anonym17:33

    Det er faktisk ikke riktig at man ikke må betale toll og moms av frakten.

    Toll og avgifter regnes ut fra varens verdi inkludert frakt- og eventuelle forsikrings-kostnader. (se toll.no -> netthandel)

    Men det er ikke alltid de håndhever det, da.

    SvarSlett
  2. Oi, er det sant? Så rart, jeg har alltid holdt meg under 200kronersregelen - aldri handlet for mer enn 200 på nettet (men desto mer for under 200...) - og i alle disse årene har jeg aldri måttet betale toll eller noe som helst. "Tollfritt"-stempelet har kommet på absolutt alle pakkene jeg har fått. Men takk for info!

    Noen som har opplevd det motsatte på varer under 200 kroner?

    SvarSlett
  3. Anonym18:24

    Ja - dessverre.
    Jeg kjøpte et hårpudder fra bumble&bumble, som kom på 150nok tror jeg det var. Måtte betale toll da jeg skulle hente den på posten, og spurte skranken hvorfor - og fikk da svaret som jussjenta nevnte her ...

    Men har jo også hørt om mange som slipper når de holder seg under 200.

    Man kan altså aldri være sikker ...

    SvarSlett
  4. Uff, så kjedelig. Da har jeg tydeligvis hatt voldsom flaks. Uansett; det bør jo ikke hindre oss i å shoppe på nettet når det gjelder ting man ikke får tak i her i Norge :)

    SvarSlett
  5. Anonym20:10

    Jeg tror ikke det at du ikke har betalt toll på varer med verdi under 200 kr har noe med flaks å gjøre.. ref. www.toll.no er det varens verdi som må være over 200 kr, for at det skal bli tollpliktig (med enkelte unntak). Når det er sagt, dersom varens verdi er over 200 kr (evt. dersom de som sender skriver på totalverdi inkl. porto, f.eks.) - må man betale både moms på varens verdi og toll på totalsummen inkl. frakt etc. I tillegg brukes tollvesenets egne omregningssatser, så det er viktig å sjekke på toll.no hvilke satser som gjelder nå.. de ligger ute for ca. 14 dager av gangen.
    Skal ikke sverge på at det er den "o store sannhet", men det er iallfall svaret jeg har fått når jeg har vært hos tollvesenet og fortollet ting, eller (alle) de gangene jeg har bestilt ting både over og under 200 krs grensa... Det kan jo være de som har opplevd det motsatte enten har brukt andre satser til omregning enn tollvesenets, evt. at avsender har skrevet på totalsum el. på pakken.

    SvarSlett
  6. Anonym17:41

    Det er summen på pakken som teller ja, fikk en gang en pakke med 26 dollar i verdi, som var skrevet veldig slurvete slik at posten leste 68 dollar.

    Forenkla tollbehandling kom på 68 dollar og selv om jeg forsøkte å forklare situasjonen og viste kvitteringa som lå ved pakken, så hjalp det ikke noe. En anelse frustrerende.

    Ellers er min erfaring at det er verdien på pakken ikke inkludert frakt som danner grunnlaget for tollbehandling, forutsatt at verdien skrevet i tolldeklarasjonen ikke inneholder frakt e.l.

    SvarSlett

Takk for din kommentar!