søndag, januar 06, 2008

Melankoli

Det er litt vemodig å rydde bort jula. Selvfølgelig er det bra å få bedre plass, få en lysere og mer vårlig stemning i leiligheten - men når snøen laver ned dag etter dag på mitt fuglenek, og Sinatra synger "Oh by gosh by golly, it's time for mistletoe and holly" på svensk tv når det faktisk er hele 11 måneder til det er time for mistletoe and holly - da blir jeg litt melankolsk og tenker "hvor ble jula av?". Jeg skal ikke være patetisk og tviholde på den, den skal ryddes bort nå om få minutter - men jeg synes det er litt trist at alle er så inderlig lei av alt som heter jul straks 1. januar er her. Jeg trenger en mykere overgang!



Flere som har slike gamle kuler som er innhul på den ene siden? Dette er en av farmors gamle. Den røde "discokula" bak til venstre også; den var min favoritt blant hennes juletrepynt.

8 kommentarer:

  1. Anonym18:24

    Jeg har også innhule-kuler på mitt tre. De er røde og hullet er grønt. De er veldig , veldig fine. De er også arvet etter Bestemor. Men den aller, eller fineste juletrekula jeg har et et dukkehode. Kan minne om rødhette, for den har en rød hette på. Ansiktet er nesten slitt bort, men man ser fremdeles at det er ett lite ansikt. Den er etter min oldemor og må være den første juletrepynten de hadde. Det er nesten så jeg ikke tørr å henge den på treet, men det blir ikke jul før den henger i toppen, nesten siden av stjerna. Det er den siste som henges på før lysene tennes, og minner meg veldig om "barndomsjul".

    SvarSlett
  2. Anonym19:01

    Jeg syntes også det var vemodig å ta ta bort juletre og julepynt i år, i motsetning til andre år, hvor jeg er lei rundt nyttår. Nå er det bare kakeboksene igjen, de får stå på benken til jeg får gjort noe med innholdet.

    SvarSlett
  3. De aller, aller fineste kulene er de kjære gamle kulene etter farmor - som er så skjøre at hun alltid hengte dem høyest mulig i treet for at vi ikke skulle beundre dem i stykker... Og som hun spanderte sterk hyssing på for at tråden ikke skulle ryke. Må si at tynn sytråd hadde kledd glasskunsten bedre - men hyssingen blir med videre, har ikke hjerte til annet...

    SvarSlett
  4. Åja. Liten og sølvblank, dypgrønn, rød og gullgul inni. Fra jeg var liten eller før (det er en stund siden nå...). Og så den lille, grasiøse, gylne kaffekanna med tut med schwung og tynntynn hank.
    Jeg får tulipan- og primulabstinenser 3.juledag, og da må jeg ha lys og luft, men 1.desember tom 2.juledag er jeg voldsomt julete med hele min sjel!

    SvarSlett
  5. Anonym00:13

    Har jula frem til midten av januar jeg. Vil ha den så lenge som mulig når jeg først har fått den inn i stua.:) Elsker jula med all julepynten, blomstene,lysene, mye god mat med samling rundt bordet både store og små. Den fineste juletrepynten jeg har er engelen jeg fikk av sønnen min da han gikk på barneskolen

    SvarSlett
  6. Anonym: Så moro! Jeg har sett dem på diverse antikvitetsbutikker, men de er meget dyre.

    Ingvill: Samme her!

    Aquarell: De med sytråd gikk jo alltid i gulvet og knuste :) Hyssing ble løsningen her også, det ser du på bildet :)

    Britt Åse: Jeg kjøpte en primula på fredag. Den var død på søndag. Tror den var vannet ihjel før den forlot butikken. Grrr...

    Glampl: Jeg skjønner hva du mener :)

    SvarSlett
  7. Hei!

    Hos meg får lysslyngene skape lys i krokene noen uker til.

    SvarSlett
  8. Amalie: Hos meg er slyngene oppe året rundt :) Mine er ikke utpreget julete, og dessuten gir de så fint og mykt lys om kveldene, sommer som vinter.

    SvarSlett

Takk for din kommentar!