fredag, juli 11, 2008

Finn stilen: Ferie - Norge


Vårt nærmeste ferieland er ikke alltid så forutsigbart når det gjelder været. Samme hvor man er, er det bra å ha et par gummistøvler og et varmt skjerf i nærheten...

Geek-tshirt fra Cafepress, Levisbukser, klassiske Adidas, veske fra Boden, tekanne med ukjent opphav, blått ullskjerf fra Forzieri, grå oversized cardigan fra See by Chloé, søt blomstrete kjole fra Oli, Hunter-støvler (tenk så søtt med kjole, støvler og cardigan sammen!), liljekonvallparfyme fra Crabtree&Evelyn, perler fra J.Crew, badedrakt fra Old Navy, og "Lady in Satin" av Billie Holiday, samt en ekte dansk klassiker: "Kongens fald" av Johannes V. Jensen. Og rips, stikkelsbær og solbær. Come rain or come shine!

19 kommentarer:

  1. Anonym10:28

    Herlig collage - igjen! ;-)
    Dette ser absolutt ut til å være passende for hyttelivet jeg bedriver for tiden! Det er herlig primitivt, men jeg holder likevel en viss glamourfaktor der ute i skjærgården. Fra i ettermiddag er det ferie i tre uker, så da blir det ingen blogglesing for min del.

    Nå blir det Reiseradioen, lesing av MANGE bøker, hengekøye en fullstappet iPod, god mat, god drikke, gode venner, familie, båtturer, sol og sommer, og forhåpentligvis ikke fullt så mye gummistøvler og peiskos.

    SvarSlett
  2. Johannes V. Jensen! Da blir jeg varm innvendig og tenker på Gurresange. Jeg har én eneste gang latt være å levere noe tilbake til et bibliotek, og det var da jeg hadde lånt denne diktsamlingen, nydelig satt og fint innbundet og slitt i ryggen. Jeg greide bare ikke å gi den fra meg igjen. Og så hørte jeg Schönbergs Gurrelieder, som jo tar diktene laaangt ut i verdensrommet ... Så Kongens fald skal jeg prøve å få tak i.

    Og jeg tester i dag L'Artisan Parfumeurs "Thé pour un Eté", en liten prøve jeg fikk på Heaven Scent - tipset av glamourbibliotekaren. God helg!

    SvarSlett
  3. Anonym10:46

    åååå liljekonvall parfyme har jeg vært på jakt etter lenge! Er denne god? Vet du om den er til salgs i Norge?

    SvarSlett
  4. Anette: åååh, høres deilig ut.. om tre uker er det min tur! :)

    Slingback: mm, Gurrelieder.. nydelige! Tror forresten det er Jens Peter Jacobsen som står bak de diktene, men Kongens Fald bør leses uansett! :)

    Anonym: Jeg mener å ha sett den i butikker hvor de selger et utvalg av Crabtree&Evelyn i allefall - på Steen&Strøm, muligens? Litt usikker på hvor de har den i resten av landet. En alternativ fin liljekonvallparfyme er Diorissimo fra Dior!

    SvarSlett
  5. Anonym10:54

    Så herlig collage! Jeg tenker også hytteliv og kjenner nesten smaken av deilige sure stikkelsbær. Dessuten tenker jeg på bilder av tantene mine på bærtur nær den samme hytta på 60-tallet iført sommerkjole, gummistøvler, cardigan som de kalte golfjakke - og plastbøtte :-)

    SvarSlett
  6. Anonym10:58

    Heisann, ja jeg har letet etter Diorissimo tidligere etter tips fra deg men finner den ikke, er den gått ut av produksjon tro? Spurte i to taxfree butikker forrige uke når jeg var på reise men de hadde aldri hørt om den? (!) Litt kjipt å kjøpe parfyme på nett...Bor i Stavanger..

    SvarSlett
  7. Aha. Den har nok ikke gått ut, men taxfreebutikker har aldri spesielt godt utvalg på sånt. Det du kan gjøre, er å ringe de som forhandler Crabtree&Evelyn i Norge, og spørre hvilke butikker i ditt område som selger det. Her er link.

    SvarSlett
  8. Anonym12:19

    Her er hunterstøvlane på kvar dag etter jobb. Fantastisk gode å gå i og passar like godt til hagearbeid i 28 grader som i regnver!

    Lurte forresten på om nokon kjenner til ein parfyme som luktar sjersmin? Eg tar meg sjølv i å stoppe opp i tide og utide for å lukte på den store sjersminbusken i hagen. Tenkjer kvar gong at denne duften hadde vore fantasisk på ein trist og grå haustmorgon!

    SvarSlett
  9. Mm, den som kunne samle skjærsminduften på et norgesglass... jeg vet ikke om noen parfymer med den duften, dessverre!

    SvarSlett
  10. Anonym13:25

    åh, lijekonvallparfyme! det pleide vi å få til jul av farmor, en grønn og ruglete flaske. jeg tror jeg likte den bedre da enn jeg ville gjort nå... ( den var sikkert ikke voldsomt eksklusiv heller )

    SvarSlett
  11. Anonym14:21

    Jærsmin er vel det samme som jasmin? I så fall vil jeg anbefale Miller Harris' Jasmin Vert, men den tror jeg dessverre man må til London for å finne. Ellers har jeg sniffet på Diptyques Jardin Clos og Annick Goutal's Le Jasmin (siste deilig!), som jeg nå tror nå kan kjøpes også i Oslo i det nye parfymeriet på Majorstua (?)Mange av de klassiske parfymene inneholder jo også jasmin!
    Diorissimo (linjekonvalparfymen)er fortsatt å få i de fleste parfymeri!

    SvarSlett
  12. Anonym15:07

    Skjersmin og jasmin er to ulike plantar. Skjersmin heiter Philadelphus coronarius på latin, og har buskete blomar og ei deilig duft. Jasmin finst i to ulike utgåver, vårjasmin (Jasminum nudicaule), som blomstrar med gule blomar på bar grein tidleg på våren, og duftjasmin, Jasminum officinale, som har kvite blomar, og blomstrar noko seinare.

    Jasmin er såvidt herdig i Norge, Skjersmin toler norske vintrar bra.

    SvarSlett
  13. Vedrørende Crabtree & Evelyn så driver jeg nettbutikk og jeg handler dette fra en svensk forhandler: http://www.appleheart.se/

    De har det beste utvalget i Norden så jeg tror mange norske butikker også handler fra disse så om man vil ha oversikt over butikker som selger de ulike varene så ta kontakt med Appleheart.

    Jeg selger bare liljekongval såpene og ikke parfymen så kan desverre ikke hjelpe dere med dette.

    SvarSlett
  14. Anonym22:29

    Nok en fulltreffer!

    SvarSlett
  15. Barbro: Min farmor brukte liljekonvallparfyme selv! husker ikke helt hvilken.

    Sol: Ja, der fikk du jo svar fra glamourinnkjøperen :) Det er to ganske forskjellige ting, ja.

    Olstad: Takk for tipset!

    Margrethe: Takk! :)

    SvarSlett
  16. den badedrakten kunne jeg tenke meg - fin :)

    SvarSlett
  17. Anonym17:41

    flott å lære noe nytt! :) Har kikket på nettet, og ser at sjærsminen også kan kalles falsk jasmin. ordet (skjærer i ørene mine) sjærsmin er vel en ordrett gjengivelse av norsk måte å uttale jasmin på...
    Ellers: det regner i Trondheim i dag, og jeg søkte ly på Bentes parfymeri i Munkegata; der de faktisk selger Acqua di Parma og andre spesielle parfymer. De fortalte at de begynte å selge Acqua di Parma før Gimle i Oslo. Mye man ikke vet om utvalget i egen by!

    SvarSlett
  18. Marte: Ja, den er fin!

    Sol: Det heter schersmin på svensk, så det har vel ikke noe med den norske uttalen å gjøre :) Kult at de har Acqua di Parma i Trondheim også! Classic!

    SvarSlett
  19. Koristen: Jeg sier også golfjakke! Farmoren min sa det. :)

    SvarSlett

Takk for din kommentar!