torsdag, august 27, 2009

En gang i framtiden...


... skal denne pryde våre platespiller-sidetable-hyller: Panthella, designet av Verner Panton i 1971. Den har stått på ønskelisten i årevis, de hadde en gammel en for salg på Panton-salgsutstillingen i fjor høst, men da var det jo den originale Fun Lamp som var min førsteprioritet.


En Panton-Flowerpot har vi også, og vi var inne på tanken å kjøpe en Flowerpot-pendel til spisebordet nå i sommer - men så tenkte vi kanskje at My-lampa til Norway Says var like fin og ga enda bedre lys... Inntil vi fant en fin hvit lampeskjerm i et skap i en kjeller - visstnok tilhørende en gammel bordlampe hvis lampefot var ikkeeksisterende - og et oppheng i en annen kjeller som passet helt perfekt. Voila. Gratis er fint når man drukner i gjeld.


Men Panthella altså. Ved siden av platespilleren. En gang.

6 kommentarer:

  1. glamouringeniøren09:44

    Jeg liker "En gang", har mange slike selv ;)

    SvarSlett
  2. The lamp was actually so deliciously retro that it seemed like it could have been an avant garde design from our days.

    SvarSlett
  3. L1Sofie12:17

    Verner Paton lampen er kjempefin! Deilig å kunne planlegge fram i tid, at engang... jeg har også slike :-). Taklampa høres jo stilig ut også og så gøy at du fant noe som er fint og ikke minst gratis. Litt gøy å ha noe som ikke går an å få kjøpt også :-) er veldig nysgjerrig - hadde du kunnet legge ut et bildet av taklampa?

    SvarSlett
  4. Ingeniør&ax80: :)

    L1sofie: Det kan jeg sikkert!

    SvarSlett
  5. Falt for My-lampa, jeg! Men morsomst med selvlaget. Kan fortelle at vi på femtitallshytta har en flerarmet lysekrone i lakkert furu, med plisserte, rutete lampeskjermer i burgunder og hvitt. Den gjør meg av en eller annen grunn glad til sinns i all sin 80-tallsprakt! Åttitallet er jo tilbae i klesveien, så hvem vet om man ikke jakter slike om et tiår eller to..? :)

    SvarSlett
  6. Ååå, den lampen hadde jeg i stålampeversjon i første ekteskap, og den gikk dessverre til "motparten" da boet ble delt. Nå kjenner jeg helt tydelig at jeg bare MÅ ha en sånn.
    Google...

    SvarSlett

Takk for din kommentar!