mandag, desember 03, 2007

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 3

I dagens luke: Amaryllis. Det er snart på tide å kjøpe en hvis du vil at den skal blomstre til jul. Amarylliser skal ikke vannes for mye, i allefall ikke i begynnelsen (Damen i blomsterbutikken sa at man nesten ikke skal vanne den i det hele tatt før blomsten begynner å komme ut). Lunkent vann på jorda, ikke rett på løken. De vokser fort og strekker seg etter lyset, så de bør snus i blant. Stilken er skjørere enn man skulle tro, så vær forsiktig så den ikke brekker når blomsten har kommet ut.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for tipset. Sliter forøvrig litt med min amaryllis. Den ser ikke ut til å vokse noe særlig. Jeg tror ikke den for nok sol der den står i midt nordvestlige vindu.(sola går ned før den rekker å komme helt rundt nå på vinteren)
Har du noen tips på det.

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg tror ikke den skal ha så fryktelig mye sol, bare den får nok lys! Hvor lenge har du hatt den? Min var på stedet hvil i flere dager før den plutselig skjøt fart.

Ida sa...

Det er nå litt tidelig å kjøpe amaryllis nå om du vil ha de helt til jul!!! De blomstrer sakfort når de først kommer å det tar ikke lang tid når den kommer inn i varmen å får lys å slik.

Ida sa...

sakfort= skamfort

Glamourbibliotekaren sa...

Ida: Tja, det kommer helt an på. For to år siden kjøpte jeg en i midten av desember - og den stod til langt over nyttår og blomstret så vakkert! :)

Anonym sa...

amaryllis vil vokse seg stor hvis den får mye vann tidlig. det er imidlertid ikke å anbefale, ettersom den kan knekke. hvis den knekker, må den teipes rundt stilken nede- før den settes i vann i vase. tapen vil hindre at stilken fliser seg opp. støtt stilken opp med blomsterpinne og silke/sløyfebånd.

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for gode tips! :)

Anonym sa...

Herlig julekalender!

Glamourbibliotekaren sa...

Maia: Så hyggelig at du synes det! :)

Anonym sa...

Amaryllis er så fint! Jeg får skikkelig julestemning når amaryllisen blomstrer. Jeg skal kjøpe i løpet av uken!

Anonym sa...

Ooops, jeg har vannet jevnt og trutt for det var så gøy at den vokste så fort.. ;)Får krysse fingrene for at den ikke knekker tvert når blomsten kommer da..

Glamourbibliotekaren sa...

Wannabe: Nå har jeg grublet og grublet på hvem du kan være - please gi et lite hint! :) Jeg klarer bare ikke å huske hvem som hadde mintgrønn Debby-skygge...

Farmasøyt: I know the feeling! :) Min knakk forøvrig i går, så nå har jeg "spjelket" den og håper på det beste.

Flopsy sa...

Amaryllis er skikkelig jul, men jeg har så dårlig med grønne fingre at jeg ikke vet om jeg våger meg på dem. Klarer ikke å holde liv i alminnelige julestjerner en gang...sukk!

Glamourbibliotekaren sa...

Flopsy: Gi det en sjanse til! nå har du jo fått mange gode råd fra en anonym amaryllis-venn her!

Populære innlegg