lørdag, desember 15, 2007

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 15

Pepperkaker passer fint på en helgedag. Jeg hadde glemt å kjøpe pepper. Jeg doblet det andre krydderet i stedet. Og fløten tok jeg i helt til slutt, for den holdt jeg også på å glemme. Min katastrofedeig skal til pers i ettermiddag, så får vi se hvordan det går. Ambisjonsnivået er relativt lavt, det blir griser og menn og koner - ikke kirker som på bildet over... Akkompagnert av Sinatras juleplate, tenker jeg.

Pepperkaker uten pepper altså.

Update: Jeg kan forøvrig anbefale på det sterkeste å følge oppskriften, altså å putte fløten i når den skal, og ikke ta i for mye mel. Tomorrow is another day...

3 kommentarer:

  1. Trodde det bare var bakemester harepus som faktisk hadde pepper i pepperkakene..... Har aldri sett en oppskrift m pepper i. Hvor mye bruker du? Og hva gjør det for smaken?

    SvarSlett
  2. Anonym12:06

    Og når du skrev dette var klokken kvar over ni ... Da var du allerede ferdig med deig? Imponert over morgenenergien din, du må jo være et A-menneske av dimensjoner :-)

    PS: Har heller aldri fått med meg at pepper er et must i pepperkaker. Gir det en spesiell schwung over dem eller gjør du det av ren Egner-nostalgi?

    SvarSlett
  3. Micha: Det er bare bittelitt pepper, mest annet krydder (nellik, kardemomme osv).

    g: Jeg laget deigen i går! Den oppskriften jeg har skal stå kaldt over natten :-D

    SvarSlett

Takk for din kommentar!