To måneder siden forrige gang - det er på tide å høre hva dere leser igjen!
Jeg er snart ferdig med Nadine Gordimers "Den senborgerlige verden", som gir meg enda en Nobelprisvinner å krysse av på lista. Neste bok vet jeg ikke helt ennå, men det er nok av uleste bøker å ta av i mine hyller!
Jonathan Franzen: The Discomfort Zone. Opplading til Freedom. Og jeg regner ham som Nobelprisvinner på forskudd;-) Dessuten leser jeg Maria Parrs "Vaffelhjarte" sammen med åtteåringen, og det er en fryd.
Jag läser Mannen på Trinisla av Jerker Virdborg, och längtar varje stund efter att få plocka upp den och läsa vidare! Den utspelar sig en het sommardag med tryckande luft på en liten ö i Västsverige. Allt som händer har en ödesmättad ton, som att det är något överjordiskt som ligger bakom, eller att något överraskande kommer att hända när som helst. Men jag tror inte att det gör det, och det är inte heller det som är huvudsaken. Det är den fantastiska stämningen, och dessutom att människorna är så trovärdigt och väl beskrivna. Han är bra på sådant, Jerker Virdborg.
Jag är halvvägs igenom Pojken på andra sidan av Irene Sabatini. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om boken men kommer att läsa ut den.. "Svart krabba" är det enda jag läst av Jerker Virdborg - den var som boken Jenny B skriver om svår att slita sig från. Trovärdig spänning!
Jeg begynner å bli venner med NBdigital nå, og har akkurat vært innom på let etter romaner av Andreas Makusson. Tobindsverket "Den siste skanse" er digitalisert, men kun tilgjengelig på NBs lesesaler i Oslo. Sånt tøv!!! Da blir det "Fiskere".
Shantaram av Gregory David Roberts. Når jeg får somlet meg til å lese de siste 40 sidene, står Paul Austers "Invisible" klar i bokhylla. Gleder meg! (Shantaram er ganske god den og).
Jeg begynte i går kveld på Siri Hustvedt "Når du ser meg". Foreløpig bergtatt av et utrolig vakkert språk som bare flyter over sidene. Ser allerede at jeg må lese flere bøker av henne, dette er den første.
Avsluttet "Jane Eyre" av Charlotte Brontë i går ettermiddag. Flott klassiker som var en fryd å lese på engelsk. Har også samtidig flydd gjennom sidene av Jim Powells "The Breaking of Eggs", et impulskjøp på flyplassen. Utrolig historie fortalt på en spennende måte.
Passende nok har jeg en hentelapp fra posten i veska fra amazon, 3-4 nye bøker :)
Jeg holder på med to mursteiner... This charming man av Marian Keyes og Noveller i samling av Frode Grytten. Hører også på Vidunderbarn av Roy Jacobsen på ipoden. Usikker på hva det blir etterpå, listen over uleste bøker i bokhylla mi er lang.....
Kate Morton: The House at Riverton og Herta Müller: Atemschaukel. Den første om liv og levnet på et britisk gods i årene etter 1. verdenskrig og den andre om livet i Gulag. Den lille fellesnevneren er rammer og mønster som vi mennesker innretter oss etter. Ellers to svært ulike bøker.
Jeg leser Tilbake til Riverton av Kate Morton, som jeg synes er til tider spennende og vakker, men også litt svulstig og forutsigbar. Behagelig lektyre sånn på sengekanten :) Gleder meg til juleferien, da skal det leses som bare det.
Akkurat nå er det ny ungdomslitteratur i fokus hos meg. Når jeg får avsluttet Rick Riordans tredje bok om Percy Jackson skal jeg kaste meg over Fugl Føniks av Suzanne Collins, tredje bok i den glitrende Dødslekene-trilogien. Gleder meg! Utover det må jeg bare anbefale til absolutt alle Jay Ashers "13 gode grunner",- en fantastisk god bok om et viktig og vanskelig tema. Tenåringsselvmord er vondt å lese om, men boken har en innfallsvinkel som gir forståelse og innbyr til ettertanke for alle, både ungdommer og voksne. Plukk den opp og les!!!
Jeg har nettopp begynt på Moby Dick (på engelsk, selvfølgelig), og fryder meg over språket og humoren. De siste årene har jeg prioritert klassikerne, og de popkulturelle referansene faller på plass, én etter én! Herlig!
Hei. Jeg kan anbefale flere av Siri Hustvedt. Leser nå "Det jeg elsket", og har fra før lest "Lily Dahls fortryllelse". Språket og plottene hennes er fasinerende. Hun skriver lett om "ingenting", men så er det mystiske undertoner og stemninger der, som gjør bøkene vanskelig å legge fra seg.
Jeg holder på med Jonathan Frantzens Freedom. Min første kindlebok, og den første jeg leser av Frantzen. Liker menneskene, historien, men mest av alt språket! Han skriver godt!
Har akkurat forsynt meg med "Dødsbølgen" av Clive Cussler. Jeg følte for en røverroman nå, og Dirk Pitt er en herlig, svarthåret og grønnøyd helt ;-) ellers er det mye jobbrelatert lesning av barne- og ungdomsbøker. Trenger du julegavetips til jenter ca 6-9 år? "Polly-Esther og ønskemonsteret" av Tiril Valeur Holter-Andersen er årets søteste, tøffeste, fineste norske barnebok! Kan godt leses av voksne jenter også :-)
Avsluttet for litt siden "Et rom med utsikt" av E.M Forster. Nå er det "Anarchy Evolution" av dr. Greg Graffin, vokalist i Bad Religion som gjelder, og på nattbordet ligger "To liv - én skjebne" av Harald Berntsen, en fin dobbeltbiografi om Viggo Hansteen og Rolf Wickstrøm, de første nordmenn som under den tyske okkupasjonen ble dømt til døden og henrettet av politiske grunner.
På ventelista står Gösta Berlings saga og Margaret Skjelbreds trilogi Lerkehjerter, Vildresinn og Alvemål.
Camilla Läckberg: Snøstorm og mandelduft. Ny svensk krim i klassisk "Closed room" drakt. Det er veldig greit å ha noe lett å lese på bussen. Hjemme ligger Andindsen " Selvmordsparadigmet" som er noe helt annet og som jeg må bruke mye mer tid på å tenke over, å prøve å forstå hva han mener,og hva jeg selv mener om saken(e), for den saks skyld. I tillegg til dette bruker jeg en masse av hobbybøker i anledning den forestående jula. Men de er ikke bøker jeg LESER akkurat.
I mitt leseprosjekt "Lese alfabetisk alle bøkene i bokhylla jeg a) ikke har lest før b)har lyst til å lese" har jeg kommet til Harlan Coben "Gone for good". Dystert og spennende.
Av høstens bøker som jeg har lest, vil jeg anbefale Ned i himmelen om Tove Nilsen, fin og trist bok nr. 4 fra Bøler. Før jeg brenner ned av Gaute Heivoll var veldig spennende, og første gang jeg har lest noe av han. Fikk lyst å lese mer! Har også lest Verdensmestrene av Langeland, som er underholdende. Akkurat nå leser jeg Underground av Haruki Murakami, som gir et bilde av det japanske samfunnet, og så prøver jeg meg på Rubinrød, for å se hva det er meningen Twilight-jentene skal lese
Akkurat nå leser jeg Bare Alberte av Cora Sandel. Og det finnes virkelig ingenting nydeligere, sukk. Skal skrive en oppgave om den og A room of one's own av Woolf. Og jeg gleder meg til å sette i gang!
Jeg driver med lett surrealistisk simultan lesning. På sengen leser jeg den lille perlen "Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai",mens jeg til og fra jobb og andre steder hører på Stig Larsons "Jenta som lekte med ilden". Jeg blir så redd av Stig Larson at jeg må balansere ut redselen med noe enklere litteratur.
Hei Drama queen. "Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai" er bare en slik fantastisk liten sjarmbombe. Leste den sommeren for noe år siden, og leste den omigjen i høst. Man tenker at dette er lett og enkel litteratur, men å lage et slik persongalleri som engeasjerer og som man blir glad i er ikke lett:) Fortsatt god lesning!
"Frå sans og samling", ei samling av tekstutdrag frå ungdomsbøker som er del av leseaksjonen til foreningen !les. I tillegg les eg "Eat, Pray, Love" av Elizabeth Gilbert på tysk og "The Golden Notebook" av Doris Lessing på engelsk. Eg har og eit slikt Nobel-prosjekt! Det er godt å ha eit utgangspunkt for nokre av bøkene ein les. :)
Holder på med bøker av ulik art. Leser gjerne flere ting samtidig for å balansere litt.
Er nesten ferdig med Elisabeth Gilberts "Committed" en fasinerende sammenfatning av verdens syn på samliv og ekteskap som gir et litt mer nyansert bilde på ting. På spenningsfronten har jeg nettopp startet på Dan Browns "The lost symbol". Selv om alle hans bøker følger samme mønster og mye er forutsigbart, er det likevel noe litt fasinerende, fengslende over bøkene hans.
Takk for gode tips fra dere andre, forresten! Noterer flittig på listen min. :)
Jeg liker å lese flere bøker samtidig. Da kan jeg til en hver tid lese det jeg føler for akkurat da. Nå er det "Hjemkomsten" av av Victoria Hislop (går litt tregt - den fasinerer meg ikke i like stor grad som "Øya" gjorde)og "Adrian Marconis store sorg" av Morten Harry Olsen som jeg akkurat har begynt på. I tillegg leses "Ronja Røverdatter" av A.Lindgren for minsten på kveldstid :)
Har nettopp lest Mofongo av Cecilia Samartin. Helt ok bok for en gravid dame som ikke tåler så mye spenning og vold, og som slett ikke kan ha noe som bringer en lett ut av fatning psykisk. Bør leses som underholdning. Hjelper at det er mye om mat i boken, det appellerer til den forhenværende servitøren i meg:-) Nå skal jeg i gang med Jentene fra Riyadh av Rajaa Alsanea.
Akkurat nå leser jeg: -"Schief Gewickelt" av Matthias Sachau for å vedlikeholde tysken min. -"Krig og Fred" for å vedlikeholde min ambisiøse lesemuskel. -Donaldpocket "Superhelter" for å tekkes barnet i meg "Ernest Gellners "Nations and nationalism" for å forbedre masteroppgaven. I tillegg hører jeg på "In Wahrheit wird viel mehr gelogen" av Kerstin Gier, igjen for å vedlikeholde tysken:)
Leser Hans Falladas "Alone in Berlin". Facinerende roman om enkle folks motstand mot Hitler i Berlin under krigen. Fengslende og rørende. Bygger på en sann historie.
"Andrine og den røde blomsten" av Gisken Wildenvey, kjøpt på Youngstorget i dag for 20 kr,-kun for å ha en bok av "denne" Wildenvey også.(representativt utvalg mao) Har hittil bare rukket å lese noen sider, men boka ser ut til å inneholde skildringer av interessante kvinneskjebner.
Jeg er ikke ferdig med nattoget til Lisboa enda - det har blitt lite lesing de siste par månedene... Kvelder og fritid tilbringes heller utendørs! Men jeg skal bli ferdig med den snart, og leser mye når jeg først finner boka frem!
Hva jeg deretter går løs på vet jeg ikke helt enda. Jeg har en stabel med bøker liggende, og jeg plukker nok noe der. Inspirerende å lese hva slags bøker andre tilbringer tiden med - noen har definitivt annerledes smak enn meg, mens andre gir meg ideer og inspirasjon. Takk til dere alle sammen!
Det slår meg at forrige gang jeg delte mitt lesestoff skrev jeg det samme som nå. Huff! Skjerpings. Må lese mer.
Men har akkurat i dag lest ferdig Berit Rødstøls Himmelreisande. Debutant i år. Fengende, fascinerende og litt trist. Anbefales! Så nå skal jeg fortsette på Kerouacks On the Road, og muligens begynne på William Gibsons Pattern recognition.
Jeg holder på med en av Henning Mankell sine bøker om Kurt Wallander nå. På lydbok. Det var for øvrig litt festlig for et par CDer siden, da oppleseren sa "Pyramiden av Kurt Wallander" i stedet for "Pyramiden av Henning Mankell" på begynnelsen. Hihi :)
Held på med "Mannen som elsket Yngve" - og prøvar forstå meg på kvifor folk skryt av Renberg. Busslektyra er Jan Mosanders(tidl. utanrikskorr. for SVT) bok om Berlin - mest for å drøyme meg tilbake til den fine staden.
Som alltid,artig å se hva andre leser og få ideer til egen lesing:-) Her skal jeg straks begynne på Øya under havet av Isabel Allende. Neste blir En brøkdel av helheten av Steve Toltz, som jeg har lest mye bra om.
Jeg holder på med fire bøker akkurat nå: Jonathan Franzen - Frihet Cecilia Samartin - Drømmehjerte Justin Cronin - The passage Kathryn Stockett - Barnepiken
Oj, glemte helt at jeg leser Krig og fred av Tolstoj også! Langvarig prosjekt, der planen er å lese ferdig boken på ett år. Ett kapittel hver dag, og månedlige diskusjoner på bloggen dovegreyreader.typepad.com :) Foreløpig liker jeg den veldig godt, men har såvidt begynt på krigsscenene...
"Morgen i Jenin" av Susan Abulhawa var en skikkelig positiv overraskelse. Den ble anbefalt meg av en kunde som var innom jobben min, som viste seg å være redaktør i Aschehoug Forlag. Noen dager etterpå kom boken i posten. Pent gjort! Dette er forfatterens debutroman og handler om Palestina-Israel-konflikten - sett fra palestinernes side. Anbefales! Hilsen Renée
Akkurat lest Herta Müllers Pustegynge, om livet i en russisk arbeidsleir i etterkant av 2. verdenskrig. Tankevekkende, med et rikt, poetisk språk satt opp mot en beinhard virkelighet. Plutselig innser jeg at jeg er steinrik, selv om jeg lever på litt magert budsjett for tiden. Og nå har jeg begynt på Paul Austers Usynlig, men bare lest noen sider.
Jeg liker disse "Kva las du no?" Her får jeg mange gode lesetips. :o) Selv har jeg akkurat lest ferdig Løvekvinnen av Erik Fosnes Hansen. Da har jeg lest alle hans bøker :o) Klem Elisabeth
Takk for boktips, nyttig i stadig lengre høstkvelder! 1.Nylig ferdig med: Jo Nesbøs Kakerlakkene, hans andre krim om Hole, og har bestemt meg for å lese krimbøkene hans i den rekkefølgen han skrev dem i. Etter å ha forsøkt å oppleve multi-kulti Bangkok ispedd stadige behov for å slukke tørsten med Singha,var det en del gjenkjennelig,og heldigvis en del ugjenkjennelig i boka.. Synes også innsynet i/fantasiene rundt utenrikstjenesten er spennende.. Les no: Nattog til Lisboa av Pascal Mercier, -stillferdig og tenksom - foreløpig. Har kjøpt: Mafongo av Cecilia Samartin, må bare lese bøkene hennes. Selv om de tidligere fortellingene har hatt noen likheter når det gjelder ulike mennesker fra ulike Latin-Amerikanske land(som er så langt fra Gud og så nær USA) på flukt til det forgjettede land, synes jeg likevel de nye personene/fortellingene griper meg. Er forresten kommet en kokebok til denne fortellingen som er lagt fram i gavebokhaugen til jul allerede.
Nikoser meg med "Den ideelle vertinne", Dreyers forlag 1952. Nydelig eksemplar funnet i glemt bokkasse på loftet under rydding forleden! Glamourbibliotekaren vil sette pris på at et helt lite kapittel er viet temaet "damete"..!
Var akkurat på Grønlands eneste bokhandel og kjøpte Vi, de druknede av Carsten Jensen. En bok jeg har hørt svært mye om men ikke lest. Og for en murstein. Det blir sengelektyre, ikke noe jeg drar med meg på bussen.
Jeg har begynt å sniklese i Jonathan Franzens "Freedom" (som egentlig mannen min holder på med). Er nettopp ferdig med "Eat, Pray, Love" og skrev (delvis inspirert av denne) et innlegg på bloggen min om meditasjon, David Lynch, Jonathan Franzen, "kjendisprestsex" og The Cloisters i New York:
Jonathan Franzen: The Discomfort Zone. Opplading til Freedom. Og jeg regner ham som Nobelprisvinner på forskudd;-)
SvarSlettDessuten leser jeg Maria Parrs "Vaffelhjarte" sammen med åtteåringen, og det er en fryd.
Jag läser Mannen på Trinisla av Jerker Virdborg, och längtar varje stund efter att få plocka upp den och läsa vidare! Den utspelar sig en het sommardag med tryckande luft på en liten ö i Västsverige. Allt som händer har en ödesmättad ton, som att det är något överjordiskt som ligger bakom, eller att något överraskande kommer att hända när som helst. Men jag tror inte att det gör det, och det är inte heller det som är huvudsaken. Det är den fantastiska stämningen, och dessutom att människorna är så trovärdigt och väl beskrivna. Han är bra på sådant, Jerker Virdborg.
SvarSlettJag är halvvägs igenom Pojken på andra sidan av Irene Sabatini. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om boken men kommer att läsa ut den..
SvarSlett"Svart krabba" är det enda jag läst av Jerker Virdborg - den var som boken Jenny B skriver om svår att slita sig från. Trovärdig spänning!
Jeg begynner å bli venner med NBdigital nå, og har akkurat vært innom på let etter romaner av Andreas Makusson. Tobindsverket "Den siste skanse" er digitalisert, men kun tilgjengelig på NBs lesesaler i Oslo. Sånt tøv!!! Da blir det "Fiskere".
SvarSlettMala Naveen: Desiland. Norsk debutant i år.
SvarSlettShantaram av Gregory David Roberts. Når jeg får somlet meg til å lese de siste 40 sidene, står Paul Austers "Invisible" klar i bokhylla. Gleder meg! (Shantaram er ganske god den og).
SvarSlettJeg begynte i går kveld på Siri Hustvedt "Når du ser meg". Foreløpig bergtatt av et utrolig vakkert språk som bare flyter over sidene. Ser allerede at jeg må lese flere bøker av henne, dette er den første.
SvarSlettAvsluttet "Jane Eyre" av Charlotte Brontë i går ettermiddag. Flott klassiker som var en fryd å lese på engelsk. Har også samtidig flydd gjennom sidene av Jim Powells "The Breaking of Eggs", et impulskjøp på flyplassen. Utrolig historie fortalt på en spennende måte.
Passende nok har jeg en hentelapp fra posten i veska fra amazon, 3-4 nye bøker :)
Jeg holder på med to mursteiner... This charming man av Marian Keyes og Noveller i samling av Frode Grytten. Hører også på Vidunderbarn av Roy Jacobsen på ipoden. Usikker på hva det blir etterpå, listen over uleste bøker i bokhylla mi er lang.....
SvarSlettKate Morton: The House at Riverton og Herta Müller: Atemschaukel.
SvarSlettDen første om liv og levnet på et britisk gods i årene etter 1. verdenskrig og den andre om livet i Gulag. Den lille fellesnevneren er rammer og mønster som vi mennesker innretter oss etter. Ellers to svært ulike bøker.
Ja, jeg glemte å tipse om Bokselskap: http://www.bokselskap.no/
SvarSlettNorsk litteratur, fritt tilgjengelig på nett.
Jeg leser Tilbake til Riverton av Kate Morton, som jeg synes er til tider spennende og vakker, men også litt svulstig og forutsigbar. Behagelig lektyre sånn på sengekanten :) Gleder meg til juleferien, da skal det leses som bare det.
SvarSlettAkkurat nå er det ny ungdomslitteratur i fokus hos meg. Når jeg får avsluttet Rick Riordans tredje bok om Percy Jackson skal jeg kaste meg over Fugl Føniks av Suzanne Collins, tredje bok i den glitrende Dødslekene-trilogien. Gleder meg!
SvarSlettUtover det må jeg bare anbefale til absolutt alle Jay Ashers "13 gode grunner",- en fantastisk god bok om et viktig og vanskelig tema. Tenåringsselvmord er vondt å lese om, men boken har en innfallsvinkel som gir forståelse og innbyr til ettertanke for alle, både ungdommer og voksne. Plukk den opp og les!!!
Paulo Coelhos 'Veronika vil dø' og Mario Vargas Llosas 'til stemorens pris'.
SvarSlettHvorav jeg liker den førstnevnte best. Den liker jeg faktisk veldig godt.
Den andre er også god, men det er veldig mye kropp der.
:-)
Nettopp ferdig med Sukkerdøden av Unni Lindell. Nå leser jeg Aina Basso: Fange 59. Taterpige
SvarSlettJeg har nettopp begynt på Moby Dick (på engelsk, selvfølgelig), og fryder meg over språket og humoren. De siste årene har jeg prioritert klassikerne, og de popkulturelle referansene faller på plass, én etter én! Herlig!
SvarSlettHei. Jeg kan anbefale flere av Siri Hustvedt. Leser nå "Det jeg elsket", og har fra før lest "Lily Dahls fortryllelse". Språket og plottene hennes er fasinerende. Hun skriver lett om "ingenting", men så er det mystiske undertoner og stemninger der, som gjør bøkene vanskelig å legge fra seg.
SvarSlettJeg holder på med Jonathan Frantzens Freedom. Min første kindlebok, og den første jeg leser av Frantzen. Liker menneskene, historien, men mest av alt språket! Han skriver godt!
SvarSlettHar akkurat forsynt meg med "Dødsbølgen" av Clive Cussler. Jeg følte for en røverroman nå, og Dirk Pitt er en herlig, svarthåret og grønnøyd helt ;-) ellers er det mye jobbrelatert lesning av barne- og ungdomsbøker. Trenger du julegavetips til jenter ca 6-9 år? "Polly-Esther og ønskemonsteret" av Tiril Valeur Holter-Andersen er årets søteste, tøffeste, fineste norske barnebok! Kan godt leses av voksne jenter også :-)
SvarSlettHoho, her kommer en splittet bokpersonlighet:
SvarSlettAvsluttet for litt siden "Et rom med utsikt" av E.M Forster. Nå er det "Anarchy Evolution" av dr. Greg Graffin, vokalist i Bad Religion som gjelder, og på nattbordet ligger "To liv - én skjebne" av Harald Berntsen, en fin dobbeltbiografi om Viggo Hansteen og Rolf Wickstrøm, de første nordmenn som under den tyske okkupasjonen ble dømt til døden og henrettet av politiske grunner.
På ventelista står Gösta Berlings saga og Margaret Skjelbreds trilogi Lerkehjerter, Vildresinn og Alvemål.
Camilla Läckberg: Snøstorm og mandelduft. Ny svensk krim i klassisk "Closed room" drakt. Det er veldig greit å ha noe lett å lese på bussen. Hjemme ligger Andindsen " Selvmordsparadigmet" som er noe helt annet og som jeg må bruke mye mer tid på å tenke over, å prøve å forstå hva han mener,og hva jeg selv mener om saken(e), for den saks skyld.
SvarSlettI tillegg til dette bruker jeg en masse av hobbybøker i anledning den forestående jula. Men de er ikke bøker jeg LESER akkurat.
Min første kommentar på bloggen;)
SvarSlettJeg leser Siri Hustvedts Lily Dahls fortryllelse. Litt blandede følelser i begynnelsen, men nå liker jeg den bedre enn bedre.
PS. Må bare si at denne bloggen er super! Inspirasjon til tusen!
Ha en fin dag!
Akkurat gjort meg ferdig med boken "Hässelby" av Johan Harstad.
SvarSlettLivet til den voksne albert Åberg er veldig spennende og surrealistisk! Klarte ikke å legge den fra meg
I mitt leseprosjekt "Lese alfabetisk alle bøkene i bokhylla jeg a) ikke har lest før b)har lyst til å lese" har jeg kommet til Harlan Coben "Gone for good". Dystert og spennende.
SvarSlettAv høstens bøker som jeg har lest, vil jeg anbefale Ned i himmelen om Tove Nilsen, fin og trist bok nr. 4 fra Bøler. Før jeg brenner ned av Gaute Heivoll var veldig spennende, og første gang jeg har lest noe av han. Fikk lyst å lese mer! Har også lest Verdensmestrene av Langeland, som er underholdende. Akkurat nå leser jeg Underground av Haruki Murakami, som gir et bilde av det japanske samfunnet, og så prøver jeg meg på Rubinrød, for å se hva det er meningen Twilight-jentene skal lese
SvarSlettAkkurat nå leser jeg Bare Alberte av Cora Sandel. Og det finnes virkelig ingenting nydeligere, sukk. Skal skrive en oppgave om den og A room of one's own av Woolf. Og jeg gleder meg til å sette i gang!
SvarSlettJeg driver med lett surrealistisk simultan lesning. På sengen leser jeg den lille perlen "Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai",mens jeg til og fra jobb og andre steder hører på Stig Larsons "Jenta som lekte med ilden". Jeg blir så redd av Stig Larson at jeg må balansere ut redselen med noe enklere litteratur.
SvarSlettHei Drama queen. "Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai" er bare en slik fantastisk liten sjarmbombe. Leste den sommeren for noe år siden, og leste den omigjen i høst. Man tenker at dette er lett og enkel litteratur, men å lage et slik persongalleri som engeasjerer og som man blir glad i er ikke lett:) Fortsatt god lesning!
SvarSlettEr fanget i Knausgårds verden....og liker det!
SvarSlett"Frå sans og samling", ei samling av tekstutdrag frå ungdomsbøker som er del av leseaksjonen til foreningen !les. I tillegg les eg "Eat, Pray, Love" av Elizabeth Gilbert på tysk og "The Golden Notebook" av Doris Lessing på engelsk. Eg har og eit slikt Nobel-prosjekt! Det er godt å ha eit utgangspunkt for nokre av bøkene ein les. :)
SvarSlettHolder på med bøker av ulik art. Leser gjerne flere ting samtidig for å balansere litt.
SvarSlettEr nesten ferdig med Elisabeth Gilberts "Committed" en fasinerende sammenfatning av verdens syn på samliv og ekteskap som gir et litt mer nyansert bilde på ting. På spenningsfronten har jeg nettopp startet på Dan Browns "The lost symbol". Selv om alle hans bøker følger samme mønster og mye er forutsigbart, er det likevel noe litt fasinerende, fengslende over bøkene hans.
Takk for gode tips fra dere andre, forresten! Noterer flittig på listen min. :)
Aldous Huxley - Brave New World
SvarSlettJeg liker å lese flere bøker samtidig. Da kan jeg til en hver tid lese det jeg føler for akkurat da. Nå er det "Hjemkomsten" av av Victoria Hislop (går litt tregt - den fasinerer meg ikke i like stor grad som "Øya" gjorde)og "Adrian Marconis store sorg" av Morten Harry Olsen som jeg akkurat har begynt på. I tillegg leses "Ronja Røverdatter" av A.Lindgren for minsten på kveldstid :)
SvarSlettHar nettopp lest Mofongo av Cecilia Samartin. Helt ok bok for en gravid dame som ikke tåler så mye spenning og vold, og som slett ikke kan ha noe som bringer en lett ut av fatning psykisk. Bør leses som underholdning. Hjelper at det er mye om mat i boken, det appellerer til den forhenværende servitøren i meg:-) Nå skal jeg i gang med Jentene fra Riyadh av Rajaa Alsanea.
SvarSlettAkkurat nå leser jeg:
SvarSlett-"Schief Gewickelt" av Matthias Sachau for å vedlikeholde tysken min.
-"Krig og Fred" for å vedlikeholde min ambisiøse lesemuskel.
-Donaldpocket "Superhelter" for å tekkes barnet i meg
"Ernest Gellners "Nations and nationalism" for å forbedre masteroppgaven.
I tillegg hører jeg på "In Wahrheit wird viel mehr gelogen" av Kerstin Gier, igjen for å vedlikeholde tysken:)
Thomas Espedal "brev" - les-les!
SvarSlettLeser Hans Falladas "Alone in Berlin". Facinerende roman om enkle folks motstand mot Hitler i Berlin under krigen. Fengslende og rørende. Bygger på en sann historie.
SvarSlettEllers venter jeg på Knausgård nr 6.
"Andrine og den røde blomsten" av Gisken Wildenvey, kjøpt på Youngstorget i dag for 20 kr,-kun for å ha en bok av "denne" Wildenvey også.(representativt utvalg mao)
SvarSlettHar hittil bare rukket å lese noen sider, men boka ser ut til å inneholde skildringer av interessante kvinneskjebner.
Jeg er ikke ferdig med nattoget til Lisboa enda - det har blitt lite lesing de siste par månedene... Kvelder og fritid tilbringes heller utendørs! Men jeg skal bli ferdig med den snart, og leser mye når jeg først finner boka frem!
SvarSlettHva jeg deretter går løs på vet jeg ikke helt enda. Jeg har en stabel med bøker liggende, og jeg plukker nok noe der. Inspirerende å lese hva slags bøker andre tilbringer tiden med - noen har definitivt annerledes smak enn meg, mens andre gir meg ideer og inspirasjon. Takk til dere alle sammen!
Det slår meg at forrige gang jeg delte mitt lesestoff skrev jeg det samme som nå. Huff! Skjerpings. Må lese mer.
SvarSlettMen har akkurat i dag lest ferdig Berit Rødstøls Himmelreisande. Debutant i år. Fengende, fascinerende og litt trist. Anbefales! Så nå skal jeg fortsette på Kerouacks On the Road, og muligens begynne på William Gibsons Pattern recognition.
Har akkurat kommet i gang med Til siste slutt, skrevet av Traudl Junge som var Hitlers sekretær de siste årene.
SvarSlettJeg holder på med en av Henning Mankell sine bøker om Kurt Wallander nå. På lydbok. Det var for øvrig litt festlig for et par CDer siden, da oppleseren sa "Pyramiden av Kurt Wallander" i stedet for "Pyramiden av Henning Mankell" på begynnelsen. Hihi :)
SvarSlettHeld på med "Mannen som elsket Yngve" - og prøvar forstå meg på kvifor folk skryt av Renberg. Busslektyra er Jan Mosanders(tidl. utanrikskorr. for SVT) bok om Berlin - mest for å drøyme meg tilbake til den fine staden.
SvarSlettSom alltid,artig å se hva andre leser og få ideer til egen lesing:-) Her skal jeg straks begynne på Øya under havet av Isabel Allende. Neste blir En brøkdel av helheten av Steve Toltz, som jeg har lest mye bra om.
SvarSlettJeg holder på med fire bøker akkurat nå:
SvarSlettJonathan Franzen - Frihet
Cecilia Samartin - Drømmehjerte
Justin Cronin - The passage
Kathryn Stockett - Barnepiken
Alle er veldig bra :)
Oj, glemte helt at jeg leser Krig og fred av Tolstoj også! Langvarig prosjekt, der planen er å lese ferdig boken på ett år. Ett kapittel hver dag, og månedlige diskusjoner på bloggen dovegreyreader.typepad.com :) Foreløpig liker jeg den veldig godt, men har såvidt begynt på krigsscenene...
SvarSlettHar nettopp begynt på "L'élégance du hérisson" - "Pinnsvinets eleganse". Tror det blir en fin opplevelse.
SvarSlettLille My
"Morgen i Jenin" av Susan Abulhawa var en skikkelig positiv overraskelse. Den ble anbefalt meg av en kunde som var innom jobben min, som viste seg å være redaktør i Aschehoug Forlag. Noen dager etterpå kom boken i posten. Pent gjort! Dette er forfatterens debutroman og handler om Palestina-Israel-konflikten - sett fra palestinernes side. Anbefales!
SvarSlettHilsen Renée
Akkurat lest Herta Müllers Pustegynge, om livet i en russisk arbeidsleir i etterkant av 2. verdenskrig. Tankevekkende, med et rikt, poetisk språk satt opp mot en beinhard virkelighet. Plutselig innser jeg at jeg er steinrik, selv om jeg lever på litt magert budsjett for tiden. Og nå har jeg begynt på Paul Austers Usynlig, men bare lest noen sider.
SvarSlettDahlia
Jeg liker disse "Kva las du no?" Her får jeg mange gode lesetips. :o)
SvarSlettSelv har jeg akkurat lest ferdig Løvekvinnen av Erik Fosnes Hansen. Da har jeg lest alle hans bøker :o)
Klem Elisabeth
Gymnaslærer Pedersen på lydbok og The Hotel on the Corner of Bitter and Sweet i papirform.
SvarSlettTakk for boktips, nyttig i stadig lengre høstkvelder!
SvarSlett1.Nylig ferdig med: Jo Nesbøs Kakerlakkene, hans andre krim om Hole, og har bestemt meg for å lese krimbøkene hans i den rekkefølgen han skrev dem i. Etter å ha forsøkt å oppleve multi-kulti Bangkok ispedd stadige behov for å slukke tørsten med Singha,var det en del gjenkjennelig,og heldigvis en del ugjenkjennelig i boka.. Synes også innsynet i/fantasiene rundt utenrikstjenesten er spennende..
Les no: Nattog til Lisboa av Pascal Mercier, -stillferdig og tenksom - foreløpig.
Har kjøpt: Mafongo av Cecilia Samartin, må bare lese bøkene hennes. Selv om de tidligere fortellingene har hatt noen likheter når det gjelder ulike mennesker fra ulike Latin-Amerikanske land(som er så langt fra Gud og så nær USA) på flukt til det forgjettede land, synes jeg likevel de nye personene/fortellingene griper meg. Er forresten kommet en kokebok til denne fortellingen som er lagt fram i gavebokhaugen til jul allerede.
En dag i oktober av Sigurd Hoel.
SvarSlettNikoser meg med "Den ideelle vertinne", Dreyers forlag 1952. Nydelig eksemplar funnet i glemt bokkasse på loftet under rydding forleden! Glamourbibliotekaren vil sette pris på at et helt lite kapittel er viet temaet "damete"..!
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettJan Kjærstad:Forføreren
SvarSlettElizabeth Gilbert: "Eat, pray, love" på svensk
Jeg har også påbegynt "Nattoget til Lisboa"
Var akkurat på Grønlands eneste bokhandel og kjøpte Vi, de druknede av Carsten Jensen. En bok jeg har hørt svært mye om men ikke lest. Og for en murstein. Det blir sengelektyre, ikke noe jeg drar med meg på bussen.
SvarSlettNylig fullført Drømmefangeren av Unni Lindell, og skal bevege meg videre til The Return av Victoria Hislop.
SvarSlettJeg har begynt å sniklese i Jonathan Franzens "Freedom" (som egentlig mannen min holder på med). Er nettopp ferdig med "Eat, Pray, Love" og skrev (delvis inspirert av denne) et innlegg på bloggen min om meditasjon, David Lynch, Jonathan Franzen, "kjendisprestsex" og The Cloisters i New York:
SvarSletthttp://momentc.blogspot.com/2010/10/cloisters-david-lynch-jonathan-franzen.html