tirsdag, mai 05, 2009

Svar, del I


Maja: Hva slags doughnut er det på bildet?
Aner ikke - kanskje noe jordbæraktig, med fyll inni. Smakte søtt og ikke så mye annet.


Milla: Har du noen gang opplevd å bli gjenkjent av en leser, evt fått spørsmål om det er du som er glambibliotekaren?
En av fordelene med å ikke legge ut bilder av seg selv, er at man ikke blir gjenkjent! Jeg har fått spørsmål, men ikke mange. Jeg er veldig fornøyd med å leve i skyggen :)


AnonymI: Her er alt så fint å se på og så kjekt å lese. Jeg er en flittig leser, og drømmer meg stadig bort. Men er ikke du og av og til litt rampete- og ukorrekt? Isåfall, hva gjør du da ?
Jeg forsøker jo å være et godt menneske, men er ikke noe dydsmønster! :) Jeg prater dritt om reality-tv og dårlig musikk. Jeg er lite tolerant når det gjelder politiske partier jeg synes er dumme + de som stemmer på dem. Jeg stjeler godteri av Glamourgemalen når jeg har spist opp mitt eget. Men jeg sniker aldri på trikken eller i køer.


AnonymII: Jeg har fått inntrykk av at du sjelden eller aldri drikker alkohol, stemmer det? Er det i såfall en spesiell grunn til at du lar være?
Det stemmer, jeg er ganske måteholden. Mange små grunner og ingen spesiell.


Eir: Har du noen spennende ferieplaner for i sommer? Kommer du til Nord-Norge? :)
Ferieplanene mine blir som vanlig lagt omkring konserter, og alt er ikke spikret ennå, men det blir en fin sommer! Nord-Norge må vente litt, men kanskje til høsten? Vinteren? Har en kusine jeg gjerne vil besøke snart igjen.


Ida: Ah, jeg elsker spørretimene:) Hva synes du om Norges bidrag til Eurovision i år?
Ups.. jeg må innrømme at jeg ennå ikke har hørt den i sin helhet, bare utdrag på tv/radio. Den svinger i allefall mer enn mye annet vi har sendt før, hehe. Mer kan jeg ikke si, jeg tror ikke jeg får sett finalen i år.


AnonymIII: 1. Har du alltid visst at bibliotekar var yrket for deg, eller har du hatt andre yrkesplaner?
Både ja og nei, tok ekstravakter på biblioteket hjemme fra jeg var 14, men hadde vel igrunnen ikke store planer før jeg plutselig fant det svært naturlig at jeg skulle søke på bibliotekhøgskolen ni år senere. Dog visste jeg alltid at jeg ville jobbe med musikk, så jeg har vært veldig heldig. Alternativ karriere kunne være å forske på musikkhistorie, hvis jeg slapp å undervise. Med mindre studentene var spesielt interesserte.
2. Har du noen framtidsdrømmer?
Jeg drømmer om en fin hage... men ser ikke helt hvordan det skal gå til i skrivende stund. Bibliotekarlønna setter grenser for slike ting.
3. Hvis du havner på en øde øy og kun kan ha med deg tre ting, hva tar du med?
Glamourgemalen, en fullstappa iPod, parasoll.
4. Hva skal til for å øke motivasjonen for lesing hos ungdommer som mener Paradise Hotell er verdens beste underholdning....?
Å hjelp, jeg blir så oppgitt av all reality-skiten som går på tv for tiden, jeg kan ikke få sagt det... Jeg vet rett og slett ikke. Det er nok bra jeg ikke er lærer. Jeg hadde mistet motet.


Bergen: Hvilken dialekt snakker du? Har fått det for meg at du snakker trøndersk..?
Jeg snakker ikke bergenser iallefall :) Ellers ingen kommentar.


Kaisa: Hvilken Nobelprisvinner i litteratur synes du har vært den beste mottakeren til nå?
Jeg har jo ikke lest en tidel av dem en gang... og alle er jo store. Men Harold Pinter har gjort et spesielt inntrykk på meg.


Amateurmamma: Hvilket fylke kommer du opprinnelig fra og lengter du noen gang så mye hjem at du vurderer å flytte tilbake?
Jeg kommer fra landlige strøk og trives godt blant åker og eng, men hverken jeg eller min mann har noe jobbmarked der (og dessuten er jeg avhengig av å ha et bra og variert kulturtilbud). Også har vi jo de fleste vennene våre og store deler av familien i nærheten av oss, så noen stor hjemlengsel er det nok ikke snakk om.


Audrey S: 1. Får du anledning til å jobbe med kulturarrangementer eller direkte litteraturformidling til mange mennesker på en gang i jobben din?
Jeg formidler masse til mange hver dag, dog ikke litteratur :)
2. Hva synes du om arkitekturen på Blindern?
Den er variert! Men jeg liker den. Både de gamle bygningene og det fine universitetsbiblioteket. Jeg foretrakk å lese på biblioteket framfor lesesalene, men jeg likte stemningen inne i de andre husene også. Jeg er glad i Blindern.


Glamourjournalisten: Hvilke tv-serier liker du best? Både forhenværende og nåværende.
Ok, tv-serier, ikke tv generelt: Av det som går nå, altså nye episoder, ser jeg bare Mad Men og My Name Is Earl - veldig bra på hver sin måte. Av tidligere serier er jeg stor fan av f.eks. Six Feet Under og Arrested Development. Jeg savner Gilmore Girls. Jeg liker gamle kultserier som Dynastiet, Love Boat og Derrick, og naturligvis Simpsons og South Park. (Nå har jeg sikkert glemt halvparten, jeg får føye til senere...) Og jeg virkelig avskyr reality-serier, jeg kan bare ikke begripe hvorfor Ungkaren eller Paradise har så mange seere - og hvem melder seg egentlig på slikt?! I just don't get it. Verden vil bedras.


Elin: Jeg lurer på: Får du mye ting, invitasjoner til tilstelninger og sånt? Har du fått noen jobbtilbud pga bloggen?
Ja, om å være trendskribent for en avis, samt å blogge for noen blader og nettsteder, men jeg har takket nei til alt. Jeg vil beholde jobben min der jeg får utfolde meg innen min hovedinteresse, nemlig musikk, og jeg vil holde bloggen nøytral og ikke være tilknyttet en oppdragsgiver som styrer hva jeg skriver om. Jeg får tilbud om å motta en del ting, klær, tilbehør osv, men jeg takker pent nei til det også - med mindre det er noe jeg virkelig vil teste ut fordi jeg uansett hadde tenkt å skrive om det (f.eks. økologisk kosmetikk). Ellers ramler det inn en hel del invitasjoner til ulike awardshow, butikkåpninger, reklameevents og motevisninger, men det eneste jeg som regel takker ja til, er noen få vanlige visninger under moteuka. Jeg er ikke nok interessert i alt det andre, så derfor sitter jeg heller på gjerdet og venter på at det skal begynne å ramle inn gratisbilletter til konserter... :)

1 kommentar:

  1. Hei! Jeg holder på med litt blogghopping og hoppet innom deg via mammadamen.
    Jeg skal egentlig hoppe videre via din bloggliste, men siden du ikke har noen må jeg kanskje gå tilbake til Mammadamen og begynne en annen vei...
    Fin blogg:) Kommer gjerne innom igjen:)

    SvarSlett

Takk for din kommentar!