tirsdag, mai 05, 2009

Svar, del II


Anonym: Jeg lurer på hva den fineste opplevelsen du har hatt i fbm med bloggen er?
Jeg tror det må være da jeg fikk mail fra en leser som hadde vært i full fart mot en kjempesmell i veggen, og som etter å ha lest bloggen fant ut at hun var helt på ville veier i forhold til hva hun virkelig ønsket ut av livet sitt. Hun hoppet av studiene, valgte en annen retning og fikk et mye bedre og mindre stressende liv hvor hun tok seg tid til å lukte på blomstene på vei til skolen. Det er ikke mye som slår en sånn tilbakemelding!


Pil: Blir bloggingen noen ganger et ork? Hvor lenge har du tenkt å fortsette?
Blir det et ork, gjør jeg noe annet en stund. Blir det mer enn et ork, er det finito. Men foreløbig går det fint! Jeg har ingen plan.


Fairytale: Hva synes du om kjolene fra Tulip og Tatamo (den lille butikken rett ved høgskolen)? http://www.tulipogtatamo.no/Minishop.htm Jeg synes de er fantastiske !!
Jeg kjenner noen som kler dem veldig godt i allefall! Ikke helt min stil, men jeg liker idéen og det unike med dem. Så thumbs up, selv om jeg ikke har handlet noe der selv. Men de helt enkle ensfargede kjolene ser fine ut.


Vibeke: Jeg har skjønt at du er Beatlesfan - hvilken plate er din favoritt med dem?
Det må bli White Album tror jeg. Med Revolver og Abbey Road hakk i hæl.


Lisa: I hvilke byer har du studert? Har du noen gang vært på utveksling? Du har skrevet mye om Paris, Oslo og New York. Hvilket forhold har du til London og har du noen gode gledelige glamourtips derfra?
Jeg har bare studert i Oslo, og har aldri vært på utveksling. London reiste jeg mye til da jeg var yngre, og jeg var der en svipptur i fjor høst, men jeg har igrunnen ikke så mange glamourtips. Gjør et søk i bloggen (skriv "london" i søkeruta øverst til venstre), så finner du kanskje noe. Det har vært noen glamourspørsmål om London i allefall.


Pippi: Kan du love følgende: at når du en (veldig veldig trist) gang slutter med denne bloggen, så gir du oss et hint eller to på forhånd? f eks en gradvis nedtrapping, en "nå er det bare en måned igjen" e.l.? jeg holder ikke ut tanken på en gang plutselig å finne * THE END * på bloggen din når jeg jo alltid sjekker den på jakt etter inspirasjon...
Hjelp, det der har jeg ikke tatt stilling til en gang. Jeg aner ikke hva eller hvordan eller når sånt skjer :)


Amateurmamma: Ps: du lager nyyyyyydelige collager. Kunne du laget en collage med basisgarderobe a la Audrey Hepburn? Denne Amateurmammaen må snart begynne å jobbe igjen og gulpe-t-skjorter og slaskete joggebukser blir nok aldri på moten. Derfor kunne det vært litt praktisk å få noen klassiske kjøpetips til klær av god kvalitet som varer mer enn en runde i vaskemaskinen.
Takk! Gjør et søk på "basisgarderobe" i søkefeltet, så finner du kanskje noe til inspirasjon. Jeg har skrevet en god del om dette tidligere. Et tips er å se igjennom alle collager også.


Karoline A: Med tanke på at enkelte av oss vet hva du heter, kommer du noen gang til å skrive navnet ditt på bloggen?
Nei. Jeg legger ikke ut bilder eller navn eller andre helt konkrete opplysninger.


Anja: 1.Hvordan møtte du mannen din?
Vi møttes på musikkfolkehøgskole, kom i prat på en biltur til Oslo da vi skulle ha spilletimer, satt oppe flere netter på rad og spilte gamle plater og dermed var det gjort.
2.Hvilket bibliotek jobber du på?
Ingen kommentar :)


Anonym: Hva synes du om parfymen L'air du Temps fra Nina Ricci?
Jeg tenkte på den i går faktisk! Jeg synes den er ganske koselig og "trygg", men jeg har aldri vurdert å kjøpe den selv. Men absolutt en klassiker.


Ragnhild: 1. Du høyrer jo mykje på musikk. Er det nokre gonger du berre MÅ ha det stille, og i såfall når? (Eller finst det eit soundtrack til alle hendingar/gjeremål/aktivitetar?:-))
Ja, jeg har det stille rett som det er, ingen spesiell situasjon egentlig. Nå for tiden er det fint å gå til jobb uten iPod, for da hører man alle de jublende fuglene.
2. Kor mange parfymeflasker har du?
Haha, har ingen anelse! Det er lenge siden jeg telte dem. Men jeg er glad i alle sammen!
3. Kva er favorittmiddagen din?
Jeg liker vegetarisk meksikansk mat, tomatpaien min, pæresalat, litt for glad i ostebaserte middager...
4. Kva nettstad er du oftast innom i løpet av ein dag?
Helt sikkert hotmailen min.
5. Har du eit favorittord og/eller -uttrykk som du ofte brukar/seie?
Jeg tror ikke jeg har det... åh, beklager at jeg svarer så kjedelig :)


Anonym: Då eg ikkje bur i Oslo, og ikkje kjenner byen så godt, har eg tatt meg sjølv i å drøyme om byvandring i glamourbibliotekarens fotspor gong på gong. Cafeane, bakgårdane, gatene, konsertane etc. som du skriv om, er alle små skattar som eg ikkje trur eg hadde funne gjennom vanleg turistvandring. Hadde dette vore aktuelt? Om ikkje in-person, så kunne du kanskje ha lagt ut ei slags byvandring på bloggen din der du skriv om dei ulike postane du personleg likar å stoppe på i Oslo?! Eg trur fleire enn meg hadde blitt kjempeglade for det!!!
Har du sett igjennom hele Oslo-kategorien? Der er det mange tips, men jeg kan sikkert lage en litt mer fokusert byvandringspost en dag. Jeg vil jo gjerne vise alle hvor fin denne byen er!


Sol: Byvandringsideen er veldig bra! Ellers føles det som om jeg kjenner deg bra etter å ha følgt denne bloggen lenge. Merkelig følelse det, enveis-kjenne noen. Hvordan føles det å vite at mange som du ikke kjenner kjenner deg slik?
I og med at jeg presenterer bare en brøkdel av livet mitt i denne bloggen, føler jeg igrunnen ikke at dere kjenner meg så godt :)


Anonym: Ser du for deg at du kommer til å bo i Oslo resten av ditt liv, eller har du lyst å flytte på deg?
Jobbmessig er jeg ganske bundet, og jeg er glad i Oslo, men hvem vet - det kunne være morsomt med en avveksling også, uten at jeg har noen konkrete planer.


Rose: Jeg har så lyst til å se brudekjolen din! Kan ikke du legge ut et bilde...? :)
Niks, beklager :) Den var one-of-a-kind, og jeg vil gjerne beholde den sånn.


Ida: Har du tatovering, og hvilket motiv? Hvis ikke, hvilket motiv ville du velge?
Nei, har ikke tatovering, og kan aldri tenke meg å få det heller. Altså: Ikke noe motiv :)


Hermia:Jag skulle bli jätteglad över några (kanske tre?) tips på hur en smådeppig dag som känns grå kan bli ljusare och piggare. Vilka knep brukar du ta till?
1. Ta på klær du kjenner deg fin i og en parfyme du kjenner deg hjemme i, sånn at du er komfortabel.
2. Gå en rask tur (promenad) i lunsjen for å få igang blodet, gjerne til musikk som gjør deg glad.
3. Gjør noe helt spontant etter jobb selv om du egentlig skulle ha gjort noe annet - gå på kino istedet for å vaske klær, gå på kafé istedet for å lage middag. Tillat deg selv å droppe plikter til fordel for noe DU har lyst til akkurat den dagen. Og kjøp en fin blomst på hjemveien.


Anonym: Hva har du på balkongen din i år? Vet du hvor man kan få tak i de fine blå som du hadde i fjor?
Bra timing, jeg har akkurat sådd mye forskjellig nå i kveld, og har jord under neglene. Blomstererter, basilikum, persille, slyngblomkarse, klokkehonningurt, solsikker, middagsblomster og noen til som jeg ikke husker i farta. Jeg har plantet en clematis og noen stemorsblomster, og dessuten har jeg primula og viola odorata. Og fjorårets slager i tre krukker, blåpraktvindelen. Den kan kjøpes som frø på hagesentre, ipomoea er navnet. Heavenly Blue tror jeg min heter.


Glampl: Hva ser du på som classy parfymer utenom Chanel no5? Noen forslag? Bare nysgjerrig jeg, ettersom jeg ikke tåler Chanel no5 selv.
En uhøytidelig kanon over de mest klassiske parfymene ville antagelig inkludert Guerlains Shalimar og L'heure Bleu, Joy fra Jean Patou, Fracas fra Robert Piguet, Arpege fra Lanvin, Chanel no.22, L'Air du Temps av Nina Ricci, Chanel No. 19, noen av de eldre fra Dior, Estee Lauder Youth Dew osv. Men egentlig er det jo subjektivt hva man føler seg klassisk i! :)


Anonym: To spørsmål: 1: hvilke blogger leser du selv?
Jeg leser ikke så mange blogger egentlig. Et par kulturblogger, et par utenlandske musikkblogger. Ingen nevnt, ingen glemt. Eller jo - Katastrofala Omslag er naturligvis min store favoritt, men den oppdateres ikke så ofte.
2. Du framstår ikke som noen uteløve akkurat - er du sjelden ute på byen?
Nei, uteløve kan jeg på ingen måte kalle meg, haha. Jeg er på en del konserter, men befinner meg sjelden på utesteder på kveldstid ellers (med unntak av restauranter). Jeg liker bedre å være hjemme hos meg selv eller hos venner. Bedre musikk og mat/drikke der :) Mer behagelig på alle måter. Ikke er det kø på do heller.


(Det får holde - nå tror jeg det blir temmelig lenge til en eventuell neste spørretime!)

3 kommentarer:

  1. Tack för inspirerande knep. 1 & 2 stämmer för hur jag av mig själv lagt upp dagen. 3 får vänta, för idag är det städdag i bostadsrättsföreningen - som nyinflyttad bör jag inte banga för den ;-)

    SvarSlett
  2. Anonym21:00

    Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Denne pæresalaten skulle jeg gjerne hatt oppskriften på!

    SvarSlett

Takk for din kommentar!