torsdag, desember 29, 2011

Kva las du no?

Nå, hva leser dere i julen? Sitter dere også i stripete pysjamas til langt på dag med nesa i ei bok, sånn som jeg og Sophia gjør?

Jeg er akkurat ferdig med Alice Munros novellesamling "Runaway" som jeg har brukt lang tid på - og nå er jeg i gang med Virginia Woolfs "Flush".

Kom med leserapporter!

30 kommentarer:

Hermia Says sa...

Nej, ingen pysjamas här på jobbet... Men jag längtar hem till soffa och bok. En italiensk klassiker läser jag, Leoparden (Il gattopardo) av författaren/fursten med det långa namnet Giuseppe Tomasi di Lampedusa.

Jacta est alia sa...

Hei Jeg leser akkurat nå boken Min søsters bryllup: en kaosroman. Den er skrevet av Linda Skugge.

Kjempefin. Anbefales

Maren sa...

Jeg har lest Kjærligheten av Kallifatides, La stå av Rishøi, Vi har så korte armar av Olaug Nilssen, Guden av små ting, og nå leser jeg The enchantment of Lily Dahl av Siri Hustvedt. Mange fine leseropplevelser denne jula!

U9 sa...

Lite pysj, men vi er til gjengjeld en stillongsfamilie :-) Har akkurat lest "Tredve dager i Sandefjord", og synes at det var en av årets beste bøker. Hjort setter ord på mangt som angår klasser og klasseskiller i Norge. Samme gjaldt også hennes bok "Hjulskift". Så småleser jeg litt i "Hel ved" som Store9 fikk til jul (en mann som lager regneark over vedstablene sine og når de skal brukes bare MÅ ha den boka) I tillegg leser jeg "Season of the harvest" av Hicks som jeg lasta ned til Kindle for PC. Det var en utrolig brukervennlig operasjon som trygt kan anbefales alle som ikke har Kindle.

Anita sa...

Jeg er på jobb i romjula, men leser for tiden "Grevens tid" av Karsten Alnæs.

Fioljenta sa...

Akkurat nå leser jeg Mrs Dalloway av Virginia Woolf, som faktisk er pensum for meg til våren. Tenk så heldig det går an å være at man faktisk kan få lov til å studere fag som går ut på å lese gode bøker! =)

koristen sa...

Har kommet hele 16 sider på vei med 1Q84 av Murakami, en del lengre i en krim, "Direkte" av Anne Cecilie Remen. Elsker førstnevnte, litt usikker på sistnevnte, mere korrekturlesers skyld enn forfatters, jeg er håpløs til å henge meg opp i små slurvefeil i språket. Men jeg vil vite hvordan det går :)

2nes sa...

Jeg leser Herbjørg Wassmo hundre år, er halvveis og den er bra synes jeg.

Karina sa...

Sitter i stripete pysjamas foran peisen og leser ferdig første bok av Anna Karenina.
Siden andre del ligger og venter på meg i Oslo, har jeg lånt en stabel med Agatha Christie bøker av mamma til togturen østover igjen.

Anonym sa...

Leser Glass og aske, og liker den godt frem til nå, men så var jeg dum å googlet den, og ser at det re flere som mislikte den. Bør vel forsette lesingen, og gjøre meg opp en mening selv:) Mvh Astrid

Jorunn sa...

Nå leser jeg Knausgård bind 6. Har bare lest i underkant av 100 sider, men den er veldig lovende så langt - på høyde med bind 1 og bind 2!

Akeleiedamen sa...

Å....jeg har lest til øyet ble stort og vått. I går leste jeg ut "Før jeg brenner ned" og syns det var litt skummelt å høre nyhetene i dag om at det går en brannstifter løs i Fana. Uansett en veldig godt skrevet bok. Den neste som står for tur nå er Kate Mortons "Tilbake til Riverton" Den har jeg gledet meg til lenge! Ingenting er som å sitte i stua med bare leselys og juletreet som lyser borti kroken....!

Jenny B sa...

Jag sitter i myskläder någon timme varje dag och läser till bra musik. Det är så skönt! Jag har just läst ut Speaker for the dead av Orson Scott Card, och hunnit börja i både Oskuldens museum av Orhan Pamuk och Der Schwimmer av Zsuzsa Bánk. Önskar jag hade en hel vecka till ledig för läsning!

barnebibliotekaren sa...

Ikke så mye pysj, men ganske mye lesing. Det er det beste med å ha julefri...
Jeg har en god bunke liggende,- har lest et par gode ungdomsbøker, særlig Gyldig fravær av Harald Rosenløw Eeg gjorde kraftig inntrykk. Akkurat nå pløyer jeg meg gjennom en krim,- Kråkejenta av Eriksson & Sundquist. Skremmende og grøssende godt skrevet.
Lenger ned i lesebunken ligger blant annet Katherine Nevilles Ilden og Sonya Hartnetts Hundene sover.
Fortsatt god lesejuleferie!

Helene sa...

I jula har jeg lest Jo Nesbøs Gjenferd, bok nr 4 i Flavia De Luce serien "I'am half sick of shadows" av Alan Bradley og nå har jeg begynt på Heather Geans "Here, have a husband". Flott å få kindle til jul:D

Elisabeth sa...

Ikke pysj her heller, men bøker i stabler og to hunder som sover etter en lang og fin blåtimetur ut på moloen.

Jeg priste meg lykkelig en av dagene rett før julaften, da et tilfeldig besøk innom en bruktbutikk ga meg en førsteutgave fra 1948 med Erich Maria Remarque for bare 25 kroner! Nå har jeg lest ferdig den vakre 'Du skal elske din neste', og i ettermiddag begynner jeg på Tove Ditlevsens bok Onde Øyne. Har ikke lest noe av henne tidligere (annet enn de diktene som Kari Bremnes har spilt inn), så jeg er spent.

Og så skal jeg lese gjennom tilbakemeldingene til denne posten og se om det er noe som inspirerer! Fikk ei bok til jul som jeg har fra før, så den skal nok byttes i et eller annet fristende :)

Emma sa...

The man Whois mistook his wife for a hat, av Oliver Sacks. Den har ligget på pause en stund pgs andre bøker og mye annet fore, men jeg liker den veldig godt.

Stine Arkeologine sa...

Julerød fløyelsbukse og ullundertøy fungerer som leseantrekk her. ;-) Det ble ei skikkelig lesejul, og uplanlagt et helt prosjekt om nybyggertida i USA. Begynte med en biografi om Laura Ingalls Wilder av Pamela Smith Hill (veldig bra og anbefales til alle som her et forhold til Det vesle huset i den store skogen!). Det fortsatte med en dokumentar om den harde vinteren 1880-1881 av Dan L. White (kanskje for spesielt interesserte, men spennende fordi den forteller mye om de ekstremt vanskelige forholdene mange norske utvandrere møtte). Dermed måtte jeg en tur tilbake til oldefars mange dikt og brev fra hans år på prærien i Nord-Dakota, og etterpå bar det rett inn i Vilhelm Mobergs fantastiske bøker. Er nettopp ferdig med "Utvandrerne" og gleder meg til å begynne på neste bind i kveld.

Deilig å ha ferie og kunne tillate seg å emigrere litt selv, langt inn i bokverdenen og en annen tid! Fortsatt god jul til alle lesehester her inne. :-)

glamouringeniøren sa...

Her leses det lite akkurat nå, juleferien ble til omgangssjuke, dessverre. Men rakk å begynne på IQ84 av Murakami. Får ta den opp igjen når kroppen takler det.

Ina sa...

"Jeg forbanner tidens elv" av Per Petterson, et par sider nå og da i Arne Næss' "Livsfilosofi" og skal snart igang med 1Q84, jeg også! Heldigvis oversatt av Ika Kaminka, hun er bra. Styrer bevisst unna bøker som er oversatt av enkelte jeg ikke skal nevne navn på... Oversettere burde få mye mer oppmerksomhet, det mener nå jeg. Deres språk har SÅ mye å si for leseropplevelsen!

Koristen: Er så enig! Glamoringeniør: God bedring!

Karine sa...

Hei, jeg har endelig lest Gøran Tunstrøms Juleoratoriet - anbefales på det varmeste for den som ikke har lest den! Har lest Roy Jacobsens Vidunderbarn - en vidunderlig bok. Har også begynt på Merethe Lindstrøms Dager i stillhetens historie, som er nominert til Nordisk Råds litteraturpris. God lesetid! Karine arkitektine

Karine sa...

Hei, jeg har endelig lest Gøran Tunstrøms Juleoratoriet - anbefales på det varmeste for den som ikke har lest den! Har lest Roy Jacobsens Vidunderbarn - en vidunderlig bok. Har også begynt på Merethe Lindstrøms Dager i stillhetens historie, som er nominert til Nordisk Råds litteraturpris. God lesetid! Karine arkitektine

Spis, løp, les sa...

Jeg er akkurat ferdig med Kom aldri nærmere av Sondre Midthun. Nå vil jeg lese en tjukk bok men vet ikke hva.

Ellen sa...

Høy pysj- og slåbrokfaktor og mye lesing her i gården, deilig! Siden julaften har jeg vært gjennom Marit Eikemos Samtale ventar og Linn Ullmanns Det Dyrebare, og har nå gått løs på Truls Gjefsens biografi om Arne Næss. Fornøyd så langt med valg av julelektyre. Fortsatt god jul og godt nytt år ønskes glamourbibliotekaren! jeg ser frem til å følge din fantastiske blogg også i 2012.

Anna Lovinda sa...

Ina, jeg er så enig med deg! Oversettere har alt å si. Tenkte spesielt på det da jeg leste Drageløperen. Der ble jeg drevet frem av ikke bare historien, men ikke minst et språk som ikke slapp tak i deg!

Jeg utforsker Jon Fosse for tiden, og har lest Naustet i jula. Han skriver også på en måte som drar deg gjennom sidene. Ett eller annet får han til med språket sitt og sine enkle skildringer om komplekse mennesker, som gjør at "vosj! der var jeg ferdig!" Eller er egentlig menneskene hans så komplekse? Kanskje er det noe en kjenner seg igjen i, som gjør at en blir engasjert. Hmmm...

Ja, så har jeg lest ferdig "tuesdays with Morrie" i jula. Føler jeg blir litt mindre opptatt av å fokusere på "stakkars meg" når jeg leser slike bøker. Hvorfor ikke bare si: "Hei, gi meg en klem!" istedet? ;-)

Anonym sa...

Er 200 sider inn i Min kamp 6 - et lenge etterlengtet bind i et fascinerende og uhyre velskrevet og klartenkt prosjekt. Intellektuelt krevende i sin essayistiske stil. Det leses i grytidlige morgentimer før storfamilien er på beina. I dag med varm kakao med krem til i en fin kopp, og med dyne og pute på sofaen og bare katten til selskap. Kan ikke bli bedre. Å legge seg halv tre etter juleselskap hos naboer for så å begynne lesingen kl 06 er vel ikke det klokeste, men gjenspeiler et førjulsstress på jobb som ikke slipper taket. Håper kakaoen kan bidra til litt mer søvn i formiddag og den etterlengtede, langsomme juleferiefølelsen! Hilsen Glamourlektoren

koristen sa...

Krimboken heter selvsagt "På direkten". Og jeg glemte jo den fine julegave-bildeboken "Visst finns det drakar" av Erik Magntorn!

"I de branta blågröna bergen, långt från människors buller och skratt,
där föddes en liten drake,
en regnig och blåsig natt.

Hans drakägg, alldeles prickigt, låg gömt bland stenar och snår
där hade det legat sen sagornas tid, i hundratals, tusentals år."

Perfekt for drageelskere i alle aldre :-)

Dahlia sa...

Leser de to siste diktsamlingene til Jan Erik Vold: Drømmemakeren sa og Store hvite bok å se. Og så holder jeg på med Merete Lindstrøm: Dager i stillhetens historie, skrevet i et sobert språk som gjør at den må leses langsomt.

Og etter å ha lest gjennom hva andre har på listen sin, fikk jeg lyst til å ta fram Juleoratoriet igjen, makeløs roman!

christin sa...

jeg har brukt romjula på simen ekerns bok om roma. godt skrevet om den evige stads nyere historie!

Maje sa...

Pysjen var på i romjula, og jeg fikk endelig lest "The Fry Chronicals", en autobiografi av Stephen Fry, barneboken "The tale of Desperaux" av Kate DiCamillo (veldig søt) og nå hygger jeg meg med Jane Austen fanfiction: "Jane Austen made me do it" (antologi). Jeg fikk Kindle til jul, så nå blir det forhåpendligvis litt mer fart på lesingen:-)

(PS. Er så glad for at du skriver denne bloggen. Fikk så julestemning av å følge adventskalenderen din!)

Populære innlegg