onsdag, juni 29, 2005

Glamourspørsmål fra leser: Makeup og solkrem

Kjære glamourbibliotekar!
Nå skinner heldigvis solen fra skyfri himmel, og vi kan alle få en teint litt sunnere enn den skummetmelk-hvitblå mange av oss har hatt hittil. Men knallbrun eller *grøss* brent er ikke bra! Hvilket leder meg til mitt spørsmål: Jeg blir fort brent (og ikke brun, bare knallrød) og må bruke solkrem i ansiktet nå når solen tar skikkelig. Men hvordan kombinere dette med vanlig make-up? Jeg bruker eh, hva heter det - make-up-krem? - sånn hudfarget som glatter ut fargeforskjeller og urenheter i huden. I lunsjen går vi ut på terrassen og spiser mens solen er på sitt kraftigste, og da hadde det vært greit å kunne plaske på litt beskyttende faktor. Men er dette forenelig med den kremen som allerede er der (i ansiktet)? Eller hvordan gjør man egentlig dette best?
Hilsen spent solbader.


Kjære solbader,
Takk for et sentralt spørsmål! Dette med soling og beskyttelse er et område jeg er veldig opptatt av - så derfor kan nok svaret mitt bli noe subjektivt utifra min overbevisning. Selv bruker jeg ikke makeup-krem, altså foundation, så jeg har ikke mye erfaring med hvordan denne lar seg kombinere med solkrem. Jeg vet at det finnes foundation med solfaktor, men jeg tror aldri jeg har sett en med høyere faktor enn 10-15. Og det holder faktisk ikke når man sitter ute i lunsjen og sola er på det sterkeste, særlig ikke siden du har solømfindtlig hud.

Dette er mine erfaringer: De dagene det er mye sol, bytter jeg ut min vanlige dagkrem (med spf 10) mot en solkrem med faktor 25 eller 30 - akkurat nå har jeg Clarins. Jeg sitter ofte ute i lunsjen, tar små pauser og går ut i sola osv, så jeg er avhengig av å ha solkrem. I går glemte jeg det, og ruslet en tur i byen etter jobb med bare dagkremen, som altså har faktor 10 men ble lagt på klokka sju om morgenen - og ble solbrent, altså bare av å gå fra butikk til butikk. (I dag har jeg faktor 30 på ansikt og hals.. og 25 på armene.)

Noen vil være brune og bruker derfor lavere faktor, men jeg er mer opptatt av å beskytte huden mot solstrålene både med tanke på hudkreft og for tidlig aldring/rynker. Dette er selvfølgelig individuelt. Men man blir jo brun selv om man bruker høy faktor, det tar bare litt lenger tid. Risikoen for å bli brent er mye lavere også - så jeg kan ikke få stresset dette nok... BRUK HØY SOLFAKTOR, ALLE SAMMEN!

Anyway, over til det du egentlig spør om: Det kan være lurt å ha en solkrem stående på kontoret, så kan du smøre på litt på all synlig hud før du går ut til lunsj. Hvorvidt dette påvirker makeupkremen vet jeg altså ikke. I utgangspunktet høres det litt kladdete ut - kanskje en evt. brunfarge blir skjoldete fordi huden er halvveis dekket av makeup - så jeg tror jeg tør være så frekk å foreslå følgende: Hva om du prøver deg på å droppe makeupkremen de dagene det er sol? Det er kanskje mindre behov for den om sommeren når man, som du sier, har friskere teint? Bruk heller litt concealer på krise-områder som under øynene. Give it a try!
Lykke til!

Hilsen misjonærbibliotekaren.


Glambibliotekaren beklager...

Kjære glamorøse quinder,
Jeg må beklage manglende oppdatering på denne fronten - tiden strekker ikke til, og snart er jammen også juni forbi. Glambibliotekaren forbereder den store feiringen av egen 30årsdag og naturligvis er det en glamorøs begivenhet, men det krever altså mye jobb og planlegging - so bear with me, ladies. Kanskje en liten rapport fra selskapelighetene kan være en trøst - sjekk inn i neste uke!

En annen ting i den forbindelse, og tilgi meg for noget uglamorøse detaljer : Kvinnene i min familie er velsignet med kraftig hårvekst - noe som er fint på toppen av hodet, men ikke fullt så festlig andre steder som f.eks. overleppen. Dette tok jeg konsekvensene av for to dager siden. Etter å vært eier av en heller nitrist mustasje siden ungdomsskolen, muligens plagsom bare for meg selv (men det er jo i høyeste grad grunn nok til å gjøre noe med problemet), fikk jeg altså fjernet den på beauty-salong. Med voks. Det tok fem minutter, og gikk egentlig helt greit. Voksen var svært varm, og hun røsket ca fire ganger på hver side (og det er jo ikke direkte behagelig på et så ømfindtlig område med så tynn hud) - og etterpå var jeg bare litt rød. Dagen etter så det helt normalt ut. Nå har jeg fregner der barten var, og det er absolutt å foretrekke. Dette må jeg vel fortsette med heretter, men jeg gjør det gladelig en gang i måneden for å forbli barteløs.

Det var dagens lille too-much-information-oppdatering - og hvis dere sitter med en litt ekkel bismak nå, så tenk på at jeg gjorde det også for dere, kjære glam-venninner - jeg kvalitetssikret behandlingen og kan herved varmt anbefale det for alle som føler at de begynner å ligne litt på Josef Stalin.

torsdag, juni 16, 2005

Glamourspørsmål fra leser: Concealer...

Kjære Glamourbibliotekar!
Jeg er så glad i siden din, det er så godt å ta fem minutter av og til å lese rosa skrift... Selv er jeg ikke særlig glamourøs, og har nesten angst for sminke, men gleder meg over at du sier at mascara og leppestift er nok. Men nå har jeg lyst til å prøve concealer. Er det så skummelt som det høres ut? Kan du gi noen tips om hvilken man skal kjøpe, og hvordan den egentlig brukes?
Hilsen Shabby


Kjære deg!
Så fint at du har utbytte av The Glamour Librarian!
En bra concealer er noe av det første jeg ville ta med meg til en øde øy (foruten solkrem og lesestoff og iPod osv osv) - iallefall hva makeup angår. Jeg er ingen tilhenger av å dekke til huden som sådan, med f.eks. foundation eller masse pudder, så concealer holder i massevis. Hvis man har mørke ringer under øynene og føler at annen makeup bare fremhever disse, har man nok behov for litt concealer. Men det er viktig at det ser naturlig ut - altså så nær hudfargen som overhodet mulig. Ikke for lyst og i allefall ikke for mørkt.

Jeg er veldig glad i Yves Saint Laurents Touche Éclat (jeg hørte en gang at de på Gimle parfymeri kalte den "tryllepenn"...). Den er nokså dyr, så et billigere alternativ er Dior Diorlift Smoothing Anti-fatigue concealer. Jeg tror forresten både Revlon og Loreal har hver sin knock-off til den berømte Touche Éclat. Ellers har Lancome en som heter Effacernes, som også fungerer bra. Be om hjelp av damene i disken, selv om noen av dem virker ganske skumle.. men det kan være greit å få hjelp til å finne riktig nyanse.

Det er sikkert mange måter å påføre concealer på - men jeg tar på litt vel mye, også venter jeg litt (f.eks. pusser tennene) også gnir jeg det forsiktig utover.

Lykke til!

Vennlig hilsen Glamourbibliotekaren.

Glamourspørsmål fra leser: Glamorøs på sykkel?

Kjære Glamourbibliotekar,

Jeg sykler til jobb (i alle fall en gang i blant) og henfaller da raskt til å bruke "praktiske klær" *grøss* som behagelige (les slaskete) dongeribukser, lange, vide t-skjorter og i verste fall allværsjakke! Alle forsøk på frisyrelegging er håpløse før ankomst arbeidsplassen, og rødfargen i kinnene er nok mer påfallende enn en evt. make-up.

Hvordan kan dette løses? Det aner meg at det kan være håpløst å gå for glamour under selve sykkelturen (ettersom jeg ikke bor i Nederland), men det burde være mulig å fräsche opp fasaden før mine kollegaer dukker opp. La oss si at jeg har en liten ryggsekk og ti minutter til rådighet. Forslag til strategiplan?


Hilsen Marte Kristine.


Kjære Marte Kristine, takk for et svært sentralt spørsmål! Det er nok lettere å komme seg fra A til B på en glamorøs måte i Amsterdam eller København, der de ikke trenger å ta hensyn til hverken oppover- eller nedoverbakker. Så hvordan skal man komme seg til jobb på sykkel, med glamouren i behold? Jeg tror du er inne på noe når det gjelder ryggsekken - du må rett og slett ta med deg en liten emergency kit og benytte deg av denne i de ti minuttene du har til rådighet. Husk: De friske røde kinn er din venn. (Man skal sykle temmelig langt og hardt før man blir så rød at man ser gal/syk ut.)

Sånn jeg ser det, har du to valg: Enten sykler du på jobb i treningstøy/slaske-klær, og har med dagens antrekk i sekken sånn at du kan bytte straks du kommer til jobben - eller så sykler du i dagens antrekk og tar det litt mer med ro, så du ikke blir svett.. Sistnevnte alternativ gir deg mer tid til å fikse på hår og makeup - og hvis du bruker hjelm, trenger du antagelig disse minuttene til å frisere håret. Ellers er det jo ikke mye makeup man behøver når man allerede har fått en frisk teint av sykkelturen - litt mascara og leppestift, kanskje litt pudder på nesen - and you're done! Dette krever bare bittelitt planlegging, men det klarer du fint.

Når det gjelder glamour under selve sykkelturen, kan man jo i disse sommermåneder bruke skjørt, man kan ha lekre små sandaler, cardigans.. Capri-bukser er geniale til sykling! Å glamme opp en sykkelhjelm kan by på utfordringer - en venninne foreslo at man kunne lime på fjær...

Vennlig hilsen Glamourbibliotekaren.

fredag, juni 10, 2005

Bibliotekarer i Hollywood

Dette kan bli interessant!
http://www.hollywoodlibrarian.com/index.html

Hvilke bibliotekarer har dere sett på film og tv? Noen som utmerker seg? Jeg må nevne "Desk Set", der Katharine Hepburn spiller kringkastings-bibliotekar - utmerket prestasjon som alltid. Og motspiller er selvfølgelig Spencer Tracy.

Dagens glamour-tips: Trening!

Ingenting får rosene frem på ditt kinn som en god gammeldags workout. Man får energi og overskudd til alt annet, bedre holdning, blir generelt gladere og mer fornøyd med tilværelsen - finnes det egentlig noen grunn til ikke å trene? Gå en rask tur hver dag, så er du langt på vei.

Glamourbibliotekaren.

torsdag, juni 09, 2005

Kommentarer er fint!

Kjære alle sammen,

Mengden av kommentarer i denne bloggen øker stadig, og det er flott! Fortsett med det! Interaktivitet er viktig for å spre glamour i dagens samfunn. Men gi dere til kjenne vær så snill, med fornavn eller initialer om ikke annet - det er så moro å vite *hvem* som skriver de forskjellige kommentarene!

(alternativt: Hvis du ikke vil stå fram med ditt budskap under eget navn; send meg en mail når du har skrevet en kommentar, så vet jeg hvem du er.)

Med stor takk for velviljen,

Glamourbibliotekaren.

onsdag, juni 08, 2005

Hva jeg kjøpte i Paris:

Flere har spurt hva jeg kjøpte i Paris, så her kommer oversikten (husk at shopping slett ikke var formålet med turen) :

På Sephora kjøpte jeg to leppestifter: MAC Sephora Red, som kun selges her og ble "utgitt" da MAC-disken til Sephora på Champs-Élysées åpnet (dette hadde jeg ingen anelse om, jeg bare likte fargen utrolig godt), og Bobbi Brown Rose leppestift. Jeg kjøpte også en miniatyr-flaske av Balenciaga Cristobal parfyme, og en stor toalettveske (Luscious Lana) fra Benefit som matcher de to mindre som jeg allerede har (Glamorous Gabbi og Bermuda Betty).

Ellers: Fire cd'er: En med Francoise Hardy, fransk popsangerinne fra sekstitallet, og tre klassiske barokkplater (Telemann m.m..). Dessuten t-skjorte på GAP, og et par perleøredobber på Agatha. Og til slutt en rød veske med Barbapapa på.

På Tax-free'n hjemover kjøpte jeg en ny YSL Touche Éclat, en ny Lancôme Definicils-mascara, samt dagkrem+nattkrem+øyenkrem fra Shiseido The Skincare. Basic-greier som man allikevel skal kjøpe, kan jo være greit å hamstre når det en gang er billigere.



Glamourspørsmål fra leser: Hva bør man egentlig ha i håndveska?

Kjære Glamourbibliotekar, min veske inneholder mye rart, men jeg føler alltid at jeg mangler noe. Hva bør man EGENTLIG har i veska? Hva er the essentials, ifølge deg?

Hei,
Vi bærer med oss det utroligste. Snu håndveska di på hodet og se alt som triller ut. Tidligere førte jeg og en venninne statistikk over hva vi hadde i veska - hver første mandag i måneden noterte vi ned samtlige ting, og sendte listene våre til hverandre. Det var alltid et tosifret antall leppestifter for min del...

Hva man trenger å ha med seg hver dag er jo så individuelt, men jeg kan jo forsøke å lage et lite forslag til basic veske-innhold. (Ingen fasit altså, kun til inspirasjon for den som trenger veiledning. Dessuten er den nødvendigvis basert på mine egne behov.)

Penger og kredittkort
De nøkler man trenger den dagen
Mobiltelefon
Filofax e.l.
Inngangskort e.l. til jobben
Solbriller
Dagens leppestift
En liten toalettveske som kan inneholde hodepinetabletter, pudderdåse med speil, sikkerhetsnål, liten tube håndkrem, hårstrikk, en bitteliten parfymeflaske (testere e.l.) og leppepomade

Tar man metro eller buss er det kjekt å ha med bok. Selv spaserer jeg til og fra jobb hver dag, så jeg har ofte iPod'en med. Ellers liker jeg å ha med kamera ettersom man ofte ser morsomme ting eller havner i situasjoner man gjerne skulle ha foreviget... men kameraet må nok vike plassen for matpakken i de fleste tilfellene.

Men som sagt - dette er mitt eget behov, og langt fra noen fasit. Skriv gjerne i kommentarfeltet hva dere synes mangler! Hva har dere i deres vesker?

Glamourbibliotekaren

Et lite bekymret sukk...

Etter å ha skrevet Paris-artikkelen i går aften, dro jeg ned til den store konserten på Rådhusplassen i forbindelse med unionsoppløsning-jubileet. Der var alle slags mennesker, unge og gamle. Jeg prøvde å studere dem på samme måte som jeg gjorde i Paris, og det som skilte seg ekstra mye ut var de unge jentene. Så mye platinablondt hår har jeg ikke sett på lenge. Håret er helt matt og blekt og skadet, og henger enten flatt ned på hver sin side av ansiktet eller er tupert opp i en diger åttitalls-sideskille. Ansiktene er fulle av altfor mørk foundation og bronzer, som ikke stemmer med hudfargen på hals og armer. Kinnbeina er mørkerøde av blush. Øynene er svarte hull pga intens eyeliner. Og leppene er lyselyselyserosa. Klærne er minimale. Det ser ut til at Paris Hilton er deres moteikon, men frk. Hilton har jo stylister som passer på at fargen på makeupen passer til huden, hun har frisører som fikser håret hennes så det ikke ser livløst og matt ut til tross for den kunstige fargen, og hun opptrer for det meste på tv og på røde løpere - og da er man tross alt oversminket pga lyskastere og blitzregn. Personlig synes jeg ikke det er vakkert uansett, men det ser desto verre ut på 17 år gamle jenter som hadde vært så utrolig mye finere med mer diskret makeup.

La oss håpe de vokser det av seg. Alle må vel igjennom en prøve-og-feile-periode.

I frykt for å høres ut som en pekefinger-hyttende tante, avslutter jeg herved dagens lille sukk..

Glamourbibliotekaren.

tirsdag, juni 07, 2005

Je t'aime, Paris!

Paris er en herlig by, dere. Jeg vet ikke om det finnes et mer gjennomført glamorøst sted på denne jord. Det er interessant å iaktta menneskene. Gamle damer i Chanel-drakter og perler og store briller, duftende av YSL-parfymer. Middelaldrende menn med grått halvlangt bølgete hår, pen dress og svarte hornbriller. Yngre menn som alle ser ut som skuespillere i franske filmer fra sekstitallet. Og unge studiner med jeans og retro joggesko, kombinert med figursydd jakke - og perleøredobber. Casual glam er stilen til de unge; og akkurat som hos de eldre, kommer elegansen innenfra. Det er så lite påtatt. De er stilige, men ikke kunstige og jålete. Man skulle tro det var medfødt, men det er vel en fordom på lik linje med at vi nordmenn er født med ski på beina..

En ting jeg har lagt merke til - som jeg også la merke til både i Nice og i Cannes i fjor - er at franske kvinner i høy grad bruker parfymer fra Chanel og Dior. Jeg hadde inntrykk av at hele Nice duftet Coco Mademoiselle, mens den jeg kjente flest ganger i Paris var Chanel Allure. Ellers: Dior Addict, Dior Dune, Dior Poison - og Hypnotic Poison - overalt, men ikke prangende. Franskmenn er lojale i sitt parfymevalg. (Tenk om vi skulle være det her.. Finnes det egentlig norske parfymer? Bortsett fra den... hva den nå heter... laila? Noen som tar utfordringen og lager noe nytt?)

Det var deilig å kunne dra opp speilet og påføre rød leppestift når som helst, uten at folk glodde. Det var deilig å kunne bruke mine store Audrey-solbriller uten at folk glodde.

Dagens glamourtips: Ikke bry deg om hva andre måtte tenke - la glamouren leve! Det bor en parisier i oss alle... la henne komme ut og drysse englestøv på omgivelsene!

lørdag, juni 04, 2005

Glamourspørsmål fra leser: Morgenstell på null komma niks?

Sett at man har slikt å gjøre hver jobbmorgen, at man knapt rekker å hilse på seg selv i speilet. Hva er det aller viktigste å gjøre for å kunne gå på jobb med selvrespekten i behold? Rent undertøy og deodorant er en selvfølge, tilføyer jeg her.

Kjære deg,

For å våkne ordentlig, anbefaler jeg en rask dusj - men om dette er umulig, sørg i allefall for å vaske ansiktet med litt kaldt vann. Deretter litt fuktighetskrem, mascara, tannpuss, leppestift, og gre håret. Sett det opp om du har tid.

Mascara gjør underverker for øynene, derfor er det et must. Leppestift gjør underverker for hele ansiktet, og man føler at man er "done" og kan møte verden med et smil. Og har du litt ekstra tid, er blush en god ting - da ser man våken og frisk ut på et blunk.

(Prikken over i'en er bittelitt parfyme bak øret...)


fredag, juni 03, 2005

Glamourspørsmål fra leser: Hvordan pakke kofferten til ferien?

Ærede Glambibl!
Når jeg reiser har jeg to måter jeg pakker på:
1. Hysteri - "Iiiik, jeg skal reise om tre timer."
Denne pakkemåten garanterer store kofferter og vondt i alle bæremuskler. Og ikke minst gjør det vondt i betale-for-for-mye-bagasje-på-flyet-muskelen. Det blir alltid for mange ting med i Stresspakkingslandet; man trenger sjeleden alt som havner i kofferten.
2. Langtrukken pakking - "Iiiik, jeg har glemt.."
Når jeg har god tid tvinger jeg meg til å tenke gjenbruk - én bukse kan brukes til flere gensere, osv. Dette er vel og bra, men det tar tid, og så når vi har reist, viser det seg at jeg har glemt viktige ting - tannbørster, sokker, hårbørste osv.

Jeg tror jeg trenger veiledning. Hvordan pakker en glamorøs ung dame, som ikke orker å bære seg skakk?
Hilsen Reiselysten



Kjære Reiselysten,
Å pakke en perfekt koffert krever trening og god planlegging. Man burde egentlig følge en slags oppskrift. Jeg skal prøve å lage en som først og fremst gjelder meg selv i dag når jeg pakker til den forestående Paris-tur, men som også kan være til nytte for dere lesere.

Som regel må man bære sin egen koffert, altså gjelder det å ta med så lite som mulig. Selvfølgelig spiller oppholdets lengde inn også - og hvilke aktiviterer man skal gjøre mens man er der. For min del akkurat nå er det snakk om en avslappende forsommer-helgetur med rusling mellom caféene på Montmartre - ikke en hesblesende shoppingtur fra Chanel til Dior med en flokk bæregutter på slep.

Skal man på weekend-tur, behøver man ikke så mye mer klær enn det man har på når man reiser. Hvis man f.eks. skal i operaen eller på en finere restaurant, kan det være greit å ha med en litt penere topp, for eksempel, og evt. et skjørt eller mørke bukser. Men poenget må være at alt skal passe til alt, sånn at man får maksimalt utbytte av de få plaggene man tar med.

Jeg reiser i et par jeans, en svart topp med korte ermer, gode sko, skjerf, og en grønn trenchcoat. (Skjerfet fungerer bra som "pledd" på flyet - det er et pashminaskjerf, og jeg blir alltid kald av trekken i fly, så pashminaen er min beste følgesvenn på reiser.) Skal vi ut på et fint sted, kan skjerfet brukes for å glamme opp den svarte toppen - altså har jeg allerede et pent antrekk. (Her kan man kanskje ta med en brosje som man kan feste skjerfet med...)

Pakkeliste for meg akkurat denne helgen:
*Sokker og undertøy (tar man med for lite, kan man benytte anledningen til å kjøpe seg noe fint og nytt mens man er på ferie!)
*Liten cardigan og trøye som man kan bruke hvis det blir litt kaldt
*Nattøy
(*Kanskje ekstra genser)

Toalettsaker og accessoirer:
*Hårbørste og et strikk
*Et par lekre øreringer
*Reiseflasker med dusjsåpe og shampoo, så man slipper å bruke det som hotellet tilbyr
*Cleanser & fuktighetskrem med spf15 (man er ofte mye ute når man ferierer)
*Liten flaske med bodylotion
(tips: Kjøp tomme småflasker som du kan fylle opp med dine favoritt-produkter)
*Miniatyr-flaske med en god parfyme

Makeup-bag:
*En fin øyenskygge-duo
*Mascara
*Krem-blush
*Et par leppestifter - en myk rosa til daglig bruk, en mørkere til fest
*Concealer for å skjule evt. mørke ringer under øynene..

Håndveske:
*Bok
*iPod
*Vannflaske
*Håndkrem
*Solbriller
*Kompaktpudder
*Mitt lille emergency-kit med hodepinetabletter, hårstrikk, neglefil, lavendel-lotion mot bihulevondt, leppepomade, sikkerhetsnål og mini-fuktighetskrem
*Pass, billetter og hotell-info, samt lommeparlør og kart..
*Kamera + ekstra film

Det høres kanskje mye ut, men dette tar virkelig ikke mye plass. På denne turen ser jeg ikke behovet for å ha med andre sko - jeg reiser i de gode retro-adidas-skoene mine som er kule nok til å bruke på kveldstid også. Jeg trenger ikke tykke gensere ettersom det er Paris in springtime, og jeg trenger ikke pene kjoler e.l. siden vi ikke skal i operaen eller på gallamiddag.

Skal man være borte i f.eks. en uke stiller jo saken seg helt annerledes - men en tommelfingerregel er at man virkelig må tenke igjennom hver eneste ting man tar med - og hvis man så reiser med alle disse tingene, bør man jo absolutt gå inn for å bruke alt man har drasset med seg.. Så bør man jo også huske på at man kanskje skal kjøpe nye ting på turen. Disse må få plass i kofferten på vei hjem!

Blir man sliten av å bære, kan man gjøre som meg: Pakk alt i en felles koffert med ditt mannlige reisefølge, og la han ta seg av all bæringen...

God tur!

Glamourbibliotekaren

Glamourspørsmål fra leser: Bibliotekarer i uniform?

Kjære glamourbibliotekaren.
De siste dagene har debatten rast (i den grad det rases i dette yrket) på biblioteknorge.no om bruk eller ikke bruk av arbeidstøy i bibliotekene. Enkelte har tatt til orde for spesialdesignede bibliotekaruniformer a´la de Postenfolka og de på togene går med. Jeg tar for gitt at rekrutteringen til yrket synker kraftig hvis vi må gå med bermudashorts og polotrøye på jobben - noe som KAN være en fordel for oss som allerede er i jobb og dermed blir mer ettertraktet(jobbmessig, hvertfall) - på den annen side er det vel få av oss som prøver å holde et visst utseendemessig nivå som hadde holdt ut mer enn et par minutter med caps og tennissokker på jobb. Eller vest og dameslips *grøss*.Hva mener glamourbibliotekaren om dette? Selv vil jeg si som polaren Pär, fritt etter hukommelsen, at enhver uniform er brun - og pardon me, ladies: Men det har vel aldri vært særlig problematisk å spotte hvem som er ansatt når man går rundt på Deichman - eller?
Hilsen bibliotekar i egne fjær.



Kjære bibliotekar i egne fjær,

La meg slutte meg til ditt *GRØSS*! Dette kan da umulig være et seriøst forslag? Har du fått noe inntrykk av hvilke mennesker det er som er pro uniform? Er det av latskap, fordi de ikke gidder å tilføre hverdagen sin et snev av glamour? Jeg kan virkelig ikke se en eneste grunn til at bibliotekarer skulle bære uniform - med mindre det var en snerten chanel-drakt med tilhørende perler.. på den annen side er jeg mot å tvinge folk til å bruke klær de føler seg ukomfortable i, så det ville ikke være riktig det heller. Nei, dette er jeg fullstendig i mot. Vest og dameslips er å trekke glamouren ned på lavest mulig nivå, og det kan ikke jeg som glamourbibliotekar stå for.

Min oppgave som glamourbibliotekar er å heve dette nivået, spesielt med tanke på din kommentar om hvor lett det er å spotte hvem som jobber på Deichmanske..

Takk for innspillet - ladies, dette er alvorlig!! Hev prada-skoen høyt i været og kjemp mot uniformering av vår yrkesgruppe!


torsdag, juni 02, 2005

Glamourspørsmål fra leser: Hvordan få øyenskyggen til å sitte?

Kjære Glamourbibliotekar,
Det tar ikke mange timene fra jeg legger øyenskyggen om morgenen til den ligger i striper. Har du noen tips til hva man kan gjøre for at den skal sitte lenger - til og med hele dagen?


Kjære deg,
Dette er et meget sentralt spørsmål. Særlig på varme dager kan man oppleve at øyenskyggen forsvinner på et blunk, bokstavelig talt. I fjor sommer brukte jeg ikke øyenskygge på flere uker - i New York måtte jeg oppgi det helt, da det var 29-30 varmegrader hver dag og intens luftfuktighet. Heldigvis er ikke værforholdene så ekstreme her i Norge. Men allikevel må man jukse litt for å få skyggen til å vare dagen ut. Her kommer noen bra produkter:
*MAC har kremskygger på tube, og de "tørreste" og matteste av disse fungerer bra som underlag. De er så å si hudfarget, og derfor kan man legge dem over hele øyelokket uten at de vil forandre fargen på skyggen som du deretter skal legge. Mine favoritter heter "untitled" og "bare canvas".
*Benefit har en bra underlags-krem som heter "F.y. eye" - denne er også hudfarget.
*MACs pressede pudder ved navn "Blot" fungerer også bra - og antagelig vil et hvilket som helst pudder, både løst og presset, være bedre enn ingenting.

Jeg vil også anbefale Chanel-øyenskygger, som har svært god kvalitet og sitter lenge.

Lykke til!

Glambibliotekaren

Shampo-lykke

Oppdatering: Paul Mitchells Awapuhi-shampoo og Detangler kom i posten på mandag - jeg er lykkelig igjen. Billig-skvipet er forlengst på dynga.

Populære innlegg