torsdag, april 06, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Glamour?

Hei kjære glamourbibliotekar!

Jeg vet at du allerede har en kollega som bevaker broder- (for ikke å si søster-) landet i øst, men nå undrer jeg om du ikke har fått en til? På Tullsbroskolen i Halland får ikke barn med synlig trusekant over buksene og caps låne bøker i skolebiblioteket ettersom skolebibliotekaren synes ”det ser bedrövligt ut när barnen må gå som ett S för att kunna behålla byxorna på sig ”. Dessuten ønsker skolen å lære barna å oppføre seg. Aftonbladets artikkel

Er ikke dette en litt nitisk måte å holde et glamorøst nivå i biblioteket? Og hva har egentlig dette med oppførsel å gjøre? Jeg har ikke helt oversikt over hva som skjer med moten for unge gutter, men for unge pikers del må jo denne nitiske bibliotekaren sies å være sent ute ettersom bukselinningen, som du tidligere har nevnt, nå kryper oppover til nivåer hvor trusekanter ikke når.

Så hva sier du? Er det en velkommen retur for bibliotekaren som veileder for unges smak og stil eller er det bare en ny versjon av voksnes innblanding i og oppgivenhet over barns klesstil- som jo aldri er som ”føri tden”


Sara


Kjære Sara,
Takk for denne nyheten - jeg må bare si at dette er latterlig dumt av dem. Hvis de ønsker å gjøre noe med oppførselen eller klesstilen til unge (noe som kanskje er nytteløst, for ikke å si poengløst i mange tilfeller), er dette i allefall ikke måten å gjøre det på. Det eneste de oppnår er å distansere seg fra de unge - jfr det siste spørsmålet i intervjuet; er det viktigst at de leser eller at de kler seg pent? Dette har i allefall ingenting med glamour å gjøre, dette er diktatur spør du meg... Hadde damen vært en ekte glamourbibliotekar, ville hun veilede de unge i smak og stil på en velkommen og inkluderende måte, og lyttet til hva de selv syntes var fint og passende før hun gjorde seg opp en mening. Dette er jo så å si apartheid!

mvh
sjokkert glamourbibliotekar

2 kommentarer:

Linda K sa...

Instämmer! Helt galet att förbjuda ungdomar att använda biblioteket på grund av "fel" klädsel. Trist med så bakåtsträvande bibliotekarier :(

Anonym sa...

Å ena sidan tycker jag det är litet kul att bibliotekarierna försöker uppfostra dagens ohyfsade skolbarn. Å andra sidan kommer det att vara de bokälskande barn som kommer från fattiga hem, i för stora byxor som kanar ned mot deras vilja, som blir drabbade. De som såg biblioteket som sin trygga hamn! Nu kommer de att behöva hålla upp byxorna med ena handen, och alltså kan de bara bära 4-5 böcker med andra handen, inte 8-9 som förut.

Tur att de ändrade sig och tog bort regeln!

Populære innlegg