lørdag, april 29, 2006

Sykurs?


Etter å ha vært hos sydame og prøvd kjole (og sett på hvor fort og greit hun fikser og ordner og ser hva som skal gjøres), samt tatt flere runder i stoffbutikkene på Grønland, innser jeg at jeg snart MÅ lære meg å sy. Tenk å kunne sy sine egne kjoler... Jeg hører de sier at det er enkelt og greit, bare man har et mønster, men jeg trenger nok mer grunnleggende kunnskap først. Jeg har en gang sydd joggevest, gymbag og toalettveske, men det var på ungdomsskolen. Jeg husker ikke hvordan man trer maskina. Kjæresten min er flinkere til å sy enn meg - han eier en symaskin og har sydd hvert sitt forkle til oss, og flere gardiner. Min farmor var sydame og sydde de søteste nattkjoler til meg i småblomstret flanell, med høyt empire-liv, krage og puffermer. Jeg tror jeg har arvet hennes interesse for klær osv - så har jeg 1% av hennes talent for å sy, skal jeg være lykkelig.

Noen som har forslag til hvor man kan lære å sy grunnleggende?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har også alltid hatt lyst å gå sømkurs, og har ofte tenkt å ta fatt på folkeuniversitetet sitt kurs i Torggata : http://www.fuoslo.no/innhold.asp?search=1&avd=79&kat=EST&text=

Har også et stort forbilde i farmor sydame :-). Satt ofte og plukket opp knappenåler under sybordet hennes og kikket på damene som prøvde kjolene sine foran det store speilet i stua...
Jeg har sydd litt, og funnet ut at det egentlig bare er å hoppe ut i det + være grundig og ta seg god tid. Ta med deg symaskinen og kom på besøk, det er sikkert morsommere å sy sammen!
Hilsen Lotte - som koser seg hjemme i permisjon!!!

Glamourbibliotekaren sa...

Hei Lotte, hyggelig å høre fra deg! Hva om vi begynner på sykurs til høsten?! Jeg har muligens et par andre interesserte venninner også - det hadde vært morsomt om vi begynte samtidig! :-)

Anonym sa...

Hei!
Jeg gikk sykurs da min eldste datter var liten,-40år siden! Da var barnetøy veldig dyrt å kjøpe.Vi fikk veldig enkelt mønster bl.a på jakke og bukse for barn.Tidligere hadde mødre og bestemødres mote vært omtrent fotside poplinskapper, og her lå muligheten til å lage nytt av gammelt!De vekkhengte kappene ble til de fineste anorakker og selebukser,og mora var glad og stolt over å ha laget dette sjøl!Lykke til med sykurs!

Anonym sa...

FRU LILAND INVITERER TIL SYKURS!
Fru Liland er et kreativt verksted startet av en mor og to døtre.
Vi ønsker å være en møteplass for skaperglede og selvutvikling.

http://www.fruliland.no/

Populære innlegg