fredag, august 25, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Hva skal man henge på veggen?

Kjære Glamourbibliotekaren,

Som du vet har jeg nylig (ok, det er snart et år siden...) flyttet inn i ny leilighet. Veldig fornøyd med det, trives veldig godt. Det som imidlertid fremdeles mangler er noe på veggene. Jeg er ingen tilhenger av å ha masse krimskrams av ymse slag hengende rundt, men jeg skjønner at jeg må ha noe over sofaen. En venninne av meg fikk assosiasjoner til garasjeporter; hun bare ventet på at hele veggen skulle åpne seg.
Problemet mitt er at jeg er livredd for å henge opp noe! Hva hvis jeg blir lei etter måned, og så er det skruer og spiker og hvem vet hva i veggen? Spørsmålet til deg er hva bør jeg ta hensyn til når jeg nå skal gå til anskaffelse av... et eller annet? Mange små eller ett/to store? Maleri, fotografi? Må det være kunst? Det bør vel holde at det er fint?

Tips mottas med stor takk :)

Vennlig hilsen Hege


Kjære Hege,
Det er et hav av muligheter, bare så det er sagt. Aller først vil jeg berolige deg med at hvis du skulle angre deg eller bli lei, er det ikke verre enn at du sparkler skruehullene og legger på litt maling etterpå. Jeg gjorde det selv senest denne uken. Jeg malte ikke hele veggen, bare akkurat der noe hadde hengt, og det synes ikke en gang. Så vær ikke redd! Det verste som kan skje er at du må male hele veggen, men ettersom du uansett ikke har noe særlig på den, burde vel ikke det være noe problem.

Deretter vil jeg råde deg til å ikke henge opp noe før du virkelig finner noe du har lyst til å ha der. Å ha bilder kun for å ha bilder virker meningsløst. Men du kan jo gå aktivt inn for å se og finne noe du liker; være litt bevisst på hva du liker og ikke liker av det du ser omkring deg. Kjøp et par interiørblader (jeg anbefaler Living Etc og britiske Elle interior) og få idéer.

Jeg tror det beste for deg er å ha ett stort bilde, eller to halvstore. Nå vet jeg ikke hva slags farger du har i stuen, men svart-hvitt-bilder passer stort sett overalt. To store svart-hvitt-fotografier rammet inn i svarte rammer ved siden av eller over hverandre kan bli kjempefint, særlig hvis bildene er litt tematisk/kunstnerisk like. Det kan være hva som helst - bilder du tar selv og forstørrer, plakater du har kjøpt - hva som helst som kan rammes inn. Og har du ett eller to bilder på veggen, er det ikke mye som må sparkles heller (hvis du skulle få hetta).

Det morsomste er jo å ta et bilde selv og få det forstørret. Naturbilde, bybilde, detalj av et eller annet, nærbilde av noe. Da får du i allefall noe som ingen andre har. Prøv deg fram!

Eller du kan f.eks. kjøpe en popart-plakat, et eller annet portrett av Andy Warhol, og ramme det inn. Enkelt og greit.

Jeg har til og med sett noen som kjøpte en meter med et fint stoff og rammet det inn. Mulighetene er mange!

lykke til!

mvh Glamourbibliotekaren.

1 kommentar:

Kaja sa...

Min anbefaling er å gjøre som jeg har gjort på min hybel, der det ikke er lov å spikre i veggen eller på noen måte forandre det til nestemann kommer inn. Jeg har en del bilder fra forskjellige reiser osv som jeg rett og slett har gjort om til sort-hvitt, forstørret i litt forskjellige størrelser, limt det på enkelt hvitt, tykt papir (litt større enn bildet, slikt at det blir en slags ramme rundt) og festet på veggen med "tyggis" (klebemasse, fåes kjøpt i alle bokhandler). Det fungerer veldig bra!

Populære innlegg