mandag, oktober 30, 2006

Diptyque

Noen vil kanskje huske at vi hadde Diptyque duftlys som et av ønskene på ønskelista til bryllupet i sommer. Disse eksklusive lysene har etterhvert blitt riktig så populære (som vanlig bl.a. fordi de har blitt flashet en del i SATC), og til og med for salg i Norge - det er jo slett ikke verst. Konzept HP på Frogner har et ganske godt utvalg av dem. Og i Paris får man selvfølgelig tak i alle. Jeg liker mange av dem, særlig Gardenia og Jasmin og noen til som jeg dessverre ikke kan tenne pga allergisk kjæreste, men et velduftende lys han tåler, er Cedre.

Diptyque gjør også parfymer. Disse er det mer begrenset utvalg av her til lands. Man kan få tre av dem på Shabby og Konzept HP, men dessverre ikke av de mest spennende. De har Tam Dao som jeg liker godt og som jeg har vært på nippet til å kjøpe flere ganger, men hver gang ombestemmer jeg meg fordi jeg liker Comme des Garcons Avignon bedre (og den er jeg jo nå lykkelig eier av). Ellers har de en parfyme for menn, L'Ombre Dans L'eau om jeg ikke tar helt feil. Og selvfølgelig, den mest kjente, nemlig Philosykos - en litt oppskrytt duft vil jeg si, kvalmende fiken. Av en eller annen grunn er det aldri de beste produktene fra slike merker som blir de mest kjente/populære. Hvis jeg skulle kjøpe en fikenduftende parfyme, hadde jeg mye heller gått for L'Artisan sine, selv om de er en smule dyrere.

Ellers finnes det diverse sprayer for hus og hjem, men de har jeg ikke utforsket.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns några parfymer som gör mig direkt illamående. Hypnotic Poison och Philosykos är två av dem. Vare sig jag provar dem på mig själv eller känner dem på någon annan, blir jag kräkfärdig. Tur att jag stöter på dem så sällan!

Glamourbibliotekaren sa...

Oi, det var voldsomt. Men jeg forstår absolutt hva du mener, selv om min reaksjon ikke er i den grad. Jeg håper ingen rundt meg blir spysjuk av mine parfymer :-)

Anonym sa...

Oh noo...hvorfor skrev du ikke dette innlegget for noen dager siden... Jeg har nettopp bestilt meg en vareprøve av Philosykos...Flaks at jeg ikke slo til på ei hel flaske i allefall. Nei, dette var skuff du...

Anonym sa...

philosykos er fantastisk! dermed basta. den dufter også ulikt på ulike mennesker.

Glamourbibliotekaren sa...

Hilde: Sorry, har tenkt på det lenge, men det ble ikke før i dag.. Det kan jo godt hende du liker den selv om jeg ikke er overbegeistret! Det er jo en del som liker den, tydeligvis. Uansett er det alltid lurt å prøve parfymer før man kjøper store flasker, så det var bra du bare bestilte en tester.

Anon: Den dufter helt sikkert ulikt på ulike mennesker - men smaken er jo også individuell. Jeg har til gode å synes at den dufter godt på noen som helst, og det er min smak :-)

Anonym sa...

helt riktig, smaken er forskjellig. har fått mye skryt for philosykos samt feu de bois duftlys. Diptyque er fantastisk.

Glamourbibliotekaren sa...

Absolutt, de har mye bra. Bare synd at utvalget er så dårlig her i landet. Men sånn er det jo med det meste, så man får shoppe når man reiser. Det er det jeg gjør i allefall.

Anonym sa...

ja, jeg får teste den først da.
;-) Men kvalmende fiken hørtes jammen meg fratøtende ut..hehe.. Jeg kjøper meg som regel bare testere før jeg slår til på flasker, for jeg er veeeldig kresen på parfyme.

Anonym sa...

Hei. Hvor får man kjøpt Diptygue Philoskos?

Glamourbibliotekaren sa...

På Heaven Scent i Jacob Aallsgate i Oslo!

Populære innlegg