onsdag, oktober 11, 2006

Paris, je t'aime!

Det er tidlig høst i Paris nå - trærne har bare såvidt begynt å bli gule og røde noen steder, det er varmt i været - men sola er nesten hvit og står lavt på himmelen. Helt perfekt vær for å rusle rundt i Le Marais og ta pause på hvert et gatehjørne, spise crêpes med banan og drikke te. Jakke behøves ikke om man har f.eks. et pashminaskjerf. Og solbriller.

Vi bodde på det samme lille koselige hotellet i Rue Ordener på Montmartre (ca hundre trappetrinn nedenfor Sacre-Coeur, på baksiden) - Hotel Eden Montmartre; kan anbefales om man vil bo billig og bra.

Glamourbibliotekaren sjekker utsikten mot en Yves Rocher-butikk

På Musée de la Mode et du Textile er det Balenciaga-utstilling (varer ut januar for den som skal dit innen den tid), og den måtte jo besøkes av en glamourbibliotekar. Mange mange lekre drakter og kjoler og en del underlige antrekk, helt fra 30-tallet og fram til i dag. Et par svarte kjoler i kategorien "ond dronning" var det også; jeg vet ikke helt i hva slags sammenhenger man burde bruke en sånn.

Lekker Haute Couture fra Balenciaga

Smykkeutstillingen var jeg også på - ah, diademer, perlebesatte kammer til håret, ekte korall, kaméer...


På grunn av bibliotekarlønn, endring av flybilletter og en stadig mer asketisk holdning til det skremmende shoppesamfunnet, hadde jeg ikke allverdens budsjett - men ettersom jeg ikke kjøpte noe som helst i København for to-tre uker siden, unnet jeg meg noen få og nødvendige ting denne gang: Et par øredobber fra favoritten Agatha. En cd-boks med Haydn-messer under ledelse av Nikolaus Harnoncourt. En lenge etterlengtet parfymefavoritt fra Comme des Garcons. En hudkrem fra Decleor. En kjølig plommefarget leppestift fra Bobbi Brown. En svart lenge-planlagt-kjøpt veske fra Esprit (ikke ulik Mulberrys Elgin, som jeg gjerne skulle slått kloa i). Og det aller aller beste: En grå genser i 100% kasjmir fra Comptoir des Cotonniers. Myk, myyyyyyyk.

(Det var forøvrig moteuke mens vi var der, en og annen radmager modell med underlig catwalk-frisyre kunne ses på metroen om kvelden, hvite og svarte limousiner seilte nedover avenyene. Men det var i grunnen lite interessant i denne sammenheng)

Anyway, der var kontoen bunnskrapt og kredittkortet smeltet, så nå er det striskjorte og havrelefse for glamourbibliotekaren en god stund framover.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Havrelefse høres godt, men IKKE stryskjorte!( Dette er den riktige skrivemåten, for det er stryet,den desidert groveste delen av linet som brukes i denne skjorta!)Og de stakkars tjenerne som måtte slite denne skjorta først,hadde det IKKE særlig behagelig! Den kilte stikkete,for å sitere Lotta i Bråkmakergata. Kjære glamourbibliotekar: Bruk din kasjmir-genser i stedet!

Glamourbibliotekaren sa...

Okay mamma, det skal jeg gjøre! I morgen den dag. Da er det glamorøs fredag og kasjmiren skal svøpe min veldreide kropp.

Anonym sa...

mm! Nå gleder jeg meg enda mer til min kommende Paris-tur i slutten av måneden. Hele 9 dager til rådighet, kan det bli bedre??:)

Glamourbibliotekaren sa...

Ah, så herlig. Få med deg Balenciaga på motemuseet, Benetton-utstillingen på Pompidou, og Marilyn-utstillingen på... et eller annet sted, husker ikke.

Populære innlegg