tirsdag, november 28, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Skjerf til kåpe


Kjære Glamourbiblotekar!
Jeg er fast leser av din blogg, som forøvrig er superb! Jeg ble i høst lykkelig eier av en fin 60-talls kåpe fra Oasis. Den er svart, har seks knapper i dobbeltspenn øverst, og går ut i en svak A-form. Siden jeg bruker kåpen på kaldere dager, behøver jeg et skjerf til å pakke inn halsen min med, så den ikke er så naken og kald. Men, de skjerfene jeg har "prøvd" med fører bare til at den søte kåpen blir kjedelig, og gjemmer de fine knappene som blant annet gjør kåpen til det den er. Jeg ber derfor en liten bønn om at De, kjære Glamourbibliotekar, kan hjelpe meg. Jeg trenger sårt et tips eller ti til hvilke skjerf som
eventuelt kunne passet.

Dersom du har andre tips til tilbehør (lue, veske, hansker, kanskje t.o.m sko/støvletter) så setter jeg stor pris på det!
Da venter jeg i spenning, og ønsker deg en fin dag videre!

Vennlig hilsen
-Glammy-Hei! Kjempefin kåpe! Jeg tror du må ha et skjerf som ikke er ment å henge ned og dekke til hele kåpa. Altså et som ikke er for tykt, men som kan surres rundt halsen flere ganger og knytes sånn at minst mulig henger ned. Jeg gjør det av og til med mine pashminasjal, ettersom de er så myke og enkle å ha med å gjøre. Eventuelt et litt smalere skjerf enn pashmina. Men poenget er i allefall at det er lettest med tynnere skjerf og ikke tykke ullskjerf. Jeg tror et hvitt skjerf, en hvit lue (f.eks. baskerlue) og hvite hansker ville vært fint til denne kåpa! Og den er jo som skapt til å ha skjørt og støvletter til. Gå for monokrom sekstitallslook. Grått kan også være fint, eller kanskje grønt for å freshe opp litt. Sjekk Accessorize; de har fine semskede hansker og en del lekre skjerf og vesker.

Håper du finner noe du liker!

mvh
Glamourbibliotekaren

5 kommentarer:

Anonym sa...

Min løsning på dette problemet, er hals. Dvs. en sånn løshals som man brukte som barn, og som gjør at det ser ut som om du har på deg en høyhalset genser inni kåpa. Denne vinteren fant jeg en fin en i barneavdelingen på H&M (hvit angora). Forøvrig ønsker jeg meg denne glamourutgaven fra Odd Molly
http://www.oddmolly.com/files/collections/4/Lowres/348_grey.jpg

Hilsen Glamourantropologen

Glamourbibliotekaren sa...

Smart, så lenge man ikke har pent oppsatt hår som man må dra den over. Jeg har også en hals, en grønn en fra Kookai, men blir knallrød av den (tror den er litt for grov og stikkete). Men myk angora er sikkert deilig! :)

Anonym sa...

Jeg tenkte også på hals, men jeg skjønner invendingen med oppsatt hår. Men det burde da gå an å få laget en hals med knapper i? Årets julegaveønske fra folk som er litt mer nevenyttig enn en sjøl? (Jeg har også en liknende kåpe...)

Glamourbibliotekaren sa...

Hals med knapper er en genial idé! Hvis det ikke allerede finnes noe sånt, burde noen ta patent på det!

Anonym sa...

Hals med knapper finnes fra Rules by Mary, Eleonore fra Ytligheter har hatt de i sin blogg:
http://www.finnveden.nu/ytligheter/
wp-content/themes/ytligheter/
images/ownpic/mtv_thagang.jpg


Vet de har Rules By Mary på http://nelly.se

Ellers er nok et trekant-skjerf også smart, for da får man to smale ender man kan putte inni kåpa, slik at den kommer til sin rett :)

Populære innlegg