mandag, november 13, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Vintersko

To spørsmål i en smekk:
Hei glam-biblio!
Å, så bra at bloggen din finnes! Har nettopp oppdaget den, og er frelst. Digg med slike norske.
Mitt enkle, men store, spørsmål er: Hvordan kan man holde seg varm på bena i vinter, uten å se ut som en fjortis eller en has-been med uggs? Jeg var i London nylig, og holdt øynene vidåpne, men der snør det jo ikke... ankelstøvletter med stilletthæler passer akk, så dårlig på norsk vinterføre... Ser at pels-støvletter bekler en rekke ben i byen, men jeg stoler ikke helt på Folket. Blir takknemlig for svar!
Vennlig hilsen
Elisabeth


Hei Glamourbibliotekar,
Har akkurat oppdaget siden din, den er kjempebra! Veldig stas å oppdage noen som har en litt klassisk tilnærming til fashion - og som også er fan av stilen til Audrey Hepburn!
Nå som vinteren nærmer seg med stormskritt har jeg oppdaget et lite problem, og det er vintersko. Skapet mitt er fullt av høye hæler og wedges men innimellom trenger føttene en dag på flat mark og da helst iført noe annet enn sneakers. Støvletter uten hæler syns jeg ser ganske corny ut og snøresko er liksom veldig tante Anna. Har du noen gode råd?
Jorunn


Hei begge to!
Dere beskriver mitt eget dilemma om dagen. Å kombinere noe varmt, feminint, stødig og komfortabelt er ikke lett. Jeg har lett i dagesvis men blir aldri helt klok på det. Jeg er avhengig av å ha gode sko, for jeg går langt hver dag. I sommer testet jeg å bytte sko når man kommer til jobb, og det er jo ofte nødvendig om vinteren - man vil ikke nødvendigvis traske inne en hel dag i goretex. Dermed er jeg ikke så desperat etter at vinterskoene skal være superfine ettersom jeg ikke trenger å ha dem på hele dagen. Og til penere bruk, når jeg ikke behøver å gå langt, har jeg svarte klassiske støvletter. Når det er riktig kaldt, bruker jeg digre sko fra Viking. Er det mildt og snøfritt, bruker jeg joggesko. Men så har vi alle de andre dagene, når det snør og det er passe kaldt. Jeg tror jeg har kommet fram til at jeg må finne noe sånt eller sånt eller sånt eller sånt eller... Det er ikke lett å velge. Men jeg tror denne typen støvler kan være ganske fine selv om man går med skjørt.
Her er et eksempel på klassiske svarte støvletter med lav hæl, om man har bruk for det.

Lykke til, til oss alle tre!

mvh
Glamourbibliotekaren.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Glamourbibliotekar m.fl.
Er nyomvent fan og tilhenger av glamour i tradisjonelt litt grå områder av ånds- og akademikerlivet. Når det gjelder skotøy må jeg få tipse om www.lillevinkel.no. For de som bor/er i Oslo: Majorstukrysset og Hector i hegdehaugsveien. De har mange kjempetøffe støvletter uten hæl, f. eksempel denne http://www.lillevinkelsko.no/showId.asp?id=5524 (i mange varianter inkludert kuskinnlookalike), http://www.lillevinkelsko.no/showId.asp?id=5353 eller http://www.lillevinkelsko.no/showId.asp?id=5264 for å ta noen eksempler.

Ellers må jeg slå et slag for Ilse Jacobsen http://www.ilsejacobsen.dk/ sine gummistøvler, perfekte for høstregn og vinterslaps fordi de er foret og dermed fryser man ikke på beina som i de andre millioner av gummistøvelvarianter. Dessuten synes jeg de har mer støvlettform enn andre gummistøvler.

Gleder meg til nye glamourtips!

Hilsen Glamourarkeologen

Glamourbibliotekaren sa...

Velkommen hit! Jeg har sett Ilse Jacobsen-støvler i vinduet på butikken Junibacken på Grünerløkka - veldig fine!

Anonym sa...

Selv er jeg på jakt etter disse. Veldig sjelden man finner noe som både er varmt og konfortabelt.

elisabeth sa...

Tusen takk!

Populære innlegg