tirsdag, november 28, 2006

Julegaver som betyr litt mer


Milliarder av kroner brukes på julegaver til oss selv og hverandre i disse dager, så hvorfor ikke kjøpe noe der pengene faktisk går til noen som trenger dem. Det finnes mange steder man kan shoppe litt og hvor pengene går til veldedige formål, f.eks. Unicef og The Hunger Site. Sistnevnte har hundrevis av fine smykker og øredobber. Eller man kan fjernadoptere et barn gjennom SOS barnebyer eller gi gave til Redd Barna. Eller min favoritt: Gi en geit til en familie i Rwanda - i kjæresten din sitt navn.

Bambusskålene (fra Vietnam) og smykkene kommer fra The Hunger Site, dagboka laget av vevde palmeblader, perlesatt veske fra Bali, skjerf i mykeste alpakka-ull fra Andesfjellene og lysestaker med botanisk mønster, kan alle kjøpes hos Unicef.

Hvis noen har tips om lignende saker, kom gjerne med det - the more the merrier! Det er mange gode saker å støtte.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Har alltid hatt sansen for denne typen julegaver, og har kjøpt ymse av sorten tidligere. At Hunger Site har nettbutikk var imidlertid nytt for meg, og der fant jeg den perfekte julegaven fra vesla til farmor - en sølv medaljong med nøkkelring :)

Tusen takk for tips!

Anonym sa...

Når det gjelder geitene, er det visst litt delte meninger. Geitene gir riktignok melk og mat, men er også med på avskoging og ørkenspredning i Afrika, som er et av de store problemene kontinentet sliter med.

Men jeg støtter selvsagt de andre forslagene til innkjøp. Jeg har selv handlet på The Hunger Site et par ganger i det siste. Og jeg anbefaler at vi alle går inn på The Hunger Sites hovedside og klikker på den gule knappen. Det hjelper!

Mari sa...

For en flott collage! En av mine favoritter er olivenolje fra palestinabutikken Al Quds, som nå ligger på Youngstorget i Oslo. Rettferdig kaffe er også bra, eller hva med deilig sjokolade? - spiselige gaver blir ikke "nok en pynteting" som fyller opp i boden, og om man i tillegg får gitt et bidrag til de som faktisk lager gaven, så blir det jul for flere.

Anonym sa...

Tusen takk for bra tips! Da har jeg kjøpt et flott pashmina sjal, oliven såpestykker og to små skinn journaler/dagbøker. Samtidig donert 125 kopper med mat :)

Anonym sa...

Ah, takk for påminnelsen. I min tid som antropologistudent i London hadde jeg The Hunger Site som startside på PCen, da jeg flyttet hjem gik det i den store glemmeboka. Et annet godt formål man kan støtte -som ligger noe nærere geografisk- er verdens eldste kvinneradio, som selger tulleaksjer til radiOrakels venner. Dere får "aksjebrev" og greier, vi får råd til papir i printeren og lyspærer som virker. http://www.radiorakel.no/

Hilsen Glamourantropologen

elisabeth sa...

Lurt tips! Da var søstrenes presanger i boks, gitt. Mye fint på Hunger Store! Veldig bra tiltak, skal tipse videre!

Populære innlegg