lørdag, januar 06, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Københavntips og glamour i hverdagen


Hei hei
Først lurte jeg på om du er kjent i København? Jeg skal dit på 18årsdag-tur med min mor og lurer på hvilke butikker jeg må innom, og om det er noe annet viktig som må oppleves? Så lurte jeg på, hvordan kan jeg få litt enkel glam i hverdagen uten å bruke alt for mye penger? Tusen takk for fin blog! Hilsen køben-turist

Hei!
Jeg har familie i København, så jeg har vært der en del. Det er mye fint å se der, så jeg anbefaler å gå til anskaffelse av et kart på forhånd, ta en titt på nettstedet www.aok.dk og merke av på kartet de stedene du vil dra til. Det er mange secondhandbutikker i Larsbjørnstrædet, Studiestrædet - sjekk ut København K i bakgården i Studiestrædet 32 B (der jeg kjøpte disse) og Wasteland Retro Clothing Company i Studiestrædet 5. Bydelen Østerbro har mange fine og morsomme butikker. Elmegade på Nørrebro, Gamle Kongevej og Værnedamsvej på Vesterbro kan også anbefales. Her er en oversikt over byens beste vintagebutikker. Vil du heller sjekke ut TopShop, French Connection, Soaked in Luxury og sånt, er Magasin du Nord stedet.

Noe av det jeg liker best med København dog, er å ta det rolig på byens kaféer. En tesalong der jeg har vært noen ganger, er Tea Time på Nørrebro. En annen veldig koselig tesalong er "Tante T" i Victoriagade.

Når det gjelder glamour i hverdagen, er jo det hovedbudskapet mitt med denne bloggen. Enkle tips kan være f.eks. å bruke leppestift og parfyme når du vanligvis ikke gjør det, ta på et par pene øredobber på en helt vanlig tirsdag, gå på konditori og spise kake etter jobb/skole, drikke juice av et vinglass til frokost... ta et fotbad til kvelds, pen neglelakk på tærne, i det hele tatt være litt bevisst på hva som fremkaller velværefølelsen hos deg selv, for det er veldig individuelt. Men jeg er veldig tilhenger av at man ikke skal spare alt mulig til spesielle anledninger, for de anledningene kommer så sjelden. Bruk fine parfymer til daglig, ellers får man jo aldri mulighet til å nyte dem. Og når det gjelder shopping og hverdagsglamour: Kjøp bare ting du virkelig elsker. Alt det andre som man kjøper fordi det er billig eller trendy i ca fem sekunder, blir bare liggende og ta opp plass i skapet. Og det føles så mye bedre å iføre seg noe man virkelig liker og som er gjennomtenkt, enn noe som er bare halvveis.

God tur!

Mvh Glamourbibliotekaren.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Min favorittbutikk som jeg desverre har vokst ifra (blitt over 30 nå) er Flying A, en liten stikkvei inn fra Købmandergt to kvartaler etter Illum.

K-løkka

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, og den ligger rett ved den berømte tebutikken hvor det ALLTID er stappfullt!

Forresten ligger det en Flying A i Soho også!

Anonym sa...

Flying A ligger i Kronprinsens gade 5. Gaten er for øvrig så hipp at den har sin egen hjemmeside!
http://www.kronprinsensgade.dk/

Anonym sa...

MÅ bare kommentere denne, da jeg har maken tekanne som den på bildet (litt utenfor tema kanskje)
...veldig gammel med gulldekor og idyllisk motiv av et par
Jeg har arvet denne av min bestemor og det står merke Sadler England under. Veldig glamorøs, og den står kun til pynt i glasskapet hos meg.
Noen anelse om verdi?

Hilsen Ingunn, ivrig halvglamorøs leser

Glamourbibliotekaren sa...

Har ingen anelse! :) Når det gjelder tings reelle verdi er jeg fullstendig clueless; for meg er nok affeksjonsverdi det viktigste. Men bruk den!! Det er noe helt spesielt å drikke te fra en så fin kanne. De bør ikke støve ned i et skap! :)

Populære innlegg