onsdag, februar 21, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Reisetips


Hei!
Til sommeren går turen til Toscana-området, og jeg ser at du også har kjent på det herlige livet der… Den hagen i det gule huset, med oliventreet og fantastisk utsikt; akkurat noe sånt ønsker jeg meg! Har du noen gode råd om steder man kan henvende seg for overnatting? Er jo masse å finne der ute, men mange av de sidene som inneholder mest informasjon er på italiensk, og der er jeg ikke særlig god, dessverre.
Ha en riktig fin uke!
Hilsen Mari


Hei!
Ah, Toscana er herlig! Vi tenker å reise tilbake dit om ikke altfor lenge. Jeg kan på det varmeste anbefale SiToscana, som er en norsk familie bosatt i den lille byen Montemagno. De formidler leiligheter, hus og rom over hele Toscana, både i byer og på landet. Veldig bra service, både på forhånd og mens man er der! De har også flere opplegg, matlagingskurs, vingårdsferie osv. Jeg anbefaler også å bestille et bilkart gjennom dem på forhånd. Ellers er det veldig fint å kjøre tog i Toscana; enten man vil reise mellom Firenze og Lucca eller ut til badebyen Viareggio, f.eks.
God tur og lykke til med planleggingen!
mvh

Glamourbibliotekaren.

7 kommentarer:

Anonym sa...

@ mari: hvis du trenger hjelp med italiensk kan du gjerne spørre meg å oversette for deg!

dessverre er jeg født i roma og ikke i toscana, så kan jeg bare gi tips som går an italias hovedsted og regionen lazio..

Anonym sa...

Antares: tusen takk, det skal jeg huske:)
Nå er jeg så heldig at jeg også skal få oppleve litt av Roma på reisen...vi flyr nemlig dit. Fant noen billige bill., og da ble valget enkelt. Flaut, men det blir altså min første tur til Roma! Tar gjerne i mot tips om små, romantiske overnattingssteder sentralt i byen...

Og til deg, kjære glamour-orakel: SiToscana ser veldig bra ut:)

Mari

Glamourbibliotekaren sa...

Hei, ikke vær flau over å ikke ha vært i Roma - jeg har heller ikke det! Derimot står det høyt på ønskelisten. Hvis noen andre har Roma-tips, kom med dem!

Anonym sa...

@ mari

bare send e-post til med alle dine spørsmål til

c108179@uibk.ac.at

ønsker deg en fin tur til deilig italia ... kunst, kultur og lekker mat i massevis!

Glamourbibliotekaren sa...

...og jeg må anbefale den vidunderlige byen Lucca, Puccinis fødeby. Hvis du har valget mellom Pisa og Lucca, velg Lucca! :)

Anonym sa...

et stykke bort fra alle tettbefolkete turissteder må dere absolutt besøke kirkegården som var reservert til alle som ikke var katolske elelr utlendiger... den ligger ved Cestius-pyramiden og er et rolig og stemningsfull sted midt i pulserende byen...

http://www.protestantcemetery.it/main.htm

... favoritten min er shelleys grav og naturligvis alle katter som bor der :-)

se her : http://www.igattidellapiramide.it/index_eng.htm

Anonym sa...

Jeg har bodd fem år i Italia og kan tipse om mange byer, men kom gjerne med mer konkrete ønsker... Tips om Roma generelt kan ta en dag eller to!

Ang Toscana: min søte venninne Maria Vittoria eier (og leier ut) et hus i Montecatini, et kursted ikke langt fra Firenze/Pisa. Fint utgangspunkt for Toscanaferie. Få med dere Firenze/Fiesole, Lucca, Pisa, San Gimignano, Siena... (www.gentilecasevacanza.com)

Populære innlegg