fredag, mai 25, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Briller og øredobber

Kjære glamourbibliotekaren!
Du har god smak og kvass penn, og jeg håper du kan hjelpe meg.

Som deg foretrekker jeg et par velplasserte øredobber fremfor store og prangende smykker. Men de siste månedene har jeg gått over fra kontaktlinser til briller. Tilvenningen har gått fort, og nå er det såvidt jeg greier å bruke kontaktlinser lenger - selv på fest. Brilleinnfatningen min er nokså dominerende.
Jeg lurer altså på - briller + øredobber, ok eller fy-fy? Jeg pleier å stole på min egen smak, men i dette tilfellet vakler jeg. Jeg veksler mellom å syns at det er kult (så lenge øredobbene ikke kræsjer med innfatningen, verken i stil eller farge) og å syns at det er much-too-much.
Dessuten: Innfatningen min har en liten gulldetalj på siden, en smal stripe. Er dette til hinder for at jeg kan bruke sølvsmykker? Jeg er ikke glad i gull, og har nesten ikke noe gullfarget tilbehør.

Håpefull takk fra
Strekker.

Hei!
Jeg synes ikke det er noe i veien for å bruke både briller og øredobber samtidig. Det kommer litt an på hva du har på ellers, og hvordan øredobbene ser ut, men det høres jo ikke ut som at du bruker digre smykker rundt halsen for eksempel. Så du kan trygt kjøre på! Du vil vel oppdage om det en dag skulle bli too much, tenker jeg. Når det gjelder gull og sølv, høres det jo ut som at gulldetaljen er såpass liten at det ikke gjør noe om man bruker sølvsmykker/tilbehør. Min angst for å kombinere gull og sølv gjelder egentlig mest et og samme smykke med innslag av begge metaller. Å ha f.eks. sølvøredobber selv om man skulle ha en giftering i gull, er virkelig ingen krise. Men et halssmykke med annenhver detalj i gull og sølv, det skurrer for meg. Konklusjonen blir: Bruk øredobber til brillene dine, og gi beng i om de er i sølv. Det går fint!

mvh
Glamourbibliotekaren.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gifteringen min har hvitt gull på oversiden og gult gull på undersiden, på en slik måte at det gylne vises fra sidene. På den måte åpner ringen opp for andre smykker både i sølv/hvitt gull og gult gull. Jeg synes også at enkelte klokker kombinerer hvitt og gult metall på en fin måte, spesilet hvis det gule metallet er mest som en effekt eller kontrast til det hvite. Men jeg er enig i at kombinasjonen sølvsmykker og gult gull smykker ofte er uheldig.
Det samme gjelder vel her som ellers; regler har ikke absolutt gyldighet. Stol heller på intuisjonen - føles noe bra er det som regel bra!

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, intuisjon er bedre enn regler, helt klart. Man må stole på egen smak også, og stå for det man liker! :)

Anonym sa...

Jeg synes faktisk det kan være veldig fint å blande gull og sølv/hvitt gull i armbånd feks. Har man 2-3 smale armbånd noen i gull og noen i sølv blir det veldig pent.

Den ultimate kombinasjonen så jeg en gang på en dame som hadde et Cartier Love armbånd i gult gull og et i hvitt gull. Utrolig flott og elegant.

Men som glamourbibliotekaren er jeg skeptisk til å blande gull og sølv i samme smykket.

Imidlertid sa...

Tusen takk, glambibliotekaren!

Glamourbibliotekaren sa...

Ingeniør: Ja, det er vanskelig å si noe generelt om dette egentlig, for av og til funker det, av og til ikke.

Strekker: Ingen årsak! :)

Populære innlegg