torsdag, juli 05, 2007

Noen som husker disse to?


"Tropical Heat" er en light krim-serie som gikk på TV2 sommeren 1994, hver kveld - man rakk akkurat å komme hjem etter kveldsbadet, stikke innom bensinstasjonen på vei hjem og kjøpe en Twix-is (som man alltid ble kvalm av, men glemte det til neste gang) som man trøkket i seg under den svært lange introen til serien (digresjon: introene til dagens tv-serier er fra 5-20 sekunder, for tolv-femten år siden var de på minst to minutter...!)

Nick Slaughter, eks-politimann, var den sjarmerende privatdetektiven med sans for lettkledde damer, og Silvie Girard var hans glamorøse og småstrenge kollega med skulderputer og brede belter og bluser og slacks, som ble oppgitt av alle damehistoriene som kom i veien for krimsakene som skulle løses. Også har vi en sidekick, nemlig en australsk cabanaboy/bartender med Kikki Danielsson-frisyre.

Jeg fikk tak i første sesong på dvd forleden, til en svært billig penge. Kalkun-warning!! Dialogen er svært påtatt, Nick Slaughter er dobbel i alt han sier når han snakker med vakre kvinner, og slåss-scenene minner om Batman-serien fra 1966 (det mangler bare "ka-POW!"-tegningene på skjermen). Kjempemorsomt!


Kikki Danielssons evil twin

11 kommentarer:

Bokomaten.. sa...

Underbart! Jag minns den! Tyckte den var dålig redan då, men var lite facinerad av att tjejen inte var blond, supersmal och gick i bikini hela tiden.:)

Glamourbibliotekaren sa...

Nemlig, hun var smart og velkledd (øøh..) - respect!! :-D

Anonym sa...

Oj, nå kom jeg på en tv-serie som gikk i omtrent samme tidsrom, med samme setting og innhold: Silke! Eller Silkstockings kanskje?! Det var vel tilsvarende cheesy!

Glamourbibliotekaren sa...

Silke, ja. Silk Stalkings het den på engelsk. Supercheesy den også.

Anonym sa...

For ikke å snakke om "Böllen og blondinen" (Moonlighting(?)) med Bruce Willis og Cybil Shepard. "Par i Brott" på svensk!

Glamourbibliotekaren sa...

"Some walk by-y niiiight, Sooooome fly by day, Nothing could change you, Set and sure of the waaaay..." - Al Jarreaus låt "moonlightning" som var intro til Bøllen og Blondinen. Herlig! :) Cybil Shepards asymmetriske sølvblå kjoler med én pufferm..

Anonym sa...

ÅÅÅÅ!
Jeg vil også ha! Hvor fikk du tak i den?
Jeg så den serien en sommer jeg var på hytta, hver kveld etter kveldsbadet i innsjøen. Så "Tropical Heat" er skikkelig sommer for meg.

Glamourbibliotekaren sa...

Siri: Jeg fikk tak i både den og Silk Stalkings via Amazon Marketplace. Kjempebillig! En eller annen nettbutikk som selger via Amazon, altså. Husker ikke hvem, men søk og du vil finne!

Anonym sa...

Fantastisk. Frem fra glemselen, Slakter-Nick! Jeg tror jeg syntes han var kjekk, tross hestehalen. Husker bungalowen han hadde kontor i. Og hennes klassiske rødhåret-grønnkjolet-look.

Må kanskje inn og titte på Amazone selv!

Glamourbibliotekaren sa...

Dagros: Ja, TROSS hestehalen, viktig poeng! Den hestehalen bar preg av at det skjulte seg en hockeyfrisyre (Verdalsfrisyre) under.. for den var altfor høyt oppe på bakhodet, og det krevde mye stylingprodukter for å få "panneluggen" til å ligge bakover, det er helt tydelig. Men kjekk var han jo! :) Selv om han alltid gikk i åpen hawaiiskjorte og bar overkropp... eew..

Anonym sa...

Tropical heat ja, det var en kjempekoselig serie og at vi kunne se den hver kveld var herlig,utpå satte vi oss ned og koste oss med serien, glemmer ikke den sommeren. Det gikk noen episoder senere, men det var så sent på kvelden/natta at det var umulig å se den. Skulle ønske den ble sendt i reprise.Det var noe magisk over den første sommeren med TV2, ble så kjent med programmene som gikk flere ganger i uka, for hadde vel ikke så mange program å velge i.
Casablanca med Rune Lartsen og Tor Endresen var også herlig, hvorfor blir det ikke sendt i reprise? Mange fikk ikke sett det for hadde ikke som vane å se TV2 ennå.

Populære innlegg