torsdag, august 30, 2007

Dagens glamourtips: La Bohème


Foto: Erik Berg, copyright Den norske opera

Nå i høst er det altså siste sjanse til å høre Puccini i folketeatret på Youngstorget. Til neste år flytter jo operaen inn i eget hus, hurra! Litt vemodig å ikke skulle sette fast hælene i brosteinene på Youngstorget mens man løper i frykt for å ikke rekke forestillingen (i operaen må man være presis for å komme inn - der er det ikke et kvarter med reklamer først), stå i milelang kø på toalettene eller for å kjøpe juice i pausen (som man ikke rekker å drikke før neste akt begynner), eller sitte trangt øverst på balkong og plage en gammel dame i og med at hun må reise seg hver gang man skal gå forbi (for hun går jo ikke ut av salen i pausen). Den gamle operaen har sin sjarm, så jeg skal gå så ofte jeg kan i høst. Starting tomorrow:

La Bohème. Puccinis kanskje vakreste opera. Og sørgeligste? Dog feller jeg tårer under Tosca, Madame Butterfly og Manon Lescaut også. Vannfast mascara og kleenex i veska er obligatorisk uansett.

Operaen slår forøvrig til med
nybegynnerkurs i denne forbindelse. Jeg har sjekket litt, og i går var det fremdeles ledige billetter til morgendagen. (17. september, den andre "kursdagen", var utsolgt.) Man får kjøpt en bra billett til 200 - et varp - og man får en liten innføring i La Bohème og hvorfor den er et så bra eksempel på en klassisk opera. Ring nå! Og er det ikke ledige kursbilletter igjen, finnes det sikkert vanlige billetter å få til alle forestillingene. Har man is i magen, kan man møte opp to timer før forestilling en dag og få tilnærmet halv pris. Eller man kan gjøre som meg - kjøpe ordinære billetter men med obos-rabatt! Den vises forøvrig fire dager i september også.

7 kommentarer:

Bokomaten.. sa...

Oh, jag älskar Puccini!! Lipar som en fontän varje gång jag med. Har sett La Bohéme två ggr i Sverige och är en sådan reaktionär.. Jag vill inte ha några morderniseringar, jag vill att det ska va som det ska va..:) Ialf inte utan motivering. Min dröm är att se Puccini (vilken som helst) som utomhusopera i Italien en sommar. MMmm... Hoppas du får trevligt imorgon!

Anonym sa...

Nå er billettene utsolgt, dessverre - men jeg slo like godt til og kjøpte ordinære billetter! Takk for stadige inspirerende snutter i bloggen din!

Glamourbibliotekaren sa...

Bokomaten: Italia må være perfekt location! :)

Anonym: Jeg kjøpte også ordinære billetter da jeg ikke er noen nybegynner, og jeg vil jo ikke ta opp plasser som andre kunne ha glede av på kurset :) Bra tilbud fra operaen er det virkelig - håper de gjør flere slike framstøt for å rekruttere nye musikkelskere.

Anonym sa...

For en genial ide med sånn kurs! Skulle ønske de hadde sånt på teater også - etter forestilling f.eks. hadde det vært interessant dersom regissøren forklarte litt om oppsetninga. Eller kanskje før, for ikke å bryte stemninga? Eller... Hm.

Glamourbibliotekaren sa...

Absolutt; jeg tror faktisk det er sånn av og til her. Operaen pleier i allefall å ha en slags innledning for den som vil, om man møter opp tidligere. Tror det er en fordel at man tar det på forhånd. Jeg lærte en gang av komponisten Ketil Vea at når man forlater en sal etter en konsert eller annen oppsetning, skal man være stille og ikke brøle ut hva man syntes. Man skal respektere de andre i publikum og holde det for seg selv, også fordi man trenger tid til å fordøye det. Problemet er bare at de færreste tenker sånn, haha.

Anonym sa...

Jeg operadebuterer i kveld!
De rabatterte billettene var utsolgte, men den snille damen i skranken ga oss studentpris (på tross av vår innrømmelse om at det nok er noen år siden vi var studenter).

Glamourbibliotekaren sa...

Oi, kanskje verdt å prøve en gang? :)

Populære innlegg