mandag, august 20, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Grønn te


Hei
Du skriver stadig om te, og siden grønn te har masse helsebringende egenskaper som sikkert gir en glamorøs effekt, så har jeg et spørsmål til deg. Vet du om noen gode grønne teer som man får kjøpt i pose? Jeg er tilhenger av Twinings grønne teer med Mint og Orient-smak, men mannen min deler ikke helt den samme entusiasmen. Han liker dog grønn te. På jobben har vi en tekoker, og har tenkt å prøve å lage grønn te som et alternativ til automatkaffe. Det er her te-poser kommer inn i bildet, siden det er enklere enn å styre med løs te i en litt hektisk hverdag. De pose-teene som er å få kjøpt i vanlige dagligvarebutikker er gjerne for bitre. Har du eller de andre leserne noen tips om hvor man får tak i mild grønn te i poser?

Hilsen
Kaisa


Hei! Helsebringende egenskaper med glamorøs effekt; bra formulert!
Jeg liker godt den grønne Tchae Orient fra Lipton - det er kanskje den du refererer til? Ellers er denne veldig god. Twinings sine er hakket bitrere, men jeg har blitt veldig glad i deres grønne te med eple, grønn te med jasmin, og Earl Green / Earl Grey Green Tea. Et merke som er vanlig i Sverige men som bare selges på enkelte helsekostbutikker i Norge, er Friggs. De har en grønn te med vanilje som er kjempegod, og en med ingefær og sitron. Gå på oppdagelsesferd i helsekostbutikkene, de har så mange gode teer!

Også lurer jeg på om enkelte grønnsaksbutikker kan selge disse. Jeg mener å ha sett det i allefall.

Lykke til i jakten!
mvh Glamourbibliotekaren

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Enig i at den grønne te i dagligvarebutikkene er for bitter. Jeg drikker mye te og den jeg foretrekker er grønn sencha fra Le palais des thes i Vibes gate på Majorstua. Den er nydelig. Finnes i lekre teposer eller løsvekt. Det må nevnes at deres hvite te, Silver needles, også er veldig god. Den er forøvrig svært dyr, men en gang i blant når man skal unne seg noe ekstra er denne perfekt.

Glamourbibliotekaren sa...

Enig i at de grønne teene fra Le Palais des Thés er gode, men de blir nokså dyre når man skal storforbruke :)

Anonym sa...

Tips: Terje Håkonsens nye økologiske cafe Korn på Bygdøy selger tre forskjellige typer i pakker til rundt 30 kr for 10 - 15 poser. Alle typene er kjempegode!

Glamourbibliotekaren sa...

Bra tips, takk!

Rosépikene sa...

Anbefaler te på Helios butikkene. Der har de bra utvalg av grønn te og annen koffeinfri te. Jeg liker beste Khoisan Tea - Økologisk Rooibos Te se http://www.khoisantea.com/

Anonym sa...

HUSK endelig at man ikke skal ha teen i vannet før temperaturen er nede på rundt 80-90 grader... Mange liker ikke grønn te pga den bitre smaken, men det kan være fordi de "dreper" den med kokende vann...!!

Glamourbibliotekaren sa...

ja, også kanskje den trekker for lenge. De fleste teer blir bitre da. Jeg må innrømme at jeg sjelden finner grønn te bitter.

Anonym sa...

Takk for alle tips!
Har en grønn te i løsvekt fra Palais de Thes, men var ikke klar over at de også har i poser. Skal se om jeg rekker innom der på onsdag.
Skal også kikke innom Helios og tilsvarende.
Det med 80 C på vannet, da skal vannet ha vært kokt opp, ikke sant?

Glamourbibliotekaren sa...

Japp! Du koker den opp, heller den i kopp eller kanne, og venter en stund før du har i teen. Stikk innom den Røtter-butikken på Sankthanshaugen som jeg nevnte i en tidligere post - MASSE te!

Anonym sa...

Så har du Yogi-te og også London Fruit and Herb-company som har mange varianter av grønn te og urte-te. Disse fåes både på helsekost, og her i Trondheim også på Smart Club.
Om den sunne effekten av grønn te, sies det mye forskjellig. Den inneholder også stoffer som holder deg våken, og bør sånn sett kun drikkes til frokost. Så kan man ta ulike urte-teer utover dagen.
Tips for å unngå bitter smak: trekk teen kun kort tid, og ikke klem teposen, men kun ta den opp av vannet og kast den.

Glamourbibliotekaren sa...

Anna Lovinda! Nice to see you! :)

Anonym sa...

Vil bare tipse om nettbutikk som snart åpner: tehagen.no. Samme te vil også komme i helsekostbutikker samt delikatesser (gutta på haugen bl. annet). Utvalget kan ses på tea.dk enn så lenge. Dette er super kvalitet! Jeg har bestilt fra Danmark noen ganger, og syns det er på tide de kommer til Norge.

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for tipset!

Anonym sa...

Må igjen tipse om lokalbutikken her. http://www.taras.no/

De sender til hele landet!

Anonym sa...

Min favoritt for tiden, er å blande grønn te med rød te. Twinings sin grønne te med sitron sammen med rooibush med vanilje (sistnevnte kjøpt på Lidl, av alle steder...) Jeg synes grønn te ofte blir litt bitter, og rød te for søt. Blandingen av dem blir perfekt!

Populære innlegg