tirsdag, august 21, 2007

Glamourspørsmål fra lesere: Antrekk til høstbryllup

Den siste måneden har jeg fått tre glamourspørsmål om høstbryllup; underforstått: Kaldere vær, ikke sommer, men heller ikke vinterantrekk. En løsning kan jo være å beholde sommerkjolene, men bruke strømper og en liten bolero (så slipper man sjalene som legger seg oppi maten og er en pest og en plage...), eller en veldig pen cardigan. Det kommer litt an på dresskoden. Man vil kanskje ha litt andre farger om høsten, ikke så pastellfargede som om sommeren. Det er vanskelig å gi et veldig konkret svar på disse spørsmålene, men jeg legger herved ut noen bilder som kan være til inspirasjon.


Mørkeblå kjole med korte og litt flagrende ermer fra Betsey Johnson - slipper noe ekstra over skuldrene. Pene sko, en matchende veske, løst oppsatt hår og lange øredobber - eller små øredobber og et fint halskjede.


Lavendelfarget chiffonkjole fra Vera Wang. Denne bør man ikke dekke til med en cardigan hele kvelden, så den passer best i brylluper med noenlunde bra temperatur. Den er ikke altfor "naken" - den går nesten helt ned til gulvet, og skulderstroppene er relativt brede. Utslått langt hår med bølger, og minimalt med smykker - detaljene i kjolen er egentlig nok. Test også hvordan håret blir oppsatt; det kan hende det blir enda finere.


En litt flagrende og romantisk ferskenfarget sak fra Lotta Stensson passer godt på tidlig høst i allefall. Mørkebrunt tilbehør.


Vil man ha noe helt annet, kan man gå for mønster og sterke farger a la denne kjolen fra Nieves Lavi. Ikke for den som vil være anonym.


Eller rett og slett en helt standard klassiker fra A.B.S. - satengkjole i korallrosa, forsåvidt Audrey Hepburn-fasong, men med et snev av åttitall.

Håper noe av dette kan inspirere til å finne bryllupsantrekkene deres!

mvh
Glamourbibliotekaren

8 kommentarer:

Anonym sa...

AV disse er lavendelfarget chiffonkjole fra Vera Wang min definitive favoritt. Den var kjempefin!

nyeLESEFRØ sa...

jeg heier på disse antrekkene, men så har det seg sånn at jeg er blitt fortalt at kjolene i et bryllup må i hvert fall være til over knærne. sånne regler er tull og tøys spør du meg, men man vil jo ikke skuffe bruden heller.

hvem i alle dager er det som vil gå med en fotsid kjole?! med mindre det er den fra vera wang da selvfølgelig! nydlig

Glamourbibliotekaren sa...

Den bruden som henger seg opp i sånt, kommer til å få sammenbrudd før bryllupet - det er jo så mye annet og viktigere å tenke på enn skjørtelengde... Den regelen har jeg aldri hørt før. Man behøver jo ikke å ha MINIskjørt akkurat, men knelange kjoler er da helt vanlig i bryllup. Fotside også, for den del :)

nyeLESEFRØ sa...

ja ikke sant! det blir nok lårkort for min del. og hvis det forårsaker et sammenbrudd, regner jeg det som en del av underholdningen..

fotsid er flott det altså, men lite anvennelig i andre anledninger enn til nettopp bryllup.. og budsjettet mitt tillater nok kun anskaffelser av flerbrukskjoler.

Glamourbibliotekaren sa...

En annen ting er jo at bruden slett ikke legger merke til hva alle har på seg :) Jeg ante ikke hva mine venninner var iført før jeg så bildene etter bryllupet. Det er så mye annet å fokusere på, man glemmer slike ting :)

bigmouth sa...

godt å høre! da trenger jeg ikke være bekymret over å være ukorrekt antrukket!

-bigmouth
thebigmouthstrikesagain.blogspot.com

Anonym sa...

jeg tror det med skjørtelengde henger igjen fra femtitallet. Da var det litt mer ekstreme tilstander på takt og tone... Nå tildags kler man seg jo mer etter motebildet og egen fasong ( ideelt sett ). Det henger vel også noe sammen med hva det er ansett som passende å være iført i en kirke, altså ikke nakne skuldre og knær

Anonym sa...

Den forste kjolen var virkelig enkel og nydelig. Og flerbruks (kan man be om mer? Utenom at det hadde vaert hyggelig om den passet lommeboka ogsaa ;-))
Er den aa finne i Norge, eller maa jeg til o-store utland??
(evt maa jeg lete etter en som ligner?)

Guro

Populære innlegg