lørdag, september 29, 2007

Avocadosalat


Denne helga er det 16 år siden jeg ble vegetarianer, og på mandag er det verdens vegetardag (faktisk uten sammenheng). Derfor deler jeg noen oppskrifter med mine kjære lesere disse dagene - og nå har turen kommet til noe av det beste jeg vet:


Enkel avocadosalat

*Moden avocado i biter - den skal være myk, gjerne så myk at skallet løsner uten problemer
*Litt ruccola hakkes opp
*Koriander i mengder drysses på
*En halv sitron skvises over det hele.

Det geniale med sitron, er at den har en slags salt-funksjon (og erstatter derfor saltet, noe som er både vel og bra).

Dette er himmelsk, dere!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Kjære Glambibl - gratulerer med jubileet! Jeg er ikke fullblods vegetarianer, men har de siste årene redusert familiens kjøttintak med 75% og har erstattet det med mer grønnsaker og fisk. Vi spiser rene vegetarretter jevnlig, og dette er en av favorittene, enkel å lage, men tar tid:

Vegetarlasagne:
1 stor aubergine
Lasagneplater
8-10 store tomater
250 g mozzarella
Basilikum (helst grønn og fresk, men her har jeg ofte jukset)
Salt, pepper
Olivenolje

Stekes i ildfast form 1t 15 min på 180 grader (obs, litt usikker på tempen…ikke lavere iallefall)

Skjær auberginen i cm-tykke skiver. Salt skivene raust, og legg dem i en haug under press 30 min (under en skjærefjøl el. lign), for å få ut overskudd av vann. Skyll saltet bort og tørk av vannet. Fres skivene raskt på panne med litt olje. Bygg deretter opp lasagnen lagvis aubergine – lasagneplater - tomatskiver – ost – salt – pepper – basilikum. Jeg pleier å få til 3 lag. Avslutt med ost på toppen.

Serveres med salat på siden.
Veldig god! Nok til 3 venninner, men har man en sulten mann er det bare nok til dere to.

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for oppskrift! Jeg er veldig glad i veggislasagne, men har aldri tenkt på å bruke aubergine! Bra tips.

Anonym sa...

16 år siden du ble veggis? Det må vel bli første året på videregående det da...? Hva var det som fikk deg til å bestemme deg for å bli vegetarianer?

Anonym sa...

Hva bruker du da, kjære glamourbibliotekar?

Anonym sa...

kjære glamourbibliotekar,

jeg slutter meg til dine andere lesere og gratulerer til din vegetarianer-årsdag!!! jeg selv er vegetarianer siden 1997 og veganer siden 2001 og hvis dere trenger nye ideer eller oppskrifter må dere bare spørre: jeg gleder meg hver gang når jeg kan dele so fine lekkre retter med dere!!!

Min favoritt om høsten: gresskarlasagne!

Glamourbibliotekaren sa...

Wannabe: Jeg hadde tenkt på det i flere år, ettersom jeg aldri har vært glad i kjøtt. Men det var nok kafeteriamaten nettopp på videregående som vippet meg over, halvannen måned inn i førstegym.. Særlig restepizzaen. Ugh!

Fruen: Paprika, løk, ananas, cottage cheese, spinat, oliven, purre, masse masse tomater.. Egentlig litt av hvert, avhengig av hva jeg har for hånden. Neste gang: Auberginer! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Antares: oi, det høres spennende ut! Gresskar er ikke så vanlig i Norge, men man får tak i det noen steder. Del gjerne oppskriften med oss!

Anonym sa...

Tror en utfordring når vi ikke-vegetarianere skal lage veggismiddag er at vi lett henger oss opp i hvordan en kan erstatte kjøttet, framfor å tenke vegetarisk "fra bunnen av". Jeg har eksperimentert litt med Linsagne, men fikk noen bra tips til variasjon her nå:-) Noen som har en bra og enkel oppskrift på falaffel da?

Glamourbibliotekaren sa...

Fruen: Da jeg var på jobbseminar i fjor, fikk jeg servert varm middag tre dager - og hver gang fikk jeg soya-varianten av det de andre spiste. Soya-kylling, soya-biff osv. Det passer kanskje for noen, men mange veggiser synes alt som minner om kjøtt er ekkelt, så derfor kan det bli litt mot sin hensikt å erstatte kjøtt på den måten i allefall. Soyapølser og sånt, uugh. :-D Men dette er det sikkert delte meninger om.

Anonym sa...

Kommentar till det med "köttersättning": Efter ca 20 år som veggis blev jag väldigt less på de otroligaste saker man kunde bli serverad... Tex stekt, panerad kålrot istället för schnitsel. Hm, skumt. Därför gav jag lite upp, även om jag äter mycket veg-mat.

Lev gott!

Olivia

Populære innlegg