søndag, november 11, 2007

Å svare på spørsmål passer bra på en daff søndag.


En skikkelig slackerdag sammen med Glamourgemalen og tv-serier på dvd og kakerester fra familiebesøk i går, pysjamasen er fremdeles på klokka halv fem. Ut en liten tur for å hente take-out og hamstre parafin til ovnen, med lua godt nedover ørene for å skjule den intense bad hair day'en. Og der setter jeg strek for spørretimen, og begynner på den vanskelige oppgaven å svare på spørsmålene:

Mari sa...
Hva er din favorittbutikk i Oslo? Og i andre byer?
*Jeg shopper ikke så ofte i Oslo, men jeg liker musikkbutikken Aktiv Klassisk og Gimle Parfymeri veldig godt. I andre byer.. Det er så mange. Anthropologie, obviously.. og alle de små platebutikkene i New York. COW i Stockholm. Fnac i Paris. Agatha i Paris. Takashimaya og Brooklyn Industries i New York. C.O.Bigelow og L'Artisan-butikken i SoHo. HMV i London. Apotekene i Firenze. Osv osv.

Anonym sa...
Hvordan begynte du å blogge?
*Jeg hadde en Glamourbibliotekar-webside som jeg laget i 2000 der jeg gjorde all html og Perl selv, men det ble for tidkrevende, så jeg la den på is. For snart tre år siden begynte jeg å fundere på bloggmediet, og plutselig forstod jeg at det var perfekt for meg - både fordi man slipper å programmere selv, og fordi det baserer seg mye på interaktivitet.

Heidi sa...
Hva er den beste Audrey Hepburn-biografien (baade tekst og bildemateriale)?
Og hvordan gaar man frem for aa bygge opp en Bach-samling (jeg liker ofte historisk korrekte innspillinger, men er ogsaa interessert i mer idiosynkratiske tolkninger)?

*Jeg synes det er mange gode Audrey-bøker, men liker kanskje aller best den som er skrevet av hennes sønn Sean Hepburn Ferrer. "How to be lovely" er også fin. Og "Audrey style".
Når det gjelder Bach-samling kunne jeg ha skrevet side opp og side ned om det, men anbefaler deg å kjøpe en klassisk musikk-guide hvor du får tips til de beste innspillingene av de ulike verkene. Enten Gramophone sin, eller Penguin-guiden. Begge kan bestilles på nettet (Gramophones hjemmeside eller Amazon). Men her er noen anbefalinger å begynne med:
*John Eliot Gardiners kantate-innspillinger (Soli Deo Gloria)
*Glenn Goulds innspillinger av pianomusikken (Sony)
*Cellosuitene med f.eks. Pierre Fournier eller Yo-Yo Ma
*Triosonater og annen kammermusikk utgitt på Harmonia Mundi
Bare mail meg om du vil ha flere tips!

Anonym sa...
Hvis du skulle velge ETT plagg, EN parfyme og ETT par sko...
*Ett plagg: Brudekjolen min... En parfyme: Coco Chanel. Ett par sko: Mine svarte retro-adidas er i allefall de mest slitte og velbrukte jeg har.

Jussjente sa...
Hva er de tre yndlingsbøkene dine og hvorfor?
*Vanskelig. Jeg liker klassikere som Jane Austens Pride&Prejudice, Ole Lund Kirkegaards barnebøker, Paul Austers romaner, Woody Allens "noveller"... kan ikke velge tre. Men Oscar Wildes "Picture of Dorian Gray" rager høyt der oppe. Og "Et livs musikk" av Andreï Makine. Og Vikram Seths "En egen musikk". (Relativt like titler, men ganske forskjellige romaner)

Randi sa...
Jeg lurte på hva som er grunnen til at du ikke spiser kjøtt? Er selv vegeterianer, men er jo mange grunner til at folk er det. Så hadde vært spennende å hørt din grunn.
*Jeg har aldri vært glad i kjøtt; har alltid følt at det var "feil" for meg å spise det, så da var det like greit å kutte det helt ut.

Månestråle sa...
Audrey - ingen over, ingen ved siden. Men hvis du likevel skulle nevne andre stil-ikon, f eks en for hvert tiår, hvem vil du velge?
Hva synes du om Caroline av Monaco?
Brahms symfonier: har du noen favoritt og evt. hvilken innspilling?
Din favorittroman, dette årtusen?

*Jeg liker også Grace Kelly, Julie Christie, Katharine Hepburn, Ingrid Bergman, Isabella Rossellini og mange mange flere. Caroline av Monaco var jo veldig vakker som ung - nå har jeg ikke sett bilder av henne på lenge.
Når det gjelder Brahms, er jeg aller mest glad i kammermusikken hans, men av symfoniene liker jeg godt den fjerde. Og Carlos Kleibers innspilling er den jeg valgte den gang jeg skulle kjøpe den. Favorittroman fra dette årtusen.. eh.. klarer ikke å velge!

Janne sa...
Dersom du fikk valget om å ha kroppen til en 25-åring og sinnet til en 80-åring, eller sinnet til en 25-åring og kroppen til en 80-åring - hva hadde du da valgt?
*Det kommer an på hvilken 25-åring og 80-åring det er snakk om! Jeg ville gjerne være sprek som en 25-åring og klok som en 80-åring. Samtidig vil jeg gjerne være ung til sinns når kroppen min er 80!

Susy Q sa...
Da lurer jeg på hvilken film som er din "all time favourite"?
*"Arthur" med Dudley Moore er nok den jeg har sett flest ganger. Den perfekte blanding av tidlig 80-tall, New York og Burt Bacharach. Samtidig er det mange andre filmer som har mer dybde.. jeg kan jo ikke velge bare én! Kan jeg si Ken Burns' "Jazz" - en musikkdokumentar på 12 episoder? Og alt av Woody Allen.

glampleieren sa...
Hva er din yndlingsfarge?
Hvorfor valgte du yrket som bibliotekar?
Hvordan begynte interessen for sminke og klær?
Hva var det som gjorde at du flyttet til Oslo? Jobb eller?

*Min yndlingsfarge er nok en slags blek flaskegrønn.. Min første jobb var som vikar på mitt lokale bibliotek (i nabohuset) da jeg var 14. Jeg fikk lånekort da jeg var 5, fordi jeg hadde lånt bøker på mine søstres kort siden jeg var 4. Biblioteket var min SFO... Så det var ganske logisk at jeg skulle ende opp som bibliotekar, selv om jeg ikke forstod det før jeg var 22 og søkte på høgskolen. Interesse for sminke og klær vet jeg ikke helt; min farmor var sydame og veldig opptatt av klær og kvalitet, hun sydde klær til meg og dukkene mine og hadde mange pene hansker og knapper og poser fulle av stoffrester, så jeg tror kanskje det kan ha noe med saken å gjøre. Men jeg var ikke opptatt av det i den grad at jeg brukte merkeklær eller sminke på skolen. Tverimot; jeg hadde kort hår og så ut som en gutt til jeg var 19. Og jeg flyttet til Oslo fordi jeg ville bo her - jeg har mye familie her, jeg var her i alle ferier i oppveksten, jeg fikk jobb og ville studere her, og kjæresten min skulle studere musikk her.

Anonym sa...
Har du fri hver fredag?
Er du gravid?

*Nei, og nei.

Glamourstudenten sa...
Hvilke spørsmål er det beste, og det verste du kunne fått her? Og hva er svarene på de?;)
*Det beste: Musikkspørsmål. Det verste: Fysikkspørsmål. Svarene? Hva var spørsmålene? hehe.

Anonym sa...
Hvor gammel er du?
*32 år!

Anonym sa...
Har du noen gallerier og små, relativt ukjente museer å anbefale i Oslo?
Noen favorittsteder å spasere i Oslos gater?
Hvor gammel er du egentlig?;) (her er det lov å redigere..)
Går du til hudpleie/massasje o.l jevnlig, og i såfall, har du noen steder å anbefale?
Har du et bra pudder og en bra foundation å anbefale, som ikke er for dyrt?
Ok. Nå gir jeg meg. Jeg digger deg og jeg elsker bloggen din! Du fortjener all ros du får! Er virkelig imponert, og har vist den til alle interesserte venninner:)

*Oi, ingen konkrete gallerier, men sjekk Aften aften og ta en runde og støtt opp om dem alle! Ellers liker jeg Astrup Fearnley, dog er det ikke lite eller ukjent.. Favorittsteder å spasere: Grünerløkka, Briskeby, Tåsen i syrinblomstringa, Fagerborg i jasminblomstringa.. Sankthanshaugen... Frogner, Kampen, marka. Ullevål Hageby like før jul når det er mørkt ute og lys inne i husene. Jeg er stadig 32 år. Går ikke jevnlig til massasje og hudpleie, men skulle gjerne gått oftere. Sagene velværesenter er bra. Jeg liker MACs "blot"-pudder fordi det er helt transparent, og Chanels løspudder som også er transparent. Jeg bruker ikke foundation. Jeg misliker intenst produkter som forandrer hudfargen min eller som legger seg som et lag utenpå, så jeg bruker kun bittelitt pudder på nesa om den er blank. Men helst ingenting. Takk for fine ord!

Elisabeth sa...
Hva heter du egentlig?
Opplever du tidsklemma? Hvis ja: Hvordan takler du den?
Hvor møtte du mannen din? :-)

*Jeg heter ... Og jeg opplever nok ikke tidsklemma akkurat - jeg har god tid og nyter det til fulle. Jeg kan naturligvis bli stressa, men det er mest i forbindelse med jobb (for mye å gjøre, for lite tid). Mannen min møtte jeg gjennom vår felles lidenskap - musikk - og det var på skolen for 12 år siden.

Anonym sa...
Har du lys eller gyldenbrun hud? :-)
*Jeg har lys hud - jeg fikk et glimt av leggene mine i dagslys i dag, og det var et skremmende syn! Jeg er ikke så glad i å ligge langflat på stranden, ei heller er jeg begeistret for selvbruning eller solarium, så jeg er nok mer Snehvit enn Halle Berry.

Ane sa...
Hva liker du best å se på tv, og hva liker du minst?
*Liker best: Gode tv-serier (Arrested Development, My Name Is Earl, The Simpsons, Gilmore Girls, Heroes), musikkprogrammer (f.eks. Hovedscenen på nrk2), interessante dokumentarer om alt fra kunst til naturfenomener, filmer. Og nostalgiske serier som Dynastiet, Fame - og ikke minst - Love Boat! Dessuten ler jeg alltid av Steve Urkel, men det er jeg visst alene om. David Letterman er forøvrig min helt; jeg kan aldri tilgi NRK for at de sluttet å sende Late Show.
Liker minst: Idol og Beat for Beat gir meg gysninger, reality-tv får jeg hetta av, men noe av det verste jeg har sett på lenge, må være TV3s egenproduserte programmer om kjendis-sladder og mote. (Introer som "Alle norske jenter elsker smykker - jeg gjør i allefall det" er vanskelig å overgå!)

Julia sa...
Hvordan spiser du: drikker du før/etter eller under måltidet og spiser du det beste først eller blander du alt?
*Jeg blander alt og drikker vann før, under og etter!

Takk for alle spørsmål! Dette var morsomt, og bør gjentas med jevne mellomrom!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for alt du gir av deg selv! Sunn balanse mellom åpenhet og diskresjon her :-)

Jeg tenkte du hadde lys hud, for jeg har nylig kjøpt Benefit Dandelion (rouge) etter anbefaling fra siden din, og den er ganske lys. Jeg har sånn midt-i-mellom hud. Ikke veldig gylden, ikke veldig blek. Rougen gir ikke masse farge på meg, men gjør huden min mattere/glattere og tilfører en slags lys friskhet :-) Fint produkt!

Ha en fin kveld, snille glamourbibliotekar!

(Kan vi følge opp med et og et annet spørsmål her - om vi kommer på noe mer?)

Glamourbibliotekaren sa...

Aha. Dandelion beskrives egentlig som et slags pudder og ikke som en rouge/blush, så da har du nok oppnådd den effekten som er meningen å få! På meg er den en svak, svak blush.

Bare kom med flere spørsmål - eller du kan samle opp noen for å bombardere meg med under neste spørretime. Kanskje jeg skulle gjøre det til en regelmessig greie... det var morsomt å vri hjernen litt!

Anonym sa...

Jeg satt på fredag kveld og leste meg gjennom blogginnleggene dine - og så kjøpte jeg MAC "untitled" på lørdag. Hvis alle tipsene dine fungerer like bra, så er det helt fantastisk! Takk!

Glamourbibliotekaren sa...

Trine: Bra du liker Untitled! husk: Less is more. Tar man på for mye, blir den litt stripete. Ellers kan jeg jo ikke garantere at det jeg skriver om passer for alle; men det passer bra for MEG i allefall :)

Anonym sa...

Dette var morsomt å lese!
Nå fikk jeg svar på en del spørsmål - bl.a hvordan din interesse for sminke, klær og parfyme oppstod.
Dette har jeg lurt veldig på, nettopp fordi som du selv sier så var du ganske gutteaktig da du var yngre. Dog var det jo litt eksperimentering med mintgrønn Debbie øyenskygge innimellom ;)

Glamourbibliotekaren sa...

Tomboy"stilen" var nok en protest mot alle puddelpermanenter og fjortistendenser rundt meg, ja :) Mintgrønn Debbie-skygge kan jeg ikke huske, derimot husker en rosa Dolly-leppestift som jeg gjerne skulle hatt kloa i nå...

Anonym sa...

Øy! Ikke mobb puddelpermaneneten min! (Jeg er forøvrig permanentfri nå da)

Populære innlegg