fredag, januar 11, 2008

Glamorøs fredag


God morgen! En fullstendig tom dag - for ikke å si helg - ligger foran meg. Null faste planer. Jeg skal benytte anledningen til å lese mye! Bøker og aviser. Og høre på musikk og radio.

Dagens parfyme: "George Sand" fra Maitre Parfumeur et Gantier.
Dagens te: En kenyansk svart kruttsterk sak som jeg av erfaring ikke skal drikke sent på kvelden mer. Derimot er den en oppkvikker på morgenkvisten.
Dagens innkjøp: Det blir nok tulipaner, ja.


Hva med dere, mine kjære trofaste?

36 kommentarer:

Anonym sa...

Min glamourfredag: dinglete øredobber. I en alder av 25 år tok jeg endelig hull i ørene for noen måneder siden, og er fremdeles i tilvenningsfasen :)

Anonym sa...

I kveld er det nyttårsfest med jobb, med tema saloon / gambling. Glamourfaktoren kommer nok til å bli høyere da enn nå, men jeg stiller i knallrøde negler på jobb, i tillegg til en rød topp. :)
Plan for helgen: Bli kvitt juletreet, vi har bare latt det stå. (Fint med lys i stua om natten.) Ellers blir det å rydde en del andre ting, og slække.

Anonym sa...

Kunstutstilling! Vernissage på Astrup Fearnley kl 14 lørdag. Jeg venter meg mye av den.

Anonym sa...

Det hørtes ut som en fin helg, er imponert om du har parfyme på allrede, på en fridag!

Idag er det kontraktsmøte for leiligheten, så ikveld skal det feires med vin i glasset :)

Antrekket idag er mørkeblå jeans med høyt liv, blårutete bluse og beige ullkofte oppå for å holde varmen på et iskaldt kontor.

En fin helg ønskes alle :)

Glamourbibliotekaren sa...

Nina: Grattis! :)

Kaisa: Saloon som i Lucky Luke eller? :)

Bharfot: Takk for tipset!!

Lene: Det er nok ingen fridag! :) Jeg mente at dagen er tom etter arbeidstid.

Anonym sa...

Min glamourfredag: rød leppestift fra Guerlain, trang stripete genser og høye sorte støvler. Ser litt militant ut, egentlig. Skal straks ut for å kjøpe en cortado - jippi! Jeg er flink til å glede meg over små ting :)

Vurderer å stikke innom førsalg på Mulberry, men det er mest for å få kjøpt innmat til kalenderen min, ikke så mye annet der jeg må ha kjenner jeg.
Ellers består dagen av å rydde i kjøkkenskapet. Tror det blir take-away fra Alex Sushi til meg og mannen, og pannekaker til gullungen.

Ha en fin fredag!

Mari sa...

Dingleøredobber, mac sophisto på leppene, iris nobile fra aqua di parma i halsgropen samt en svart merinoullscardigan forgyller min dag. Dagen består ellers kun av studier, fordi jeg for øyeblikket skriver oppgaveformulering til diplomprosjektet mitt. Men i helgen blir det både middag med en venninne jeg ikke har sett på flere år, og kino med venninner jeg ser hver dag.

Britt Åse sa...

Ah! Glamorøs fredag er sannelig noe jeg har begynt å se fram til :).

Jeg er trøtt, men har da forsøkt å piffe opp litt med både mascara, rouge og leppestift. Bad hair day, dog.
For øvrig; litt dinglete øredobber i dypgrønn emalje, fiolett tunika, olabukser, svart jakke og sko.
Duft: "Dêlice" fra Cartier.

Helgen er full av planer om rydding og organisering i heimen (nytt år-nye muligheter), men først er det vinklubb med damene i aften.
Helgens innkjøp blir nok den digre tulipanbuketten. Jeg tenker kombi av skarp rosa og dyp lilla.

God helg!

Bokomaten.. sa...

Idag är det lila klänning, X-tinas parfym (och ja, den är god, fast det är en kändisparfym;) och ringar under ögonen efter en sömnlös vecka. Helgen skall firas med mycket sömn och med besök ifrån Stockholm. Troligtvis åker det mesta av julen ut också imorgon.:)

Anonym sa...

Jeg må si jeg er stor fan av glamourøs fredag! En ekstra inspirasjon til å pynte seg litt, eller fylle dagen med fine ting. Så langt har jeg bare kommet meg til en deilig kopp te for å døyve sår hals, men snart skal jeg ta på meg enkel kjole, høye støvletter og min nye grønne kåpe kjøpt på salg.Og parfyme - Covet fra SJP, julegave fra kjæresten. Tyngre enn Lovely, men passer godt nå om vinteren.Dagen skal fylles med litt jobbing hjemmenifra, blomsterkjøp på torget, og kanskje litt spaning på salg. Er på jakt etter den perfekte jeans - noen som har tips om en fin modell?
Ha en strålende helg alle sammen, og en spesiell hilsen til Glamourbibliotekaren, som gir meg masse inspirasjon og glede!

Anonym sa...

i dag er det sol! både jeg og huset er vasket og stelt og nå er det på tide med liten tur med valpen. lukter fantasia di fendi i dag - stor takk til frangrancenet- som skaffer ukurante parfymer.
og en ekstra glede for en mor - lommemannen er tatt!

Johanne sa...

Min glamourfredag innebærer blant annet myk kasjmirgenser, lekre indiske øredobber, Chanel Chance og soundtracket til den nye Dylan-filmen I'm not there. Det foreligger også klare planer om å hente hjem sushi etter jobb. I morgen: alle avisene, kaffe og latskap, og en riktig så flottesen 30-årsdag på kvelden. En ganske så lovende helg, med andre ord.

Anonym sa...

I dag har jeg planer om å overvære åpningen av årets europeiske kulturhovedstad. Åpningen skjer i Sandnes, hvor kongen og dronningen skal holde tale. Hva jeg skal ha på veit jeg ikke, men det skal hvertfall inneholde ull for orker ikke å stå ute å fryse. Resten av helgen skal jeg pakke til mandagens paristur:)

Anonym sa...

I dag blir det opprydding av kontoret så i den anledning er jeg iført høye ankelsko, trange jeans, en svart tunika, gullkjede fra Unika fått av min kjære og gulløreringer. Parfymen er Pure Poison fra Dior, som jeg fant bakerst i skapet. Etter jobb skal jeg booke time hos frisør, bruke opp gavekortet mitt på Steen&Strøm (har sett noen lekre gulløreringer fra Arene CPH)og forhåpentligvis se Om forlatelse på Gimle kino (hvis den ikke allerede er utsolgt).
Utover det har jeg ingen planer for helgen, og som min heltinne, Nina Simone sier:
It's a new dawn
It's a new day
It's a new life
For me
And Im feeling good

Bokomaten.. sa...

Kan meddela att vi är 3 tjejer på som infört fredagsglamour på jobbet här också. Än så länge är det bara jag som smäller på med klänning och läppstift varje gång, men humöret är ju det viktiga. En extrafin tröja kanske eller lite parfym om man inte annars har det. Det viktiga är att man känner sig lite mer glamourös än vanligt.

Anonym sa...

Endelig fredag! Jeg har røde negler (men skal på jobb i kaffebar, så vi får se hvor lenge det varer..), pene perler i ørene, nykrøllet hår og en gammel vinterslager på halsen, Cinema fra YSL. Sitter på min nye sofa og drikker Kusmi-te og hører på min favoritt-etude av Chopin, nummer 25.

Noen glass vin med en glamorøs operavenninne etter jobb, og kanskje et glass sprudlevann med min utkårede utover natten.

Ha en god glamorøs fredag!

Anonym sa...

Glamourfredag: Høygravid er ikke enkelt når en er i glamourhumør men har mammajeans, brune ridestøvler og brun ullgenser. Store blanke smykker og leppestift det får duge...

I dag kaster jeg ut julen og inn med masse nye vårblomster.

Ha en fin dag.

Glamourbibliotekaren sa...

Gullpels: Det er bra å glede seg over små ting! :)

Mdm Br: Mmm, fiiiin parfyme...

Britt Åse: klart man skal se fram til glamorøse fredager! ukas beste dag!

Bokomaten: Ringer under øynene her også. La oss bestemme her og nå at det er glamorøst! Ringer på fingre, ringer i ører, ringer under øynene. What's the difference? :)

Guri S: Hyggelig å kunne inspirere! Ha en fin dag med friske blomster og god te, og god bedring! :)

Sydamen: Fragrancenet ja - og Perfumebay også, noe av det samme opplegget.

Johanne: God helg! :)

Randi: God fornøyelse! Og ikke minst - god tur til Paris! (som forøvrig er en boktittel fra 80tallet av kari storækre.. alt man husker...)

lilo: Mmm, Gimle kino, et av mine favorittsteder på en fredag. Stikk innom parfymeriet om det er åpent, og prøv noen luksuriøse parfymer!

Bokomat igjen: Helt enig! Bra du får med deg dine kolleger!

Operastine: mmm, Chopin.. gleder meg til jeg kommer dit i samlinga mi! Er halvveis i Mendelssohn nå, så da er det ikke lenge igjen (i min kronologiske gjennomgang).

Butikkjenta: Jeg synes det høres riktig fint ut, jeg! :) God fredag!

Anonym sa...

Hei og hå! En deilig dag med sol! Må nok en tur til byen i ettermiddag, og nyte det!

Dagens parfyme: Aqua Cool av Nivea (ikke så mye svung i Nivea-labelen, men-men).

Dagens te: Ingefær og honning-te!

Dagens innkjøp: en rask sjekk av kontoen avslørte unaturlig mye penger, så mulighetene er legio ... hmm ... kanskje en togbillett til venner på Hamar?

Ha en fin dag!

Anonym sa...

Ang Saloon: arrangementet går av stabelen på Røde Mølle i Oslo, så ja, jeg tror det blir litt mer Lucky Luke enn Casino Royale, for å si det sånn. Jeg går i hvertfall for et antrekk inspirert av sparkepiker i Lucky Luke.

Anonym sa...

Det er så deilig å lese om den lille ekstra glamouren på fredager! Det har blitt mange av oss etterhvert, du har inspirert mange, glamourbibliotekar :-) litt gullsmykker her, coco mademoiselle på halsen og så skinner solen!!! Ha en strålende helg alle sammen.

Mari sa...

Ah, når jeg leser alle dere andre kommer jeg på at jeg har glemt parfyme i dag! Jeg som er et vanedyr og stort sett bare bruker én parfyme har derfor tydd til nødparfymen i kontorskuffen: En sånn Jean Paul-dame. Med resultatet at jeg innimellom snur meg for å se om det står noen bak ryggen min og dufter fremmed:)

Jeg har innviet ny prinsessematboks i dag, den blir fast følge på fredager.

Sand-skjørt i rosa og grått fiskebensmønster, brune strømper og brun genser, og et venninneheklet sjal i lilla mohair. En leppestift som jeg glemte hjemme... Og den jeg har på kontoret er brukket.

Så neste uke er det altså tid for påfyll av kontorskuffen!

God helg til alle, og takk til lilo for Nina Simone-sitatet. Jeg har lurt på hva den første "it's a new..." egentlig var...

Glamourbibliotekaren sa...

Spilliv: Jeg synes Niveas herredufter er fine! Kjør på! :)

Kaisa: Eller hva med Calamity Jane? :)

Anonym: Ja, det blir flere og flere - hurra! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Mari: Men så kler du jo signaturduften din ekstremt godt også da! Det skjørtet tror jeg forresten at jeg kjøpte for deg en gang i tiden. Dette, eller hur?

Mari sa...

The very one:) Et vellykket kjøp by proxy, eller hva man skal kalle det.

Forresten - helgas shoppingtips til Glamourbibliotekaren og alle andre er billige flybilletter til Finnmark!

Anonym sa...

Hei Guri, jeg har to favorittjeans, begge fra Levi's, det er 571 for oss med hofter og 481 for mer guttefasong. De er enkle, fine jeans, uten noe dilldall.Og så holder de jo i en evighet da! Har fremdeles mine gamle 501 fra 9.klasse!!!

Anonym sa...

I helgen skal jeg kose meg sammen med en søt 3-åring som elsker å kle seg ut som prinsesse og går i prinsessekjole hele dagen om hun får lov! :-)

Helene sa...

Jeg er og inspirert av glamorøs fredag! Men i dag hadde jeg en nedtur. En kollega av meg, som sitter svært nære, fortalte (diskret) at han får hodeverk av parfymen min. Også jeg som er en så ny bruker av parfyme at jeg har vært livredd for å ta på for mye.. :/ Den jeg bruker i dag, som han ble dårlig av, er Kenzo Amour. Noen som har vært borti noe lignende? Jeg er jo nå livredd for å ta på parfyme igjen. Alle andre jeg har spurt har ikke reagert på lukten, så jeg lurer på om det er han som er overfølsom?

Anonym sa...

Hei Helene! Det er nok dessverre slik at enkelte er mer ømfintlig for parfyme enn andre. Har noen av dem på arbeidsplassen min også! Selv hadde jeg store problemer på en tidligere arbeidsplass hvor damen på nabokontoret oste av vanilje. Ble kvalm og uvel, og måtte til slutt ta det opp med henne. Da viste det seg at hun brukte eterisk olje som parfyme...

Anonym sa...

Det er mange menn som misliker parfyme. Jeg går stadig med kompiser i byen, vi passerer en dame med parfyme, og de fnyser og rynker på nesa, sier æsj. Jeg spør om det er bare denne parfymen, men de svarer nei, parfyme er for sterkt, dere damer lukter da godt nok fra før. Nå kjenner jeg mest sånne litt rufsete emo-menn, så jeg vet ikke om det er en generell trend. Men selv har jeg nesten sluttet å bruke parfyme, kanskje bortsett fra bittelitt til fest.

Glamourbibliotekaren sa...

Noen parfymer er mer "provoserende" enn andre for de som er ømfintlige. Hvis man sitter i et kontorlandskap eller omgås mennesker stort sett hele dagen, er det sikkert lurt å velge en mildere parfyme for bruk på jobben (her er noen tips. Men jeg synes jo Kenzo amour er fin - du kan jo bruke den som kvelds/helgeparfyme! :) Eller ta på litt mindre. Én spray er ofte nok, eller spray litt i lufta og gå gjennom "skyen".

Det er mange som tar på altfor mye om morgenen, og dette kan være ubehagelig for andre - særlig om man sitter på en overfylt buss bare minutter etter parfymen er påført.

Jeg er heldig og har eget kontor, og har ikke fått noen klager fra kolleger så langt. Men jeg tar på ganske lite - en eller to sprayer. Så fråtser jeg heller når jeg kommer hjem. :)

Anonym sa...

Å, jeg liker glamorøse fredager mer og mer!! En kollega og jeg har innført fredagskaffe på kafé på vei hjem fra jobb. En deilig og myk start på helgen. I kveld blir det fyr på peisen og rødvin i glasset. God helg!

Helene sa...

Takk for tips. Jeg som ikke er vant med å bruke parfyme, synes ofte at selv en spray er for mye.. :) Bruker som regel teknikken med å spraYE i luften og gå gjennom. det er ikke bra med for mye.. :)
Men jeg skal benytte den aktuelle parfymen hjemme, og benytte en annen, mer diskret på jobb...

Anonym sa...

Parfyme er ofte et problem for mange av oss. Lider selv av migrene, som kan fremkalles av lukt. Sliter med å bruke parfyme selv, og blir ofte dårlig av parfyme på andre.

Kenzo Amour er en parfyme som jeg ikke tåler, kjøpte den i fjor, men måtte gi den bort til min søster. Som forøvrig har fått mange gode parfymer av meg... Jeg liker de jo, og ønsker så inderlig å lukte godt. Men det går bare ikke :(

Glamourbibliotekaren sa...

Trine: Fredagskaffe høres hyggelig ut!

Helene: Du kan jo eventuelt bruke litt parfyme-bodylotion på armene eller i nakken - det er en mildere variant, men sitter like lenge. Ikke så plagsomt for andre. Men ikke bruk den over hele kroppen som om det var en vanlig bodylotion! :-D

Anonym: Jeg har det sånn med enkelte veldig blomstrete parfymer, med mye jasmin og fioler i. Den røde klassiske fra D&G, og ikke minst nittitallets store Narcisse fra Chloé, får magen min til å vrenge seg.

Ingvild S L sa...

Min dag:
lakk regnstøvler, alpelue og Chanels Chance bak ørene,
på tur sammen med 3 herlige unger på biblioteket for å låne bøker til barnehagen.
Lånte mange herlige titler!
Må få inn "kultur-vettet" tidlig..!
God helg!

Populære innlegg