lørdag, februar 16, 2008

Genanse og verdighet : roman / Dag Solstad. - Oslo : Oktober, 1994. - 143 s.


Historien om Elias Rukla får meg til å sende en tanke til alle lærere jeg har hatt oppgjennom årene; en bønn om tilgivelse for at jeg og klassen min antagelig ikke bidro til å gjøre undervisningen særlig inspirerende for dem. Stakkars Rukla underviser i norsk på Fagerborg år ut og år inn, elevene kjeder vettet av seg, og en dag klikker det for han. Ikke i timen, men ute i skolegården. På et øyeblikk er alt forandret, og vi får et tilbakeblikk på livet hans fram til dette ene frikvarteret. Studietid, vennskapet med kameraten Johan, ekteskapet med den ubeskrivelig vakre Eva.

En moderne klassiker som jeg benyttet sjansen til å lese nå da bokbloggen Bookhouse Girls hadde tema "
norske klassikere".

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så inspirerende! Kjøpte selv "Genanse og verdighet" i forrige uke, gleder meg til å lese den, må bare avslutte Paul Austers "Book of Illusions" først. Har også akkurat kjøpt "Høytleseren" av Bernhard Schlink, etter at flere venner har skamrost denne romanen. Februar er lesetid......nå skal jeg rigge meg til med bok og et glass rødvin :)

Månestråle

Glamourbibliotekaren sa...

Haha, jeg stod med "book of illusions" i hånden denne uka og grublet... men endte opp med Vonnegut og Edgar Allan Poe istedet (ettersom jeg tenkte å lese de Austerbøkene jeg allerede har før jeg kjøper nye).

Populære innlegg