tirsdag, februar 19, 2008

Hvordan få en glamourbibliotekar på kroken (melding til alle plateselskap):


Når det kommer en plate fra selskapet Harmonia Mundi, som i utgangspunktet er Kong Midas i den klassiske verdenen, og platen har hvitt pappcover med maleriet "The Secret Garden" av ukrainske Nikolai Sergeyev (1903) - og den attpåtil inneholder en nydelig innspilling med sonater og annen musikk for cello av Saint-Saëns, deriblant "svanen"... Instant attraction. Nydelig vakkert både for øyne, ører og sjel.

Se, Hyperion (som også gjør alt til gull) har også en gang gitt ut en plate med dette maleriet som cover - med trioer av Glinka og Tsjajkovskij.

2 kommentarer:

Anonym sa...

For et fantastisk vakkert bilde.
Jeg er ikke kjent med dette albumet ettersom jeg er elendig på å huske navn(på musikere,malere,politikere, forfattere.. generellt alle de en bør huske navnet på) men jeg husker jeg spilte svanen på saksofon i 6 klasse eller noe slikt. Det er slik en nydelig melodi.

Bare et lite spørsmål. Blir du ikke litt skuffet og oppgitt av å se hvor mange som bryr seg om motestoffet ditt o.l. i forhold til de litt mer intelektuelle temaene du tar opp. Er selv veldig glad i bloggen din men merker at frustrasjonen kommer snikende når jeg leser kommentarene du får som gjerne er (for håpe jeg ikke fornærmer noen nå) litt tanketomme.

Glamourbibliotekaren sa...

For det første: Det er ikke så rart at du ikke har hørt denne platen; den er ganske fersk :)

For det andre: Det andre du spør om er egentlig et ganske omfattende emne. Jeg tror jeg må skrive en egen post om mine tanker omkring det. Følg med! :)

Populære innlegg