onsdag, mars 05, 2008

Fine plater i dag også

Så mange fine plater, så liten tid... Kammermusikk er virkelig noe av det beste jeg vet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Harmonia mundi....jeg synes det navnet er så fint. På et eller annet vis høres det så idyllisk ut! He, he...sånne ting kan en tidligere orgelprinsesse sitte og filosofere rundt.
Jeg har forresten en innspilling selv fra nevnte selskap. Mendelssohn også der; salme 42. Høres det kjent ut? ;-)

Glamourbibliotekaren sa...

Å guuuuud ja, den har jeg også!! Den er fin, men jeg synes kanskje ikke sopransolisten er helt 100%. Håper noen spiller den inn på nytt snart!

fru winther sa...

Det er et fint selskap.Harmonia Mundi, altså. Jeg har flere innspillinger derfra, blant annet en av Schuberts oktett (..og i hvilken toneart husker jeg jammen ikke, skrev han ikke bare èn,montro?), men den er helt skjønn. Det er den typen musikk som får meg til å ønske å sitte i en grønn, vakker hage, ved et rundt lite bord, sammen med hyggelig selskap og andre gjester som også sitter ved små runde bord, og rundt går kelnere i tradisjonell kelneruniform og med hvitt håndkle på armen og serverer te og små forsegjorte kaker. Og været er selvsagt alltid perfekt.Bier surrer, kvartetten spiller ikke èn sur tone... Ikke hjelper det at jeg oppdaget stykket på et tidspunkt da jeg var dødsforelsket i en cellist,heller....(jeg endte opp med en sivilingeniør i stedet.Men han har fin sangstemme).

fru winther sa...

Oktetten, selvsagt...

Glamourbibliotekaren sa...

Oi, det hørtes veldig "The great Gatsby" ut! :) såvidt jeg vet har han bare én oktett - i allefall bare én som er kjent. F-dur, d.803, om jeg ikke tar feil. Veldig fin.

Populære innlegg