mandag, mars 31, 2008

Rainy days and Mondays


Mandager har et ganske dårlig rykte, men det kan man gjøre noe med. Her kommer Glamourbibliotekarens tips til hvordan man skal takle å stå opp tidlig etter helgens dovne dager! (Elementært for mange av oss, men noen trenger kanskje en påminnelse allikevel):


  • Stå opp i god tid. Mange vil kanskje snooze litt ekstra, sove så lenge som mulig, men det er et poeng å ha god tid om morgenen så man våkner ordentlig før man skal jobbe. (Et kvarter ekstra med søvn hjelper sjelden, i allefall i mitt tilfelle.)
  • ...dermed får man litt ekstra tid i dusjen! Oppfriskende dusjsåpe med f.eks. sitrusduft funker fint.
  • Ordentlig frokost er viktig. Mat i magen = bra start på dagen.
  • Morgenavisen med tilhørende kaffe eller te så man vet hva som har skjedd i verden.
  • Også et lite innslag av glamour - øredobber eller leppestift eller et fint skjerf...
  • Er man fremdeles ikke våken, forsøk i den grad det er mulig å GÅ (eller sykle) til jobben. Både bil og kollektivtrafikk kan være en pain in the a$$ i rushtiden, men hvis man går, får man i gang blodomløpet og har kontroll på tiden.
  • Musikk hjelper på humøret. iPod er et must. Sørg for å spille mange fine låter, som f.eks. Feists "One Evening":


  • Og når man kommer til jobb: Ta det litt med ro, ta deg tid til å brygge en kopp te eller lage kaffe, og la arbeidsdagen begynne sakte men sikkert.

Voila!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det å gå hjelper veldig, også på humøret syns jeg. Hvis en bor for langt unna jobb til å gå hele veien, kan en gjøre som meg og hoppe av bussen et par holdesteder før en egentlig skal. Og bor du slik at du kan ta bussen til jobb, så vet du vel allerede at det er mye mer hyggelig å gå midt i morgenrushet hvis du har musikk i ørene. Kanskje du kommer fram før bilkøen v ditt tidlige stoppested også?:-)

Anonym sa...

Listeforslag:
Tips til gå-til-og-fra-jobb-musikk?

wine-fueled narcissism sa...

Ja! Enig med frøkna. Jeg savner en slik spilleliste på iPoden min. Og gjerne med noen klassiske innslag. Jeg setter stortsett på min favoritt, Buxtehudes "Ciacconna- Il mondo che gira" fra Alpha og trasker i vei, men jeg skulle ønske jeg klarte å spare den til litt andre anledninger. :)

Glamourbibliotekaren sa...

Jo, det kan jeg vel alltids gjøre! Musikk er dog så individuelt - men tips kommer jeg gjerne med. Sjekk også min musikkblogg ettersom jeg titt og ofte legger ut mine random-lister der.

Mari sa...

Alle tipsene er gode - men det står og faller på gjennomføringsevnen til punkt 1. Altså: Forlate senga. Jeg er ikke mester i det, men jeg har en plan om å kjøpe nytt batteri til den vekkerklokka som ikke har snooze.

Om jeg ikke er våken og i full vigør for lengst er det den gode stillheten som følger meg til jobb. Den kan inneholde både fuglesang, vindsus og sirener, og tankene ordner seg så viselig i hodet når de ikke gjetes.

Anonym sa...

jeg bruker ofte den siste halvtimen på fredag til å planlegge mandagenslik at jeg får en myk start på uka ved å ha en jobb å begynne med forholdsvis raskt. Og så har jeg søndagsrituale med å gå over klesskapet slik at alt er rent og strøket, knapper festet og sko pusset slik at jeg er klar for livet mandag morgen.

Humlesnurr sa...

Denne vakre bloggen inspirerer og jeg vil dele disse vakre ordene med alle vakre kvinner, inside out.

Hilsen HumlesnurrTime Tested Beauty Tips


For attractive lips, speak words of kindness.
For lovely eyes, seek out the good in people.
For a slim figure, share your food with the hungry.
For beautiful hair, let a child run his or her fingers through it once a day.
For poise, walk with the knowledge you'll never walk alone.
People, even more than things, have to be restored, renewed, revived, reclaimed, and redeemed; Never throw out anybody.
Remember, If you ever need a helping hand, you'll find one at the end of your arm.
As you grow older, you will discover that you have two hands, one for helping yourself, the other for helping others.
The beauty of a woman is not in the clothes she wears, the figure that she carries, or the way she combs her hair. The beauty of a woman must be seen from in her eyes, because that is the doorway to her heart, the place where love resides.
The beauty of a woman is not in a facial mole, but true beauty in a woman is reflected in her soul. It is the caring that she lovingly gives, the passion that she shows, and the beauty of a woman with passing years only grows!
--Sam Levenson

Glamourbibliotekaren sa...

Humle: ah, det er jo et av Audreys favoritt-dikt! :)

Humlesnurr sa...

It takes one ~ to know one :)

Anonym sa...

Mari: har du prøvd Phillips wake-u light? er et lys som gradvis går på, så når det er fullt slått på hører en fuglesang. En kompis av meg har det for han har også vanskeligfor å stå opp.

Anonym sa...

det skulle stå wake-UP light...

Populære innlegg