fredag, april 11, 2008

Poll: Hva var den første og den siste platen du kjøpte?

Et musikkspørsmål til alle mine lesere i dag! De fleste husker kanskje sin første plate/kassett?

Jeg hadde en del barneplater, men de fikk jeg i gaver. Mine foreldre hadde mange plater som jeg hørte på, men de platene tilhørte jo dem. Og mine storesøstre spilte jevnlig inn mixtapes til meg med utrolig variert innhold. Så jeg hørte jo på musikk hele tiden, også før jeg var stor nok til å kjøpe noe som helst selv.


De første platene jeg eide som ikke var barneplater (Carola "Främling" og Drama, om jeg ikke husker feil) fikk jeg også, antagelig til 8årsdagen min. Så den første platen/kassetten jeg kjøpte helt selv, var følgende:

Den kjøpte jeg på kassett på Norsk Musikforlag A/S i begynnelsen av juli 1985, altså omkring min tiårsdag. Den kostet 39 kroner og 50 øre. Og den er fremdeles en av de fineste og groovyeste platene jeg vet!

Utdrag her:



(Og
her et lite utdrag fra Oslo Spektrum der Earth, Wind & Fire spilte på Nobelkonserten før jul - det viser at de fremdeles har alt på plass. Og Tipper danset i sin grønne kjole...)

Den siste platen jeg kjøpte husker jeg godt - det var nemlig sist onsdag, og grunnen til at jeg husker det ekstra godt er at jeg hadde den fra før. Men det visste jeg ikke før jeg kom hjem. Det var denne:

Nå vil jeg høre hva deres første og siste innkjøp var!

46 kommentarer:

Mie sa...

Artig poll!

Den første kassetten jeg kjøpte var Madonnas 'Like a Prayer', og den første CD-platen - vel, singelen - var Shame Shame Shame med Izabella Scorupco. Hehe. Ikke alt som holder seg like godt, kanskje.

Siste platen jeg kjøpte var vel Feist med The Reminder. Har stått på listen lenge, fin plate.

Jenny B sa...

Kul poll! Den första skivan jag köpte lär ha varit en ABBA-skiva, men vilken? Förmodligen Waterloo. Tyvärr blev jag jättestort ABBA-fan efter att de hade lagt av. Dålig timing, eller hur? Men då hade jag i gengäld ett dussin skivor att lyssna in mig på!

Senaste skivan jag köpte var en ganska skruttig inspelning av Verdis Falstaff från 50-talet.

Mari sa...

Den første kassetten jeg kjøpte for bursdagspenger var Carolas Främling. Jeg hadde sett henne på tv (kan det ha vært Momarkedet? Noe sånt, iallfall) og falt pladask. Siste innkjøp var nok cd-boksen fra Harmonia Mundi som Glamourbibliotekaren har reklamert så fint for.

Anonym sa...

Hehe, eg har også Harmonia Mundi-boksen som siste innkjøp, forresten, gjelds det at den framleis ligg klar til henting på postkontoret på St.Hanshaugen?

Mitt første kjøp: Children of Sanchez med Chuck Mangione. Nydeleg musikk, eg tek den framleis ut av det fine coveret sitt ein gong imellom og høyrer på den. Eg kjøpte den på oslo-tur i 1982, tok toget heim og kjælte med den heile vegen heim, utan å kunne høyre musikken. Verda går framover! :D

Snow Queen sa...

Den fyrste CD'n eg kjøpte var "The Love Symbol Album" med The Artist Formerly Known As Prince (som no er Prince igjen). Eg hugsar enno at eg stod i butikken og hadde vanskeleg for å velja mellom den og Shanice (med hitten "I love your smile"). Tok Prince fordi den hadde flest songar (!) og dermed mest for pengane. Har angra sidan. :) Kanskje den plata er klar for eit gjenhøyr, akkurat som at kaffi er betre no enn då eg var 12.

Den siste plata eg kjøpte var Queens of The Stone Age / Songs for the Deaf. Siste plata eg hadde dilla på lånte eg av kjærasten min. Det var The Ricochets med The Ghost of Our Love. Fram til ein lommetjuv tok MP3-spelaren min... :(

fru winther sa...

Den første cden jeg kjøpte var Madonnas "True blue" , og den siste var Goldfrapps siste. Masse klassisk og jazz innimellom der, altså .

Anonym sa...

Den første gongen eg kjøpte musikk for mine eigne pengar slo eg til å kjøpte heile to kassettar. Då eg var lita var eg hekta på Chicago (beibi, vada big sørprais, duhduh duhduh!) så det var ein samlekassett med dei. Den andre var "Linda 2", ei av 90- talet sine store barnestjerner.

Den siste plata eg kjøpte meg var eit impulskjøp. Nemleg Amy Winehouse si "Back to black". Den viste seg å vere fantastisk. Miserable kvinner kan verkeleg det å lage god musikk!

Anonym sa...

Den første kassetten... hmm. Ganske sikker på at det var Roxettes 'Joyride'. Første CD-plata: Belinda Carlisle med 'The Best of Belinda Volume 1'. Oh the memories... Hehe.

Siste jeg kjøpte var Muse med 'Black Holes & Revelations'.

Anonym sa...

Første cd kjøpt på egenhånd: Roxettes "Joyride".

Siste: Babyshambles' "Shotter's Nation". Trodde ikke det kom så gode ting ut av heroinhodet til Pete Doherty, men den er overraskende bra.

Anonym sa...

Den første jeg er helt sikker på at jeg kjøpte selv er nok Tanita Tikarams Ancient Heart. Jeg har en tanke om at det kanskje er The Rainmakers Tornado fra 1987. Tornado hører jeg mye på fremdeles, har den på kassett i bilen. :-D

Jeg er heldig oppsatt med en eldre søster, og den første platen jeg tyvlånte fra henne var soundtracket til Footloose. Det må ha skjedd i 1984, og samme år kibbet jeg også Alphavilles Forever Young.

Den siste jeg har kjøpt til meg selv er Truls and the Trees: Ailanthus.

Anonym sa...

Mitt aller første platekjøp var singelen Ao-ao-ao-a med Silhouette eller noe sånt..fra den norske GP-finalen. Den første kassetten var imidlertid Nena og hennes 99 Luftballons. Siste kjøp er Ane Bruns Changing of The Seasons. Anbefales!
God musikalsk helg til alle!

Anonym sa...

Første kassett kan jeg ikke huske, sikkert en barneplate, men første cd var Bjørks "Debut" da jeg var elleve eller tolv. Husker det godt!

Siste plate kjøpt var Steve Reichs "City Life"

Anonym sa...

Og første vinylplate da jeg begynte å interessere meg for slikt var "Music for airports" av Brian Eno en gang i syttenårsalderen!

Anonym sa...

Mitt første kassettkjøp var Joyride med Roxette, og den siste CD'en jeg kjøpte var REMs Accelereate.

Og hvis jeg også skal driste meg til å nevne cd-kjøpet jeg er mest flau over.....Titanic soundtracket fra 1998. Jeg ble litt revet med!

Anonym sa...

Første kassetten jeg kjøpte var en med Michael Jackson, men jeg klarer ikke å huske hvilken. Første cd'en jeg kjøpte var live-boksen til Bruce Springsteen som inneholder tre cd'er. Og den site cd'en jeg kjøpet var jaggu også av Bruce Springsteen; "Magic".

Anonym sa...

artig poll :)

første kassett; bryan adams. den ble utslitt, gitt. og den siste cd'en jeg kjøpte var.. ehh.. olav stedje. for nostalgiens skyld, må vite ;)

Anonym sa...

Artig ! Det var enten Beatles eller Abba. Og min første klassiske var Mozart pianokonsert no. 15 og 21 m Alfred Brendel, omtrent på samme tid. Min siste var Harmonia Mundiboksen :-)

Marte den skumle svarte sa...

Første plate: husker tydelig at jeg sparte opp og kjøpte Knutsen og Ludvigsens Juba Juba-LP, fordi jeg hadde klart å slite ut mitt forrige eksemplar, og syns ikke jeg kunne leve uten.
Siste plate: Rufus!Rufus!Rufus! does Judy!Judy!Judy! live from the London Palladium.

Anonym sa...

Hm... den første må nok ha vært en singel med The Monkeys (Monkys/Monkies? jeg begynner nok å bli svært gammel!), uten at jeg kan huske hvilken. Min første egenkjøpte LP var en helt boks, nemlig 'All things must pass' m/George Harrison. Den kostet kr.84. Akkja, -det var tider.
Siste innkjøp var Harmonia Mundi-boksen og 'Dig, Lazarus, Dig!!!' med Nick Cave og 'Changing of the seasons' v/Ane Brun.
mvh Britt Åse

Anonym sa...

Jeg lurer på om det var mamma eller jeg som kjøpte "Plutte og vennene hans" (om en kanin, ikke Putte i blåbærskogen) på LP. Jeg er i hvertfall sikker på at den første CD'en jeg kjøpte i butikk var med Queen. Og jeg kjøpte i hvertfall Queens Innuendo på LP ganske tidlig.

Siste jeg kjøpte var Kjell Inge Torgersens "Aks av gull". http://www.kjellingetorgersen.no/ Sting på nynorsk, veldig fin.

Anonym sa...

Hmmm.... min første kassett jeg kjøpte selv må da vel ha vært noe dum dum boys. Kan godt ha vært Pstereo.
sånn ca 1990? Eller det kan godt ha vært The Monroes, med "Cheerio".

Ofte spilt på min fin-fine og flotte rosa dobbeltkassettspiller jeg fikk til en bursdag.

Første cd ble "absolute music" nummer 8. Mye bra spor på den gitt.

Siste plateinnkjøp: The National Bank med "Come On Over To The Other Side"

Anonym sa...

Første kassett: "Touch me" med Samantha Fox, må ha vært i 1987 eller noe sånt. Den ble spilt på min Philips Roller kassettspiller. Den siste jeg kjøpte var Ane Bruns "Changing of the seasons" på CD for å forberede meg til konserten hennes i forrige uke. Fin.

Sofasnoken sa...

Første kassett: The Monroes. "Sunday people" var en slager når jeg var 7 år, og jeg insisterte på å bruke mine oppsparte midler på den kassetten. Første cd var Brothers in arms med Dire Straits. Den siste er faktisk her også Harmonia Mundi-boksen.

Anonym sa...

Moro å mimre! Min første egenkjøpte plate var Peter og ulven; jeg var nærmest utålelig klassisk skolert allerede som treåring.. Den siste kjøpte jeg i dag, og det ble to.. Schuberts Goethelieder, som forsvant under siste flytting, samt en Prokofiev-samleboks:-)

Anonym sa...

Jeg husker ikke min første kasett, men min første CD var The red shoes av Kate Bush. Nydelig plate. Tittelen er basert på eventyret av H.C Andersen. Det er også filmklassikeren med som deler samme navn. Beste film om teater og ballett noensinne. :)
Min siste CD var Out to lunch av Eric Dolphy.

Anonym sa...

Min første kassett var filmmusikken fra Flashdance, den kostet 29,50 og jeg jente penger ved å selge bringebær til naboen.
Siste cd er Harmonia Mundiboksen, men hittil har vi bare spilt madcon som ble bestilt samtidig. dansende unger er også viktig.

Anonym sa...

Oi...min første kassett var Bonnie Tyler med "hit'en" Bitter Blue. Eller jeg ønsket den meg sterkt i julegave, hvilket jeg fikk. Den siste jeg kjøpte var Secret Garden, så ikke så veldig tungtveiende musikk her...

Anonym sa...

Husker ikke helt den første kassetten - det kan ha vært noe med smurfene... Men den første LPen (!) jeg kjøpte selv var Vera Lynn! (Jeg var en litt atypisk tenåring når det gjaldt musikksmak, kan man si...)

Den siste CDen jeg kjøpte var Brahms samlede klarinettverker, med Hans Christian Bræin. Anbefales.

Anonym sa...

Og så kom jeg på hva den første CDen jeg kjøpte selv var: Musikalen Cats av Andrew Lloyd Webber.

Sunniva sa...

Den første cd'en jeg kjøpte var nok med knutsen og ludvigsen. Tror den het "juba juba", men jeg er slett ikke sikker. Jeg har problemer med å huske hva for en plate jeg sist kjøpte...egentlig et dårlig tegn. Tror det var Patti Smith med Easter.

Anonym sa...

Den aller første LP-en jeg kjøpte selv, var ABBAs "Arrival" i 1976. Jeg har den fortsatt, og den er helt frynsete i kantene. Men absolutt like bra musikalsk!

Anonym sa...

Å! Så morsom poll.

Den aller første kassetten jeg kjøpte for egne penger var "Running in the family" med Level 42. Husker dere dem?

Mitt siste innkjøp var en samle-CD med Cocteau Twins; akkurat passe drømmende og nydelig.

Susy Q

Glamourbibliotekaren sa...

Mie: Mm, hadde ikke den Madonnaplaten selv, men venninna mi hadde den.

JennyB: Det viktigste er jo at du ble Abba-fan i det hele tatt! :)

Mari: "Främling" har satt spor her også!

Innkjøper: Jepp, det teller!

Dumdidum: Du kan vel ikke angre på at du valgte en Princeplate!!?

Skriversken: Mm, den fikk jeg i 11årsgave.

Oda: Chicago spiller i Oslo den 19. juli! 4-5 av originalbesetningen er fremdeles med :)

Suzanne: Hehe. Jeg klarer fremdeles ikke å skille Roxette-låtene fra hverandre.

Marie: se svaret over :D

Siri: Søstertrikset kjenner jeg til! Ancient Heart er fin fremdeles, synes jeg, men det er så mange hakk i min LP..

Guri S: "Venneeer, selv om vi er forskjelligeeee...." Jeg digga dem også, men hør så GRUSOMT de sang!! :-D

Glamourbibliotekaren sa...

Heidi: Det er ikke en dum første-plate!

Guro: Enda en Roxette! De måtte jo statistisk sett ha solgt i bøtter og spann :-D

Mmille: Michael Jackson er et bra førstevalg.

Lene: Hehe. Er det den platen med "Snurra på barten" eller? :)

Kjerstif: Lurer på om det er noen Harmonia Mundi-bokser igjen nå? :-D

Marte den skumle svarte: Knutsen & Ludvigsen har jo også kred!

Britt Åse: Åååh, jeg kommer fremdeles ikke over at George Harrison er død :-(

Kaisa: Just det, han fra "Stjerner i sikte"!

Glamourbibliotekaren sa...

Tutta: DumDum er ikke noe å være flau over, samme hvor rosa kassettspilleren er :)

Halvtine: hoho, Samantha Fox!

Inkassator: Jeg ønsket meg Sunday People-platen jeg også..

Jurist: Peter og ulven er jo så skummel! Jeg var livredd BOKA :-D

La Dolce Vita: Tommelen opp både for første og siste kjøp!

Barbro: Flashdance-soundtracket er gull! "He's a dree-eeam..."

Millacamilla: Bonnie Tyler!! Husker noen av jentene i klassen hadde med kassetten på håndarbeidssalen så vi kunne høre på mens vi strikket.

Grammatiker: Wow, Vera Lynn! Stilig! Så du mye på Momarkedet, kanskje? :)

Sunniva: Som jeg sa til noen andre: Knutsen & Ludvigsen rocks.

Kjær: Jeg har vel bidratt til å slite den ut.. husker jeg hørte på den svensktopp-aktige saksofonlåten og hoppa opp og ned i sofaen. "Why did it have to be me" heter den vel?

Susy Q: Jajamen, "Running in the family" er på den ene av mine iPoder, så låtene dukker opp i blant i mine random-lister!

Anonym sa...

Min første kassett var også Roxettes "Joyride". Når jeg er hjemme hos mor hender det at jeg hører på den fremdeles for hun har kassettspiller. Siste platen jeg kjøpte var soundtracket til filmen juno.

Ingvild sa...

Den første: "Guilty" med Barbara Streisand. Kan ha vært en ABBA-kassett kjøpt i teltet på Svinesund, i så fall var det "Arrival".
Den siste: Susanne Sundfør tror jeg (kjøper ikke ofte CD`er nei...).
Kul blogg forresten!

Anonym sa...

(Til Kasja: Sorry, må bare rette deg. Tipper det var Putte,det er i alle fall en kanin som bor i skogen sammen med vennene sine. Jeg var helt hektet på den da jeg var liten, og fant den på CD for noen mnd. Den er ikke like bra lenger, men jeg kunne jammen teksten på de fleste sangene.)

Anonym sa...

Jeg hadde spart penger til min første LP og hadde lenge ønsket meg The Kids - Norske Jenter. Problemet var at det var litt skummelt å gå inn i musikkforretningen i Asker, hvor plateavdelingen var i kjelleren. Moren min ble med meg......og så kom jeg ut med Finn Kalvik - Natt og dag!!!!! Det var en skuffelse.
Siste kjøpte 3xCD til bilturen til fjells i påsken. Kjøpte to samleplater (Hellibillies og Vaya Con Dios) en med Timbaland. Det svingte hele veien til fjells:-)
Neste kjøpt: kanskje noe opera etter åpningen i morgen.

Anonym sa...

Hihi, at det er såpass mye Roxette ute og går her tyder vel mest på at det er mange av oss som er på samme alder.

Anonym sa...

Min første single var Woman in love med Barbara Streisand. Jeg husker ennå følelsen av å alene gå inn i en platebutikk og kjøpe en sang som jeg likte av meg selv uten at noen hadde fortalt meg det. Ikke lenge etter kjøpte jeg min første LP, nemlig Gary Holton og Casino Steel. Litt mer opprørsk da, men jeg syntes Ruby var så fantastisk fin! Og så var de så tøffe... Tenk det :-)

Jeg må også melde meg på bølgen med Harmonia Mundiboksen som mitt siste kjøp :-) Er snart igjennom hele boksen, for noen nydelige innspillinger!

Glamourbibliotekaren sa...

Randi: SÅ mange gamle Roxette-fans! Det neste blir vel at dere krever en "Finn stilen: Roxette", tenker jeg! :-D

Ingvild: Takk! Åååh, Guilty, det er en kanonplate!! Alt Gibb-brødrene tok i på den tiden ble jo til gull!

Anonym: HAHA, typisk! Man ble ofte overtalt til å kjøpe noe annet da man var liten. "Forelska i lærer'n" var den første låta jeg kan huske at jeg digget, altså med unntak av "jeg er politimester bastian" og sånt. Jeg var 5 år i 1980.

Suzanne: Ja, også at de var megapopulære selv om jeg personlig nektet å akseptere det, husker jeg :-D

Learski: mmm, "Woman in love" - fin låt! Jeg husker Holton & Steel, de gjorde jo bl.a. en cover av Beatles "No Reply"!

Anonym sa...

Hehe, dette er ganske komisk og vitner om en splittet (=allsidig) musikksmak.. altså:
Min første kassett tror jeg var "Tell no Tales" med TNT av alle ting..
Og mine to siste CD-innkjøp var Mette-Marit`s salme-samle-cd, + den siste til Nick Cave, for å lade opp til Spektrum 16. mai ;)

Anonym sa...

Lurer på om den første kassetten jeg kjøpte var Sandra(Maria Magdalena, In the heat of the night...). Siste innkjøp var cd med Withney Houstons greatest hits.

Anonym sa...

Min første CD-plate husker jeg veldig godt. Det var Donna Summer med Another time and place fra 1989. Kjøpte den på grunn av sangen This time I know it`s for real som jeg første gang hørte på et radioprogram som jeg tror het Fredagsdiskoteket. Den siste kjøpte jeg i Brasil til søsteren min. Den heter Liverpool Bossa og artistens navn er Monique Kessous. Beatlessanger i bossanova-versjoner. En kuriositet;-)

Anonym sa...

Morsomt!

Jeg er en oldis, så min første plate var nettopp "Norske jenter" med The Kids. Jeg mener jeg betalte den ublu sum av 42,50 for LP'n på en postordresak som het ... Mr. Music eller noe sånt? Kort tid etter var jeg på konsert med dem på Nygårdshøyden i Bergen. Til tross for omfattende eggkasting var det en stor opplevelse for en 8-åring (med skeptisk far som følgesmann).

Den første CD'n jeg kjøpte var for øvrig Falcos "Emotional". Jeppjepp. Den siste var Kaizers eminente sistealbum.

Populære innlegg