onsdag, april 23, 2008

Verdens bokdag

Fra bokbyen i Fjærland 2005


Det er verdens bokdag i dag! Rapporter gjerne hva dere leser for tiden - selv jobber jeg meg stadig gjennom Thomas Mann. Min påskebok varer antagelig helt fram til sommeren.

31 kommentarer:

Karoline A sa...

Jeg leser på Johan Borgens Lillelord.
Det er til eksamen på tirsdag riktignok.
Gleder meg til eksamenstiden er over og jeg kan lese akkurat hva jeg vil. Da blir det nok et eller annet av Hermann Hesse.

Torunn sa...

April i Paris av Michael Wallner. Håper jeg blir ferdig snart sånn at jeg kan begynne på en av de 29 bøkene jeg kjøpte på bokklubbens posesalg i forrige uke!

Anonym sa...

Jeg leser for tiden 'The Yacoubian Building' av Alaa al Aswany. Veldig bra - typisk egyptisk men også veldig gjenkjennelig (mennesker har en tendens til å være like overalt). Jeg leser mye britisk og amerikansk litteratur, så det er fint med noe fra en annen kultur. Etter dette skal jeg lese en Terry Pratchett-bok jeg har liggende. De er veldig morsomme, men man må knekke koden først...

Anonym sa...

Jeg er fortsatt på feministkjøret og leser fremdeles The Female Thing av Laura Kipnis, og The Golden Notebook av Doris Lessing. Og så titter jeg innom The Year of Magical Thinking av Joan Didion innimellom.
Dessuten var jeg på Tronsmo i dag og kjøpte Cormac McCarthys No Country for Old Men og en Golden Notebook til, til gavebruk. I grunnen bra jeg ikke var klar over da at det er Verdens Bokdag i dag, for da hadde jeg sikkert brukt det som en unnskyldning til å handle flere bøker.

Anonym sa...

Akkurat ferdig med Norwegian Wood, og i gang med Eat - pray - love av Elizabeth Gilbert. I anledning dagen ble det bokstavkjeks på klassen og høytlesing. Populært selv for fjortiser! :)

Snåta sa...

Jeg leser Svart jente / hvit pike av Joyce Carol Oates. Jeg har også lånt novellesamlingen Gjestene av Merethe Lindstrøm, så den må også leses snart.

Glamourgrammatikeren: Jeg har også lest Yacoubian-bygningen. Likte den veldig godt! Har også sett filmen under Film fra Sør i november. Kan anbefales!

Anonym sa...

Jobber kveld i dag så hadde tenkt til å kose meg med en god bok på jobben, men tror du ikke jeg glemte den hjemme da. Så kveldens lektyre blir nok bare Elle interiør

Anonym sa...

Fremdeles "Smoke and Mirrors" av Neil Gaiman, en samling fantasifulle fortellinger med mange rare temaer. Noen vakre, noen skumle, noen triste, mange tankevekkende - og noen jeg ikke skjønner et skvatt av, men det gjør ikke så mye ;-)

Anonym sa...

Jeg leser En tidsreisendes kvinne av Audrey Niffenegger. Anbefales på det sterkeste!

Anonym sa...

Blæh. Bare fag for tiden. Skjønnlitteratur-abstinensen er i ferd med å gjøre seg gjeldende; gleder meg til å lese en kjempehaug med fine bøker med en eneste gang det blir sommerferie! Har allerede en haug liggende: The Kite Runner (anbefalt av pen mann på Gardermoen), The Book Thief (etter Glamourbibliotekarens anbefalinger), og ellers litt annet kos som Den trettende fortelling (Diane Setterfield), Glør (Sandor Márai), Saman er ein mindre aleine (Anna Gavalda), og Let Me Sing You Gentle Songs (Linda Olsson). Oj oj oj, juli blir fin i år :-)

Anonym sa...

Jeg leste ferdig Andre Brinks Attråens rett på vei til jobb i går, og i går kveld slo jeg til med en ny afrikansk forfatter og begynte på Doris Lessings Det synger i gresset.
Hørte i dag at norske bokhandlere var fornøyd med at 90 prosent av den norske befolkningen leser en bok eller mer i året...Det var vel en vag mengdebeskrivelse av hvor mye som leses. En bok i året er jo ikke så mye..

Anonym sa...

Jeg leser også 'The Book Thief' etter anbefaling av Glamourbibliotekaren, men har hatt litt vanskelig med å bli skikkelig engasjert og lytter lytter på 'Flickan som lekte med elden' av Stieg Larsson på lydbok. Leste nettop ut 'När du blundar tittar jag' av Gunnar Ardelius, som var ok, og har akkurat begynt med 'På barrikader av glas' av den unge, finlandssvenske forfatteren Emma Juslin. Har store forhåpninger til den, hun slo stort igjennom som debutan med den, men den skal visstnok inneholde en del finsk slang, så vi får se hvordan det går med forståelsen...

Anonym sa...

ble ferdig med "the road" på vei hjem fra jobb i dag, så nå er jeg litt trist og litt glad og har litt vondt og er lettet og og og...
og undrer på hva jeg skal gjøre nå når boken er ferdiglest...?

Anonym sa...

Bokbyen i Fjærland er forøvrig et vakkert sted. :)

Eva sa...

Jeg tenkte at jeg måtte kjøpe en bok i dag, så da fikk jeg tak i "Sepulchre" av Kate Mosse. Jeg likte "Labyrinten".

Marte sa...

Jeg begynte på "Everyman" av Philip Roth. denne uka. Det er en pausebok i mitt ellers pågående prosjet om å lese J.M Coetzee sine samlede verker. På nattbordet ligger Merethe Lindstrøms novellesamling.

Anonym sa...

Jeg leser Virginia Woolf "A room of one's one".

Anonym sa...

:) det gjør nok min "trolldomsfjellet" også. Varer helt til sommeren altså! Jeg liker den, men det er en ganske tid (og konsentrasjons-) krevende roman. Innimellom har jeg hatt noen avstikkere også, og er nå langt inni Hustvedts "The Sorrows of an American" - en bittersweet, litt trist og litt glad roman. Har også lest Anna Gavaldas "Eg elska ho" i fin nynorsk oversettelse som er både poetisk og realistisk. Men nå er jeg snart klar for å vende tilbake til Thomas Mann - men ikke i kveld for nå skal jeg kose meg med engelsk Vogue, et glass hvitvin og synet av en nydelig bukett ranukler :)
Månestråle

Anonym sa...

Jeg leser Sommerhaus, später av Judith Hermann, Die Reise nach Trulala av Kaminer, samt Freuds innføringsforelesninger i psykoanalyse. Mye tysk litteratur for den frankofile juristen:-) Og språkkunnskapene sitter ennå! Takk til verdens beste tysklærer...

Anonym sa...

"The amber spyglass"; siste bok i Philip Pullmans trilogi "The Dark Materials". Liker alle tre veldig godt, men kanskje spesielt nr 2 og 3, de er litt "voksnere"

..... sa...

Norwegian Wood av Murakami - en perle som jeg bare ikke har lyst til at skal ta slutt...fin både som veskebok,vente på bussen-bok,kafébok,på senga-bok og krølle sammen i sofa med rødvin-bok.

Anonym sa...

Leser "Underground" av Haruki Murakami. En intervjubok om hvordan en del japanere opplevde gassingen av t-banen i Tokyo i 1995. Interessant og litt kjent, siden jeg tok t-bane mye da jeg var i Tokyo for et år siden.

Av bøker andre har nevnt her, må jeg si at "Den tidsreisendes kvinne" er veldig, veldig bra, det samme med de fleste T.Pratchett-bøker. Og likte også bok 2 og 3 av His Dark Materials-serien.

Jenny B sa...

Jag läser också Thomas Manns Bergtagen, och den är jättebra! Samtidigt läser jag Djävulen bär Prada, men tycker inte att den är så bra. Tänkte nästan börja på en tredje bok idag, men väntar ett tag till. Jag önskar jag hade mer tid till att läsa alla bra böcker det finns!

Pippilotta sa...

Jeg visste ikke at det var verdens bokdag i dag - men likevel har jeg nettopp lest ut kanskje verdens beste bok: Døren av den ungarske forfatteren Magda Szabó. Anbefales på det sterkeste.

Anonym sa...

jeg leser Questions of Taste. The Philosophy of Wine. Og dette er faktisk en seriøs bok innenfor det man kanskje kan kalle smaksestetikk, med bidrag fra fagfilosofer, lingvister, biokjemikere, vineksperter og andre, som er fascinert av vin og lukt både som fagmennesker og mennesker rett og slett. Selv kunne jeg tenke meg å lese Questions of taste. The philosophy of perfume, men den boken finnes ikke. ennå

Anonym sa...

vin, smak og lukt, skulle det være. hva vi smaker er jo ekstremt avhengig av hva vi lukter..

Anonym sa...

Jeg leser Günter Grass' Blikktrommen. Storveis!

Mia sa...

Anbefaller på det varmeste, Ken Folletts episke fortellingen: "The Pillars of the Earth".

Mari sa...

Jeg leser Hundred secret senses av Amy Tan på nytt. Har heldigvis glemt masse, og nyter både språket og fortellingen.

Anonym sa...

Har holdt på med Mitt navn er karmosin av Orhan Pamuk en stund nå, er også halvveis i Across the nightingale floor av Lian Hearn, når jeg er ferdig med den tenker jeg at jeg "kjører på" med de tre neste bøkene i otori-serien, "Grass for his pillow", "Brilliance of the moon" og "The harsh cry of the herron", de er vfall anskaffet så regner med at jeg leser dem med en gang :) når de er ferdig lest hadde jeg tenkt til å lese Jane Austens Mansfield Park

Anonym sa...

Jeg leser mye faktalitteratur. Akkurat nå holder jeg på med "Hundre filosofer" av Peter J. King. Anbefales som en fin introduksjon til noen av filosofiens viktige hoder!!!

Populære innlegg