fredag, mai 30, 2008

Cacharel Anaïs Anaïs


Denne tenker jeg vekker minner hos en god del av dere! Mine første assosiasjoner er vår, ca 1989, venninne kommer innom før skolen, vi skynder oss å se litt opptak fra Grand Prix-finalen (man tok det jo opp på video og så det hundre ganger på den tiden) før vi må løpe for å rekke engelsktimen, 17.mai med bukseskjørt og stripete strømper, og en bitteliten flaske Anaïs Anaïs som får plass i settekassen på veggen der jeg har små rosa elefanter og hvite katter og andre porselens-nips-greier. Sikkert en og annen harlekin, og en bitteliten rosa sykkel i metall. Og Prince "LoveSexy" på kassettspilleren.

Anaïs Anaïs ble skapt i 1978 og skulle være en myk, uskyldig og feminin duft for unge kvinner. Og jeg tror med sikkerhet jeg kan si at den virkelig ble en av de store ungpikeparfymene på 80tallet, i allefall her i Europa (I USA derimot brukte alle Love's Baby Soft).


Jeg kjøpte den på nytt for noen år siden i pur nostalgi, men jeg liker den igrunnen fremdeles.

Toppnoter: Bergamot, Hyacinter, Kaprifol

Hjertenoter: Liljer, Liljekonvall, Roser, Ylang Ylang
Basenoter: Sedertre, Amber, Sandeltre, Eikemose

Nå vil jeg høre deres minner og assosiasjoner til denne!

18 kommentarer:

LiseH sa...

Jeg hadde en venninne som brukte Anaïs Anaïs. Minnes at jeg syntes den hadde en himmelsk duft :)! Dessverre passet den ikke til meg, den ble rett og slett for tung.

Ida-Anette sa...

Ja, det er helt sant. Det litt spesielle er at de bringer frem samme følelsen hos meg og jeg er født i 86. Da jeg var rundt 10 år fikk jeg en eske med 5 miniparfymer av en i familien som hadde vært ute og reist. Anaïs Anaïs var den jeg likte best. Og akkurat som deg hadde jeg en settekasse jeg satt parfymene i, sammen med små porselensfigurer og et lite teservis. Koselige minner:)

fru winther sa...

Åååååh, DENNE husker jeg, det var bare verdens beste duft når jeg var i mine early teens. Husker jeg fikk lagt mine klamme fingre på den den sommeren jeg fylte 14, og da i form av kremparfyme, som jeg smurte meg så inderlig inn i at jeg knapt har orket lukten siden.Diskret var ikke et tema på den tiden...men nå ble jeg litt nysgjerrig, og må kanskje droppe innom et parfymeri på byturen jeg straks skal på og lukte på den og se hva jeg syns om den i dag.
Fortsatt god bedring til deg, kjære Glamourbibliotekar!Hold ut!

frikke sa...

oi - der beskrev du settekassen min på en prikk! Rosa og svarte metallsykler, hvite porselenskatter og hunder, en harlekin i pastellgult, samt den damen som var laget av strå med en stråhatt. Type rosa eller lilla. Alt ligger nå samlet i en boks på gamle jenterommet med settekassen i umiddelbar nærhet. Altså, jeg er på alle mulige måter godt forberedt til at denne formen for pynting skulle bli aktuell igjen!

Anonym sa...

Hele jentegarderoben oste av denne duften i 1983/84 på handelsgym. Du kunne skjære i luften. Jeg kjøpte den igjen for et par år siden, men har nok fått min dose (og vel så det)av 1980 tallets store slager. Ps etter denne fulgte le jardin i både hvit og sort, men den nådde aldri like langt i "flokken" mvh Astrid

Glamourbibliotekaren sa...

Mrs Darcy: Ja, den passer nok ikke alle, selv om ALLE hadde den i perioder :-D

Ida-Anette: Morsomt, settekasser med nips er tydeligvis en tidløs fjortis-ting! :-)

Skriversken: Ooh, kremparfyme.. jeg hadde en Chloé-kremparfyme!

Frikke: Glemte strådamen! Takk for påminnelse! :-D

Anonym: Den svarte Le Jardin kjøpte jeg igjen for tre år siden! :-D Den synes jeg fremdeles er kjempegod - mye mer krydrete og varm enn Anaïs Anaïs.

Anonym sa...

Denne hadde faktisk såpass stort gjennomslag at selv guttene i vår gjeng etter hvert snappet opp navn og merke, og brukte det når de beskyldte oss jentene for bare å snakke om sminke, à la "Å cacharel cacharel, -Å ja, anaïs anaïs". Men da noen av oss allerede begynt å kle oss i svart og bruke Opium (etter en periode innom Lou Lou). Selv gikk jeg til innkjøp av flere av disse, men brukte i praksis bare Alyssa Ashley's Musk gjennom hele perioden.

Anonym sa...

Anaïs Anaïs var min aller første vaksenparfyme! Kjøpte den på Kielferga for eigne oppsparte pengar på ferietur i 1982 på veg til dåverande Jugoslavia saman med familien. Eg var berre 17 år, men det at det svei i lommeboka gjorde at eg følte eg hadde kjøpt ein ordentleg vaksenparfyme. Berre innpakninga gjer meg nostalgisk!

ane sa...

Hmmm...vet ikke om det var akkurat denne parfymen, men min mor brukte en Anaïs Anaïs parfyme da jeg var liten. Flasken stod høyt oppe på et skap på badet, langt unna oss klåfingrede små.

Minner meg om sol, sommer og mamma med 80-talls permanent.

Anonym sa...

Mit aller sterkeste minne til Anaïs Anaïs er forøvrig at jeg allerede i tenårene assosierte til Anaïs Nin, som jeg og en venninne forleste oss på som tolv-trettenåringer etter at vi fant den erotiske novellesamlingen "Ut av redet" i barndomshjemmets bokhylle. Og jeg var litt sjokkert over at det gikk an å kalle er uskyldsren parfyme for Anaïs, jeg syns det var ganske vovet, kanskje tilogmed litt grovt.

Anonym sa...

Venninna mi brukte denne parfymen. Vi var hjemme hos henne, prøvde sminke på badet, og lagde dans til Straight Up m Paula Abdul.. :)

Anonym sa...

Jeg beklager å måtte si det, men jeg synes den er altfor tung og rett og slett ikke god. Sånn har jeg det også med chanel no 5. Men kanskje man må passe til den for at den skal bli bra, ja.

Anonym sa...

Den parfymen minner meg om storesøsteren min! Jeg er født i 82 og søsteren min i 75, og jeg husker de gangene hun var ute av huset og jeg snek meg inn på rommet hennes for å se på blant annet settekassen hennes og alle de stilige plakatene hun hadde på veggene. Hun hadde en med en mann i bar overkropp som holdt et barn, også sto det "L´enfant". En klassiker :-) Også hadde hun selvsagt Anaïs Anaïs". Den stjal jeg så det sang etter. Hun oppdaget jo selvsagt at jeg hadde vært på rommet hennes og snoket når hun luktet meg etterpå. Og hun ble fryktelig sint, og mamma måtte være fredsmegler...

The visual escapist sa...

Jeg måtte le da jeg leste stemningsbeskrivelsen din. Og ja, settekassen med miniparfymene, nipsfigurene og minisykkelen henger fortsatt på det gamle rommet mitt hos mamma og pappa selv om det er 15 år siden jeg bodde der!

Anaïs Anaïs var jo det helt store, inntil jeg oppdaget Fendi (og miniflasker av Paloma Picasso). Pappa kjøpte riktignok en flaske til meg for noen år siden, men den greide jeg heldigvis å donere til en tysk venninne som elsket den høyt og sikkert ga den et bedre hjem. Den ble rett og slett litt for søt og tung for meg.

Anonym sa...

Jeg hadde en venninne som brukte den, og det var den beste duften jeg hadde kjent noengang.
Får også assosiasjoner til en settekasse med (faktisk!) små elefanter og andre figurer i porselen, en rosa liten sykkel og annet nips. -og en miniatyrflaske Anaïs Anaïs...

Micha sa...

Artig :-) Gjenoppdaget denne i vinter. Var innom et parfymeri og så flakongen og måtte bare lukte. Hadde aldri brukt den selv, men mamma hadde en flaske på åttitallet en gang. Sprayet litt på håndleddet, og vips var jeg tilbake til gammelrosa strietapet, harlekinfigurer, rosa stålsykkerfigurer, settekasser, Europe og Glen Medeiros. Remember?
Får ofte sånne flashbacks av parfymer og andre lukter.
Sjekka i etterkant litt på ebay og fikk tilslag på en åpnet flaske (testet én gang) for én dollar :-)
Me be very happy girl!!!
Så nå bruker jeg den i ny og ne, og nyter alle de gode minnene den fører med seg!

Anonym sa...

For å være ærlig minner denne duften meg mest om mormor, som brukte den.. lukter litt surt og tungt på samme tid, jeg har aldri blitt helt fan. Men flaska er fin, den lekte jeg med når jeg var liten:)

Anonym sa...

Den vekker minner ja, og jeg har faktisk vurdert å skaffe den igjen.
Dette var den første ordentlige parfymen jeg kjøpte meg (hvis jeg ser bort fra Jontue og Cachet ..)

Tror godt jeg kunne brukt denne en gang i mellom

Populære innlegg