mandag, juni 16, 2008

Brosje


I går fikk jeg plutselig ånden over meg og surfet litt på eBay. Jeg har heldigvis aldri blitt hekta. Men jeg har sett litt etter kamé-aktige smykker i det siste, altså på loppis og i antikvitetsbutikker, og de er ikke så enkle å oppdrive. Jeg angrer fremdeles på at jeg ikke kjøpte et i Firenze da jeg faktisk fant en hel del vakre brosjer og smykker. Man kan helt sikkert finne noen i norske kjedebutikker, men jeg liker ikke å kjøpe smykker på Glitter og slike steder. Uansett, jeg begynte å søke litt etter kaméer, og kom over denne (på bildet over her) som så veldig fin ut, selv om det ikke er en klassisk beigerosa kamé. Den er nok ikke av særlig god kvalitet, den er billig og masseprodusert vil jeg tro, men det spiller ingen rolle denne gangen. Jeg synes den er vakker! Og snart dumper den ned i postkassa mi.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Åh! Fin! Den minner meg på noe vis om Austen.

wine-fueled narcissism sa...

veldig vakker. jeg samler på kameér, og har gjort funn på de merkeligste steder. noe er arvegodt, noe fra bruktbutikker og loppemarkeder i inn- og utland, noe i kjedebutikker. mitt siste funn er en skikkelig gammel brosje kjøpt for 20 euro på et bittelite marked i Bracciano, verdens vakreste lille by en time utenfor Roma. :)

Glamourbibliotekaren sa...

Siri: Ja litt, og samtidig ikke, det er jo helt "feil" hårfrisyre og kjolefasong. Men jeg forstår hva du mener! :)

Wine-fueled: Ah, markeder i småbyer i utlandet... don't get me started! :)

Anonym sa...

har du kikket på lauritz.com, nordisk nettauksjonsside? De har av og til kaméer har jeg sett! Jeg synes også de er fine og er så heldig at jeg har arvet noen få. :) Synes i det hele tatt at vintage smykker & gjenbruk er bra!
Er selv på jakt etter gamle smykker med granater

Anonym sa...

Ah, jeg ønsket med kamé til 20-årsdagen, og fikk at anheng (som også kan brukes som brosje) av mammaen min. Senere ble den komplettert med en ring. (Eller var det omvendt?)
Jeg husker i alle fall at gullsmeden syns det var utrolig stas at en ungjente som meg ville ha kamé, det var visst ikke så mye etterspørsel etter det. Det er en stund siden jeg har brukt den nå, men den er jo så lekker. Takk for påminnelsen!

Glamourbibliotekaren sa...

Sol: Har sjekket litt halvhjertet, men burde selvfølgelig være mer på hugget. Tak for påminnelsen!

Katrine: Bruk dem!

Populære innlegg