fredag, juni 06, 2008

Glamorøs fredag!


God morgen, mine venner! Når det er så strålende vær uke etter uke, er alle regnværsdager glemt (selv om jeg liker dem også) - og jeg kan ikke forestille meg at det noensinne skal bli dårlig vær. Jeg må nok jekke ned optimismen litt. Anyway, å starte dagen i morgensol med morgente og Morgenblad på balkongen mens en svarttrost synger så det gjaller i gården - det er en luksus man burde unne seg når man har muligheten. Og særlig på fredager. Trosten ble etterhvert akkompagnert av Bobby Caldwells "What you won't do for love" (aaaaah... supreme!). Og nyheten om at Stevie Wonder kommer til Norge i høst, får meg ikke til å slutte å smile.

Antrekket er kjole med blomster på, frisyren er min favoritt om sommeren: Utslått, lufttørket og ustylet (=bølget). Parfymen er sterk og nostalgisk: Estée Lauders "White Linen". Smykker: Morgengave og bursdagsgave.

Planer: SATC-premiere i ettermiddag, ellers blir kvelden rolig og herlig. Kanskje vaske gulv. Kanskje se en film. Kanskje gå en tur. Musikkens dag i morgen. Monteverdis "L'Orfeo" i operaen på søndag.

Life is good!

p.s. Og GRATTIS til alle svensker som feirer nasjonaldag i dag!

29 kommentarer:

Anonym sa...

God morgon!

Morgonen vart ekstra tidleg i dag, den yngste i familien skulle på taekwondo-leir i Bergen, med avreise 06:45. Det klarer han ikkje på eiga hand, så vekkarklokka sto på 06:00.

Trass varmen er eg i heilsvart i dag. Singlet, hekla svart overdel, og miniskjørt over tights. Eit interessant syn langs ring to i dag, for på sykkel må skjørtet opp rundt hoftene for at det skal fungere.

Dagens duft er min nye favoritt, Narciso Rodriguez. På leppene har eg ein gammal kjenning som eg fann att i skapet, ein mørk metallisk farge frå Guerlain som vart ganske fin med raud base under og gloss på toppen. Eg likar å blande leppestiftar.

Inne på jobb er det behageleg luftkjøling, men eg gler meg allereie til å kome heim og slange meg på Playa del Lindern. Ha ein strålande fredag!

Anonym sa...

I dag har jeg på meg min nyanskaffete Mary Kay-leppestift i fargen "Sunburst". Den er korallfarget og utrolig fin! For de som ser "Mad Men" søndager på Viasat 4, så kan en lignende farge observeres på leppene til flere av damene, med 1960-utseende, i serien. Småblomstret skjørt med volangkant fra Eddie Bauer og hvit topp. Duften er "Black XS" fra Paco Rabanne. Og dagens beste accessoar er den strålende solen fra skyfri himmel! Ettermiddagen og kvelden skal tilbringes på terrassen i nevnte sol.

Anonym sa...

Jeg har tatt med meg jobben hjem, og skal etterhvert sitte på takterrassen og lese studentoppgave samt faglitteratur. Arbeidsantrekk blir da bikini! :) Nå Marimekko-inspirert skjørt i hvitt og svart fra H&M, svart topp, bare tær. Senere i dag bare slappe av, i helgen være mest mulig ute!
Narciso Rodriguez, å den er så god! Her blir det YSL´s Paris senere i dag.. (for varmt til Opium, som ellers er min YSL-favoritt)
Ha det fint i helgen! og spent på å høre hvordan SATC er

Anonym sa...

Det er strålene vær også i Trøndelag, og frokost på verandaen klokka sju er rett og slett vidunderlig :) På arbeidsplassen min er ikke klimaanlegget det beste, så her er det VARMT, men vi klager ikke. I kveld skal jeg på SATC-premiere, så da er det på med finstasen og jeg er klar for å bli "carried away". Resten av helgen skal tilbringes i solen med bestevenninna på besøk. Bonus: etter ei uke med oppussing av stue (maling), ble vi endelig ferdige i går! :)

God helg!

Anonym sa...

God morgen!

Her er det glamorøs fredag med kortermet skjorte, "jobb-shorts" (er det city-shorts det heter?) og strappy sandals. Håret er stort og øredobbene likeså.

Tidlig start idag for å kunne dra tilsvarende tidlig - og rekke en tur på stranda før SATC-premiere i kveld. Dette er en bra dag :)

Ønsker alle en strålende helg!

Anonym sa...

Helsvart her også, shorts og singlet pga båtturen rett etter jobb. I veska ligger blomstrete kjole til båtturens påfølgende bytur. Reker og hvitvin på sjøen, drinker i byen, jeg tror det blir en fin dag :)

Og i helga skal vi være ute, det er helt sikkert. Ha en god helg i det fine været!

Anonym sa...

Ah! hjemmekontor i utestua. Været er nydelig og fuglene synger, og tanken er ganske klar, så jeg får faktisk utrettet noe også, og nå er jeg innom her for dagens glamourdose :).
Antrekk: orientalsk-aktig kaftan med biniki under, for pausene ute sola. Ingen makeup og håret til alle kanter, men jeg måtte ha på en liten splæsj av syrinparfymen, som jeg er helt forelsket i om dagen. Duften Glamourinnkjøperen nevner har jeg forresten en prøveflaske av, og kan bekrefte: den er deilig :).
Jeg har frisk, sval sommerluft og sterk, nylaget kaffe.

Planer for dagen er å fullføre de oppgavene jeg har planlagt for meg selv. For øvrig blir ettermiddag og kveld plenlklipping osv., men også avslapping. Det er viktig å nyyyte slikt vær, over helga får vi vann fra Overgartneren, hører jeg.

Ha en flott helg, kjære Glamourbibliotekar og alle andre :).

Jenny B sa...

God förmiddag och tack; jag är lycklig över att ha ledigt idag, på vår nationaldag. Vädret är underbart och jag har redan hunnit sitta ute och läsa i en timme (i solglasögon och rött läppstift). Mmm, vilken lyx! Senare idag skall jag träna Pilates, och ikväll skall jag på Operan och se Verdis Il Trovatore, som jag gillar så mycket. Och däremellan skall jag sitta i parken och läsa så mycket som möjligt!

Fornuftig forsker sa...

Skulle gjerne vært hjemme i det fine været, men denne helgen blir jobbhelg på konferanse i kalde, grå England. Men vekk med klagene og til poenget: Kjære Glamourbibliotekar, du kan glede deg til Orfeo i Operaen! Vi likte den kjempegodt (vi=barokkelskende forsker, generelt musikkinteressert mann, venner). For en fremføring, musikk og sang! De bruker både zinker og theorber i tillegg til selvfølgelig blokkfløyte (mitt gamle instrument). Interessant scenisk tolkning er det også, selv om den er enkel. Et tips er at det kan være lurt å gå spise et annet sted enn Brasseriet på operaen hvis man har tenkt å rekke forestillingen.

Snåta sa...

Bikini og short her gitt! Jeg nyter is før lunsj og lillegutt sover så mor får ryddet litt. I kveld er det sommerfest og i morgen utdrikningslag.

Anonym sa...

Grunna bursdagsfeiring med vin og gode vener til seint på kveld i går, er statusen i dag litt dagenderpå. Er likevel ganske så glamorøst å vandre barføt rundt i kvit bomullskjole og ete kake til frukost!

Resten av dagen må brukast til utprøving av ny pulsklokke og nye joggesko, og i kveld skal eg og kusine på premiere for å "get carried away". Etterpå er det premierefest.

Resten av helga vil bli brukt til lesing og spasering i mine nyvaska Keds-sko (fann endeleg formelen for å vaske dei slik at det dumme llimet ikkje lagar gule flekkar på skoa).

Ynskjer alle ei god helg, og trur glamourbibliotekaren må ha ei "kva tykte lesarane om SATC-filmen" i løpet av helga, då eg er spent på å høyre andre sine reaksjonar!

Anonym sa...

O herlige sommer! Da jeg kom på jobb i morges, utbrøt en kollega at jeg så italiensk-indisk ut.. Vel, svart kjole, mine arvede gullsmykker, gullsandaler, hudfargen og krøllene er nok årsaken! Chanel på lepper, negler og hals, musikken, teen og avisen er fransk:)Helgen tilbringes på landet med bøker, venner, hund, snorkling og nye Chopin-cder. Ruralt liv er avslappende og selv Carrie lot seg vel rive løs fra storbyen i noen perioder, og fransk, hjemmebakt landbrød er faktisk best på hytta!

Nyyyyt sommeren, alle sammen:-D

wine-fueled narcissism sa...

Goood fredag!

Jeg fortrenger en vemmelig forkjølelse til fordel for den store gleden over å ha fri. Glamouren i dag blir nok en iste med kirsebær fra Palais des Thé, nye gladiatorsandaler, oppflettet hår, nystelte negler og en dæsj av ett eller annet blomstrende bak ørene. I kveld skal jeg lage middag til min kjære, og kanskje se "Sabrina"?

Og forresten, hurra for Stevie... Wonder....ful! :D

Anonym sa...

I dag er det svart bukse og svart singlet. Gullsmykker, gullsandaler og røde negler,Cadiz fra mavala. Skal kjøre barna til helgebesøk hos besteforeldre før jeg og mannen skal på SATC. Men på veien hjem skal jeg varme opp til premiere ved å spille Kizz høyt høyt høyt, som et minne om mitt eget singelliv...

Anonym sa...

Koristens fredag er foreløpig preget mer av stress enn av glamour, men det kommer seg utover dagen. Hvite bukser, turkis topp og selvlaget smykke i hvitt og turkis med fint hjerteanheng hjelper. Dessuten hadde koret mitt en vellykket sommerkonsert igår og nå er det bare 13 dager til jeg reiser til USA!!! Helgen blir tilbragt hos mor i Sandefjord, ikke verst glamorøst det heller i dette været! God helg til alle :-)

Anonym sa...

Jeg har på meg min røde "Audrey"-kjole fra HM, hvite ballerinasko, svart cardigan og har en stor, hvit solhatt, store solbriller og brun 50-tallsbikini med hvite knapper i kurven. Etter jobb skal jeg møte mannen min på enda ukjent sted for å spise piknikmiddag og feire "svenska flaggans dag" han har utlovet classy piknik med ordentlige glass og bestikk, og av paiformene og handlelista han opererte med i går, har jeg litt av hvert å se fram til! Jeg nynner fornøyd på "du gamla, du fria" og håper dagen avsluttes med å "sakta gå hem genom stan" som bader i sollys.

Glamourbibliotekaren sa...

alle: glamouren er på topp, hører jeg!! :)

Forsker: Aha, jeg har hørt VELDIG blandede kritikker i forhold til det sceniske i akkurat den produksjonen.. Men musikken er jo nydelig (zinker er et must!), og jeg har tidligere sett den i en veldig klassisk versjon, så sånn sett kan det jo være interessant med nytolking. Evt. så kan man lukke øynene og bare lytte også :)

Austen: NJÆÆÆÆH, jeg synes hysteriet omkring SATC-filmen har gått fullstendig av hengslene, så jeg vet ikke om jeg har så lyst til å bidra til enda mer omtale... :)

Anonym sa...

Hehehe, ok! Eg har bevisst ignorert alle anmeldelsar av filmen for ikkje å bli påverka. Men er einig at det gjerne har tatt litt av då terningkasta av SATC blir slått opp som dei store nyhenda og syklonherjingane i Burma er degradert til ein mindre artikkel fordi det norske folk tydeligvis har anna fokus i desse dagar..

Glamourbibliotekaren sa...

Tabloidavisene har overgått seg selv! Det skal godt gjøres :) Jeg får helt hetta av "Er DU Norges Carrie?" og slike dumme ting..

Lise Marie sa...

Åh. Jeg gleder meg til å se filmen!

Anonym sa...

Synes en kommentar jeg så i en av nettavisene i dag var bra: hvorfor skal jenter på død og liv forsvare det at de har lyst til å se denne filmen? Menn ser jo på actionfilmer, også av det slaget som vel kun har underholdningsverdi, uten å prøve å legitimere det.
Synes det blir ganske dumt når man føler at man må legitimere alt man gjør og liker. Også begrunnelser har sin ende..
Gleder meg til å kunne se filmen! :)

Glamourbibliotekaren sa...

ja, forsvare seg behøver man virkelig ikke! Den er jo sikkert underholdende og morsom nok. Jeg synes bare det er så dumt at man rekker å bli lei av hele greia før filmen i det hele tatt har hatt premiere, at det dag etter dag er analyser og debatter om hvorvidt den er kvinnefrigjørende eller tvertimot, at man skal finne Norges svar på Carrie blablabla. Det blir så mye *rundt* det hele at jeg blir stressa. Jeg ser ikke helt hva som er interessant å diskutere - serien har jo gått i årevis, så det er litt "ten years ago" med alle disse problemstillingene.

Anonym sa...

Lite glamour på meg i dag, en utrolig lei halsbetennelse/forkjølelse har holdt meg innendørs siden tirsdag, og det ser ut til at den har planer om det i helgen også.
Har biletter til SATC i kveld, men en heldig venninne blir nok nødt til å få dem.

Prøver forresten ut glamourbibliotekarens smoothie oppskrifter, da dette er det eneste som går ned!

Ingvild S L sa...

Jeg har lekt Anita Ekberg på jobb i dag!
Vel, det vil si jeg i sort, lang sommerkjole, bare skuldre i et plastbasseng med 10 herlige unger hylende rundt meg!
Men glamorøst var det!
God helg!

Anonym sa...

Her er det ny og lett rosa sommerkjole (fra Cubus, bank i bordet!), bare taer paa nyklippet gress, et snev av Noa fra Cacharel og ellers null sminke i sommersola. Og siden jeg saa SATC for ei uke siden kjennes det helt greit aa ikke skulle se den i kveld, men heller kose seg med sen grillmiddag i godt selskap og med adekvat drikke:-D

Anonym sa...

(glambibl: enig med deg! hele diskusjonen er/føles gått ut på dato!)
har nå byttet fra svart til hvit topp (Philippa K), tatt smykker på, og dufter Paris fra YSL :) barna kommer snart. Men kjæresten rakk ikke siste direktefly til Trondheim fra Ålesund, og må - jeg måtte holde meg fast da jeg hørte det - ta taxi fra Ålesund til Ørsta (med ferge underveis) for derifra ta Widerøe til GRD, og så GRD-Trondheim. Kommer først hjem 21.30. Ikke akkurat gode kommunikasjoner nordover langs kysten en fredags kveld!

Anonym sa...

Nydelig vær her i Verran også.
34 grader i solveggen...Puh!, men man skal ikke klage:)
Dagens glamour: sitte på balkongen med sitronbrus og kryssoredt i hjemmet. Dagens antrekk er miniskjørt i dongeri og en hvit singlett og syrinduften fra Y.Rocher.

Anonym sa...

Min glamourøse fredag bestod i en altfor varm og super hyggelig dag på gamlejobben- 30 grader inne - linkjole Tresor, etterfulgt av kollegatur med mat og vin i hytte på Nakholmen - perle ! Det er 23 grader ute og jeg digger det :-)

Anonym sa...

Kan man rapportere etter fredag også? Vil bare si at MAC PaintPot i Greenstroke overlever bading i saltvann med hodet under vann opptil flere ganger. (Bare ikke gni!) Denne og Kanebos 38C Silk Performance er definitivt sommerens vinnere! Testen ble utført på firmaets sommerfest i går, vi holder til på Telenor Fornebu og jeg har oppdaget bademulighetene på Snarøya. :) Antrekk ellers: Hvit kinabluse uten ermer, grått og hvitt omslagsskjørt med mye vidde fra Massimo Dutti og sølv-ballerinas = 50-talls-chic.

Populære innlegg