fredag, juni 06, 2008

Spoilerfri vurdering (på oppfordring fra leser)

Fra premieren kl. 17 i ettermiddag:
  • Film: Morsom, stort sett akkurat som forventet. Hverken mer eller mindre.
  • Forskjeller fra tv-serien: Lengre scener, bruk av filmmusikk, som tilsammen gjør det litt annerledes. Annen stemning i blant. Humoren og poengene var ikke så edgy som i tv-serien. Det var et lett Hollywood-slør over det hele, som kanskje er det som skiller tv-serie og film i denne genren. Og karakterene var.. jeg vet ikke, det var i perioder noe som ikke helt stemte. 
  • New York-lengselen: Intens. Akutt. Særlig fordi en del av innspillingen skjedde i "vårt" område, altså omkring biblioteket og Bryant Park.
  • Ellers: Litt vel mye hvining og klapping og "girls just wanna have fun"-stemning i salen... (Forgive me, men jeg blir litt stressa av slike jente-jente-jentegreier). Herlig fritt for kjendiser og rød løper; de var sikkert på Klingenberg. Hvilket var en av grunnene til at jeg valgte Gimle. 
  • Hva man sitter igjen med: Overbevisningen om at man bør gå enda mer i kjoler til hverdags!

6 kommentarer:

Linda K sa...

hur den än är måste man ju se den :)

Anonym sa...

Jeg er ganske enig med deg, men selv om det var litt annerledes stemning pga filmformatet synes den den var tro mot serien. Jeg synes den var morsom og jeg fikk tårer i øynene opptil flere ganger. Alt i alt et behagelig gjensyn, men det ble litt for jentete for meg også, noen begynte å klappe og juble allerede under reklamene før filmen startet... Hadde med meg mannen min og han syntes også den var morsom.

Glamourbibliotekaren sa...

Linda K: Ja, det må man jo! :)

Malou: Enig, den var jo tro mot serien. Jeg fikk også tårer i øynene; frierier og barnefødsler gjør alltid det med meg :) Gemalen likte den også.

Anonym sa...

Det første så slo meg var at dette er nok det mest jentete eg har vore med på nokon gong!

Å sitte i ein kinosal full av jenter i coktailkjolar som ler og griner seg høglytt gjennom filmen var ganske spesiellt.

Filmen var eit verdig punktum. Eg gjekk smilande ut av kinoen! Litt lange scenar. men det måtte på ein måte bli slik når det var filmversjon.

Anonym sa...

Heldigvis minimalt med hvining og klapping der jeg var, men morsomt å se at fredagen var glamorøs i min lille by. Det er nemlig ikke noe jeg ser så ofte!! Det var kjoler og høye hæler overalt i kinosalen! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Austen: Ja, samme her. Glamourgemalen følte seg litt fremmedgjort - ikke på grunn av filmen, for han har jo sett hele serien med iver, men på grunn av omstendighetene :-D

Trine: Det er jo forsåvidt fint med alle kjoleanledninger :)

Populære innlegg