tirsdag, juli 08, 2008

Desk Set (1957)




En glamourbibliotekar on the silver screen! Katharine Hepburn spiller Bunny Watson, head of research & reference i et stort kringkastingsselskap. Hennes hukommelse, intelligens og assosiasjonsevner er svært gode, avdelingen gjør det bra under hennes ledelse, men en dag dukker det opp en mann med målebånd i biblioteket... Hans oppgave er å installere sitt produkt Emmarac, nemlig en gedigen datamaskin som kan gjøre jobben mange ganger så raskt som bibliotekarene. Frykten for å bli overtallig til tross for sin kunnskap og erfaring kan man jo kjenne seg igjen i, dette er fremdeles en aktuell problemstilling. Uansett, dette er en komedie, Hepburn er vittig og smart og motspilleren Spencer Tracy likeså. Kjemien dem i mellom er som alltid sprudlende. Da Emmarac-maskinen begynner å ryke og pipe og ser ut til å eksplodere, er det kun Hepburns hårnål som kan få den til å stanse...

Denne filmen burde være obligatorisk julegave til alle politikere og toppledere som avgjør bibliotekenes skjebne i dette landet.

(bilder:imdb)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Aiai, noko så sjeldan som ein film med ein bibliotekar i hovudrolla. Skulle gjerne sett fleire av denne typen! Gjerne ein actionfilm med bibliotekarar!
Det hadde vore noko ;0)

Anonym sa...

Det var en fristende film. Går den noe sted (altså på noen kanal) nå om dagen, eller?

Anonym sa...

Forresten: de kjolene de damene har på seg på bildene, -er det 'New look', tro? Da jeg var liten hadde min mor en katalog med diverse plagg i denne stilen, som var veldig populær på femtitallet hvis jeg ikke husker feil. Husker jeg feil, bibliotekaren? Anyway, det var stilige kjoler i den katalogen, og på bildene du legger ved også :-)

Anonym sa...

For en glamorøs gjeng med damer! Skulle gjerne se den filmen ja, Hepburn er morsom og elegant...

Actionfilm med bibliotekar? Goldie Hawn, actionkomedie som jeg ikke husker tittelen på, var det den samme hvor hun sitter i en bil og roper "Kojak, bang bang!" til noen vettskremte japanske turister? Dessverre var hun nok ikke særlig heroisk, men veldig morsom og søt :-) og jeg kommer til å være åndelig fraværende inntil jeg kommer på hva den filmen het eller noen forteller meg det!

Ingvild S L sa...

Jeg vil være Katharine Hepburn
når jeg blir stor!;)

Glamourbibliotekaren sa...

Bibliotekarspira: Til og med glamorøse bibliotekarer, det er ikke så ofte.

Hagenpåhytta: Aner ikke, jeg har den på dvd! Og det kan godt hende det er Diors New Look, de kjolene ble mye brukt i filmer på den tiden.

Koristen: Ja, hun er absolutt morsom og elegant!

Ingvild: Jeg også :)

Anonym sa...

Koristen: Den filmen der Goldie Hawn spiller bibliotekar er kanskje "Foul play" fra 1978?

Anonym sa...

Anonym: Jaaaa, og nå googlet jeg den og fant igjen den søøøte sangen og husket flere detaljer. Takk! Vil se den igjen!

Anonym sa...

Jeg digger Desk Set. Katharine Hepburn er helt genial som hovedpersonen, altså. En slik hukommelse! Og kunnskapen! Og glamouren! Hun er et forbilde for oss alle.

Glamourbibliotekaren sa...

Siri: Ja, og Rainman-tendensene misunner jeg henne virkelig! Hun har en slags geeky glamour som er svært fascinerende.

Populære innlegg