fredag, oktober 03, 2008

Glamourbibliotekaren goes Karen Carpenter

Min hemmelige drøm i alle år - å spille trommer. Min barndomshelt var Jeff Porcaro.

Før: Spille 8-beat i smug hjemme hos kompis når storebroren hans ikke var hjemme. Spille mer 8-beat i smug på øvingsrommene på skolen når trommisene ikke var der. Lære 5/4-takt og bossanova av venninne som hadde spilt i årevis.


Nå: Spille så å si når jeg vil på øvingsrommet til Glamourgemalen på hans fine sølvfargede Gretsch-trommesett, med en veldig pedagogisk og snill lærer (som jeg attpåtil er gift med).

Min seneste lekse er Dancing Queen, altså en herlig steady disco-groove. Med litt fills og bittelitt saktere tempo, blir det så å si Stevie Wonders Superstition. På med øreklokker, på med plata, Dancing Queen på full guffe, og jeg spiller med og ler så jeg mister stikkene.

akkatsssss akkatssssss akkatssssss akkatssssss

9 kommentarer:

Irene sa...

Trommer er kult!

Anonym sa...

Jeg har også trommeslager-kjæreste, og etter to år sammen har jeg endelig motet meg opp til å la ham lære meg litt. Kjempegøy! (Han måtte mase lenge før jeg turte å prøve - jeg fleipet med at han kom til å gjøre det slutt dersom jeg var dårlig). =)

Glamourbibliotekaren sa...

Irene: Absolutt - den som hadde behersket det til fulle... sukk :)

Donna Elvira: Min spiller egentlig saksofon, men trakterer de fleste andre instrumenter også :)

Anonym sa...

herlig ! jeg blir litt fnistet flau av gjenkjenning egentlig...

Glamourbibliotekaren sa...

Flau?!

Marianne sa...

når du skriver aaakatsss (ikke helt riktig gjengivning men du skjønner...)fikk jeg helt nostalgisjokk! Lurer på om det er Povel Ramel? "en annan e galen i trummer... akatakasskass aktatakasskasskass, ingen vanlig elgitardummer...Piano,bas og syntar e bara nys, rtjang rrrrtjakaff, det ska va hets og dunder för å gje meg gys..." Huff- dette er visst nonsenskunnskap (og dårlig svensk..) Men du har kanskje hørt den?

Glamourbibliotekaren sa...

Haaaahah, så morsmt!! Povel var den beste! Tror ikke jeg kjenner låta, men dette skal jeg definitivt sjekke ut! Jeg skal også spore opp sangene om Acke Asgam, Fulvia Fästing, Kalle Kobra, Gary Gråsugga - altså de stakkars små dyrene som det før aldri hadde blitt skrevet sanger om :-D

Anonym sa...

Å da må jeg anbefale deg filmen "the visitor" som jeg så igår ! En trist økonom som har en lidenskap for trommer - og en flott vakker film.

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for tipset!

Populære innlegg